Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pepř a zelí, oběd celý
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S. 28.1.2007 23:26Re: Tak dobře, děkuji za rady matkám i jazykozpytcům To bude určitě velkolepé. Po naservírování černých špaget s černýma kalamárama to mančaft jak jeden muž odmítne vzít do h-úst a nastane finále jak v Donu Giovannim - La commedia e finita... No ale když se k vám neprobourá Komtur, tak to přežijete... (teď to bylo v tom líbezném FLVěkovi v TV). Někdy vám vylíčím Dona Žuana (fakt!) v Malém akaděmičeském v Pítěru 1987. Leč to je jiná pohádka. |
RenataE 28.1.2007 23:35Re: Re: Tak dobře, děkuji za rady matkám i jazykozpytcům V mořském koktejlu se naštěstí vyskytujou i růžové krevety a ty potvory s chapadlama jsou bílý (nevím, které tam dávají) a mušle béžový - a koneckonců ta petrželka, kterou jsi mi ozřejmil, je zelená! Ale jinak můžu ocitovat z mé oblíbené Betty McD. :" A mami, co je to, to malé zelené? Tohle ošklivé se jí? Myslíš, že je to červ?" Na Dona Žuana se těším, kamarádka shlédla v Bolšom OPERU Meresjev, kde hlavní hrdina velmi realisticky konzumoval ježky. To vyprávění patří k nesmrtelným vzpomínkám na zemi, kde zítra.... |
Hana Williamson 29.1.2007 0:02Re: Re: Re: Tak dobře, děkuji za rady matkám i jazykozpytcům Jezis, tak to bych moc rada slysela o tom Meresjevovi s jezkem Ja jsem tam jednou v pol. 70.let videla Onegina pojateho tez velmi realisticky. jak ta Tatana sklada ten slavny dopis, tak lezela v posteli s normalnima perinama a jak s ni ty vasne cloumaly, tak se v tech perinach doslova rochnila. Kdyz skoncila dopis (a arii), tak to vypadalo fakt nechutne. |
RenataE 29.1.2007 0:09Ono to v té knize opravdu je, že Meresjev pojídal ježky, aby nezahynul hlady. Ale když někdo zpívá hrdinskou árii a PŘITOM pojídá ty ježky.... |
Hanča 28.1.2007 15:20Jééé, to je ale náhodička ! Dočítám páteční články a koukám na Mlsotník podle Vave. A já jsem dnes shodou okolností vařila taky podle Vave, a to segedín, ve kterém je vepřové maso nahrazeno masenkem z uzených kuřecích stehýnek. Bylo to mňamózní a laskominózní ! Sláva Vave ! |
Olčava 28.1.2007 21:48Ať žije segedín !!! Dneska byl obzvláště příhodný den na vaření segedínu Mě taky chutnal, i když jsem ho neměla s kuřecíma stehýnkama. |
possum 28.1.2007 14:51To Dede, tak jsem nad tou vasi varenou rybou premyslela, a musi to byt podobne jako delana v mikrovlnce. Nebo v pare. A pak jsem si koupila magazin, a co tam nebylo! Recepty na poached (bohuzel poached neni ve slovniku ) jidla. Takze jak mi vyjde cas, zkusim a kdyz tak prelozim. |
RenataE 28.1.2007 15:02Re: To Dede, Myslím, že v kuchařské češtině by to mohlo být "pošírovaný". |
possum 28.1.2007 15:49Re: Re: To Dede, tak me to nedalo, a zkusila jsem hledat na netu. A zase nic. Jeden slovnik rekl: uvarit. A naopak: posirovany to neznaji vubec. To posirovany asi neni oficialni slovo, ze jo? |
veram 28.1.2007 16:19Re: Re: Re: To Dede, |
veram 28.1.2007 15:32Re: To Dede, Ahoj, possum, už jsi viděla tu kometu? Našla jsem , kde jsou překrásné fotky právě z Australie a to TADY. Hlavně se koukni na stránku 18 a 19! Zdravím na jižní polokouli! |
veram 28.1.2007 15:35Re: Re: To Dede, Specielně jsem úplně paf z té fotky z Dunedinu, New Zealand |
possum 28.1.2007 15:43Veram, diky, je to super! To cumim1 A o to jsem prisla. No, tak aspon na tech fotkach. |
veram 28.1.2007 16:02Re: Veram, diky, Ale myslím, že je u vás ještě vidět |
