28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš FUK 24.10.2008 12:18

Re: Dokud lidem jako Klaus

Miloši-zvyšovat životní úroveň spotřebou a žitím na dluh se nevyplácí a Evropa si hraje na světlé zítřky,které nelze splnit.Ale soudruhům to nevadí-ty budou bojovat a slibovat i na dluh.........

David 24.10.2008 13:39

Re: Dokud lidem jako Klaus

Klaus to vi, ale nemuze dat priklad nesmyslu kdyz jsme u te rostouci populace," potravinova a zdravotni pomoc " je nesmysl posilat potravinovou a zdravotni pomoc tam kde se obyvatelstvo neni schopne samo uzivit, s touto pomoci se jen namnozi a problem zvetsi, a nasleduje kolotoc mirici ke zkaze

Hordubal 24.10.2008 10:15

Diky Klausovi povazuje Evropa Cechy za posmatane

Souhlas. Klaus ve funkci pusobi velke skody.

Niky 24.10.2008 10:43

Re: Diky Klausovi povazuje Evropa Cechy za posmatane

Právě naopak,díky Klausovi máme ještě respekt,jinak jsou téměř všichni naši politici,ještě horší,než byl Emanuel Moravec!

pahejl 24.10.2008 11:41

Re: Diky Klausovi povazuje Evropa Cechy za posmatane

nasi politici snesou srovnani uz snad jen s politiky ze zimbabwe nebo jineho rozvojoveho statu. a clows je takovy maly mugabe.

Hrad 24.10.2008 11:54

Re: Diky Klausovi povazuje Evropa Cechy za posmatane

Tak na Moravu mi nesahejte. Jan Morava když už, a ne nějaký Eman, si nezaslouží, aby byl někdo ještě horší než on. 

Schumacher 24.10.2008 10:12

Ekonomika je jako spontánně kývající se kyvadlo.

Snahy "zlepšit" jeho kývání tak aby se kývalo tu méně tu více, nebo dokonce aby se kývalo více na tu či onu stranu, narážejí nejen na neschopnost ale i z podstaty na nemožnost úředního aparátu dát správný impuls ve správnou dobu. A na snahu dosáhnout nemožného - kývání více na tu či onu stranu. Úřední netržní  zásahy sice mohou vést ke krátkodobému dílčímu úspěchu, který se, a proto jsou činěny, odrazí ve volebních preferencích, ale vedou k rozhození přirozené regulace a nestabilitu ještě zhorší. To vyvolá potřebu dalších zásahů až se začně hroutit ekonomický a na něj navázaný politický systém. Až se po čase  krutých poměrů a společenského rozvratu stroj zase rozběhne za přirozenou pílí lidí začne produkovat blahobyt, znovu začnou zasahovat "vylepšovatelé" a cyklus se opakuje.

Ivan Nový 24.10.2008 13:14

Re: Ekonomika je jako spontánně kývající se kyvadlo.

Je to asi tak, jako by se někdo snažil rukou v rybníku udržet klidnou hladinu.

M. Zima 24.10.2008 10:01

Poslyšte Profesore,

i kdybyste nezoral nic jiného, tak by Vaše selhání v kause Fondy, malí akcionáři, nebo LTO v  Evropě pořád ještě stačilo na to, Vás zabuchtovat. To Vám pořád ještě nestačí, že dnes především Vaší zásluhou považuje celá Evropa Čechy za pošmatané, to musíte vylézt s dalšími kravinami např.:

"Američtí a evropští regulátoři svými zásahy vedli finanční instituce k rizikovým aktivitám na neregulovaných trzích a k zakrývání těchto rizik prostřednictvím velmi komplikovaných finančních produktů a technik.",

abyste ukázal, že opět vůbec nechápete, co se děje? Nabízím Vám jednoduché shrnutí problému, formulované tak, že většinu tvrzení byste snad musel pochopit i Vy, http://pokus.bigbloger.lidovky.cz/c/53626/Krize-financi-nebo-ducha-Aneb-o-skutecnem-nebezpeci.html , abyste už neztrapňoval nesmysly, plausibilitami mimo téma a dalšími absurditami sebe i Čechy jako takové.

