18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kačka 3.2.2009 2:41

Re: No přece proto, aby ho mohl Wagner "zkritizovat"!!!

Ten, kdo má jiný názor, je komanč? ;-) Ten, kdo nesnese jiný názor, je co? :-P Kdo nejde s námi, jde proti nám, že? Ale to už jsme tu měli - před rokem 1989.:-/

hulwat 3.2.2009 2:45

Re: No přece proto, aby ho mohl Wagner "zkritizovat"!!!

No právě. A ty se to tu snažíš s tím křupanem Vernerem znovu zavést.

conqueror 3.2.2009 8:34

Re: No přece proto, aby ho mohl Wagner "zkritizovat"!!!

Jsi na Bohnice, Kačeno.

JanaB 3.2.2009 15:53

Re: No přece proto, aby ho mohl Wagner "zkritizovat"!!!

Na Kačenu se vykašlete, ta se  se svým IQ typickým pro voliče rudooranžové mafie zmůže nanejvýš na urážlivé výkřiky s nulovou informační hodnotou.

Kajik 3.2.2009 0:59

Šťastné modré zítřky

 Už se těším až budeme mít šťastný modrý svět. Svět ve kterém, když půjdu nakoupit do koloniálu zaplatím tři koruny za rohlík plus třicet korun poplatek zato, že mi jej prodavač podá. A kopím li si k němu i deset deka salámu točeňáku zaplatím dvanáct korun za salám a třicet poplatek. To bude teprve krásné modré žužo. A protože nejsem socka a chraň bůh levičák vůbec to nebudu prodavači závidět, protože budu vědět, že mluvčí ministra financí je vyučený prodavač a jeho bratr vlastní večerku.

jirka.s. 3.2.2009 1:07

Re: Šťastné modré zítřky

Není nad to vědět, co tě  čeká ! Taky si zajeď do Pelhřimova, to abys už to měl pěkně hezky vcelku!;-(

Jirka 3.2.2009 1:21

Re: Šťastné modré zítřky

Spíš by si měl zajet do Bohnic.:-P

Pelnář 3.2.2009 1:29

Re: Šťastné modré zítřky

No vidíte.Každý se těšíme na něco jiného. Já zase na ten svět rudooranžový, kdy i ten rohlík v koloniálu bude zadarmo,natož s poplatky, a kdy se Paroub s Dr. Ráthem budou předháněti v metání pečených holubů na cíl. A to nejsem boháč, chraň bůh pravičák.

jirka.s. 3.2.2009 1:40

Re: "Už se těším až budeme mít šťastný modrý svět. "

Kájíku, bacha, nepřeháněj to s tou vijágrou !!!;-(

http://zdravi.idnes.cz/vedlejsi-ucinky-viagry-modre-videni-a-abnormalni-ejakulace-pay-/vase-telo.asp?c=A081203_123533_vase-telo_bad

Emilio 3.2.2009 2:17

Re: Šťastné modré zítřky

Nejsi náhodou ten Ka Jik-ling, co studoval v Pchongjangu ještě za Milovaného vůdce Kim Ir-sena?

Fafa 3.2.2009 2:24

Kajiku,

jen pockejte, az nekdo prosadi takovou blbost jako platit potraviny vsem obcanum z potravni dane 13.5 % uvalene na pracujici. To se dockate nejen poplatku v samosce, ale i jejich refundace v krajske vydejne slichty, mozna se tu a tam najde i nekdo umirajici hladem, protoze zrovna dosel zakonny normativ. ;-) 

jar.san. 3.2.2009 0:44

Pane autrore,

opět jste převrátil celý problém na hlavu. Trh tolik lékáren neuživí, tak do soutěže vstoupí socialista s třicetikorunou. Jinak z toho zase čpí závist - všem stejně, to je vaše krédo.

Minutus 3.2.2009 1:08

Re: Pane autrore,

Hmm, nějak se vám to pomotalo. Je to opačně. Přišel socialista s třicetikorunou a zjistilo se, že pár lékáren to zvládne a z těch ostatních jich polovina netřeba. Už jste si spočítal ty lékárny na Karlově náměstí? 3, 4? Nebo více?