Hana Williamson 28.1.2007 17:03Re: To Dede, Kdyz je opravdy dobra ryba, jako treba treska, tak je taky moc dobra v pare. Oblozena bylinkama, a ta tekutina, kterou se to pari, muze taky mit nejake ochuceni. Na taliri zalit rozpustenym maslem, anebo k tomu podat jemnou bilou omacku. |
evam 28.1.2007 18:23Re: Re: To Dede, také dělám rybu v páře ,osolím ji , přidám koření na ryby a máslo. A citron. Je to dobré. |
RenataE 28.1.2007 19:52Losos od včera Chtěla jsi níže říct, že ti losos včera zbyl? jak se to kouzlo dělá? Mně naposledy zbyl, když v Praze zavírali Frionor ve Vodičkový a vyprodávali lososy - ale to byly tří-čtyřkilové kusy a už je to dááávno. Když koupím mraženého teď, tak je to kalibrovaných 800-1000 g a z toho nezbyde ani na lososovej chlebíček A občas v akci koupím čerstvý filet a to málem nezbyde ani ten pekáč |
evam 28.1.2007 20:14Re: To Dede, Milá possum,rybu v páře dělám v plastovém "papiňáčku" . Obvykle je to hejk. Ryby + koření na ryby + trochu soli + máslo a citron. Brambory a event. dušené zelené fazolky. Possum, je fajn, že si se ozvala! |
RenataE 28.1.2007 20:59Zašátrám-li v paměti plastový papiňák jsme tu překřtili na plampiňák |
Olčava 28.1.2007 21:42Mám dotaz co je to plastový papiňák alias plampiňák? |
RenataE 28.1.2007 22:11Re: Mám dotaz To je plampiňák do mikrotrouby, kdybys někde zahrabala hodně hluboko asi v Mlsotníku, tak bys to možná našla v diskusích, myslím, že to bylo něco jako Kdo by se mikrovlnky bál. |
RenataE 28.1.2007 22:30Nemůžu to najít asi to nebylo v těch mlsotnících o MW. |
Olčava 28.1.2007 22:35Hm, tak to stejně pro mě není, protože já mrkvolinku nemám. |
RenataE 28.1.2007 22:48Re: Hm, tak to stejně pro mě není, Ale kdybys to potřebovala, tak JoVovi o plampiňáku ví první poslední |
evam 27.1.2007 15:11mám mraženého lososa vcelku... asi ho okyselím citronem, osolím a opeču ho na olivovém oleji s máslem... Prosím, jak to děláte vy ? |
julča 27.1.2007 15:17Re: mám mraženého lososa vcelku... Ahoj evam, lososa jsem naporcovala na polopodkovy a udělala ho - jak tomu doma říkáme: "na srbský způsob" (cibulka, zavařená rajčata, můžeš přidat cokoli Tě napadne: pórek, papriky, cukety...) ochutím bylinkama-třeba trochu tymiánu, bazalka nebo koření na ryby. Ryby jsem nepjprve opekla na trošce oleje s máslem. Nijak dlouho jsem to nevařila, jen aby ryby byly hotové a zelenina trochu povolila. Výborné s vařenýma bramborama. |
julča 27.1.2007 15:22Re: Re: mám mraženého lososa vcelku... Já když jsem celýho lososa viděla poprvé zmraženýho, tak mi to připadlo takový nic moc, rozhodně to nepřipomínalo ty nádherně zbarvené filety z lososa, které se prodávaly o pult vedle za (podle mě) šílenou sumu. Tenhle zmražený losos se prodává cca za 100 Kč a je to fajn, dá se z toho udělat prima jídlo, když přijde víc lidí - to bych asi nějak zapekla se smetanou, petrželkou a sýrem? |
evam 27.1.2007 15:34Re: Re: Re: mám mraženého lososa vcelku... Díky,Julinko! A děláš lososa s kůží .-dělám s kůží i kapra. Dám vědět, jak to dopadne.. |
julča 27.1.2007 15:37Re: Re: Re: Re: mám mraženého lososa vcelku... Myslím, že jsem to dělala i s kůží, nějak si nevzpomínám, že bych ji odřezávala. Škoda, že tu není smajlík, kterej usilovně přemýšlí ss |
evam 28.1.2007 14:28Re: Re: Re: mám mraženého lososa vcelku... Postupně zkusím všechny recepty. Nakonec jsem lososa prosolila, procitronovala a po mírném opečení jsem jsem polila lososa bílým vínem s prolisovaným česnekem. Před podáváním jsem navch porce dala kousky másla. Bylo to celkem dobré. Děkuji moc za rady. |