28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

Aneb pořádný boršč přijde k chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Vave 10.1.2017 12:57

Re: Borčš jsem nikdy

Tohle by mohlo chutnat přinejmenším mně. :o) Pro Vaška určitě bez pepře. No, pro mě vlastně taky. :)

Š. Matyášová 10.1.2017 10:13

Re: Borčš jsem nikdy

dá s eto smíchat i s mletým a upéct jako sekaná nebo karboše....

Š. Matyášová 10.1.2017 10:12

Re: Borčš jsem nikdy

je vařená,tak ji rozmixuj a dej jako dip se zakysanou smetanou a trošičkou soli a pepře, nic víc..může to být svačina nebo když to rozmixovaný ohřeješ, je z topho dobrá polévka,zakysanku navrch jako nok a jen jemně přisolit a připepřit..

Z. Vave 7.1.2017 0:20

Re: Borčš jsem nikdy

Děkuju, Liko. Ale obávám se, že tohle Vašek jíst nebude. :o(

Z. Yga 6.1.2017 21:34

Re: Borčš jsem nikdy

Pokud přidáš hrstku opražených slunečnicových semínek (nebo dýňových), tak tomu taky neuškodíš ... možná i kapku oliváče (nebo jiného dobrého oleje).

Z. Lika 6.1.2017 21:05

Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby

No, vždyť já to taky spíš brala jako páteční četbu :-) Koho jsem inspirovala, mile mě překvapil.

Z. Lika 6.1.2017 21:01

Re: Borčš jsem nikdy

Jestli ocet nesmí, tak stačí nakrájet a smíchat s trochou cottage.

Z. Lika 6.1.2017 21:00

Re: Borčš jsem nikdy

Už je opravdu vařená, znám ji. Nakrájet na plátky, polít dobrým octem, nejlépe balzamikovým, promíchat s hrstí drobnolistého špenátu a celé to posypat třeba cottage nebo měkkým kozím sýrem. Je to vynikající.

O. Joklová 6.1.2017 20:53

Re: Borčš jsem nikdy

co s ní? přece boršč!! :-DDDDDDDDDDD

do hlavy néééééééééé...........

(ale boršč někdy ochutnej, je to opravdu dobrota veliká, hustá horká polívka přesně do tohoto počasí jako dělaná)

O. Joklová 6.1.2017 20:52

Re: Aniž bych chtěla babicovat

takže teoreticky, při mé malé spotřebě tuků obecně, kdybych si přepustila jednu nebo dvě kostky másla a dala to ve sklenici do ledničky, můžu to skladovat i několik let??????????

jo a na chleba se to ale asi mazat nedá, co????

Z. Vave 6.1.2017 20:35

Re: Aniž bych chtěla babicovat

Na přepuštěném másle se všechno lépe dělá a lépe to chutná. A když to zvládnu přepustit i já, tak to tak velká věda nemůže být. :o)

Z. Vave 6.1.2017 20:32

Borčš jsem nikdy

neměla odvahu ani ochutnat, natož pak vařit. :o) I když Lika píše tak nadšeně, že mám skoro cukání. :o)

Ale spíš využiju příležitosti a zeptám. V jakémsi střídavém pominutí smyslů jsem onehdy koupila vakuovanou červenou řepu. Předpokládám, že je vařená. Co s ní? Pro vředaře Vaška prý je řepa dobrá, ovšem spoustu přísad a koření zase nesmí.

A to je výzva pro vás, aneb Včil, babo, raď! :o)

Z. Vave 6.1.2017 20:28

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Ať se Ti dobře a rychle hojí, Blážo. :o)

Z. Vave 6.1.2017 20:28

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Recept na "falešný bigoš" jsem dávala já a je i ve Zvířetnické kuchařce - Mlsotníku. Je to rychlé a dobré jídlo. :o)

Z. Vave 6.1.2017 20:25

Re: hlásání a hlásání

Ach, chudinka malý tatínek Terrynek! Moc mu držím palce, by se brzo zahojil.

A z hlášení o malých déčkách mám velikou radost. <3

Z. Xerxová 6.1.2017 20:18

Re: Ešče nečtu, ale!

tak jsem asi měla smůlu - ale ti tři, o kterých jsem měla zaručené info, nedali ani jeden pět let. A to nepočítám fenečku kamarádky, kterou uštkla zmije... a byť už měla dost kilo (10 měsíců), tak jí selhalo srdce...