Fafa 3.2.2009 2:55

Minute,

restauraci se taky uzivi pomerne dost. Ale kdyby vlada nasadila specialni restauracni dan 500,- Kc za obed a nasledne se socialiste rozhodli tu dan refundovat pouze v cinskych restauracich, tak by brzo se brzo, ze tech par Cinanu to taky zvladne. To opravdu chcete? 

Vite, ono na Karlaku je ted taky vic baru, nez tam byvalo, kdyz jsme chodili na fakultu. A vyvarovna polevky v Myslikovce by to taky zrejme zvladla. Ale mne nejak vic vyhovuje ten vetsi vyber. I kdyz tu drstkovou meli v Myslikovce vybornou.  ;-)

Minutus 3.2.2009 8:45

Re: Minute,

Restaurací je dost. Ale ty nemají nasazeny minimální pevné ceny zajišťující pohodlné přežití jejichž zdrojem je navíc veřejný fond kontrolovaný státem. Nerozdávají jídlo zdarma díky tomuto fondu. Zkrátka nejsou dotovány. Kdyby lékárny fungovaly s běžnou marží do 10%, polovina by jich padla a ta druhá by se uživila. Sice by z lékárníků nebyli miliónáři, ale jejich příjem by byl stále dost nadprůměrný. Prostě by měli více práce. Možná by byly fronty na léky, ale to už by byla záležitost konkurence (kterou se zatím nemuseli tak moc zabývat) aby to šlo efektivněji a hlavně pro nás, jejich chlebodárce, plátce zdravotního pojištění, levněji.

Co chci? Pouze jim snížit marže. Zásadněji. Tak o 10%?

Fafa 3.2.2009 14:09

Minute

to bychom se docela i dohodli.

Co chci ja? Zdravotni pojisteni s povinnou spoluucasti ve vysi (placnu) 10,000 Kc rocne a neregulovane ceny leku. Tim pro podstatnou cast pojistencu zacnou byt lekarny beznymi obchody.

Beri 3.2.2009 18:17

Re: Minute,

To je celkem sranda, číst tvé názory, jen na okraj otázku: Kolik si myslíš, že mají lékárny v tuto chvíli marži? pro info tady celkem trefně připojil link, myslím že to byl John,

http://www.poliklinika-chotebor.cz/pomucky_soubory/Vestnik_MZd_01_08.pdf

Tam se odčteš, že není jen minimální "pevná"cena za léky, ale hlavně maximální a upozorniju, že ta maximální marže je stanovena v systému od výrobce po prodejce (lékárnu). Kdyby si snížili, podle tebe povinně lékárny marži o 10%, jde většina lékáren do mínusu v drtivé většině přípravku. Navíc žádný jiný obor nemá takovou regulaci jako lékárníci. Pokud já chci vyhrát nějaký kšeft, můžu jít s marží třeba na 10 - 15%, ale vím, že v budoucnu to klientovi na "dokupu"můžu zvýšit třeba na 50, 70% - to lékárny ze zákona nemůžou.

Druhá otázka je kolik by podle tebe měl vydělávat majitel lékárny, který dejme tomu zaměstnává 6 lidí na plný úvazek? Kolik je to nadprůměrný příjem, ukaž mi jakéhokoliv jiného podnikatele, ketrý má firmu o 6 lidech a má plat dejme tomu 50 tis Kč (což je nadprůměrný příjem, ne?)... žádný neexistuje, nikdo by se za ty prach ynenamáhal živit 6 lidí a mít zodpovědnost za výdej správných léků.

Ke tvým větám, že prostě by měli víc práce (teďka jsou z nohama na stole asi), záležitostí konkurence se nemuseli tak moc zabývat - konkurence  byla a byla celkem solidní, pamatuju si volání fingovaného pacienta a vyzvídání ceny za cokoliv z jiné lékárny asi před 7 - 8 lety a následné přizpůsobení ceny o pár desítek haléřů (no prostě normální konkurence jako kde jinde), se nebudu vyjadřovat, souvisí s nefundovaným názorem, ty se jen domníváš, ty si jen myslíš že to tak je a myslíš si že by to mohlo být jinak bez informací zevnitř.

ja 3.2.2009 8:06

Re: Pane autrore,

Budete se divit, ale minimálně 7!

