Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
EVROPA: EU ztracena v překladu pomazánkového másla
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
R. Langer 3.7.2013 15:45Re: Bouře ve sklenici vody Na to jste přišla jak, na ten ropný odpad? Vy taky uvěříte každé blbosti, co? :-D |
![]() |
J. Jurax 3.7.2013 18:19Re: Bouře ve sklenici vody Ale kuš, kam na to chodíte, paní Kulhánková ... zkuste gůgl, tam je všecko ... Složení choceňského pomazánkového másla: Zakysaná smetana, sušené mléko, sušená syrovátka, bramborový škrob, jedlá sůl (max. 1%) - viz http://www.chemievjidle.cz/pomazankove-maslo/chocenske-pomazankove-maslo Jinak též viz http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/testy/34778-test-pomazankovych-masel-ktera-jsou-nej |
![]() |
Z. Kulhánková 4.7.2013 0:24Re: Bouře ve sklenici vody Takže je z másla odebraný tuk, ve kterém jsou rozpuštěné vitamíny, a je nahrazen bramborovým škrobem. Náramně zdravé. A ještě je tam přidaná sůl. Pak se divíte, že jste tlustí a máte rakovinu střev. |
![]() |
J. Jurax 4.7.2013 18:07Re: Bouře ve sklenici vody Kdo mi to tady tvrdil, že sůl se do másla přidávala odjakživa jako konzervační prostředek? :-) :-) |
![]() |
L. Hrušková 3.7.2013 9:32Re: Bouře ve sklenici vody Paní Kulhánková,jestli je pro Vás pomazánkové máslo hnus tak je to Váš problém a nemusíte ho kupovat. Mně chutná!!! |
![]() |
J. Vyhnalík 3.7.2013 15:30Re: Bouře ve sklenici vody Tohle jste si mohla odpustit! V lednici nemám ani pomazánkové máslo, ani margaríny, které jsou často mnohem horší. Kečup tam mám pouze pro barbary z Ameriky a návštěvy zparchantělé McDonaldem. Samotné máslo používám pouze při vaření. Mascarpone se vyrábí ze smetany přidáním vína. Pomazánkové máslo ze zakysané smetany přidáním sušeného odtučněného mléka a sušené mléčné bílkoviny ze syrovátky. Pomazánkové máslo je tedy výrazně méně tučné než máslo a obsahuje více bílkovin. Babička ho používala místo másla do tradičních receptů na dortové krémy a chutnalo to lépe než z másla. Možná si to pletete s margaríny, které jsou často založeny na chemicky upravených rostlinných tucích. |
![]() |
P. Sulc 3.7.2013 1:22Vyborny clanek, jen vice takovych. Jinak: proc se to nenazve ;pomazankove ":maslo" ? Uvozovky naznacuji, ze to maslo vlastne neni.Ale ti soudci musi vykazovat :cinnost"" tak jako tak, ze ? |
![]() |
P. Scheck 3.7.2013 3:24Re: Vyborny clanek, jen vice takovych. Velmi správně, pane Šulc, ti soudci vykazují činnost (čili pracují) a zabývají se tou hloupostí od ČR, která se zde dala snadno obejít. Jenže nechtěli. Možná byste mohl zapojit svoji hlavičku a klást si další otázky. Těším se na další vaše příspěvky... |
![]() |
J. Jurax 3.7.2013 18:21Re: Vyborny clanek, jen vice takovych. Ti soudci pracují, jistě tvrdě, nad broskvovinou - a výsledkem jejich pilné práce je peachovina. |

