Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Vave 10.1.2017 12:57Re: Borčš jsem nikdy Tohle by mohlo chutnat přinejmenším mně. :o) Pro Vaška určitě bez pepře. No, pro mě vlastně taky. :) |
Š. Matyášová 10.1.2017 10:13Re: Borčš jsem nikdy dá s eto smíchat i s mletým a upéct jako sekaná nebo karboše.... |
Š. Matyášová 10.1.2017 10:12Re: Borčš jsem nikdy je vařená,tak ji rozmixuj a dej jako dip se zakysanou smetanou a trošičkou soli a pepře, nic víc..může to být svačina nebo když to rozmixovaný ohřeješ, je z topho dobrá polévka,zakysanku navrch jako nok a jen jemně přisolit a připepřit.. |
Z. Vave 7.1.2017 0:20Re: Borčš jsem nikdy Děkuju, Liko. Ale obávám se, že tohle Vašek jíst nebude. :o( |
Z. Yga 6.1.2017 21:34Re: Borčš jsem nikdy Pokud přidáš hrstku opražených slunečnicových semínek (nebo dýňových), tak tomu taky neuškodíš ... možná i kapku oliváče (nebo jiného dobrého oleje). |
Z. Lika 6.1.2017 21:05Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby No, vždyť já to taky spíš brala jako páteční četbu :-) Koho jsem inspirovala, mile mě překvapil. |
Z. Lika 6.1.2017 21:01Re: Borčš jsem nikdy Jestli ocet nesmí, tak stačí nakrájet a smíchat s trochou cottage. |
Z. Lika 6.1.2017 21:00Re: Borčš jsem nikdy Už je opravdu vařená, znám ji. Nakrájet na plátky, polít dobrým octem, nejlépe balzamikovým, promíchat s hrstí drobnolistého špenátu a celé to posypat třeba cottage nebo měkkým kozím sýrem. Je to vynikající. |
O. Joklová 6.1.2017 20:53Re: Borčš jsem nikdy co s ní? přece boršč!! :-DDDDDDDDDDD do hlavy néééééééééé........... (ale boršč někdy ochutnej, je to opravdu dobrota veliká, hustá horká polívka přesně do tohoto počasí jako dělaná) |
O. Joklová 6.1.2017 20:52Re: Aniž bych chtěla babicovat takže teoreticky, při mé malé spotřebě tuků obecně, kdybych si přepustila jednu nebo dvě kostky másla a dala to ve sklenici do ledničky, můžu to skladovat i několik let?????????? jo a na chleba se to ale asi mazat nedá, co???? |
Z. Vave 6.1.2017 20:35Re: Aniž bych chtěla babicovat Na přepuštěném másle se všechno lépe dělá a lépe to chutná. A když to zvládnu přepustit i já, tak to tak velká věda nemůže být. :o) |
Z. Vave 6.1.2017 20:32Borčš jsem nikdy neměla odvahu ani ochutnat, natož pak vařit. :o) I když Lika píše tak nadšeně, že mám skoro cukání. :o) Ale spíš využiju příležitosti a zeptám. V jakémsi střídavém pominutí smyslů jsem onehdy koupila vakuovanou červenou řepu. Předpokládám, že je vařená. Co s ní? Pro vředaře Vaška prý je řepa dobrá, ovšem spoustu přísad a koření zase nesmí. A to je výzva pro vás, aneb Včil, babo, raď! :o) |
Z. Vave 6.1.2017 20:28Re: Dnes bude u nás česnekačka Ať se Ti dobře a rychle hojí, Blážo. :o) |
Z. Vave 6.1.2017 20:28Re: výrazy ruk-cuk a crcání Recept na "falešný bigoš" jsem dávala já a je i ve Zvířetnické kuchařce - Mlsotníku. Je to rychlé a dobré jídlo. :o) |
Z. Vave 6.1.2017 20:25Re: hlásání a hlásání Ach, chudinka malý tatínek Terrynek! Moc mu držím palce, by se brzo zahojil. A z hlášení o malých déčkách mám velikou radost. <3 |
Z. Xerxová 6.1.2017 20:18Re: Ešče nečtu, ale! tak jsem asi měla smůlu - ale ti tři, o kterých jsem měla zaručené info, nedali ani jeden pět let. A to nepočítám fenečku kamarádky, kterou uštkla zmije... a byť už měla dost kilo (10 měsíců), tak jí selhalo srdce... |
T. Zana 6.1.2017 19:58Re: hlásání a hlásání Chudák Terrynek - tak hlavně ať se dobře hojí! |
