Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kanadské nudle a chlupaté řízky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WWW 7.4.2006 13:42Re: Re: Re: Milý WWW, teď Vám asi budu fušovat do řemesla :) Jo , ta se jen tak nepreji mila Kastan. Ale muze trochu zkysnout a pak je na vyhozeni ! |
Kaštan 7.4.2006 13:56Re: Re: Re: Re: Milý WWW, teď Vám asi budu fušovat do řemesla :) No, mě na pokličce zespodu vyrostla plíseň. Pěkná, jak z učebnice. Ale stejně ty dvě porce, co tam ještě byly, šly do záchoda Jinak musím říct, že v Bavorsku se vaří výborně. Všechno, co jsem tu ochutnala bylo vynikající. Lidi tady jedí moc rádi a jídlo tu tudíž připravují s láskou. A vařit tady je jednoduché, protože třeba to uzené na kostičky už tu člověk nakostičkované koupí, stejně jako do tenoučka vyválené listové těsto v ruličce. A nejvíc ze všeho mě potěšilo, že přímo za rohem bytu mám trh, kde prodávají ryby a všechnu ostatní mořskou havěť. Nejvíc snad miluju mušle a ty budou dnes k večeři, nejpozději zítra k obědu. Kdybyste náhodou měl nějaký mušlový recept, sem s ním! |
WWW 7.4.2006 14:17Re: Re: Re: Re: Re: Milý WWW, teď Vám asi budu fušovat do řemesla :) Uz nemam moc cas mila Kastan. V Bavorsku se vari vyborne ! To je jen takovej nesmysl, co se rika v Cechach, ze Nemci neumi varit! Troufam si tvrdit Kastan, ze maloktera hospoda v Cechach poda tak krasne propecene veprove, s tim vynikajicim tmavym sosem jako v Bavorsku !!A "nikdo neumi" udelat tak dobre gratinovane brambory ( v ruzne kombinaci ) jako tady v Savojsku ! Co se tyce jidel a jejich pripravy, zahazuji daleko za hlavu hura vlastenectvi!! Jsem svetoobcan !!! Muslovy recept mam, jednoduchy ale dobry, tak jak budu mit cas !!! |
YGA 7.4.2006 14:38Milý WWW, náhodou se říká, že Německu se vaří špatně, ale až na Bavorsko - protože tam je kuchyně podobná té české. |
Kaštan 7.4.2006 15:21Re: Milý WWW, To asi bude další z mýtů. Ona totiž moc podobná té české není. Sice tu existují knedlíky, ale mají úplně jinou molekulární strukturu abych tak řekla, kromě toho, že jsou kulaté a děsně jezdí po talíři. I ten játrový knedlíček v polévce je jen jeden, zato gigantický. Člověk si ho vždycky musí rozhňahňat, aby se to dalo jakž takž sníst. Taky jsou ve zdejší kuchyni o dost výrazněji zastoupené zelenina a ryby, které si u nás ještě pořád hledají obtížně cestu. Ale přiznat musím jedno. Chutná mi tu strašně moc. A co je uplně nejlepší, v každé hospodě tu člověk dostane nejen fantastické pivo, ale i víno. |
Kaštan 7.4.2006 14:47Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milý WWW, teď Vám asi budu fušovat do řemesla :) Kdyby Vám při Vašem nočním bdění zbyl nějaký čas, budu moc ráda. Příjemnou službu a hezký víkend. |
Hana Williamson 8.4.2006 13:06Re: Milý WWW, teď Vám asi budu fušovat do řemesla :) No teda jo, to zni fantasticky. Hlavne to s tema hruskama. A co takhle k tomu prihodit neco orechu? Niva a orechy jdou vzdycky dobre dohromady. Tak tohle tenhle vikend zkusim. Listove testo sedi v mrazaku a vola po pouziti. |
zana 7.4.2006 11:28chlupaté řízky se mi taky moc líbí, asi taky podpořím naše drůbežářství. A taky se trošíčku bojím |
Hanča 7.4.2006 11:24Ty chlupaté řízky vypadají hodně sympaticky, asi je o víkendu zkusím. A vážně se mi nepřipálí ? No, já nejsem tak odvážná, asi pro jistotu ten pekáč maloučko potřu olejem a uvidím. V pondělí podám zprávu. |
Fallowa 7.4.2006 9:14Souhlasím s dalším dnem Mlsotníku - úterý je ideální - to už přestanu slintat po pátku a do dalšího pátku taky! :o))) |
