27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. J. 24.10.2008 16:58

Re: Mohl by mi někdo říci

Kamaráde, já jsem také dělník,od patnácti let, potom dokonce z "vůle" bolševika pomocný dělník,ale za tebe se stydím. Ale ty dělník nebudeš, ty si na něj jen hraješ, budeš takový ten "levák", na co sáhne to zničí, Tvůj projev tomu nasvědčuje. Ty budeš ten "kovák", co si je přivedli odbory , nebo Falbr na Václavák. Je zajímavé, že to chceš "řešit" , jako v Číně, "táta Falbr" s Tebe musí mít radost,a Falmr s Grebeníčkem také. Poprosím Tě o jedno,až zase budeš psát, nepředstavuj se jako "dělník", vypadá to hloupě. Doba, kdy,  " hlas dělníka", byl hlas Boží, je naštěstí pryč , tak to sem netahej.

yenda 24.10.2008 17:00

Re: Mohl by mi někdo říci

Dělníku dělníku, i kdyby ti někdo řekl, co Klaus dokázal, nepochopil by s to (např, tento Klausův článek, kdybys ho pochopil, byt ti mnohé naznačil)

Balvan 24.10.2008 17:42

Re: Mohl by mi někdo říci

Oprav si raději hrubky ty mysliteli.

BM 24.10.2008 15:44

jeden sa nestaci divit,

jeden sa nestaci divit, kolko sa tu vyrojilo makroekonomov, ktori presne vedeli, ze kriza pride, ale v zaujme "kludu na pracu" o tom zacali hovorit az ked vypukla.

A to este mnohi z tychto makroekonomov  maju mikrovzdelanie v obore socialnych vied, pretoze z matematiky v zaujme zachovania psychickeho zdravia ich kantorov maturovali len zo scitania do desat.

R. J. 24.10.2008 15:47

Re: jeden sa nestaci divit,

R^Zásah.;-D

Ludva 24.10.2008 15:35

Asijské země vytvořily nadbytek peněz ?

Snad nadbytek zboží, za které už nemají Američané i Evropa co nabídnout. Je hezké si pořídit luxusní barák na hypotéku a přitom pracovat v nějaké úřednické instituci, která nic nevyrábí, jen přemisťuje informace a papíry. Prostě se ukazuje, že jenom informace nás neuživí. Hmotné statky nelze pominout.

y 24.10.2008 17:42

Re: Asijské země vytvořily nadbytek peněz ?

Tou instituci myslite treba" Banky, financni ustavy, pojistovny, sporitelny, zalozny a jine soukrome organizace ? :)

Ludva 25.10.2008 9:16

Re: Asijské země vytvořily nadbytek peněz ?

Ano. Právě tam jsou nejvyšší platy a to bez ohledu na reálné hospodaření.

Karel 24.10.2008 15:31

Nemocny člověk.

Nerozumim co pan prezident chce řici. Zda se mi že cela bankovni krize se podoba te naši  za vlady Klause. Tehdy taky banky pujčovaly na popud Kluse každemu aniž by se zajimaly jestli to dostanu zpatky. Nakonec to všechno zaplati daňovy poplatnik. Jestli je to tak jak piši pak nechapu tu nebetyčnou drzost Klause to komentovat.

ubu 24.10.2008 15:46

Re: Nemocny člověk.

nejen že nerozumíš, ale taky si nic nepamatuješ. ODS chtěla privatizovat banky a ČSSD ji v parlamentu přehlasovala, takže se neprivatizovalo a kradlo se.  Pak ČSSD s velkou slávou privatizovala a dělala, že je to její nápad, ostatně jako vždy.

R. J. 24.10.2008 15:48

Re: Nemocny člověk.

Souhlas ubu.

Ludva 24.10.2008 16:13

Re: Nemocny člověk.

Ale já si to pamatuju. Jak vznikly desítky privátních bank a kampeliček, které byly vytunelovány snad do jedné. A velké banky musely být oddluženy stovkami miliard, aby se daly privatizovat. A jak menšinová opozice přehlasuje vládní návrh, to byste si měl dát patentovat.

R. J. 24.10.2008 16:37

Re: Nemocny člověk.

