20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

EVROPA: EU ztracena v překladu pomazánkového másla

Evropská unie na překlady a tlumočení vydává ročně asi 1,5 miliardy eur (38 miliard korun). To abychom si navzájem rozuměli. V říjnu, jak známo, odsoudila Evropská unie Českou republiku k přejmenování pomazánkového másla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 3.7.2013 15:45

Re: Bouře ve sklenici vody

Na to jste přišla jak, na ten ropný odpad? Vy taky uvěříte každé blbosti, co? :-D

J. Jurax 3.7.2013 18:19

Re: Bouře ve sklenici vody

Ale kuš, kam na to chodíte, paní Kulhánková ... zkuste gůgl, tam je všecko ...

Složení choceňského pomazánkového másla:

Zakysaná smetana, sušené mléko, sušená syrovátka, bramborový škrob, jedlá sůl (max. 1%) - viz http://www.chemievjidle.cz/pomazankove-maslo/chocenske-pomazankove-maslo

Jinak též viz http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/testy/34778-test-pomazankovych-masel-ktera-jsou-nej

Z. Kulhánková 4.7.2013 0:24

Re: Bouře ve sklenici vody

Takže je z másla odebraný tuk, ve kterém jsou rozpuštěné vitamíny, a je nahrazen bramborovým škrobem. Náramně zdravé. A ještě je tam přidaná sůl. Pak se divíte, že jste tlustí a máte rakovinu střev.

J. Jurax 4.7.2013 18:07

Re: Bouře ve sklenici vody

Kdo mi to tady tvrdil, že sůl se do másla přidávala odjakživa jako konzervační prostředek? :-) :-)

L. Hrušková 3.7.2013 9:32

Re: Bouře ve sklenici vody

Paní Kulhánková,jestli je pro Vás pomazánkové máslo hnus tak je to Váš problém a nemusíte ho kupovat. Mně chutná!!!

J. Vyhnalík 3.7.2013 15:30

Re: Bouře ve sklenici vody

Tohle jste si mohla odpustit! V lednici nemám ani pomazánkové máslo, ani margaríny, které jsou často mnohem horší. Kečup tam mám pouze pro barbary z Ameriky a návštěvy zparchantělé McDonaldem. Samotné máslo používám pouze při vaření.

Mascarpone se vyrábí ze smetany přidáním vína. Pomazánkové máslo ze zakysané smetany přidáním sušeného odtučněného mléka a sušené mléčné bílkoviny ze syrovátky. Pomazánkové máslo je tedy výrazně méně tučné než máslo a obsahuje více bílkovin. Babička ho používala místo másla do tradičních receptů na dortové krémy a chutnalo to lépe než z másla.

Možná si to pletete s margaríny, které jsou často založeny na chemicky upravených rostlinných tucích.

P. Sulc 3.7.2013 1:22

Vyborny clanek, jen vice takovych.

Jinak: proc se to nenazve ;pomazankove ":maslo"  ?  Uvozovky naznacuji, ze to maslo vlastne neni.Ale ti soudci musi vykazovat :cinnost"" tak jako tak, ze ?

P. Scheck 3.7.2013 3:24

Re: Vyborny clanek, jen vice takovych.

Velmi správně, pane Šulc, ti soudci vykazují činnost (čili pracují) a zabývají se tou hloupostí od ČR, která se zde dala snadno obejít. Jenže nechtěli.

Možná byste mohl zapojit svoji hlavičku a klást si další otázky. Těším se na další vaše příspěvky...

J. Jurax 3.7.2013 18:21

Re: Vyborny clanek, jen vice takovych.

Ti soudci pracují, jistě tvrdě, nad broskvovinou - a výsledkem jejich pilné práce je peachovina.