30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zajicek8 15.5.2008 20:46

Re: Re: Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

Take nase rodina ma slusne lekare, sice po dlouhem hledani a nekolikere vymene.

mira 15.5.2008 15:13

Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

Nevím, snad by to fungovat mohlo. Pojištění se dá uzavřít i na život, tak proč ne na zdraví... Podle mě jde jádro problému v rozhodnutí, co s případy, kdy komerční pojišťovna po právu (podle smlouvy) odmítne nějaké konkrétní plnění - úraz, nemoc atd. To znamená, že si to buď člověk zaplatí - pokud na to má, anebo nikoli.

Stát by mohl a měl pomoci v případě závažných a drahých zákroků. Pochybuju, že se dá dopředu stanovit, co všechno je 'závažné', asi by to - dle nějakých pravidel - měl řešit třeba posudkový lékař. Ale to ostatní by mělo být v režii pojišťoven a nás - na základě smluvených podmínek, nikoli zdravotních daní.

jepice 15.5.2008 15:19

Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

Podle mne by byl blázen každý, kdo by přistoupil na pojištění s omezeným plněním, když má být  k dispozici standardní pojištění, ze kterého bude hrazena péče v dnešním rozsahu. Teda pokud to není skutečný zazobanec, kterému nějaké ty statisíce za složitější operace neudělají v rodinném rozpočtu díru.

mira 15.5.2008 15:54

Re: Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

Omezené plnění JE současný stav, proto ty fronty na operace,  různá konta L, sbírky na zahraniční operace a podobně. Takže jsme nejspíš všichni blázni, protože to tak zvané pojištění platíme. Já bych se rád napravil alespoň zčásti: chtěl bych rozhodnout sám, na co se pojistit, a co naopak risknout. Dnes jsem papírově pojištěn 'na vše', ale řada služeb je prakticky nedostupná.

Pavla B. 15.5.2008 16:13

Re: Re: Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

R^ Teď je mimoň pro změnu jepice8-o

jepice 15.5.2008 16:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

Mluvíme o plánované reformě, anebo o současném stavu? Julínek slibuje vyšší garanci, a to co se týče vymahatelnosti nároku /rozsahu péče/, tak i časové a místní dostupnosti.;-)

Pavla B. 15.5.2008 18:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etiku ze zdravotnictví již dávno vypustili sami lékaři,

IMHO o obojím (momentálně mám kus vlákna na jiné stránce, takže se mně špatně reaguje). Vyšší rozsah drahé, nebanální péče by rozhodně neškodil - nový systém by měl jednoznačně směřovat k tomu, aby na ni bylo....Jako obyvatelka velkoměsta nemohu posoudit časovou a místní dostupnost péče (zde to samozřejmě problém není).

Dědek 15.5.2008 13:03

Už je to tady!

ŘETĚZCE RYCHLÉHO OŠETŘENÍ. Jakmile se do zdravotnictví místo ekonomiky začne vnášet kšeft tak je to v pytli. Už teď je ho tam až dost. Až se léčení ujmou tito borci tak starý Hippokratés jde do kytek protože se bude zjišťovat ne co to přinese (nemocnému) ale co to vynese (nám)RvRv;-€Čtěte dnešní MF!

lucina (pes) 15.5.2008 15:20

Re: Už je to tady!

Prosímvás, co byli závodní lékaři jiného? A když to nepomohlo, poslali vás dál.

Konzerva 15.5.2008 13:10

Re: pro zvidave

Ideologický blábol, kde není jediné číslo, které by vývody potvrzovalo. Na základě marxistické Utopie jsme to tady pytlíkovali čtyřicet let a výsledek všichni známe. Náprava ovšem není možná zavedením utopie s opačným znaménkem.:-/

jepice 15.5.2008 13:20

Re: pro zvidave

Zvídavě se ptám, proč to sem dáváte, když to nemá s navrhovanou reformou lautr nic společného.

ocelin 15.5.2008 13:01

Ten Cikrt je fakt genius, Cikrt na Hrad !

Plat má obvykle funkci satisfakční ...(citát ze ZN).Já troup myslel, že mzda nebo plat vyjadřuje cenu mojí práce. Tady to blbě dopadne.....

Tak schválně , jak se zatváří můj domácí, až mu řeknu, že jsem svým platem plně satisfikován ale že pan domácí má smůlu, holt na nájem mi už nezbejvá.

AndyO 15.5.2008 13:06

Re: Ten Cikrt je fakt genius, Cikrt na Hrad !

vyrazí tě z kvartýru, to je prosté. On musí vyjít s regulovaným nájemným, ty musíš vyjít s regulovaným platem.

ocelin 15.5.2008 13:17

Jo jo , každý musí s něčím vyjít,

ty si vyjdi na procházku, chce to trochu prokysličit mozek.;-D

janoryna 15.5.2008 12:40

cíl reformy je jednoduchý. převod

vybraných peněz do soukromých rukou. nejdříve se vytvoří akciovky, ty se pak prodají, protože stát je přece špatný hospodář (neplatí o vládě a parlamentu). majitelé budou chtít dosáhnout co největšího zisku, což je jejich svatým právem. zisk se zvýší zejména snížením nákladů. takže bude méně lékařů a případně ještě hůře placených, na př. z ukrajiny či kazachstánu. dále je známo, že největší náklady jsou na staré lidi, zejména důchodce. takže bude tlak na omezení jejich spotřeby léků a provádění drahých zákroků. zároveň se z tohoto důvodu bude požadovat zvýšení pojistného případně spoluúčast. v konečném důsledku to bude podobně jako s povinným ručením u motorových vozidel včetně sporů o nutnosti a rozsahu provedných oprav - léčení. já osobně nevidím žádný rozdíl mezi socialistickým obvoďákem a nynějším soukromým ošetřujícím lékařem. v obou případech možnost jiné volby omezená a konkurence leda tak o přípsěvky pojišťovny. 

