3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mozek 3.2.2009 12:34

Je to tak.

Pan Verner má pravdu. Jsem z města, které má 4000 obyvatel. Máme i soukromou lékárnu, která uživí čtyři darmožrouty. Já vím dokonce proč je uživí. Za stejný lék zaplatím ve druhém, přibližně stejném městě o třetinu méně, nežli u nás. Ať mi někdo vypráví, že ceny léků jsou regulovány. Protože mám auto, tak si raději zajedu těch 5km do sousedního města pro levnější. Jediná mast na tyto zloděje je veškeré léky, které nejsou na lékařský předpis prodávat u benzínek a samoobsluhách a tak těmto Šulínkem podporovaným zlodějům vypálit rybník.

Květoslav 3.2.2009 12:54

Re: Je to tak.

Kdo podporuje lékárníky? ČSSD je podporuje, mistře. Lékárny jsou založeny na zvlášním druhu obchodu. Zákazník (pacient) koupí léky, ale zaplatí je pojišťovna. Je to jako kdyby si lidé nakupovali třeba televize, ale neplatili by je, platila by je Všeobecná elektronická pojišťovna. Pokud mají lékárníci méně vydělávat, musí méně prodávat. A méně prodávat budou tehdy, když své léky zaplatí ten, kdo je nakupuje.

30 Kč za položku je jen malilinkatý díl skutečné ceny léku. Přesto dokázal snížit odbyt léků na předpis o 20%. Tím klesly i zisky lékárníků o 20%.

Julínek lékárníkům snížil zisky. rath jim je vrací. Kdo tedy podporuje lékárníky?

Nomen 3.2.2009 12:56

PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

Malý Aston 3.2.2009 13:04

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

Kalousek platí za důchodce,děti,nezaměstnané a za cigány,dále platí z našich daní ještě zdravotní pojištění všech státních zaměstnanců,jako jsou všichni státní zaměstnanci,policie,vojáci,lékaři a zdravotnický personál prostě všichni ceckoni státního rozpočtu.A ti nejvíce řvou,nic neplatí a ještě se rozčilují. Máte snad dojem,že těch pár dělňasů ve fabrikách to všechno utáhnou?:-D

Mozek 3.2.2009 14:19

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

Pokud nevíte, tak důchodci za 43 roků práce odevzdali státu nemalé peníze nejen na nemocenskou, ale i daních a přesto po nich chce tento režim, aby neustále platili. Velká většina z nich si v produktivním věku moc nezastonala, tudíž má předplaceno. Za těch pár dělňasů může opět tento režim. Za komunistů se říkalo, že dva dělníci dělají na jednoho úředníka. Dnes je to obráceně. jeden dělník dělá na dva úředníky a přesto je uživí, protože tento dělník vytváří skutečné hodnoty už odjakživa, kdežto úředník a dnes i kapitalista z jeho práce jen profituje.

John 3.2.2009 14:25

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

A oni si platili na nějaký svůj osobní účet nebo ty prachy protekly průběžným systémem? Tak co?

huhu 3.2.2009 14:48

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

bezmozku, to kolik práce koho stojí (dělníka, fotbalisty, modelky či právníka) určuje na svobodném trhu každý z nás - svoji peněženkou. To že socialisté neustále zvyšují počty úředníků je bohužel jiná věc. Kolik úředníků ted zpracovává agendu "darovacích smluv" , kolik úředníků zpracovává agendu "pastelkovného"...

berg 3.2.2009 15:35

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

správně mozku, kapitalismus je založen na vykořist´ování člověka člověkem a za komančů to bylo přesně naopak;-)

Květoslav 3.2.2009 13:38

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

Správná otázka. Ty peníze jdou z našich daní (zdravotní pojištění je de fakto daň). A protože je nás hodně, lidé jaksi nevidí, že jsou to i jejich peníze. Ale zato vidí, že když si je neseberou oni, sebere je jim někdo jiný. Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu, že.

Jediné řešení pak je daně neustále zvyšovat a zvyšovat...a léky se bude plýtvat a plýtvat...jediný, kdo na tom vydělá, jsou lidé ve farmaceutickém průmyslu.

Malý Aston 3.2.2009 12:56

Re: Je to tak.

Máte naprostou pravdu ale jen za předpokladu,že máte služební státní auto nebo okrádáte svého kapitalistu.Také znám několik debilů jako jste Vy.Rajtují autem kde je co levnější a benzím neplatí ze své peněženky.Vy jste ten typ který fandí socanům a komoušům.Všechno je zadarmo.:-D

nup 3.2.2009 13:23

Re: Je to tak.

