28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F2 24.10.2008 11:45

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Když myslíte ...

Divizna 24.10.2008 12:28

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Každý si  musí  šetřit dle svého uvážení.Kdo si myslí,že to je bezpečné v bankách,tak potěš pánbu.Evropská hra na jistotu je nesmyslná a dlouhodobě neudržitelná,zvláště,když ekonomika neporoste,lidé stárnou,nikdo hodnoty nevytváří-jen se obchoduje.Také u nás umělé zvyšování platů a důchodů za  vlád sociálních borců vytváří akorát žití na dluh a tím největší tunely..

Hrad 24.10.2008 12:57

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

++++++++++++ nekonečno. Vaše vyslovené myšlenky to je hřbitov na kterém straší i ve dne. Nebo, tomu asi lépe hovíte,  kotel "co dům dal".   

Minutus 24.10.2008 21:33

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Dočetl, pochopil, co chce říci, ale nesouhlasím. Kapitalismus se bez regulace neobejde. Protože bez regulace vznikají monopoly (stačí i ty, co tu jsou) a s nimi se narušuje konkurence. A kapitalismus bez konkurence je jen kulhavou parodií na kapitalismus. Žádný automatický regulátor (někdo tomu říká neviditelná ruka trhu) neexistuje. Pokud supermarket ve vašem maloměstě zlikviduje konkurenci, bude si diktovat ceny i sortiment. To jen například.

Dobrá regulace - to nejsou zásahy do trhu státními zakázkami na hladové zdi nebo dotacemi. To je nastavení optimálních pravidel zabraňujících monopolizaci. Problém US je v tom, že ty banky byly příliš velkými hráči a jednaly v podstatě jako kartel - ve shodě. Jinak by si to nedovolily. Prostě ta hloupá by krachla a ta chytrá by ji pohltila. Tak to kdysi bylo. jenže tak vznikl monopol.

Niky 24.10.2008 9:55

Většina diskutujících jsou blbečkové,

kteří umí jenom lhát a urážet,nic k věci z nich nevypadne,možná,že jsou za to dobře placeni,tahle verbež by za pár šupů prodala vlastní matku!

Pytel 24.10.2008 9:53

chaos

Ten člověk nazývá chaos svobodou, programově snad celý svůj život.

Chaos není svoboda. Svoboda je v běžném reálném světě definována jako volný čas a jako taková se také měří. Například zrovna před chvílí soud v Brně "vyměřil" svobodu - respektive její negaci - pro tu partu úchylných bláznů a měřil ji v letech.

Klaus však svobodu měřit neumí, protože tím slověm označuje něco jiného - chaos. A problémy vzniklé z chaotického lidského jednání - které dopadají - jak jinak - pouze na hlavy obyčejných pracujících - tyto problémy on staví naroveň problémům způsobených počasím! Parta dobytků, kteří okrádají lidi, nejsou počasí pane ekonome!!!

toogood 24.10.2008 10:30

Re: chaos

"Svoboda je ...definována jako volný čas". Zoufalejsi definici si nelze predstavit. (Chapu, vychazi nepochybne  z pravniho vyrazu 'pobyvani na svobode', tj. opak uvezneni. proto ma byt take meritelna ci spise vymeritelna)

Svoboda v obecnem slova smyslu, o ktere cela leta hovori V.K. je jednoduse moznost volby v nejsirsim slova smyslu, tj. nepritomnost direktiv "shora", kterym se nelze vyhnout.

555 24.10.2008 10:49

Re: chaos

Svobodná možnost volby v nejširším slova smyslu, tj. nepřítomnost direktiv, umožňuje mučení, vraždění, podvádění, lhaní, prostě všechno. Direktivám "shora" se samozřejmě vyhnout lze.

Pytel 24.10.2008 12:19

Re: chaos

Jakmile se začne měřit a vážit - začne se postupovat vědecky - tak je to skutečně pro některé lidi k uzoufání, protože už se svým prázdným eklektickým žvaněním začnou být akorát pro smích.

