30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 16.5.2008 19:57

Doktore

no to bylo zjevné, že vám o nic jiného nešlo. Škoda.

Víte, nejde o chlubení- o to jde, když si někdo na netu jako nick dá "doktor"- on tady je doktor, magistr, profesor atd. každý druhý, jen vy dva ale cítíte potřebu to prezentovat i u debat o politice, ale o prosté konstatování faktu.

Musím říci, že jsem od vás očekávala víc než jen trapné ňafání- například odpověď, proč by se nemohl lékař rychle doučit novinky- v oboru anesteziologie ( řeč byla o anestezii)...toho jsem se ale nedočkala.

A skutečně mi vadí vaše urážky. Sbohem.

doktor 16.5.2008 21:31

AndyO,

vám nevadí můj nick, ale to, že JSEM doktor. Považuji to ne za titul, ale za pracovní charakteristiku. Domníval jsem se omylem, že budu třeba druhými líp pochopen. Nu, mýlil jsem se. Na Psu nejde o fakta, ani o vzájemné pochopení, ale o vytahování se a urážky. Andy, nic proti vám nemám, ale váš postoj stejně nechápu. Nick však už měnit nebudu. Nebudu tady už strašit dlouho. Ostatně, to povídání o intubacích (dnes se tímto způsobem provádí minimum anestesií) jste začala vy. A mimochodem, ten Julínkův obor není jen anestesiologie, ale AR (anestesiologie a resuscitace). Aby ho mohl znovu vykonávat, musel by znovu dělat atestaci. To platí v celém světě - jen se ty odborné zkoušky nazývají jinak.

Gaston 15.5.2008 23:43

Re: Neskutečné plácání.

Na ty Vaše po....ý komory, které živí jen vyčůrané šíbry, kteří nechtějí dělat, Vám z vysoka.... Měly být už dávno zrušeny a také doufám, že se tak stane..

MUDr Jiří Kilian 16.5.2008 8:25

Re: Neskutečné plácání.

Přerušil praxi o více než je maximální doby, určená právní nromou. Tím ztratil specialisovanou způsobilost. Tu může získat postupem, který stanoví příslušná právní norma. Především z tohoto hlediska by nemohl provádět výkony ¨bez dohledu lékaře se specialisovanou způsobilostí.

Ludva 15.5.2008 15:23

Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Vidím to opačně, hlavním cílem reformy je vytáhnout lidem peníze z kapes a přesunout je do soukromých kapes pánů typu Julínka nebo Cikrta.

jamo 15.5.2008 15:37

Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

..pokud vaše fyzické zdraví je stejně chatrné jako vaše duševní, pak už vám nic a nikdo nemůže více ublížit;-P

jepice 15.5.2008 15:41

Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Jestlipak tušíte,  že všechny peníze, které vytáhneme z našich soukromých kapes a platíme jimi zdravotní pojištění, skončí opět v soukromých kapsách? Představte si, že do koruny. Pokud se některá korunka nezakutálí do kanálu na nemocničním dvoře. 

Zdá se, že někteří z těch, do jejichž kapes zatím peníze proudily celkem pohodlně a nekontrolovaně, mají obavy, že už to tak jednoduché nebude, protože se bude mírně přerozdělovat. Hlavně proto se zvedá povyk.

Pavla B. 15.5.2008 16:08

Re: Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

R^ Autoři některých příspěvků evedentně spadli z Marsu.

Ludva 15.5.2008 16:15

Re: Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Až budou soukromé všechny nemocnice s jejich vybavením a pojišťovny, pak budete mít pravdu. Zatím jsou naštěstí ještě některé veřejné.

F2 15.5.2008 16:19

Re: Re: Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

To jako veřejné domy ? Co myslíte tím "veřejné " ? Jako nás všech ?

Pavla B. 15.5.2008 16:20

Re: Re: Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

No a do těch veřejných nemocnic dodávají veškerý zdravotnický materiál, přístroje a léky soukromé firmy. Lékaři a sestry jsou rovněž placeni jako soukromé osoby - zaměstananci nemocnice. Smiřte se s tím:-)

jepice 15.5.2008 16:23

Re: Re: Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Máte pocit, že peníze protékající státními pojišťovnami a nemocnicemi, které vlastní kraje anebo města,  se do soukromých kapes nedostanou, protože se změní na andílky s bílými křidélky? :-P

Pavel 15.5.2008 23:03

Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Jsem klidný, protože Ráth jim je z kapes spolehlivě vytáhne a nám taky.:-D

TAKY.VOLIC 15.5.2008 23:32

Re: Cílem reforma je ušetřit peníze ?

Nějak mi asi uniká pointa celé reformy z dílny Mengele Julínka.Samozřejmě že reforma je třeba,protože ve zdravotnictví je peněz hafo ale tečou tam kam nemají.Proč zavedl ten,s odpuštěním,holohlavý skin poplatky když ze zprávy o hospodaření VZP v r.2008 tato vykázala přebytek 10miliard?RvLežel jsem v nemocnici v USA a každý úkon,jídlo a veškerá činnost byla okamžitě vykazována na průběžný účet a při odchodu jsem tento podepsal,že vykázané náklady souhlasí.!!Proč tato jednoduchá činnost nejde zavést u nás?Protože by byl přehled a zamezeno neoprávněným ziskům.A to někomu nevyhovuje.Tak jako v celé státní ekonomice zavedené Klausem.(Y)Proto jsme na prvním místě v korupci v Evropě.Rv

ocelin 15.5.2008 14:23

Uch, kdyby Andy byla nebezpečná jen sobě, ale :

nemá v posledních letech praxi (Julínek), ale to by hravě během pár dnů dohnal.