Takovýho gaunera jako vy aby pohledal. Nejspíš sám kradete až se hory zelenaj. Ten pán má tu troufalost dojet si v rámci volného trhu do vedlejšího města a nekoupit draze u místního vydřiducha. Ten komunista jeden, že jo!

j 3.2.2009 13:27

Re: Je to tak.

Takže až vaše lékarna zkončí jsem zvědav co na to řeknou ti lidé co auto nemají. Ale to je vám přeci jedno , vy máte autíčko a nenecháte se přeci okrádat. Jinak nazvat lidi kteří pracují ve službách jako darmožrouty to je opravdu sila. Darmožrout je podle mě ten co nepracuje a přitom na té spoječnosti parazituji. No a to bych spíš typl na vás.

Inka 3.2.2009 12:33

potkala jsem chudého lékárníka

Asi je to otázka regionu. U nás, v okrajové části Brna, máme malou lékárnu. Pan lékárník si ji pravděpodobně kdysi zřídil na úvěr (?), ze začátku tam měl i schopné pomocníky, ale postupem času je propouštěl a měnil za důchodkyně, až zůstal sám a sám. Jezdí MHD a ani dle oblečení mi bohat nepřijde. Ve vesnici, kde žijí rodiče, jsou na tom podobně.    Já si to nepamatuju, nebyla jsem na světě, ale jak se v 50tých letech zbavovaly JZD sousedů, kteří se nechtěli přidat? Nedělaly jim také takové nějaké obstrukce? Co se to na nás za jásotu a pleskání pacek obecenstva zase řítí?

Nomen 3.2.2009 12:46

Sláva, konečně jeden chudý lékárník......

My máme chalupu na malé vesnici, je to chudý kraj - průměrné auto je tam Š 120, Forman a ti mohovitější mají Felicii a jedinou Mazdu 626 v celém širém kraji má paní lékárnice, která každému vysvětluje, jak co nejdřív zkrachuje....

dulcibelka 3.2.2009 12:50

Re: Sláva, konečně jeden chudý lékárník......

...na což se všichni škodovkáři včetně Nomena netrpělivě těší...

Nomen 3.2.2009 12:56

....Dulcibelko, tak se na mne nezlobte,

Já za to fakt nemůžu, že ten Julínek byl takový v.l, že to tomu Rathovi takhle krásně naservíroval...na takhle od Julínka nachystanej míč, by si přece musel zasmečovat každej...

PS: Ona mně nevadí, ale jsem tam v lékárně byl  jenom jednou, protože paní lékárnice byla ožralá...místní říkají, že ožralá pořád,  a v opilosti neustále nabádá pacienty, aby volili ODS - s čímž samozřejmě oni mají problém - v posledních volbách tam vyhrála ČCSD, před KSČ a ODS.

Inka 3.2.2009 13:03

Nomene, Nomene

Aha. Tak Vy máte chatičku? A škodovečku? Od komunismu? A vás taky paní lékárnice nabádala ke zradě lidstava, nebo jste si jen notoval se soudruhy u pivečka? A ptal jste se jí, jestli je mazdička z nakradených peněz, nebo na leasing? Vox populi .....    Pamatuji si, jak manželovi zemžel otec a on zdědil hezké červené auto, které si tchán koupil jako svůj celožitotní sen.  To se našlo Nomenů naráz, co nás začali pomlouvat.

j 3.2.2009 13:22

Re: potkala jsem chudého lékárníka

Tak ono nám vadí Nomene , že apatykářka má Mazdičku. Takže nejde vůbec o 30kaček a o spravedlnost pro sociálně slabé, je to jenom prachspostá závist , nejnižší lidský pud , který je zodpovědný za všechna zvěrstva na tomto světě. Nomene, jenom jste mi to potvrdil co jste vy a vaše partička( Ivan,Buvol,Standa...) za ubohou lůzu a vaše rádobyspravedlivý keci si strčte do řitě

Vodička-sapér 3.2.2009 16:24

Re: potkala jsem chudého lékárníka

Potkala jsem,,.....Inko , tak dobře , já  zase jsem šel  v  Praze po rynku,  potkal  jsem  černou cikánku...,  ale  tady, v   naší   Matičce  Praze, je opravdu  přeapatykováno,  Vy, byť  by jste byla i švarná  děvčica  z   hor, nebo vzpomínala  na svoje  mládí a pleskání  pacek na Vaše vnady, na tom nezměníte  ani  ň.