Z. Lika 6.1.2017 19:31Re: Borsc ja rada Hanko, určitě si ho zase udělej, do chladného počasí se velice hodí. I tou barvou :-) |
Z. Lika 6.1.2017 19:30Re: hlásání a hlásání Aspoň že to nedopadlo hůř. Ať se brzo zahojí a bez komplikací. |
Z. Lika 6.1.2017 19:29Re: výrazy ruk-cuk a crcání Bezva, Bedo. |
L. Blaza 6.1.2017 19:14Re: hlásání a hlásání Tedy chudinka Terynek a chudinka ty, je to šok. Tak hlavně aby se zahojil a neměl šrámy na duši <3 |
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:59Re: hlásání a hlásání děkuji, navíc je herečka takže si tu umí užit, klidně se nechal donést do auta a z auta domů, doma se nechal vysadit na gauč..... takže asi je bolavý ale trošku to i hraje |
D. Ruščáková 6.1.2017 18:59Re: hlásání a hlásání Pájo, blahopřeju ke štěňátkům a je mi líto Terrynka. Tak ať se dobře hojí! On s tím psem sdílí plot, že po něm ten ten ovčoun vyjel? Ještěže se do toho nezamíchal Chicco (pardon, nevím, jak se píše jeho jméno), to by nejspíš v konečném součtu kousanců dopadlo hůř - i když tvoji kluci by asi zvítězili:)) Je prima, že je aspoň soused rozumnej. |
D. Ruščáková 6.1.2017 18:56Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby Já si pamatuju boršč v Arbatu a moc mi chutnal:)) Liko, ten recept se báječně čte, ale toho crcání je v tom na mě moc:)) Já si na boršč nejradši někam zajdu - a jsou i hospody, kde ho umějí. Vím, že jich je mocmoc, já mám dojem, že mi asi nejvíc chutnal ukrajinský - aspoň mi říkali, že je to ukrajinský, já bych to nepoznala:)) |
Z. Yga 6.1.2017 18:44Re: hlásání a hlásání Držím Terrynkovi palce, aby se co nejdřív uzdravil na těle i na duši. |
O. Joklová 6.1.2017 18:44Re: výrazy ruk-cuk a crcání tak prý ano Liko, cituji -"ráda udělám bigosu reklamu" takže očekávej článek (jen co to Monika najde někde na disku :-DDDDDD ) |
O. Joklová 6.1.2017 18:42Re: hlásání a hlásání au au, to je mi moc líto, foukám Terrynka :-(((((((( |
H. Williamson 6.1.2017 18:24Re: hlásání a hlásání Tak to je mi lito. Ale jeste ze mas rozumneho souseda. Drzim palce at se Terrynek hoji na tele I na dusi. |
H. Williamson 6.1.2017 18:19Borsc ja rada a v Cesku jsem ho varila casto. Trojctihodny a bez jisky. Maso hovezii a veprove a neco malo uzeneho. Jenom si nevzpominam, ze bych pouzivala repu cerstvou - asi nebyla. Takze ze sklenice, ale osetrila jsem ji octem, aby se barva stabilizovala. A krom repy jsem to delala vsechno v jednom hrnci podle jakehosi harmonogramu. Na receptu od Liky se mi libi, ze ta korenova zelenina se napred osmahne - urcite to zvysi chut. I v Americe jsem to delavala a navstevy to mely rady. Jenze prednosta cervenou repu neji a jeste kolem ma kecy. Budu to muset napravit. Zrovna ted kdyz je I tady zima. Jo a borsc se dobre mrazi. |
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:13hlásání a hlásání první bedýkové - vše ok, spí, baští, semtam kvíkají, dovolí mi je pochovat, takže jsem zaznamela, Dorotka s bílou náprsenkou a Deli žádnou nemá, D ́Artagnan má malou bílou tečku a Desperádo větší bílou tečku. Jinak váží kolem 30dkg ale na tak dlouho mi je zas nepůjčí maminka :) a druhé hlášení už je smutnější - Terrynek je raněný, utekl sousedův ovčák a chudáčka Terrynka pokousal dost, na 4 místech je oholený, 2 rány mu veterinář stehem stáhl, aby nebyly tak rozšklebené. Pes je celý bolavý, vypadá hrozně. Soused se omlouval, veterinu zaplatil, dostala jsem flašku kořalky. |