Ludvo, Ty šibale, kdo že to zakládal ty banky a kampeličky? Hádej, smíš třikrát. Nó, už to máš?Tak vidíš estébáci a bolševici. A kdopak jim věřil? Ano , správně ,lidé. Jim asi nestačilo těch předcházejících 50 let. Nějak "zapoměli", že. Honem se "hrnuli"  bolševikovi kapitalistovi, svoje penízky mu dali do správy, hezky jim třeba Moravec nebo Čadek mazal med kolem úst.A oni tomu věřili. Blbečci. V novinách se o těch "bankéřích" psalo, co jsou zač,teda rudé právo ne, ale třeba Rudá kráva nebo Občanský deník. Ovšem to se "slušný" občan štítil vzít do rukou, že, radši si čet v "Právu" , že ano. Tak těmto moulům bez paměti mohu jen říci, ať jsou rádi , že u bolševika přišli jen o peníze, mohli také přijít o život,být to o padesát let dříve. Ovšem může za to Havel a Klaus, protože jim to neřekli a nevedli ručičku.A k Tvé druhé části,vzpomínáš, kolik bylo stran v parlamentu? Ano? Tak je Ti snad jasné, jak mohl být Klaus přehlasován.Proč myslíš, že vznikl o Luxovi vtip "Had na tři"? Již si vzpomínáš? Tak to jsem rád. Ať příště můžem diskutovat smysluplněji. Třeba. Sám si teď nevěřím.

Hrad 24.10.2008 20:39

Re: Nemocny člověk.

Má li mít  to co si zde přehazujeme jako pinponkový míček mít nějakou cenu, tak.

Na doplnění znalostí. http://www.ikarmel.cz/kniha/Postkomunismus_CDK0271.html

Ať si uvědomíš, že svět i v té Evropě je troch složitější.

A  Miroslav Dolejší si zaslouží i u pisálků na NP, aby ho znali. http://www.ikarmel.cz/kniha/Postkomunismus_CDK0271.html

A to je pro tuto chvíli všechno. http://www.svedomi.cz/ze_svedomi.htm

R. J. 24.10.2008 21:40

Re: Nemocny člověk.

Dík Hrade , vesměs znám, hodně toho publikoval Kudláček nebo Cibulka, v Respektu toho bylo také hodně, stejně to ale "projedu". Občas jsem koupil něco náhodou, jak tak člověk prolézá knichkupectví. Takhle jsem koupil Kalvodu,znáš? Jinak, k té složitosti světa, sám víš,jak se musí generalizovat, a to nehovořím ani o rozsahu místa zde na Psu. Takže co se Ti zdá jako, nevystihující vše, je to pochopitelné. Škoda že nebyl comp před třiceti lety, to bylo času fůra, nebo bychom vedli disputace v bufáči Klementina, tam to kolikrát vřelo, divím se , že nás nesebrali. A vyprošuji si toho "pisálka",já se totiž psaním neživím, klidně mě řekni howado, to mě "nebere", ale pisálek?  Tak zdravím Hrade.

Hledajíci 24.10.2008 15:27

Greenspan - mýlil jsem

Na internetové stránce http://www.guardian.co.uk/business/2008/oct/24/economics-creditcrunch-federal-reserve-greenspan je uveřejněn článek „Greenspan - I was wrong about the economy.”. V tomto článku je řečeno, že pan Greenspan (bývalý předseda USA Federal Reserve Bank) prohlásil, že nynějši ekonomicka krise ukázala veliké nedostatky v ideologii volného trhu, kterou se pan Greenspan po 18 let řidil. Pan Klaus zastáva ideologii volného trhu teprve 10 let, takže má ještě dostatek času přiznat svůj omyl, tak jak to učinil pan Greenspan.  

VLADIMÍR 24.10.2008 15:20

Václave,

vlezte pod peřinu a už se do ničeho neserte.

Jerry 24.10.2008 15:12

bez ohledu na autora

I kdyz autora nemusim - tohle je 100% pravda. Bohuzel. A bohuzel ze pan K. je jediny, kdo ma odvahu ji rict. Smutne.

tomfuk 24.10.2008 15:06

Nejstrašnější moc,moc peněz.

 Moc peněz nám již naznačil Alexandr Dumas v době romantismuV.románu Hrabě de Monte -Cristo.Hrdina románu použije falešné burzovní zprávy a bankéř Danglars je chudší o 500000 franků.O ostatní se postarali vkladatelé a věřitelé.Banka krachla.Dantés byl pomstěn.Dnes v době tvrdé reality a globalizace v roli Danglarse jsou význačné burzy a banky.Kdo ,ale vypouští falešné burzovní zprávy a kdo se chce mstít.Určitě ve světě je dost takových,kteří by nejraději viděli americkou a i evropskou ekonomiku na kolenou a v krizi.Nebylo by na škodu,kdyby se demokratické státy zamyslely a zpytovaly svědomí komu poskytují zázemí svých bank.Kdo všechno obchoduje na burzách.Má demokratický svět tolik síly ekonomiské i fyzické,aby se podíval na zuby těm ekonomickým rájům v kterých se ztrácejí miliardy a miliardy.(př.česká výroba skla,cementárny. to dávám za příklad protože jsou nám nejblíže.)Mám úctu a respekt k těm kteří dovedou složité ekonomické vzorce definovat a řešit.Co ,ale s ekonomickým gordickým uzlem.Najde se meč.Francouzký prezident není ten pravý.Kráčí přesně v duchu politiky Francie před rokem 1939.

