30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Ratatouille

Ve Francii máme letní slogan: Pro vaše zdraví denně 5 druhů ovoce nebo zeleniny!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karolína 26.6.2009 7:07

Re: Ratatouille jedine od krysy

;-DJsi můj člověk!!! První, co mne napadlo při pohledu na název článku byla ta krysičkaVVChuťové pohárky zůstaly nedotčeny, i když občas tohoto jídla také trochu ďobnu, ale viděla jsem ten krysáčkový xichtík a musela se smát;-D

terra-san 26.6.2009 11:17

Re: Ratatouille jedine od krysy

:-D přidávám se k těm, které jako první napadla "krysička":-D Ale tuhle zeleninovou variaci můžeme a občas i děláme, ale přiznám se, že spíš když se nás v létě sejde víc - sešvagřenců a kamarádů, tak do 15 kousků. Takový kouřící kotel zeleniny a dobře vychlazený "plážák" - tedy pardon, lehké mladé rosé nebo dokonce klaret:-D - to nemá chybu. Díky za recept, je malinko odlišný od toho, který znám, jestli to nebude tím, že ho mám od lotrinského kuchaře...

Jakub S. 26.6.2009 11:37

Re: Ratatouille jedine od krysy

Šak krysy jsou dobré! Prý.

terra-san 26.6.2009 11:42

Re: Ratatouille jedine od krysy

Téhle krysy by bylo na talíři škoda (a navíc by to patrně byl potkan, a to člověk hned vidí kanály, bacily, leptospiru...fuj), tahle zcela určitá krysa totiž uměla skvěle vařit.:-D

LENKA S 26.6.2009 1:08

HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ

 VOLÁM , TLESKÁM NADŠENĚ  A RADUJU  SE. VŠE   POTŘEBNÉ   PĚSTUJU NA  SVÉ  ZAHRÁDCE, JEN NLILEM BUDU  JEŠTĚ  MUSET ULKOVIT  JINDE, JELIKOŽ  NA  TEN JSEM   HLUPAČKA  ZAPOMNĚLA. VŠE  OSTATNÍ  BUDE, TAKŽE   UVAŘÍMM I  RATATOUILLE.

 TAKOVÉ  JEDNODUCHÉ RECEPTY  A  VAŘENÉ  V  JEDNOM HRNCI  MILUJEME  DOMA   VŠICHNI.  JEN   PAPRIKOVÝ LUSK  PRO  SEBE   SAMU  MUSÍM VYNECHAT, JELIKOŽ  HO  BOHUŽEL  MÉ  ÚTROBY    NEDOKÁŽOU   ZPRACOVAT  BEZ   PROBLÉMŮ. VAŘÍM PODOBNÉ  JÍDLO- FAZOLKY PO  BASKICKU  A  TO  JE  TAKY  NÁRAMNÁ  DOBROTA, KTERÁ NEDÁ   SKORO   ŽÁDNOU   PRÁCI . VEZMU KOUSEK  ANGLICKÉ   SLANINY( PROROSTLEJŠÍ), NAKRÁJÍM  HO  NA  KOSTIČKY , VHODÍM DO  VYSOKÉHO LITINOVÉHO  HRNCE, A   K  TOMU NASEKÁM JEDNU  STŘEDNÍ  OLOUPANOU  CIBULI. VŠE  ZPĚNÍM, DODÁM  NAKRÁJENÁ 3-4 VELKÁ  OLOUPANÁ   RAJČATA,,CCA 300-400 G  ZELENÝCH   FAZOLEK ,NASEKANÉ  STROUŽKY   ČESNEKU. VŠE  MALINKO PODLIJU, PŘIKOLPÍM POKLICÍ, DÁM NA  CO NEJMENŠÍ  OHEŇ ( ZDROJ  TEPLA) A   NECHÁM  BEZ  MÍCHÁNÍ A   OBČASNÉ KONTROLY  S  PODLITÍM  VODOU DUSIT, DOKUD  SE   Z  RAJČAT  NEVYTVOŘÍ  BÁJEČNÁ OMÁČKA. PAK   TO  BAŠTÍME   S  BÍLÝM PEČIVEM NEBO  BEZ . TOHLE    JÍDLO LZE  UVAŘIT I  Z  KONZERVOVANÝCH    FAZOLOVÝCH BOBŮ A  JDE  POUŽÍT I  RAJČATA    KONZERVOVANÁ. ZDRAVÍM VŠECHNY A PŘEJU KRÁSNÝ   VÍKEND. MORAVÁCI, MYSLÍM  NA  VÁS   A  ODHÁNÍM  A  ODTLAČUJU   VŠECHNA   HROZIVÁ   DEŠŤOVÁ  MRAČNA.  NÁM  NA  HORNÍCH  TOCÍCH  A  JEŠTĚ   S  BYDLIŠTĚM  NA  KOPCI, JE   SIC HEJ