Iva 7.4.2006 8:39Ještě se podělím o krétskou snídani není vhodná pro Medvídka, upíry a slabší povahy. Tetička si recept přivezla z loňské dovolené a nakazila celou rodinu: 3 stroužky česneku nasekáme najemno, můžeme zlehka přitlačit plochou stranou nože,ale nelisujeme, štamprli olivového oleje, vymačkat půlku citronu a podle chuti osolit. Ulamujeme bílý chléb, namáčíme ve směsi a zapíjí se rakijí nebo slivovicí. Tuto snídani jsem si přejmenovala soukromě na kreténskou, protože jen tato lékařská diagnóza může každý den takto snídat, zvlášť když ví, že jde mezi lidi :-)))). |
Kačer 7.4.2006 11:19Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Tak teď konečně vím, co jsi tou kreténskou večeří myslela...cca před 3 dny Tak já pošlu paní D. recept na "Shepard's Pie", to je moc dobré, je to staré anglické jídlo z mletého hovězího se zapečenou bramborovou kaší! Je to veliká dobrota |
Ivo 7.4.2006 11:38Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani jo to bylo přesně ono |
Iva 7.4.2006 11:38Re: Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani se to fakt nikdy nenaučím |
Kačer 7.4.2006 11:58Re: Re: Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Co se nikdy nenaučíš? |
Iva 7.4.2006 12:11Re: Re: Re: Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Podepisovat se |
Iva 7.4.2006 12:12Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Jo a ten recept v nějaké podobě znám, ale neslavila jsem s ním u pitomků úspěch. Jsou děsně konverzativní. |
Kačer 7.4.2006 12:22Re: Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Aha, no mně chutná, maminka je taky co se týká jídla konzervativní, ale tohle ji Brian uvařil, a byla z toho nadšená Až to pošlu paní D. tak uvidíš jestli je to ono! |
Iva 7.4.2006 12:29Re: Re: Re: Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Mně to taky chutnalo, jenže já musím vařit pomalu jak pro anglického krále. Ti opičáci jen tak něco do tlamičky nevezmou. A repertoár chci zpestřit a oni jen na oběd kouknou a už dopředu vědí, že jim to nechutná. Roztrhnout ty hady je málo |
Kačer 7.4.2006 14:04No to by mně taky nakrklo, můj drahý půlka občas prohlásí "To mi chutnat nebude, to já jist nechci!" a ani to prosím pěkně neochutnal! To by mně vzal čert, člověk se s tím klohní a na nic! |
Hana Williamson 8.4.2006 14:01Re: Ještě se podělím o krétskou snídani Tak tohle miluju. Davam k tomu veku na platky a chute jdou obmenovat. Treba prisypat neco susenych bylinek (v lete davam bazalku ze zahradky), nekdy vynecham citron, nekdy vynecham cesnek, nekdy dam suseny cesnek v prasku (ktery jinak pouzivam nesmirne zridka), nekdy neco ostrejsiho, nekdy jen olej (dobry) sam s kapkou citronu. Ale jak jsem priznivec cesneku, toho do tohle davam podstatne min nez Iva. Delam to i na mejdany, kdyz se podavaji ruzne chutovky. nedavno jsem si k tomu poridila i takovy porichtung - podlouhlou nadobu se 4 prihradkama, do 2 uprostred ochuceny olivovy olej, na bok ty veky. Ale chce to olej olivovy, pokud mozno a dle chuti panensky. Jak se ty chuti meni ... kdyz jsem si prvne v Americe koupila olivovy panensky (virgin) olej (cetla jsem o tom v casopise), tak jsem byla na mrtvici. Takovejch penez (a bylo jich tehdy pomalu) a vono je to zlukly!! pak jsem pracovala v italsko-recke restauraci a tam to plavalo v olivovem a postupne jsem si zvykla. Dnes uz leta je velka flaska panenskeho oleje standartne pritomna na stolku vedle sporaku. A odbornici pravi, ze tento olej je vynikajici pro cevy. Ale v zadnem pripade na nem nesmazit!!!! |
Dee 7.4.2006 8:23lupínky Obalovat lupínkama se dá kde co (místo strouhanky, která věčně doma není, páč ji potřebuje manžel na ryby). Posledně dělal manžel smažené kelubny a protože opět nebyla strouhanka, vzal na obalování kukuřičné lupínky. To byla dobrota, nevím jestli tomu pomohly ty lupínky nebo byl mažel tak šikovný, ale kedlubny šťavňoučké, dobroučké, jenom se rozplývaly na jazyku. |
Bláža 7.4.2006 7:41Brambory Díky za zjímavé recepty, zase mám novou inspiraci.