"Direktivy shora" sice nesnášíte, ale "derektivy dolů" budete s chudí vydávat a považovat za naprosto přirozené.

Historik 24.10.2008 13:47

Už jsem myslel, že uvedete známou bolševickou definici

"Svoboda je poznaná nutnost." A pak byste ještě mohl definovat pojem "volný čas." A dovoluji si Vás upozornit, že nejvzorněji organizovaný život najdete ve spořádaném kriminále a pak ještě na vojně ("organizovanost života" u jednotek byl ideál našich bolševických lampasáků). A také taková severní Korea má pořádek, celá vesnice se budí pískáním a poté následuje společná rozcvička.

Jinak bych připomněl oběť "chaotického lidského jednání," která se jmenovala Václav Kočka mladší...

Pytel 24.10.2008 16:04

Re: Už jsem myslel, že uvedete známou bolševickou definici

Chaos je to, co jste napsal. Míchat dohromady Marxovy citáty, život v kriminále a prostřeleného opilce není zrovna názor, se kterým by se dalo polemizovat.

555 24.10.2008 9:48

Jaké řešení hospodářské a finanční krize předkládá V. Klaus?

Žádné!!! Problém neřeší, jen opět zas a znova předkádá snůšku prázdných žvástů.

D.M. 24.10.2008 9:25

Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Vasku Klausu nebyl jsi to nahodou ty, ktery v 1/2 roku 1989!

vykladal Rakusanum  v rakouske tevelizi jak vyznamne a mocne je

centralni sicialisticke planovani. Kde jsi mel v te dobe tu

neviditelnou ruku trhu? Asi ukrytou v kapse, abys nam ji po pul roce zjevil jako svaty obrazek(Y)

jarda 24.10.2008 9:43

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

to byla jiná situace :-))))  ... zajímá mě, proč krize vypukla v USA - měli tam ten komunismus příliš dlouho? :-)))

Hledajíci 24.10.2008 9:49

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Svobodný trh není žádné božstvo, ale pouze a pouze myšlenka. A tuto myšlenku uvádějí do praxe lidé, kteří jsou plni chyb a tužeb. Plni chyb a tužeb, které nejsou v daném okamžiku časoprostoru realizovatelné. Lidé neustále zapomínají na to, že jejich největši chybou jsou jejich touhy, provázené neschopností tyto touhy uskutečnit. Nehledě na to, že Země je konečná  a některé tyto touhy přesahují hranice dané touto konečností.

Vraťme se na z oblaků snů a tužeb na Zem!

jarda 24.10.2008 10:03

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

já to zkracuji: není to v systémech, ale v lidech :-))

toogood 24.10.2008 10:33

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

lidi jsou v uhrnu porad stejni. Ale systemy mohou byt ruzne.

Hledajíci 24.10.2008 9:44

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Pane Klaus byl v roce 1989 spolutvůrcem a obhájcem jiné myšlenky než je dnes. Potom zmoudřel, anebo lépe řečeno se stal moderním, a přešel na myšlenku svobodného trhu. A za 10 let ještě asi nepřišel na to, že ta myšlenka svobodného trhu je opět pouze a pouze myšlenka. Možná za pár let přijde opět na jinou myšlenku, za  kterou bude stejně horovat jako za myšlenky předešlé. Jestli v té době bude živočich, který si dal sám sobě honosné jméno Homo Sapiens, existovat!

D.M. 24.10.2008 11:07

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

No, dovoluji si tvrdit, z Venca Klausu nezmodrel, ani se nestal modnim. Kapitalismus, ke kteremu se on modli odpovida 2. olovine 18. stoleti. Tedy nic moderniho ale dost divokeho. O moderni ekonomicke vede Klaus nema ani paru;-(

František I. 24.10.2008 9:47

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Zase má Klaus pravdu. Alespoň podle toho, jak se socblbečci rojí. Pěkné. ;-D

Hledajíci 24.10.2008 9:51

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Sprosté nadávky nejsou argumenty!