Ono nemá cenu typy jako Vás, Ševčíka, ... mást fakty, proto jenom jednu maličkost na okraj: Nepodceňujte Francouse, když položili Amíkům na stůl USD reservy a chtěli garantované zlato, Amis na to neměli a byl konec nejenom krytí, ale i Bretton-Woodu, který taháte do debaty jenom na oblbnutí českého Jendy, stejně, jako Váš poskok Bém nedávno Armageddon. 

5P 24.10.2008 10:20

Re: Poslyšte Profesore,

Co to proboha je garantované zlato?

M. Zima 24.10.2008 10:25

To znamená krytí, US Centrální banka se zavázala dát za 35 USD 1 unci Au

Bylo prakticky jedno, vlastnit UDS, nebo zlato.

Historik 24.10.2008 13:29

Já bych to charakterizoval jinak, existoval zlatý standard a přitom

inflace, která ale nebyla provázena příslušnou změnou kurzu dolar - zlato. Francouzi začali převádět své dolarové rezervy na zlato a USA na to reagovaly zrušením zlatého standardu. Mimochodem, F. D. Roosevelt provedl v rámci Nového údělu tu prasárnu, že nařídil Američanům vrátit zlato do bank (ke konci krize se totiž už ti, kdo měli dolary rozhodli je vyměnit raději za zlato) a pak snížil zlatý obsah dolaru na polovinu.

Schumacher 24.10.2008 10:37

LTO ? Nejen LTO. Typický příklad následků politických zásahů státu do trhu.

Nebýt rozdílných sazeb daně, nebyl by problém. Stejně jako u lihu. Daň z lihu určeného k pití je stejný nesmysl. Daň má mít čistě fiskální účel a má být rovná pro veškeré zboží bez ohledu na účel spotřeby. Jestli k topení, pro pohon, čištění nebo k pití. Stát má být  od toho aby účelně zajišťoval veřejné statky a za tím účelem vybíral potřebné daně. Do toho jestli špiritus prolévám hrdlem nebo jím něco pucuju, mu nic není. Když se uchlastám, moje věc. Úkolem státu je zajistit, abych skrze mé chastání nevznikala škoda jinému. Od toho má mít účinné represívní nástroje. Ale ne mě převychovávat a nesmyslně buzerovat ve jménu "obecného blaha". Ano, rozvinutý alkoholismus je nemoc. Ale vždy začíná jako neřest.

M. Zima 24.10.2008 11:03

Možná,

že máte přehled v alkoholismu, ale jinak jste na tom téměř jako kLaus, měl byste na sobě pracovat, s Vašimi a Profesorovými postuláty se stát dělat nedá. (Ostatně, Profesor by měl spíš povídat o tom, jak unikl díky mafiozním vazbám justici, nežli hloupě pseudoteoretisovat)

Schumacher 24.10.2008 13:32

Děkuji Vám

že mé postuláty uvádíte na prvním místě ;-D

Historik 24.10.2008 13:38

Ale kdepak, příčinou aféry LTO byla opravdu rozdílná daň na to samé

zboží, daná různým využitím. Totéž biolíh a bionafta a vůbec bych se nedivil, kdyby něco takového vzniklo i na trhu s elektřinou.

S tím lihem, co se pije to ostatně bylo, je a bude, jenže nikdo za to nanadává nějaké konkrétní vládě, protože je jasné, že jde o problém trvalý. V každém případě je to kriminální jednání. Proč myslítem že se v minulosti pašovala sůl a cukr?

čtenář 24.10.2008 22:09

Re: Ale kdepak, příčinou aféry LTO byla opravdu rozdílná daň na to samé

jestli mne oči a uši neklamou tak na trhu s elektřinou už to je.Neslyšel jste o větrníkovém perpetuu mobile ?Dvě větrné elektrárny proti sobě.Jednu roztáčíte špinavou elektřinou ze sítě a vzniklý vítr roztáčí druhou vrtuli,která vyrábí čistou,ekologickou elektřinu s dotovanou výkupní cenou.Vzniklý rozdíl mezi nákupní a výkupní cenou si strkáte do kapsy.Obě elektrárny jste pořídil z nějakých evropských zelených fondů.

