Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kanadské nudle a chlupaté řízky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
... 25.3.2008 19:14. |
ahoj 31.8.2006 8:09fh |
RenataE 11.4.2006 0:19Re: Re: WWW Ano ano, je to úžasná dobrůtka, bohužel dost drahá. Ale zas těch průhledných plátečků není potřeba moc. |
WWW 11.4.2006 0:08Re: Re: WWW Novidite mila aido. Tak to vysvetlete tak nak lidsky tojefukovi, pac on je palicak palicatej ! |
aida 10.4.2006 22:34Re: WWW Jestli se můžu zapojit a jestli jsem to dobře pochopila, ta polosyrová šunka se dělá tak, že se maso naloží na cca 3 týdny do láku, pak se tak den-dva udí (studeným kouřem) a potom se nechá vyschnout v průvanu, třeba i rok (dva měsíce prý stačí). V Itálii se to jmenuje prosciutto, v Chorvatsku pršut. Před konzumací se to krájí na téměř průhledné plátky. Mě osobně to chutná moc, ten meloun je k tomu ideální. Nebo dobrý chleba, olivy a kozí nebo ovčí sýr. A ještě lepší je podobným způsobem připravený špek - pancetta, mňam. |
RenataE 10.4.2006 17:57Re: Re: WWW Plch vypadá přibližně jako větší myš, má delší tělo i ocásek. Je jich hodně druhů, ale nejsou moc k vidění, protože plši jsou plaší. |
possum 10.4.2006 17:06Re: WWW Vsichni moji psi vzdy papali to co ja. Rambo (vlcak) byl ale unikat. Zboznoval mandarinky. A jak videl mandarinku, zacali mu tyct sliny. Doslova. Pokud okamzite nedostal prikaz 'olizni se, slintas' a dilek mandarinky, tak mel pod sebou louzi. >přišli už na to, že když se ofrňují, nedostanou ani kůrky od chleba < by jsi si mel vzit priklad ze svych psu!!!! Nevis, o co mnohdy prichazis. Co je plch??? Vsude jsou, ale tady asi neee. |
possum 10.4.2006 16:56Re: Re: Re: Re: milá a jaky je to meloun? Zluty znam jenom rock a nebo champagne. |
possum 10.4.2006 16:52tojefuk, no, nerika se mu Tatra, ale je to totez. Mel jsi videt tu srandu, kdyz jsem mame vysvetlovala, ze je to jako kondenzovany mliko, ale evaporated, neslazeny a taky muze byt nizkotucne, tudiz dietni, a hlavne, ze se da naslehat. No a nakonec jsme se domluvily, a ted si to, jako jednu z mala veci, pamatuju. |
WWW 10.4.2006 16:50Re: Re: Re: milá S tim melounem je to vyborne, podava se to bezne i ve Spanelsku. |
possum 10.4.2006 16:46Re: Re: milá WWW, tak nevim jak s tim melounem, ale tady je normalni 'ham steak and pineapple'. |
WWW 10.4.2006 15:54Re: Re: Re: milá No jo, vychazel z toho, ze veskere jidlo je jen nejaka varianta nepovedeneho hamburgera ! Musel mit radost, ze si neobjednal rajskou omacku jako vedle u stolu . Ach ty Cesi pomyslel si, tak ridkej kecup, to bych vypadal ! |
Alk 10.4.2006 15:36Re: Zase ja ??! Zase mam zacit ja ??!! A proc ja??!! No proto, ze se na to klepu !! Také jsem jednou dělala slaný koláč. Listové těsto - udělat z něj takovu mističku, na to vrstku nakrájené cibule, uzené - tenkrát to byla annglická slanina, posypat kořením - dávala jsem oregáno a bazalku, ale říkali mi, že je dobrá i majoránka. Dát zapéct, mezi tím nastrouhat sýr a rozkvedlat vajíčka a do nich dát část sýra. Než začne listové těsto růžovět, vyndat ven a do mističky nalít vajíčka a hodně posypat sýrem. Dopéct v troubě do růžova. I když to bylo takové sdělání zbytků(listové těsto před projitím, sýr a slanina staršího data), zmizelo to během deseti minut. |