František I. 24.10.2008 10:58

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Od vás jsem, milý pane, ještě validní informaci neslyšel. Takže sorry, co jsem napsal, platí.

Hrad 24.10.2008 12:09

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Jakou validitu máte na mysli? Obsahovou, predikční, souběžnou, faktorovou...? To abychom něčemu z toho co píšete, rozuměli. Neměl by jste tam trochu zamíchat také reliabilitu? A jejich koeficienty se standartní chybou průměrů, protože my na psu nejsme žádní blbci. ;-D!!;-O!!:-P?To si jenom socanská lůza o nás myslí.  

D.M. 24.10.2008 12:26

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Aaaa, inteligencni modra luza se naucila ve skole par cizich slov, tak tady machruje. Ze ty budes taky ucetni (jako Mach) nebo bankovni prepazkovy urednik (jako Klaus) :-D

Hrad 24.10.2008 12:50

Re: Klaus horoval za socialisticke hospodarstvi

Šeptám ti, ale jenom tobě, ať to nikdo neslyší. Čti pozorně!!! ať víš jak to bylo myšleno.

Foundryman 24.10.2008 9:23

Pár připomínek bych měl

Krize je způsobena především úvěrovou expanzí FEDu v posledních cca 10 letech. Na Čínu a Araby bych to nesváděl, těžko je lze podezírat z emise dolarů.

Obecně jsou cyklické krize (nebo recese, deprese atd.) způsobovány přílivem inflačních peněz, které pak umožňují investice ukazující se vzhledem k požadavkům zákazníků jako chybné. Prostřednictvím krize si ekonomika opět hledá ztracenou rovnováhu a chybné investice jsou eliminovány. Řešit problémy dalšími emisemi peněz považuji za poněkud dobrodružný postup.

Pměrně vyčerpávající souhrn prací k této problematice je možno nalézt na www.zlatystandard.cz

damian 24.10.2008 9:50

Re: Pár připomínek bych měl

presne tak; kdyby centralni banky delaly svou praci jak maji, tak uz davno zvedly urokove sazby na 8-12% a utlumily inflaci cen nemovitosti; napriklad v Severnim Irsku v roce 2006 se zvedly ceny nemovitosti o 50 (slovy padesat) %. co udelala BoE? nic. proc? protoze ceny nemovitosti nejsou zahrnuty v CPI. kontrolni otazka? jsou ted lide v Severnim Irsku 50% bohatsi? (ano; ne; zalezi na jak dlouho)

dědek 24.10.2008 11:55

Re: Pár připomínek bych měl

.za přečtení stojí i starší popis toho, co dělá stát s penězi na :

http://www.libinst.cz/etexts/rothbard_penize.pdf

je to zadarmo, stačí jen přečíst, já v tom chybu hledal a nenašel. dík těm, co to tam  nabízejí.

Hnyk 24.10.2008 9:15

O čem to ten dědek plácá?

Stát nabízí bankám pomoc, aby se docela nezhroutil finanční systém a tím i ekonomika. A podle zásady "žádná sleva není zadarmo" si v tom případě vyhražuje právo dohlédnout na to jak banky s těmi penězi hospodaří. Nikdo ale banky nenutí, aby o tu pomoc zažádaly. A Sarkosy chce ze státních peněz skoupit levné akcie důležitých firem, aby se do nich nenakoupili arabáši a nebo ruská mafie / ruská KGB. Kde je ten "socialismus"?

MeKu 24.10.2008 9:28

Re: O čem plácáte vy?

Jenže kdo bude dohlížet? Úředník s pravomocemi pokud možno většími než odpovídající podíl státu a zodpovědností žádnou? Stačí se podívat na české porcelánky a sklárny. Proč tam měl "stát" podíl. A když jej měl proč jej efektivně nevyužíval? A proč celou taškařici nakonec zaplatí daňoví poplatníci? To je ten socialismus. A když bude nejhůř tak věrchuška ve svých řadách najde nějakého "Slánského", kterého předhodí davu aby mohla přitáhnout šrouby ještě více.