10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Nechte si svůj elektromobil, já jdu do diesela

Poslední týdny politici nevědí, co řešit dřív. Volby? Nesnadnou volbu koalice? Státní rozpočet? Brexit? Bobtnající dluh Itálie?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 22.10.2018 8:21

Re: Kde myslíte, milé děti , vezme stát

1% nejbohatších není 1% všech, pindale.

Pěkný den.

V. Kotas 22.10.2018 8:06

Re: Kde myslíte, milé děti , vezme stát

Když 1%obyvatel země, vlastní už 80%veškerého majetku na Zemi.

P. Černoch 22.10.2018 7:47

Diesel?

Zákaz prodeje automobilů na spalovací motor od roku 2025,2030,2040(datumy zavedení se liší).Začalo s tím Švédsko,přidalo se Norsko,Německo,Francie,Británie,dokonce i Čína.

A. Bocek 22.10.2018 7:13

Kde myslíte, milé děti , vezme stát

výpadek daní způsobený přechodem od ropy k elektrice ?( Minerální PHM jsou zatíženy vysokou spotřební daní a elektromobily se budou dotovat.) Milé děti odpovím vám jednoduše "Zvašich kapes" !

V. Kotas 22.10.2018 7:02

Re:

A kolik nafťák - celkově nejvýhodnější, s životností 10let minimálně, na rozdíl od všech předchozích jmenovaných.

P. Dvořák 22.10.2018 2:58

Re: Dát technologii čas ....

Tak tak. " . . . rozumné regulace dokáží zrychlit vývoj technologie".

Typickým příkladem je vývoj technologie na snížení emisí u automobilů, čehož se dosáhne tím, že na každé světelné křižovatce nebo i tam, kde se musím rozhlédnout a rychle odjet, vždy zhasne motor nebo při jízdě v pomalu přískoky se šinoucí koloně na každé pětivteřinové připrdnutí zhasne motor.

B. Baron 22.10.2018 2:58

Byla by zajímavá statistika kolik lidí v ČR je ochotno dát 1 milion za auto. To bude cena elektroauta s dojezdem max 350 km. A kolik 500 tisíc . To bude totiž v nejbližších 10 letech cena nejlevnějšího elektroauta s dojezdem max 150 km. A kolik 250 tisíc. To je cena nejlevnějšího nového benziňáku s dojezdem 800 km.

Ale hlavně do toho nepočítat pražáky ale normální lidi s průměrným skutečným platem 25 tisíc ČISTÉHO.

Myslím , že máte odpověď na to co se bude dít v ČR v příštích 10 letech. A nepomohou žádné bláboly zelených D.E.B.I.L.Ů.

P. Dvořák 22.10.2018 2:48

Re: Tak o tom snad nikdo nepochybuje?

Nejsem pitrýsek, co se prohání na kole a kličkuje mezi uskakujícími lidmi a kočárky uprostřed pěší zóny.

Pokud to dosáhne k vašim rozumovým schopnostem, což podle vaší otázky pochybuji, máte určení pitrýsků v této problematice vyřešenou.

J. Kovaříček 22.10.2018 2:45

Snadné řešení....

Ekologicky absolutně neškodná jsou autíčka šlapací. Jak jsme se na ně jako děti těšili, ale ne každému se jich dostlo. Takže bude možné takto splnit dětský sen každému Evropanovi. Ano, šlapacím autíčkem bude možné občany obdarovat. Jejich výroba není nákladná, takže ji hravě pokryjí Norské fondy. Vedle ekologických blahodárností pravidelná fyzická aktivita prospěje i zdravotní situaci obyvatel, takže bude možno zvýšit věk odchodu do důchodu na 78 let, čímž evropský proletariát vytvoří finanční zabezpečení pro mnoho milionů afrických legálních (nelegální už brzy nebudou!) migrantů. Tento nápad je geniální nejen ekologicky ale též ideologicky. V Bruselu jistě zaujme jak politiky tak úředníky. Já už čekám jen na Nobelovu cenu a dotaci z Norskýh fondů, abych si mohl koupit nový VW diesel.

V. Braun 22.10.2018 2:20

Re: Tak o tom snad nikdo nepochybuje?

A jaký pitrýsek jste vy, pane Dvořáku?

V. Braun 22.10.2018 2:18

Dát technologii čas ....

Ovšem nesouhlasím s tvrzením paní Šichtařové, že stačí jen dát technologii čas. Respektivě bych s ním i souhlasil v případě, že bychom k použitým technologiím dokázali dopočítat náklady na všechny externality a zahrnout je do nákladů. Protože to dopočítat nedokážeme legislativci to více nebo méně rozumně nahrazují regulací a rozumné regulace dokáží zrychlit vývoj technologie. Příkladem je regulace účinnosti světelných zdrojů. Ano, ten hrozný "zázkaz žárovek". Ještě ani neodezněly odsuzující články jak ty úsporné zářivky jsou hrozné a dnes se už většinově prodávají LED světla.

J. Pospíšil 22.10.2018 2:01

Elektromobil poháněný doma nastřádanou energií,

to jsou rovnou dvě sady, ta doma větší, v autě jen na projetí, akumulátorů. Tedy hodně litia, jehož výroba je docela masakr životního přostředí. A každé tak čtyři pět let pěkně měnit za nové. Ani se slunečními kolektory elektrické energie na střeše to není nic ekologického. Ostatně materiály na všechno to zařízení také bývá vytaveno a to nejde bez tepelné a uhlíkové stopy. Není to žádná dřevo a hlínostavba izolovaná ovčí srstí a slámou.

Nic opravdu ekologického na tom není.

P. Dvořák 22.10.2018 0:51

Re: Tak o tom snad nikdo nepochybuje?

Vy znáte někoho, kdo by s vámi sdílel názor, že "se díky autům vraždíme"? Pokud o tom podle vás "snad nikdo nepochybuje", tak jste právě našel prvního.

Že vy budete takový ten pitrýsek, co se prohání na kole a kličkuje mezi uskakujícími lidmi a kočárky uprostřed pěší zóny?

P. Štěpánek 22.10.2018 0:13

Tak ono se zeptat vrahů

ve věznici jestli chtějí, aby za vraždu byl trest smrti... má taková anketa smysl? A že se díky autům vzájemně vraždíme, a to hlavně ve větších městech, o tom snad nikdo nepochybuje.