, ALE  BUDE  NÁS  TO  STÁT  VELMI  HODNĚ   VŠECHNY   DOHROMADY. TELEVIZI  SIC   DOMA  NEMÁM, ALE  OBRÁZKY    Z ODERSKA  UŽ  RADĚJI  NEPROHLÍŽÍM. JE  TO  HRŮZA  A  JÁ  JEN  DOUFÁM, ŽE   VŠE  KONEČNĚ  POMINE. LIDIČKY  ZLATÝ, DRŽTE V  SE A  VYDRŽTE!!N

Karolína 26.6.2009 7:11

Re: HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ

LENKO TYHLE FAZOLE DĚLÁM TAKY RÁDA, SKORO STEJNĚ, JAKO TY A MILUJEME TO V LÉTĚ JAKO VELMI LEHKÉ VEČERNÍ JÍDLO, KDYŽ SE ZROVNA NEGRILUJE! MÁM V LETNÍ KUCHYNI TAKOVÝ ELEKTRICKÝ HRNEC A V TOM SE TO DĚLÁ PŘÍMO ÚŽASNĚ! A ZELENINOVÁ LETNÍ PÁRTY, CO JSME JEDNOU VYHLÁSILI, NEMĚLA CHYBU. PRAVDA, BYLY TAM KLOBÁSKY A KOUSEK MASÍČKA Z GRILU, ALE JINAK KAŽDÁ HOSPODYNĚ-SOUSEDKA PŘINESLA NĚCO ZE ZELENINY. RATATOUILLE NECHYBĚLO. A BYL TO ÚŽASNÝ VEČER!!!

YGA 26.6.2009 8:26

Re: HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ

LENKO, TO JE SUPER RECEPT - JÁ FAZOLOVÉ LUSKY DĚLALA VŽDYCKY TRADIČNĚ V BEŠAMELU (TAKY JEDLÉ ;-)), ALE TOTO SE MI LÍBÍ DALEKO VÍC - AŽ BUDE JEJICH ČAS, TAK TO URČITĚ UKLOHNÍM - JÁ MÁM TAKOVÁHLE JÍDLA RÁDA A JENDA JE PŘÍMO MILUJE - S ČERSTVÝM CHLEBEM TO NEBUDE MÍT CHYBU.

HanaW 26.6.2009 0:39

Tak to se mi libi

Jednak mam tohle jidlo rada, i kdyz to ale obcas delam v kameninove misce v troube. A musim dodat, ze netradicne do toho obcas soupnu neco kvalitni sladke madarske papriky - osladi to a krapet zahusti. Francouzi, prosim netlouct mne - a nevydavam to v zadnem pripade za leco. :-D A moc se mi libi psani receptu, kde je neco historie ingredienci a vzniku a tradice, a jednak ze je, podobne jako predchozi recept od Lenky, doprovazen fotodokumentaci. Doufam, ze takovych bude vic.R^

LENKA S 26.6.2009 1:12

HANI, NAZDÁREK!!

MÁVÁM N ZA  OKEÁN  ,POSÍLÁM POZDRAV   TOBĚ  I    TVÉ  LEPŠÍ  POLOVIČCE  A   VIRTUÁLNĚ  DRBU    VŠECHNY  TVOJE   CHLUPATCE.

HanaW 26.6.2009 3:21

Re: HANI, NAZDÁREK!!

DIKY, LENI. MAVAM NAZPET VCETNE VIRTUALNIHO PODRBANI.