14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

Aneb pořádný boršč přijde k chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:07

Re: Ešče nečtu, ale!

dovolím si nesouhlasit, ale vlkodáviči se dožívá cca 8 let

Z. Lika 6.1.2017 18:06

Re: Hotovo

To jsem ráda, že chutnalo :-) A díky za doporučení na salát - jak jsem zvyklá jen na mrkvový nejvýš s jablkem, tak s řepou by mě to nenapadlo. To musí být moc dobré!

M. Pajakerryková 6.1.2017 18:01

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

tak do bigosu se dává úplně vše, zelí, klobása, vepřové maso,prý prostě všechno - říká drahý

Z. Lika 6.1.2017 17:50

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Taky se mi líbila představa arniky s tvarůžkama :-)

R. Menšíková 6.1.2017 17:49

Hotovo

a moc dobrý, pochutnali jsme si. Myslím, že jsem dodržela všechna doporučení. Zvládla jsem to se dvěma minutkami a hlavou :-). Určitě zařadím do repertoáru. Jak, Liko, píšeš, že si mícháš řepovou šťávu s mrkvovou, já dělám takový salát - najemno nastrouhaná mrkev a řepa, stejným dílem, ochuceno olivovým olejem, solí a citronem.

Z. Xerxová 6.1.2017 16:50

Re: Ešče nečtu, ale!

to bych chtěla vidět... s ohledem na torze a jiné hrůzy je průměrný věk u vlkodavů ještě horší než u německé dogy. A tam je ten průměr 6 let... Prostě hon za výškou (dvě nejvyšší plemena) s sebou nese krutou daň... Najtidlu budou za pár dnů už tři roky...

T. Zana 6.1.2017 16:43

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Teda Sharko, teď jsi mne dostala. Koumám, jakej vliv může mít syreček na bolavou nohu... až jsem teda vyrolovala trochu výš :DDD

Z. Lika 6.1.2017 16:36

Re: Dobrý recept,

Řepová šťáva je moc dobrá. Míchám si ji i s mrkvovou a tak, to je taky lahůdka.

Z. Lika 6.1.2017 16:35

Re: Hezky se to čte, ten recept,

Tak šťovíkový mě zaujal, to zní zajímavě :-)

Z. Asteris 6.1.2017 16:19

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Tak držím palce, ať se noha dobře hojí!

Z. Asteris 6.1.2017 16:16

Hezky se to čte, ten recept,

ale já podobně jako Yga boršč nemusím. Vlastně ho vůbec nejím. Tchyně ho vařila, ruský ze 3 druhů masa a pak taky boršč šťovíkový - ten velice miloval můj muž, syn ho má taky rád. Jenže jsem recept včas od tchyně nezískala a nastal problém. I když dokud Jarda žil, tak jsem ho s pomocí internetu asi dvakrát vařila a prý to bylo "skoro ono".

Z. Jenny 6.1.2017 15:48

Dobrý recept,

akorát tak na to současné počasí. Ruská kuchyně se hodně odvíjí od různých řep a zelí, proto jsou tak odolní, prostě nezmaři.

Mně červená řepa dělá potíže a to z dob , kdy mi ji doma nutili,za každou cenu. Byla bych ráda,kdyby se to změnilo neb je ukrutně zdravá. Pozřu však jen šťávu, teda zatím. :-)

Z. Lika 6.1.2017 15:20

Re: Ešče nečtu, ale!

Možná je to stařeček, nevím, třeba se jednou zeptám. Ale jak jsi psala, že vlkodav žije krátce, tak jsem se dočetla, že 12 - 14 let.

E. Šusová 6.1.2017 15:03

Re: Ešče nečtu, ale!

:-) tak tetkon už chápu. Enem nechápu, jak to ten váš vlkodav teda chodí - ne že bych si to neuměla představit, ale proč taková divná chůze si říkám.

Z. Lika 6.1.2017 14:54

Re: Ešče nečtu, ale!

Prostě pořádná statná kláda s vysokýma nohama. Totiž tady ten vlkodav chodí, že má hlavu v rovině s tělem, fakt mi to tělocvičné nářadí připomíná. Jo a když se podívám z boku, tak je jako kůň našíř :-)

T. Zana 6.1.2017 14:44

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Prostě relaxuj :-)

E. Šusová 6.1.2017 14:05

Re: Ešče nečtu, ale!

sem hned moudřejší :-D .Ale i tak tam toho vlkodava ne a nevidět. :-(

O. Joklová 6.1.2017 14:03

Re: Ešče nečtu, ale!

to je ůň nadél, na rozdíl od ůně našíř :-DDDDDDDDDD

(myšleno tělocvičné nářadí)

O. Joklová 6.1.2017 13:36

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

pokusím se - to je totiž taky úžasné jídlo a je to "pro pět mužů na deset dní", jak se říká :-))))))))

O. Joklová 6.1.2017 13:35

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

vyložila sis to zcela správně - moc se mi to líbí :-)))))))

E. Šusová 6.1.2017 13:29

Re: Ešče nečtu, ale!

Co je - koně nadél?

E. Šusová 6.1.2017 13:27

Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby

Oj! To vypadá lákavě!! Škoda, že už tím směrem nejezdíme, hm. Ale ukládám do paměti, neb se může hoditi. Dík.

E. Šusová 6.1.2017 13:25

Re: Dnes bude u nás česnekačka

á - tak ať se rychle zahojíš. Mohla by ti v tom pomoci i Arnica Montana - homeopatikum (vyzkoušeno u dvou kolegů :-) )

L. Blaza 6.1.2017 13:25

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Hoj! Hoj! :)

Š. Matyášová 6.1.2017 13:23

Re: Tak já Ti ještě Liko přidám nějaké to crcrání, aby

http://urybicek.webnode.cz/produkty/

Z. Lika 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Tak se dobře hoj!

Š. Matyášová 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

nebo syreček..ježiši to je pak dobrota....

Z. Lika 6.1.2017 13:22

Re: Ešče nečtu, ale!

Tak jo, připomíná mi koně nadél, už jsem na to přišla.

Š. Matyášová 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

když ty jsi nám to neřekla :-D

Z. Lika 6.1.2017 13:20

Re: Boršč

Měření času v kuchyni je bolačka. Na lodi jsem to dělala tak, že jsem pověřila jednoho nadšence do různých časoměřičů, měl jich plno. A stejně na můj dotaz "už?" se vždycky vyplašil a prý "už dávno!" :D