vojcek 15.5.2008 13:18

Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

nevidím žádnou logiku v tom, že by někdo chtěl vydělat peníze snižováním platů doktorů nebo jejich vyhazováním. To je přece naprosto absurdní

Doktor 15.5.2008 13:58

Re: Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

Naopak, je to naprosto logické. Pokud budu vlastnit zdravotní pojišťovnu do které mi budou občané přispívat na základě zákonné povinnosti, pak bude mým zájmem vydat z přijatých peněz co nejméně na zdravotní péči. Čím méně bude lékařů, tím méně zdravotní péče se poskytne. To má přesnou logiku.

vojcek 15.5.2008 14:02

Re: Re: Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

Lékaři nejsou zaměstnanci pojišťovny. A čím méně a horší péče, tím méně pacientů = zákazníků tam přijde, chápeš? Vím to na vlastní zkušenost, nemocnice u nás (Vsetín) má velice špatnou pověst (obzvlášť tamní doktoři) a místní jedou raděj kamkoliv jinam, než aby se nechali ošetřit tam.

Doktor 15.5.2008 17:08

Re: Re: Re: Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

Ale jedna z ymšlenek reformy je i to, že lékaři BUDOU zaměstnanci pojišťovny!!!

Navíc pacienti nebudou mít svobodnou volbu lékaře, budou muset jít tam, kam jim přikáže jejich zdravotní pojišťovna.

PROBOHA, KDY VÁM TO UŽ KONEČNĚ DOJDE? Julínek vám - občanům - zcela nepokrytě lže. V odborné veřejnosti jsou již jeho záměry dlouho známy. Lékařské fakulty, komora, odborové organizace, sesterské organizace, profesoři medicíny i medici v prvním ročníku - všichni volají ZASTAVTE TO!!! A ostatní veřejnost jen tupě čeká.

zajicek8 15.5.2008 19:59

Re: Re: Re: Re: Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

A proc by nevolaly.? Co vsechno soucasny system umoznuje: 1) vykazovat neprovedene vykony 2)lecit jak chci, pokud pacient neumre nebo nedojde k velke zdravotni ujme tak nikdo nekontroluje, zda je lecba lege artis 3) vesele predpisovani leku pharmafirem se sikovnymi obchodnimi zastupci 4) plat nemocnicniho lekare vubec nezavisi na tom, zda je pracovity nebo lenoch 5) sestra prijemna nebo brblalka, sikovna nebo lempl obe berou stejne.

Misto vykriku, ze tohle nehceme , prisel nekdo s tim, jak to jinak zmenit. Stavajici stav je ekonomicky neudrzitelny. 

mira 15.5.2008 17:12

Re: Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

Ne tak si něco zistěte o nemocnicích a.s.a potom se divte.

Ludva 15.5.2008 15:20

Re: cíl reformy je jednoduchý. převod

Rozdíl mezi současným a bývalým praktikem je ve vydělaných miliónech.

Yfča 15.5.2008 12:29

Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

na aktuálně.cz, ve kterém rozebírá a porovnává jednotlivé již existující systémy fungování zdravotní péče ve světě. Je to zajímavé čtení oproštěné od politiky a emocí. Mnohým z Vás po jeho přečtení trochu zatrne.

jepice 15.5.2008 13:03

Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

Paní Brixi vidí recept ve dvacetiprocentní spoluúčasti pacientů. To mi přijde na naše poměry jako dost silná káva.

Konzerva 15.5.2008 13:11

Re: Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

Je to rozhodně realističtější, než představa, že naše zdravotnictví zachrání vstupné ve vyší 30 Kč

vojcek 15.5.2008 13:18

Re: Re: Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

tak vstupné ve výši 30 Kč taky není jediná z těch reforem

Konzerva 15.5.2008 13:21

Re: Re: Re: Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

Zatím ano a podle všeho taky na dlouho zůstane. :-/ Upřímně řečeno, jestli se má u nás zavádět systém řízené péče, tak je snad dobře, že u toho zůstane.

jepice 15.5.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

Helejte, vy zřejmě máte strach sám ze sebe. Že podlehnete vábení a upíšete se na pojistný plán řízené péče. Je to tak?

Konzerva 15.5.2008 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doporučuji všem přečíst si blog paní Hany Brixi

Nevylučuju vůbec nic. Ten systém je zatím natolik v mlhách, že je dost těžko o něm cokoli říct. Zvláště když mediální masáž je toho druhu, že prostě reforma musí být, jakákoli a kritika reformy je znakem bolševismu. Čímž je jakákoli diskuza předem vyloučena. Předpokládám, že výsledekm bude systém, kde pro pacienta bude pouze povinnost solit bez jakékoli kontroly či zpětné vazby a pokud bude chtít se léčit, prostě bude muset podepsat, co mu Julínek předloží.