Nelde 3.2.2009 12:24

Chudý lékárník

Doporučuji rozlišovat. Lékárník je vystudovaný farmaceut, pracující v lékárně, který smí vydávat léky na předpis a má za to odpovědnost. Většinou dělá za mzdu nic moc, když si započítáte nutnost dalšího vzdělávání a tu odpovědnost. Určitě není bohatý.

Bohatí jsou někteří vlastníci lekáren, zejména těch řetězcových. V mnoha případech to ani nejsou lékárníci, ale známí politiků, kteří jim umožnili otevřít novou lékárnu, kde nebyla potřeba.

A Karlovo náměstí? Podívejte se, co je tam klinik a dalších lékařských zařízení, rovněž je tam velká koncentrace lidí. Zkuste se někdy podívat na ty fronty v několika výdejnách, co tam má sama nemocnice a zjistíte, jestli je tam potřeba tolik lékáren.

Slava 3.2.2009 13:34

Re: Chudý lékárník

Bydlím v blízkosti Karláku, dívám se, jak nejlíp umím, a ty fronty nějak nevidím. Že by byly dva různé Karláky?

Ladislav N 3.2.2009 14:23

Re: Chudý lékárník

A ty bys tam, troubo komunistickej, ty fronty chtěl mít? Kolik je takových "Karláků" v Česku? 8-o

Sirael 3.2.2009 12:23

když vás ti lékárníci tak serou, drazí spoluobčané,

tak k nim nelezte, patáky nežerte a kurýrujte se doma. Není to povinné, žít do osmdesáti, překonávat těžké choroby. A kdo přeci jen bude chtít nějakou meducínu, ten si ji zaplatí na dřevo a může s tím mizerou lékárníkem smlouvat jak Turek. Nic mu nebrání si dokonce otevřít vlastní lékárnu.

erre 3.2.2009 12:22

Vážený soudruhu Vernere,

koně počítat násobilku jsem neviděl, neviděl jsem ani trojhlavé tele, ani chudého lékarníka. Musím ale také přiznat, že jsem nikdy neviděl nezkorumpovaného novináře buď od lobbystů či politiků. Kdo korumpuje vás s. Vernere? Nikdy jsem neměl o vaší práci valné mínění. Tato politická agitka konkuruje slohově i obsahově bývalým vojenským řádům. Zkrátka nebetyčný blábol. Nazvemehoš proto Bláb.1.1.

Slava 3.2.2009 13:32

Re: Vážený soudruhu Vernere,

Určitě ho nekorumpují ti, kteří korumpují redaktory LN, MFDnes a HN. Zvláštní, že.

Nomen 3.2.2009 12:21

Podle ryku modrých hochů a front před Rathovskými lékárny lze soudit, že akce lékárny se Rathovi opravdu vydařila...

Květoslav 3.2.2009 12:56

Re: Podle ryku modrých hochů a front před Rathovskými lékárny lze soudit, že akce lékárny se Rathovi opravdu vydařila...

Ty fronty jsou na vaše peníze. Rath to neplatí ze svého, platí to i z vaší kapsy. Je to stejné, jako kdybyste se postavil na chodník a ty třicetikoruny rozdával kolejdoucím rovnou.

Nomen 3.2.2009 13:00

Ano, ale oni ušetří a určitě si za ušetřený peníz koupí nějakou knihu od Klause či Topolánka a ODS pak zvítězí ve volbách.....

Květoslav 3.2.2009 13:41

Re: Ano, ale oni ušetří a určitě si za ušetřený peníz koupí nějakou knihu od Klause či Topolánka a ODS pak zvítězí ve volbách.....

Oni ne. Vy. Až vám dojdou peníze, třeba se vám rozbřeskne.

novaz 3.2.2009 12:10

oranžové blbství

V počtu lékáren není vůbec žádný problém. Pokud je jich v okolí příliš, zákonitě několik z nich zkrachuje, to není vaše starost, soudruhu Vernere. Jde přece o něco úplně jiného. O rovné podmínky pro všechny. Jistě není správné, že v lékárnách krajských nemocnic se poplatky nevybírají. Zákazník si pak vybere pro něj tu levnější, ovšem ta je levnější pouze proto, že v ní zásahem krajského hejtmana neplatí  poplatky. I když ve včerejších televizních novinách vyšlo najevo, že lékárny si o ušlý zisk zvednou marže. Dochází k paradoxu, že v lékárnách bez poplatků zaplatí pacient více, než v těch druhých. Socanská blbost nemá hranic.