T. Zana 6.1.2017 19:58

Re: hlásání a hlásání

Chudák Terrynek - tak hlavně ať se dobře hojí!

Z. Lika 6.1.2017 19:31

Re: Borsc ja rada

Hanko, určitě si ho zase udělej, do chladného počasí se velice hodí. I tou barvou :-)

Z. Lika 6.1.2017 19:30

Re: hlásání a hlásání

Aspoň že to nedopadlo hůř. Ať se brzo zahojí a bez komplikací.

Z. Lika 6.1.2017 19:29

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Bezva, Bedo.

L. Blaza 6.1.2017 19:14

Re: hlásání a hlásání

Tedy chudinka Terynek a chudinka ty, je to šok. Tak hlavně aby se zahojil a neměl šrámy na duši <3

M. Pajakerryková 6.1.2017 18:59

Re: hlásání a hlásání

děkuji, navíc je herečka takže si tu umí užit, klidně se nechal donést do auta a z auta domů, doma se nechal vysadit na gauč.....

takže asi je bolavý ale trošku to i hraje

D. Ruščáková 6.1.2017 18:59

Re: hlásání a hlásání

Pájo, blahopřeju ke štěňátkům a je mi líto Terrynka. Tak ať se dobře hojí!

On s tím psem sdílí plot, že po něm ten ten ovčoun vyjel? Ještěže se do toho nezamíchal Chicco (pardon, nevím, jak se píše jeho jméno), to by nejspíš v konečném součtu kousanců dopadlo hůř - i když tvoji kluci by asi zvítězili:)) Je prima, že je aspoň soused rozumnej.

D. Ruščáková 6.1.2017 18:56

Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby

Já si pamatuju boršč v Arbatu a moc mi chutnal:))

Liko, ten recept se báječně čte, ale toho crcání je v tom na mě moc:)) Já si na boršč nejradši někam zajdu - a jsou i hospody, kde ho umějí. Vím, že jich je mocmoc, já mám dojem, že mi asi nejvíc chutnal ukrajinský - aspoň mi říkali, že je to ukrajinský, já bych to nepoznala:))

Z. Yga 6.1.2017 18:44

Re: hlásání a hlásání

Držím Terrynkovi palce, aby se co nejdřív uzdravil na těle i na duši.

O. Joklová 6.1.2017 18:44

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

tak prý ano Liko, cituji -"ráda udělám bigosu reklamu"

takže očekávej článek (jen co to Monika najde někde na disku :-DDDDDD )

O. Joklová 6.1.2017 18:42

Re: hlásání a hlásání

au au, to je mi moc líto, foukám Terrynka :-((((((((

H. Williamson 6.1.2017 18:24

Re: hlásání a hlásání

Tak to je mi lito. Ale jeste ze mas rozumneho souseda. Drzim palce at se Terrynek hoji na tele I na dusi.

H. Williamson 6.1.2017 18:19

Borsc ja rada

a v Cesku jsem ho varila casto. Trojctihodny a bez jisky. Maso hovezii a veprove a neco malo uzeneho. Jenom si nevzpominam, ze bych pouzivala repu cerstvou - asi nebyla. Takze ze sklenice, ale osetrila jsem ji octem, aby se barva stabilizovala. A krom repy jsem to delala vsechno v jednom hrnci podle jakehosi harmonogramu. Na receptu od Liky se mi libi, ze ta korenova zelenina se napred osmahne - urcite to zvysi chut. I v Americe jsem to delavala a navstevy to mely rady. Jenze prednosta cervenou repu neji a jeste kolem ma kecy. Budu to muset napravit. Zrovna ted kdyz je I tady zima. Jo a borsc se dobre mrazi.

M. Pajakerryková 6.1.2017 18:13

hlásání a hlásání

první bedýkové - vše ok, spí, baští, semtam kvíkají, dovolí mi je pochovat, takže jsem zaznamela, Dorotka s bílou náprsenkou a Deli žádnou nemá, D ́Artagnan má malou bílou tečku a Desperádo větší bílou tečku. Jinak váží kolem 30dkg ale na tak dlouho mi je zas nepůjčí maminka :)

a druhé hlášení už je smutnější - Terrynek je raněný, utekl sousedův ovčák a chudáčka Terrynka pokousal dost, na 4 místech je oholený, 2 rány mu veterinář stehem stáhl, aby nebyly tak rozšklebené. Pes je celý bolavý, vypadá hrozně.

Soused se omlouval, veterinu zaplatil, dostala jsem flašku kořalky.