A teď prosba: namáte někdo levné bramborové recepty? Takové pečené brambory...mňam!
My jsme dělali v létě na chatě bramborové super špízy:
syrové brambory-radši menší průměr-nakrájet na kolečka(může být i se šlupkou) a napichovat střídavě na špejli s cibulí a slaninou a okořenit grilovacím kořením. Jednotlivé špízy balit do alobalu a před zabalením do něj přidat trochu bylinkového másla. Špízy se dají péct na plechu v troubě, ale i na tácku na zahradním grilu. pečeme tak 30-40 minut, podle velikosti brambor a dají se jíst jako příloha i samotné. Vždy se snědlo všechno a ještě by se jedlo, ale už nebylo co
|
Bláža 7.4.2006 7:56Re: Brambory ...a ta slanina je nejlepší krájená na tenko z obchodu, nejlíp se propeče.... |
Alča 7.4.2006 8:00Re: Brambory Milá Blážo, u nás byly brambory denním jídlem, i když většinou s něčím finančně náročnějším (masíčkem).
Já doma občas dělám tzv. domácí brambory - uvařím brambory ve slupce, oloupu a přes takové to kolečko s mřížkou nakrájím do mísy. Dále přidám všechny zbytky, které jsou doma, počínaje uzeninou, přes zeleninu (čerstvou nebo sterilovanou) až po třeba vejce na tvrdo, tvaroh a měkké sýry. Zamíchám, dochutím a vysypu na pekáč s trochou oleje, dám zapéct do trouby. Lze posypat strouhaným sýrem, zalít rozšlehaným vejcem, apod. Výborný je tento pokrm i v nejjednoduší podobě - např. brambory se sterilovanými sladkokyselými fazolkami, sůl, pepř.
|
Bláža 7.4.2006 8:19Alčo Vyzkouším :o))) |
Johanka 7.4.2006 8:23Re: Brambory Říkali jsme tomu ševcovský prejt a když jsem byla malá, maminka to dělávala dost často.
Na tuku zpěnit cibuli, komu nevadí, může dát dost, a na kostičky nakrájené špekáčky nebo točeňák, osmahnout, cibulka by měla být zlatá, salám opečený. Do toho vyklopit uvařené brambory, mahrubo rozmačkat a promíchat. Vlétě s okurkovým salátem nebo okurkami s kyselým mlékem (to už je dneska jen sen), v zimě s červenou řepou nebo kyselými okurkami.
Pořád to vařím, hlavně v létě, když se mi nechce postávat u plotny.
|
D. R. 7.4.2006 10:00Re: Brambory Blážo, jeden bramborový Mlsotník už čeká!!! :))) |
Bláža 7.4.2006 10:09Re: Re: Brambory Super, to je skvělá zpráva, už se těším na nové bramborové recepty. Taky si už konečně snad letos přepíšu sešit s recepty, je v hrozném salátovém vydání a špatně se mi v něm hledá. Už si to plánuju tak 3 roky...... |
zana 7.4.2006 11:25Re: Re: Re: Brambory jenom tři roky? Já už asi patnáct... |