tojefuk 10.4.2006 13:21WWW No právě, pohled z druhé strany! Když já jsem pořád na té jedné! A tyhle kombinace mi nelezou do krku. Už jsem někde psal, že labužníkům neubude a můžou jásat. Asi už lepší nebudu, snad si to vyzkouší někdo odvážnější a třeba mu to i bude chutnat! Omlouvám se, ale zůstanu u svého. Jak vypadá polosyrová šunka? Když je z kousků ( šunkovar, forma, i tlačenkové střevo použiju - to nejraději, nemusí se umývat ), musí se prohřát aspoň na 90°C, aby se slepila, když je z kusu, tak taky nebo ji prohánět dost dlouho horkým kouřem. Nebo je další způsob, který neznám? Asi jo! Moji psi by meloun sežrali i se šlupkama, přišli už na to, že když se ofrňují, nedostanou ani kůrky od chleba (a ty jim asi chutnají). A chceš říct, že ve Francii nemají v hospodách pod každým stolem psa? To jsou mi móresy! Budeš si muset pořídit svýho, aspoň se zabavíš, když PC stávkuje a pouští smajlíka! Víš, které zvíře má nejvíc blech? Plch. A koušou! A plši jsou všude! |
zana 10.4.2006 11:46Re: Re: milá WWW, druhou verzi jsem viděla na vlastní oko, předpokládám podle přízvuku, že dotyčný byl amík. Vzal knédl, na něj vložil zelí, na něj další knedlík, uchopil (vzor McD) a ukusoval. Zpracování masa mi uniklo. |
WWW 10.4.2006 11:32Re: milá Tojefuku ! kdyz jsem byl poprve ve Francii pozvan na obed, tak mi jako predkrm predlozili nakrajeny zluty meloun a k tomu polosyrovou sunku. Rozpacite jsem na to koukal. Pak jsem se koukal pod stul, jestli tam nemaji pejska, ze bych mu tu sunku nenapadne soupnul. Meloun by asi nejedl, nebo by tam zbyla kura. Beznadejne, pes tam nebyl.. Tak jsem to nakonec snedl a uz kdyz jsem to dojidal, tak jsem zjistil, ze to k sobe naramne pasuje. A jeste ti neco napisi. Nedavno muj soused duchodce byl poprve na zajezdu v Cechach. Byl nadsen Prahou. Pak mi ale povidal. Predstavte si pane WWW, ze jsem si tam dal cesky jidlo, kdyz uz jsem byl v Cechach ze jo . A vite co mi donesli ?! Nejake maso s moucnatym sosem a k tomu pane WWW uvarenej chleba nakrajenej na kolecka, ani ho nedali do kosiku, macel se v tom sosu! Tak vidis tojefuku, pohled z druhe strany ! |
tojefuk 10.4.2006 9:01milá evam, jsem línej a při pohledu na škopek masa, připraveného na mletí do klobás jsem šel pro tu vrtačku a skoro jsem nestačil přidávat. Od té doby vezmu vrtačku i na 2-3 kila sekané. Máslo na rybu - samozřejmě, ale zatím nikdo neprozradil, co to mělo být za dietu! WWW: další důvod nechuti k nesourodým chutím: normálním způsobem udělané plátky z kýty ( 1. syrové naplátkované, marinované na pánev, 2. kus kýty v papiňáku do poloměkka, naplátkovat, okořenit, na pánev, 3. jakkoliv jinak ). A teď si představ, že v jedné hospodě ( na Moravě, dacani! ) hotové plátky podložili kolečkem ananasu a dopekli. Chutě se nehádaly, ty se přímo fackovaly! Od té doby si objednávám sám! possum, v Australii máte Tatra mlíko? |
