Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Re: Ratatouille jedine od krysy
Jsi můj člověk!!! První, co mne napadlo při pohledu na název článku byla ta krysičkaChuťové pohárky zůstaly nedotčeny, i když občas tohoto jídla také trochu ďobnu, ale viděla jsem ten krysáčkový xichtík a musela se smát
Re: Ratatouille jedine od krysy
přidávám se k těm, které jako první napadla "krysička" Ale tuhle zeleninovou variaci můžeme a občas i děláme, ale přiznám se, že spíš když se nás v létě sejde víc - sešvagřenců a kamarádů, tak do 15 kousků. Takový kouřící kotel zeleniny a dobře vychlazený "plážák" - tedy pardon, lehké mladé rosé nebo dokonce klaret - to nemá chybu. Díky za recept, je malinko odlišný od toho, který znám, jestli to nebude tím, že ho mám od lotrinského kuchaře...
Re: Ratatouille jedine od krysy
Téhle krysy by bylo na talíři škoda (a navíc by to patrně byl potkan, a to člověk hned vidí kanály, bacily, leptospiru...fuj), tahle zcela určitá krysa totiž uměla skvěle vařit.
HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ
VOLÁM , TLESKÁM NADŠENĚ A RADUJU SE. VŠE POTŘEBNÉ PĚSTUJU NA SVÉ ZAHRÁDCE, JEN NLILEM BUDU JEŠTĚ MUSET ULKOVIT JINDE, JELIKOŽ NA TEN JSEM HLUPAČKA ZAPOMNĚLA. VŠE OSTATNÍ BUDE, TAKŽE UVAŘÍMM I RATATOUILLE.
TAKOVÉ JEDNODUCHÉ RECEPTY A VAŘENÉ V JEDNOM HRNCI MILUJEME DOMA VŠICHNI. JEN PAPRIKOVÝ LUSK PRO SEBE SAMU MUSÍM VYNECHAT, JELIKOŽ HO BOHUŽEL MÉ ÚTROBY NEDOKÁŽOU ZPRACOVAT BEZ PROBLÉMŮ. VAŘÍM PODOBNÉ JÍDLO- FAZOLKY PO BASKICKU A TO JE TAKY NÁRAMNÁ DOBROTA, KTERÁ NEDÁ SKORO ŽÁDNOU PRÁCI . VEZMU KOUSEK ANGLICKÉ SLANINY( PROROSTLEJŠÍ), NAKRÁJÍM HO NA KOSTIČKY , VHODÍM DO VYSOKÉHO LITINOVÉHO HRNCE, A K TOMU NASEKÁM JEDNU STŘEDNÍ OLOUPANOU CIBULI. VŠE ZPĚNÍM, DODÁM NAKRÁJENÁ 3-4 VELKÁ OLOUPANÁ RAJČATA,,CCA 300-400 G ZELENÝCH FAZOLEK ,NASEKANÉ STROUŽKY ČESNEKU. VŠE MALINKO PODLIJU, PŘIKOLPÍM POKLICÍ, DÁM NA CO NEJMENŠÍ OHEŇ ( ZDROJ TEPLA) A NECHÁM BEZ MÍCHÁNÍ A OBČASNÉ KONTROLY S PODLITÍM VODOU DUSIT, DOKUD SE Z RAJČAT NEVYTVOŘÍ BÁJEČNÁ OMÁČKA. PAK TO BAŠTÍME S BÍLÝM PEČIVEM NEBO BEZ . TOHLE JÍDLO LZE UVAŘIT I Z KONZERVOVANÝCH FAZOLOVÝCH BOBŮ A JDE POUŽÍT I RAJČATA KONZERVOVANÁ. ZDRAVÍM VŠECHNY A PŘEJU KRÁSNÝ VÍKEND. MORAVÁCI, MYSLÍM NA VÁS A ODHÁNÍM A ODTLAČUJU VŠECHNA HROZIVÁ DEŠŤOVÁ MRAČNA. NÁM NA HORNÍCH TOCÍCH A JEŠTĚ S BYDLIŠTĚM NA KOPCI, JE SIC HEJ
, ALE BUDE NÁS TO STÁT VELMI HODNĚ VŠECHNY DOHROMADY. TELEVIZI SIC DOMA NEMÁM, ALE OBRÁZKY Z ODERSKA UŽ RADĚJI NEPROHLÍŽÍM. JE TO HRŮZA A JÁ JEN DOUFÁM, ŽE VŠE KONEČNĚ POMINE. LIDIČKY ZLATÝ, DRŽTE V SE A VYDRŽTE!!N
Re: HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ
LENKO TYHLE FAZOLE DĚLÁM TAKY RÁDA, SKORO STEJNĚ, JAKO TY A MILUJEME TO V LÉTĚ JAKO VELMI LEHKÉ VEČERNÍ JÍDLO, KDYŽ SE ZROVNA NEGRILUJE! MÁM V LETNÍ KUCHYNI TAKOVÝ ELEKTRICKÝ HRNEC A V TOM SE TO DĚLÁ PŘÍMO ÚŽASNĚ! A ZELENINOVÁ LETNÍ PÁRTY, CO JSME JEDNOU VYHLÁSILI, NEMĚLA CHYBU. PRAVDA, BYLY TAM KLOBÁSKY A KOUSEK MASÍČKA Z GRILU, ALE JINAK KAŽDÁ HOSPODYNĚ-SOUSEDKA PŘINESLA NĚCO ZE ZELENINY. RATATOUILLE NECHYBĚLO. A BYL TO ÚŽASNÝ VEČER!!!
Re: HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ
LENKO, TO JE SUPER RECEPT - JÁ FAZOLOVÉ LUSKY DĚLALA VŽDYCKY TRADIČNĚ V BEŠAMELU (TAKY JEDLÉ ), ALE TOTO SE MI LÍBÍ DALEKO VÍC - AŽ BUDE JEJICH ČAS, TAK TO URČITĚ UKLOHNÍM - JÁ MÁM TAKOVÁHLE JÍDLA RÁDA A JENDA JE PŘÍMO MILUJE - S ČERSTVÝM CHLEBEM TO NEBUDE MÍT CHYBU.
Tak to se mi libi
Jednak mam tohle jidlo rada, i kdyz to ale obcas delam v kameninove misce v troube. A musim dodat, ze netradicne do toho obcas soupnu neco kvalitni sladke madarske papriky - osladi to a krapet zahusti. Francouzi, prosim netlouct mne - a nevydavam to v zadnem pripade za leco. A moc se mi libi psani receptu, kde je neco historie ingredienci a vzniku a tradice, a jednak ze je, podobne jako predchozi recept od Lenky, doprovazen fotodokumentaci. Doufam, ze takovych bude vic.
HANI, NAZDÁREK!!
MÁVÁM N ZA OKEÁN ,POSÍLÁM POZDRAV TOBĚ I TVÉ LEPŠÍ POLOVIČCE A VIRTUÁLNĚ DRBU VŠECHNY TVOJE CHLUPATCE.
Re: HANI, NAZDÁREK!!
DIKY, LENI. MAVAM NAZPET VCETNE VIRTUALNIHO PODRBANI.