Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 8.1.2021 13:17Každý měsíc! No to teda asi nehrozí. A beleše - ty jsem už roky nedělala. Ale díky za připomenutí, někdy je udělám, nafotím a zas pošlu |
A. Zemanová 8.1.2021 15:06No co co co? Však po Tobě nechci, abys psala denně, i když určitě denně jíte. Za beleše (A DALŠÍ!) budu ráda, děkuju Ti. |
T. Zana 8.1.2021 15:08Pošli |
T. Zana 8.1.2021 12:29Tak. Dala jsem do trouby rýžový nákyp na oběd (nějak mi docházejí švestky ) a namočila cizrnu. Zítra bude den D, teda Š . |
Z. Yga 8.1.2021 12:32Pak dej vědět, jestli to stálo za namočení té cizrny |
T. Zana 8.1.2021 11:31To vypadá úžasně! Určitě vyzkouším. Akorát musím včas namočit cizrnu (asi je to spíš lakota, ale obecně prohlašuju, že není nad to si luštěniny uvařit sama). Škvarky máme kupovaný a děsně dobrý, synkova slečna je kupuje ve velkým u Dolejších. Taky je ve velkým jí a furt je hubená jak lunt, ach jo . Občas škvarky udělám sama, jenže Franta před časem koupil hrnec sádelňák na trhu a trvá na tom, že sádlo patří do něj. Jenže ten hrnec uvnitř není hladkej a strašně špatně se s ním pracuje, resp. mám pocit, aby to sádlo nebylo i s kusem keramiky . |
Z. Lika 8.1.2021 11:41Tady se připojím k vaření cizrny doma - konzervovaná mi úplně nejede, přece jen bývá nakyslá (konzervuje se myslím kys. citronovou - nic proti tomu), a cizrna se uvaří rychleji než fazole. |
Z. Lika 8.1.2021 11:42K sádelňáku - nemohla bys jmenovat Frantu vrchním sádelňákovým manipulantem? |
Z. Yga 8.1.2021 11:48Vzpomínám si na jistou pohádku (Země skřítků?), kde byla postava Vrchní máselník - tak dle tohoto vzoru by mohl být František Vrchní sádelník! A pak že se pohádky v běžném životě nenachází... |
L. Blaza 8.1.2021 12:01Máslo, sádlo, lůj, sádelníku stůj! To se mi vybavilo, nějaká říkanka z dětství. |
T. Zana 8.1.2021 12:23Maso, sádlo, paštika, zabijeme pašíka . |
E. Šusová 8.1.2021 12:35Stojim! |
A. Zemanová 8.1.2021 12:42
|
Z. Matylda 8.1.2021 13:45Jo, Kouzelná země skřítků. O Irsku to bylo a mělo to dva díly :) |
Z. Yga 8.1.2021 16:26Ano, tu jsem měla ráda |
T. Zana 8.1.2021 12:22Vrchní sádelňákový manipulant - to je krásná představa. Ale obávám se, že s tím jsem měla začít dřív. Tak před čtyřiceti lety, řekla bych . A asi by to stejně nepomohlo, on měl z domova děsný mezery ve vzdělání . Dńeska už docela zdatně uvaří čaj, míchat cibulku jsem ho taky naučila... to bude tak všecko. Ale nádobí myje bez pobízení, tak si až tak nestěžuju . |
E. Šusová 8.1.2021 12:35Vrchní sádelňákovej manipulant . Tak to je pecka phooomooooct |
A. Zemanová 8.1.2021 12:46Tak to je ovšem Franta nehoden tak důstojné a důležité funkce. Holt se jí budeš muset ujmout sama (vrchní sádelňáková manipulantka též nezní špatně, chicht), ovšem pak máš právo si vybrat sádelňák podle svého. A tamten ať Franta nechá třeba na šroubky, nebo taky může postavit sněhuláka. :) Naprosto Tě chápu, taky nerada používám věci, kterým nevěřím. |
Z. Lika 8.1.2021 12:48A nosí domů sádelňáky, to taky není k zahození |
T. Zana 8.1.2021 15:10Ale blbý |
Z. Yga 8.1.2021 16:28No ale možná bys v něm mohla skladovat brambory... nebo něco podobného |
T. Zana 8.1.2021 16:45Hm... třeba buráky . |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:24no konečně ale trvalo Ti to...já vím, jak je dobrej, ale v Tvým podání to je taky mana... dík Ege..fotky parádní..já teda fazolovej, ale prubnu i ten cícer... |
Z. Yga 8.1.2021 11:49Tak fazulovej je klasika, s cícerem to dělám já, protože ho mám ráda. |
L. Blaza 8.1.2021 10:13Ježiš Ygo, to musím vyzkoušet! Já si tady čtu v receptu o smažené cibulce a najednou jí cítím! Povídám si, ta Yga umí vtáhnout popisem receptu tak do chuti... jenže on to soused smaží cibuli! |
Z. Jenny 8.1.2021 10:28
|
E. Šusová 8.1.2021 10:50pravá fata morgána! |
Z. Yga 8.1.2021 11:44Takže ty to máš už stereo - oči vidí, nos cítí |
A. Zemanová 8.1.2021 12:47
a to je dnes dobrá zpráva, když má člověk dobrý čuch |
Z. Jenny 8.1.2021 15:00
|