tojefuk 10.4.2006 6:45Re: Re: Re: dietní mňamka WWW, posypáním pórkem nerozumím jeden koušťíček na čtvereční decimetr ale souvislou vrstvu min. 1 cm vysokou! |
tojefuk 10.4.2006 6:40Hela S. a D.R. Nadskakuju radostí, že nejsem úplný PCanalfabet! V sobotu se mně už narovnávaly mozkové závity při hledání způsobu, jak posílat poštu! Recept: Nebylo mi jasné, jestli se recepty mají týkat jen brambor nebo se má i něco doplnit. Zveřejnění je pouze na Vás! Fotka: Jen na dokreslení, protože čtvrtý den už toho nebylo tak moc. Zveřejnění je opět pouze na Vaší úvaze. Nikdy mne nenadchly v novinách fotky typu "Už rostou!" kromě jediné. Tu jsme zhotovili na jedenáctiletce za pomoci sádrových hub a školní fotolaboratoře a byla v brněnských novinách - první den v jedněch, druhý den v mnoha! Soudruh ředitel nás pochopitelně poznal a řval něco o klamání pracujících. Ale snižování známky z chování nakonec neuplatnil, zřejmě si nechal vysvětlit, že hříbky před rozkvetlou forsytií jsou spíš vtip než klamání a když už, tak klame redaktor! Takže tato fotka je první a poslední tohoto typu někam zaslaná! |
RenataE 10.4.2006 1:38Re: Re: Re: WWW zdravím, ráda vidím, že už vám to šlape. Ted to rpo zmenu nejde mne, zkusím to vedle Milí Zvířetníci/Mlsotníci, jak jsem čekala, tak jsem si i početla. Vězte, že ve slunné Itálii je zima jak v psinci, ale všechno kvete. A než bych se vměšovala do nastolených diskusí - kde kupujete patřičné esence (citron, mandle atd.?) Já už si je leta letoucí nechávám vozit v kvalitě natural z Británie. Hodně jsem se snažila,ale u nás v Česku jsem ekvivalent nenašla. Pro všechny : nové designové trendy kuchyní jsou jasné - buď nerez od podlahy ke stropu (a uklízečka k tomu), nebo kamenný povrch. Tam, kde byste viděli normálně dýhu nebo lamino, je něco jako dýha z kamene - tenký plát přírodního kamene. Jestli vás to zajímá, zkuste www.minotticucine.it. Pro WWW - na koně se svěšenou hlavou jsem pamatovala, ale nenašla. Těch uliček je tolik ...a přece jen jsem hlavně pracovala. Ale Milano o Květné neděli je zážitek i bez jezdecké sochy.. |
Lenka S. 9.4.2006 22:39Re: Re: Re: Re: Brambory Prominte, ja zapomnela, ze k nasyceni 2 mene zravych osob staci plny obyceljy melky talir tech mesicku, udelany asi ze 4 velkych brambor. Lepsi se to kraji z mensich. Tech potrebujeme asi 8 kusu. Talir mesicky pekne huste zaplnime. Je to i uspora nadobi, protoze jeden clovek ma talir s barmborami a druhemu jen polovinu oddeli ne ten jeho. Nic se nemusi mastit a bramburky se pekne nafouknou. POZOR VSAK!!Delame vzdy jen takove mnozstvi, aby se to snedlo jeste teple. Ohrivani nedoporucuji, protoze kousky ztvrdnou.Mam to vyzkousene. |