Jirka 3.2.2009 8:10

Re: Pane autrore,

Jaký trh? To jsou všechno peníze, které platí občané na zdravotní pojištění, takže z těch se krást nesmí. Ty jsou na zdraví! Lékárníci o ně nemají soutěžit, čti rozkrádat! Musí být nařízené shodné ceny v lékárnách a lékárník nemá být podnikatel, ale služebník lidskému zdraví! Ceny mají zajistit jeho živobytí, ale rozhodně ne zisk. Stejně tak jako u lékařů a všech, kteří se starají o zdraví. Zdraví není zboží!!!! Peníze ve zdravitnictví nesmí být předmětem trhu. Ze zdravotnictví musí být vyloučeny jakékoliv soukromé firmy. Včetně firem vyrábějících přístroje, léky, zdravotní pomůcky a materiál. Od nich to musí nakupovat ministerstvo zdravotnictví za ceny stanovené parlamentem ČR a MZDR to má zdarma přidělovat do zdravotnictví. Ze zdravotnictví musí být vyloučen jakýkoliv trh!!!!! Je to nehumáníí!!!!

Haui1 3.2.2009 8:33

Re: Pane autrore,

Bože, do čehos to duši dal. Pokud budete čekat na to, až stát zajistí vývoj a výrobu léků, tak to abyste šel už hned sbírat bylinky a sušit ropuchy a netopýry. Kdybyste zrušil soukromý sektor, který vyrábí léky a zdravotní pomůcky, do roka vám vymře polovina civilizovaného lidstva. A kde jste došel k názoru, že zdraví musí být zdarma?

Jirka 3.2.2009 9:01

Re: Pane autrore,

Zdraví musí být zdarma kvůli spravedlnosti. Zdraví je to to nejcennější, tak nesmí být péče o něj rozdělována podle toho kolik si kdo nakradl. Ale spravedlivě všem stejně!!!

Vilda 3.2.2009 9:08

Re: Pane autrore,

Takže kdo hulí, chlastá, jí bůček a jinak si huntuje zdraví, má mít zdravotní služby stejně zadarmo jako ten, co sportuje, nekouří a investuje do kvalitnějších potravin, které jsou také dražší. To je ta rovnost podle oranžovorudých, že?

Fafa 3.2.2009 13:59

Jirko

jak toho ale chcete dosahnout bez postaveni plotu s ostnatym dratem? Prece uz dneska je pro dostatecne bohate lidi plne legalni se jet lecit mimo republiku.

Vilda 3.2.2009 9:04

Re: Pane autrore,

Zbytečná diskuze s "Jirkou", to je asi skutečný břichatý ataman:-(. Rozumu moc nepobral,  o to více žvaní;-(.

JanaB 3.2.2009 13:57

Re: Pane autrore,

Vy jste asi upadl na hlavu. Takže vy byste stanovil ceny léků všude stejné, ať je lékárna na Karlově náměstí, nebo ať je někde v Horní Dolní, a mají tedy například absolutně nesrovnatelné nájmy. Rovněž výše platů personálu se bude zřejmě odvíjeti od lokality.  Proboha, to komoušské myšlení, to je opravdu nářez. Každému podle jeho potřeb, že ano.

nosál 3.2.2009 0:39

Bývaly doby

kdy byl Werner slušný novinář. To se nestydí tak žvanit a závidět  a nebo tak zhloupnul?

conqueror 3.2.2009 0:33

Hm...

...akorát jste nám pane autore napsal to co dosud ČSSD odmítala přiznat. A to že volby jim vyhrála blbá třicetikoruna...Ale teď už je to jedno, že?

Kačka 3.2.2009 0:39

Re: Volby jim vyhrála arogance dnešní vlády

Blbá třicetikoruna? Svatá prostoto! 8-o ;-D8-o Volby jim vyhrála arogance dnešní vlády. Když to koaličníci nechápou, tím líp. Aspoň tu už brzo přestanou strašit.

Minutus 3.2.2009 0:54

Re: Volby jim vyhrála arogance dnešní vlády

R^

jirka.s. 3.2.2009 1:01

Re: Volby jim vyhrála arogance dnešní vlády

Už máš, vopelichaný pernatče, uštrikované alespoň rukávy ?  Bylo by na čase, aby ti ten PC na té vrátnici už konečně odstřihli ! Pokud ovšem není ta vrátnice na třídě Poitických vězňů a ty neplníš stranický úkol ! ;-(   http://www.cultkanaal.nddlefinger.jpgl/Kunst/mi ;-D