L'ego 24.10.2008 14:29

Hmm. Jsou sice takoví, to však jsou blázni.

Tak pan Klaus se svými kolegy z CEPu a LI patří asi k jediným lidem, kteří něco podobného tvrdí. Dokonce i Econmist, a to je panečku plátek, který celou dobu říkal, že se celkem nic neděje a chválil invenci bankovnictví, uznal, že pravidla jsou potřeba.

Pan Klaus opět ukazuje, že je nepoučitelný, nenapravitelný - on by nechal všechny banky padnout (jako u nás, že) a pak by zrušil bankovní dohled, protože trh si přece pravidla vytváří sám. Škoda, že takto důsledný nebyl v případě svých kamarádů a příbuzných, kterým vždy poskytl nějaké to teplé místečko, přestože mohl jejich prosperitu přenechat volnému trhu. Hlavně mu důslednost myšlení chybí, když má přiznat vlastní zodpovědnost - a vyvodit z ní závěry: např. držet hubu.

R. J. 24.10.2008 16:39

Re: Hmm. Jsou sice takoví, to však jsou blázni.

Neslučuj banky a fondy do jednoho "rance",pak v tom nebudeš mít guláš. Klaus nedržel hubu, když se zde lámal chléb,tak proč by jí měl držet dnes? Vysvětli to .

L'ego 25.10.2008 1:39

Re: Hmm. Jsou sice takoví, to však jsou blázni.

mno, pamatuji si, že např. v 95? či kdy nechal slavně padnout tuším agrobanku (a určtiě těch bank bylo víc, vybavuju si tuhle), rád by byl nechal padnout ipb (ještě štěstí, že to už byli u moci socani). Přitimo všechny tyhle krachy byly výsledkem bankovního socialismu, kterého byl Klaus spolutvůrcem - a jako premiér prostě nese odpovědnost za to, co se událo, např. za to, že chyběl legislativní rámec (např. pořádný zákon o střetu zájmů, pořádná pravidla pro banky, pojištění vkladů atd. atd.)

všimněte si však, že v současné krizi se hovoří o tom, kdo je za to zodpovědný: a páni manažeři byli už na koberečku v americkém senátu - u nás zodpovědný nikdo nikdy nebyl (Salzmann za milardové dluhy v KB dostal blahé paměti půlmilionové odstupné, či kolik, to, že tu banku pak někdo musel sanovat bylo vedlejší). A Klaus po letech: stále si myslím, že jsem všechno udělal správně. Nepoučitelný fanatik.

Karel K 24.10.2008 14:17

Obávám se, že autor nemá pravdu

I v USA přiznávají, že krize vznikla právě nedostatečnou kontrolou bank státem - podobně jako když naši ekonomičtí reformátoři zapomněli udělat správné kontroly privatizace, aby nedošlo k tunelování. Snad by nám teda mohl autor říci  i něco pozitivního - třeba jak se podle něj dostaneme z krize?  

Ivan Nový 24.10.2008 14:20

Karle K,

tak jako vždy, že zrovna vy a nebo já hejbneme kostrou, a udržíme se zuby nehty.

tosek 24.10.2008 14:29

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Je myslím nepochybné, že k pochopení názorů velkého neomylného Brouka Pytlíka české politiky je klíčová jeho oblíbená věta z 90. let "je to takové, jaké to je". Ten člověk je prostě líný, nic víc bych v tom nehledal. Je těžké poznat špinavé peníze - nedělejme to; je těžké zlepšit životní prostředí - nedělejme to; je těžké měnit právní systém - ignorujme právo; je obtížné řešit současnou finanční krizi, nedělejme nic; atd., atd. Prostě je to takové jaké to je, nedělejme nic, nechme to plavat, nějak to dopadne, třeba dobře, pak se poplácáme po ramenou jací jsme kabrňáci, když to dopadne špatně tvářím se, že je to výborné nebo že to je nevyhnutelný průvodní jev moderní společnosti a kapitalismu. Jsem jenom zvědav, kdy tuto svou zásadu bude chtít Brouk Pytlík aplikovat třeba ve zdravotnictví. Je těžké léčit nemoci - nedělejme to. Lidé přece vždycky byli nemocní, dokonce i umírali, tak proč s tím něco dělat. To je přece "nesystémové".