Lenka S. 9.4.2006 22:17Re: Re: Re: Brambory Tak ja mam taky 2 recepty, jednoduche a rychle.1. Chlupate knedliky: Oloupeme na 1 porci zhruba 200g syrovych brambor, ktere jemne nastrouhame do misy. Pak k nim pridame pouze 60g ČERSTVÉ strouhanky a poradne to prsty prohnetem a jen velice, velice mirne osolime. Vodu z nastrouhanych brambor NESMIME SLEVAT!!!. Pak si dame varit osolenou vodu. Z hmoty udelame namocenyma rukama kulicky asi jako micek na ping-pong. Ty pak vsechny najednou vhodime do vrouci vody, zamichame, privedeme k varu a varime 8 minut. Pri vyndavani muzeme knedle rozkrojit na poloviny, ale neni nutne. Podavame s osmazenou cibulkou nebo skvarenym spekem a s dusenym zelim. Je to rychlovka a mnam. Taky z toho "testa " lze udelat jeste plnene knedle. Proste vezmeme kus hmoty, rozplacneme ji ve vlhkych prstech a naplnime dle chuti- mlete uzene, sekana uzenina nebo sekane skvarky . Ty knedle se delaji vetsi, asi 4 cm v prumeru a jdou plnit snadno. Tyto knedle varime plnych 12 minut. Testo neridne, jako normalni testo z ve slupce varenych brambor. Upozorneni!Zadne vejce se nepridava, protoze to je uz obsazeno ve strouhane housce. Da se k tomu udelat i spenat. . "Americke brambory" delane v mikrovlnce- asi 2porce: Vezmeme syrove a neloupane brambory a slupku poradne odrhneme kartackem . Pak tyto brambory nakrajime asi na 2 cm silne mesicky, ktere huste pokminujeme drcenym kminem ,osolime a vyrovname na vetsi melky talir. Varime vse na stredni vykon mikrovlnky asi 14 minut. V polovine doby kousky na taliri preskupime Na okoreneni lze pouzit i jen mletou papriku a sul nebo kupovane koreni na americke brambory. Podavame s cimkoliv a jen pomlaskavame. Ja osobne je delam jen s kminem a soli. |
D. R. 9.4.2006 22:05Re: Re: Hela S. Mám to... Díky |
WWW 9.4.2006 20:59Re: Re: WWW zdravím, ráda vidím, že už vám to šlape. Ted to rpo zmenu nejde mne, zkusím to vedle A samosebou zdravim take mila zano.!! To jsem ale nezdvorak ! |
WWW 9.4.2006 20:24Re: WWW zdravím, ráda vidím, že už vám to šlape. Ted to rpo zmenu nejde mne, zkusím to vedle No jo, doma, ale v praci ne ! |
zana 9.4.2006 19:53WWW zdravím, ráda vidím, že už vám to šlape. Ted to rpo zmenu nejde mne, zkusím to vedle |
jako těžkou rychlovku 9.4.2006 19:49Re: Re: Re: Re: dietní mňamka to jde udělat jen y banánu a jogurtu (rozmixované), je to taky dobré, ale teče to. |
possum 9.4.2006 17:05evam jelikoz se vsichni tesite na leto (fuj, to su rada, ze je za nama), tak tady je dietni zmzlina: Bananova zmrzlina: 350 ml Tatra mleka (zchlazene), 3 KL vanilkove esence, 2 PL citronove stavy, 4 banany (posekane). Ve velke mise naslehame mleko do husta (nejmene se zdvojnasobi obsah). Pridame esenci, stavu a banany. Jeste trochu proslehame a nalejeme do nadoby (ktera je do mrazaku) a nechame zmrazit. Jak se zacne po okrajich namrazovat, jemne zamichame. Mame-li zmrzlinovy stroj, je to o neco lehci. |
possum 9.4.2006 16:28Re: Re: Re: dietní mňamka Hmmm, ale porad nevim, jake recepty shanis. Sladke, slane, moucniky, jidlo........ |
possum 9.4.2006 16:27Re: Re: Re: dietní mňamka Dekuji. Jen me jeste napadlo; bylo by to jeste dietnejsi, jestli je ta Tatra nizkotucna. To uz si, bohuzel, nevzpominam. Tady mame equivalent Tatry, ale light. S tou se da delat vsechno (veskera jidla, i ceska, kde je smetana ci kysela smetana) a pritom to chutna celkem dobre a je to dietni. |