555 24.10.2008 11:25

Re: Poslyšte Profesore,

Pane Zimo, první věta vašeho příspěvku je pro obyčejný lidi, které Klaus, se svými bolševickými kumpány, podvedl a okradl, velmi důležitá. Ta věta je důležitá i pro Klause - měl by si ji denně připomínat. Je tragédií, že "novináři" Česka o Klausově kriminální činnosti let devadesátých zarytě mlčí.

M. Zima 24.10.2008 11:43

Měl byste pravdu,

kdyby kLause ti "obyčejní" Češi neobdivovali. Když řeknete v Česku, že by jinde seděl, setkáte se s úsměvy, které Vás považují přinejmenším za Neználka. Češi sice vědí o jeho eskapádách, ale považují ho spíše za vzor, který při tak mizerné osobní kvalitě předvedl život v hojnosti a bez práce. To řadí Čechy co do schopnosti vytvářet a spravovat organisační struktury někam pod šimpanze a kLaus a celá ta jeho prognostická patra toho využili.

F2 24.10.2008 9:57

Je mi jedno, kdo je autorem

Nezajímá mne, kdo to napsal, ale co napsal. Článek je srozumitelný popis situace s řešením. Bohužel, někdo nedočetl dále, než ke jménu autora.

555 24.10.2008 10:05

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Takže: řešení je podle V. Klause jaké???

toogood 24.10.2008 10:21

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Mene regulaci. Vy jste to opravdu necetl?

555 24.10.2008 10:35

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Méně regulací má být řešením celého toho zesran-ho finančního systému?? Méně regulací má být jeho nápravou a ozdravením??? To nemůžete myslet vážně.

5P 24.10.2008 10:25

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Na to se musíte zeptat Klause, ale dle mého není řešením sypat virtuální (a to doslova a do písmene) peníze do černých děr. A nic jiného zatím Sarkozy, Merkelová and Co. zatím nepředvedli. To si opravdu ti jmenovaní myslí, že vytisknou prachy a všichni budou zase happy?

F2 24.10.2008 10:35

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

To vám mám udělat z článku výcuc ? Jste méně chápavý ?

555 24.10.2008 10:52

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Tuhle odpověď jsem čekal. ;-D;-D Tak jste mně to vysvětlil. Děkuji.

F2 24.10.2008 11:02

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Ale jděte, vy to samozřejmě víte, jen se tváříte jako nechápavý. Přesto shrnuji: Čím více se politici pletou do ekonomiky, tím hůře.

555 24.10.2008 11:12

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

:-D:-D Vaše vysvětlení je teď už vyčerpávající. Děkuji.

F2 24.10.2008 11:28

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Nechat krachnout trhy je ekonomicky správné, ale politicky neprůchodné. Ekonomicky správné je, aby investoři přišli  o své investice, střadatelé o své peníze. Bylo by to očistné a poučné. Je to však politicky neprůchodné a vždy se najde politik, který řekne, my to za vás vyřešíme.

Když lidé bohatnou na akciových trzích a jiných investicích, splácejí hypotéky apod, pak chtějí jediné, aby se do toho stát nepletl (např. daněním výnosů), pokud je to naopak, pak lidé kříčí: státe pomož.

555 24.10.2008 11:38

Re: Je mi jedno, kdo je autorem

Takže ekonomicky správné je, abych jako střadatel důchodce přišel o celoživotní úspory. Až se vám to stane, tak uvidíte, jak je to poučné a očistné. A navíc z toho budete mít i radost. :-D

Já osobně bych byl raději, kdyby mně stát pomohl, úspory mi vrátil a toho, kdo zavinil, že jsem o úspory přišel, dal zavřít do kriminálu až by zčernal. A proto je bezpodmínečně nutné přijmout taková opatření a regulace - odborníci by měli doplnit...