Karel K 24.10.2008 15:29

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Praxe je taková, že jenom diletant mohl povolit privatizaci tak, jak byla provedena, tj. bez kontrol  a s umožněním tunelářství. Správný ekonom ví, že každá situace se dá zneužít a aby zaručil úspěch takové velké akce, udělá patříčné kontroly. Top přece ví každý student pana profesora. Že privatizace v tom směru selhala, je evidetní. A člověk, který ty kontroly měl udělat ale neudělal, nám teď káže o škodlivosti státních kontrol? :-):-):-):-).

R. J. 24.10.2008 15:43

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Správně Karle K. neomezený vládce a monarcha , diktátor a král, to "nezařídil". Tak nevím, jseš jen dožraný a ztrácíš soudnost, nebo jsi komouš co si "přihřívá" rudý gulášek. Jestli někdo selhal v 89, tak jsme to v prvé řadě my, my jsme dovolili, aby se zde "producírovali" komouši všeho druhu a prosazovali zde třetí cesty.Vznikl s toho paskvil,jak jinak. Ale hodíme to na Havla nebo Klause.Tak se uklidni a popřemýšlej, vzpomeň jak to bylo. Vezmi si dobové noviny, pro osvěžení paměti. Pak se ještě prezidentu Klausovi ukloníš a poděkuješ. To samé prezidentu Havlovi.  

Karel K 24.10.2008 17:12

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Nemusiš mi nadávat do komunistů, popravili mi strýčka, to snad stačí.   A nesváděj to na nás, prosté lidi, kteří jsme s privatizací neměli nic společného. Klaus řídil privatizaci, byl to jeho nápad, byl teda zodpovědný, navíc byl předsedou vlády a říká si, že je ekonom :-).  Říkáš, že mu méem být vděčníZa co máme teda Klausovi být vděční: za co? Za ty vytunelované banky, prošustrované podniky?

Jestli si myslíš, že kradli jen komunisti, tak jsi naivní. Kradli všichni, kdo mohli a to jen proto, že to privatizační systém dovoloval, že byl nedokonalý.  Jenže sebekritika byla vždycky u Klause velká slabina, haha. A teď chce ještě dávat rady ve světovém měřítku? To už opravdu bolí.

R. J. 24.10.2008 19:54

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Promiň Karle, omlouvám se za toho komouše,zmátlo mě že tak pomalu jako oni hovoříš,Tvůj strýček byl vlastenec, tak mu nedělej hanbu a zvedni hlavu,můžeme být chudí finančně, ale ne duchem , pamatuj na to. Již při památce Tvého ctihodného strýčka.  To, co se nám jeví jako zločin Klause,udělali jiní, nebo snad ten Klaus to vše stihnul rozkrást sám? Dělal ty zákony také sám? Určitě ne, tak jako se ve spoustě věcí hluboce mýlil a udělal velké kopance,tak v principu měl pravdu .Jeho zodpovědnost byla velká, ale také musel v mnohém ustupovat svým "partnerům", pak s toho někdy vznikly situace, které s námi mlátily o zem. To ti neberu.Ale podívej se kolem nás, jak na tom byli Poláci, Maďaři. Celá devadesátá léta odskákali daleko hůře než my.Klaus naopak působil jako korektiv všem "třeticesťákům", také mu to dodnes nezapoměli. Tam , z té strany, fouká , někdy uragán, ješte se k tomu pomlouvání přidali dnes zelení, ti mu také neodpustí že je prokouk.  A že "všichni" kradli? Ty určitě ne,o to větší důvod máš nosit hlavu nahoru a být nad věcí. Jinak Tě zdravím.

Schuspeitel 24.10.2008 13:55

Žasnu,

že tyto Narcisovy nepravdy a bláboly někdo čte a dokonce reaguje. Asi není úplnou náhodou, že v Evropě ANI NA SVĚTĚ ho nikdo nebere vážně - snad jen jako exota v panoptiku.

Nesouhlasím, že mluví nesmysly za ČR a tedy i za mne, protože nebyl zvolen voliči, ale svými nohsledy. (Y)