Máte sakra divný představy o práci ve zdravotnictví.8-oAle jo , ať dohání ale pokud možno nikoliv na mě.

AndyO 15.5.2008 14:26

Re: Uch, kdyby Andy byla nebezpečná jen sobě, ale :

ty máš snad nějakou konkrétní představu o anesteziologii? Co například by se nemohl doučit? Není to laborant, je to lékař, myslíš že už neumí intubovat? To umím i já ještě dnes. Takže o čem to vlastně hovoříš?

ocelin 15.5.2008 14:31

No hovořím o tom,

že nikoliv pár dnů ale delší dobu by musel pracovat nejprve pod odborným dohledem, minimálně, jestli ne pod přímým vedením. A pěkně prosím, nikoho neintubujte, lidstvo zase až tolik nestrádá.

AndyO 15.5.2008 14:36

Re: No hovořím o tom,

hovoříme o schopnosti dělat anesteziologa, tj. pacienta připravit, uspat, udržet naživu v průběhu výkonu, probudit, postarat se o něj v povýkonové době, nikoliv o legislativních podmínkách. Možná že ty když máš kolo přes zimu v garáži, tak se musíš na jaře učit jezdit znova a znova, ale existují jedinci, kteří nejsou úplně blbí a nešikovní.

Jak lidstvo strádá nevím, ale ty raději moc nedržkuj, abys jednou nelitoval, že ses ofrňoval. Pár zachráněných životů za sebou mám...a nepotřebovala jsem na to jen znalosti mačkání knoflíků.

MUDr Jiří Kilian 15.5.2008 14:45

Re: Re: No hovořím o tom,

?.))) možná by ho taky někdo mohl vyšetřit :-)))

lucina (pes) 15.5.2008 14:47

Re: Re: Re: No hovořím o tom,

raději intubovat.

AndyO 15.5.2008 15:07

Re: Re: Re: No hovořím o tom,

asi po vás budu chtít, doktore, až budete něco psát, abyste začal: vezmu do pravé( levé) ruky tužku( myš), nasadím si brýle, zamyslím se a pak začnu psát....

Možná by i vás mohl někdo vyšetřit...třeba ocelin.

MUDr Jiří Kilian 16.5.2008 8:18

Re: Re: Re: Re: No hovořím o tom,

Napsala jste :  " hovoříme o schopnosti dělat anesteziologa, tj. pacienta připravit, uspat, udržet naživu v průběhu výkonu, probudit, postarat se o něj v povýkonové době, nikoliv o legislativních podmínkách. "

Já jsem napsal, že by ho ( toho pacienta )  možná mohl někdo vyšetřit.  Předanaesthetické vyšetření jste v popisu části náplně práce anaesthesiologa  neuvedla.

ocelin 15.5.2008 14:47

To si fakt myslíte,

že by si jeho vedoucí vzal na triko po několika dnech zaškolení, aby pracoval samostatně bez odborného dohledu ? Dneska jste mne teda dostala.

AndyO 15.5.2008 15:02

Re: To si fakt myslíte,

Šedovousi, opakuji, hovořím o schopnosti postarat se o pacienta, nikoliv o zákonné podmínky nebo nějakých vedoucích. Jsi negramotný?

mira 15.5.2008 15:59

Re: No hovořím o tom,

Nejlépe Vaším odborným dohkedem, že... A propos, kolik životů jste zachránil dneska Vy? Teda pokud Vám to diskuse na psu časově umožnila?

jirka.s. 15.5.2008 17:02

Re: Re: No hovořím o tom,

Taky mne už párkrát napadlo , jak to asi  vypadá v čekárnách u těch pánů doktorů, co tady vydrží třeba celé dopoledne diskutovat! Ten nával tam by pak snad mohl spravit jedině regulační poplatek 500 Kč! ;-)

Tesla 15.5.2008 14:17

Reálně:

Ať je u moci kdokoliv, jedno je stejné: kvalita zdravotnictví je dost přímo úměrná penězům, které do toho jakkoliv nalejeme. A je jedno odkud, v každém případě to platí daňoví poplatníci, ať přímo nebo nepřímo. Fonedoskop a poklep je jistě levnější než CT a Leksel. Aspirin taky nestojí tolik jako zlaté injekce. Atd. Zadarmo to není nikdy, jde jen o to, odkud tam ty peníze jdou. Pak už se můžeme dohadovat, jestli má dát pacient 30 Kč nebo nic, nebo, jako ve Francii, kde platíte spoluúčast kolem 30 - 40% za ošetření u lékaře, laboratorní vyšetření atd., přestože i socialistická Francie podepsala Listinu práv a svobod, která zaručuje bezplatné zdravotnictví (což je principiální nesmysl, ani bába kořenářka Vás neošetří zadarmo).

     Etika (t.j. aby pacient viděl zájem a účast lékaře) je neobyčejně důležitá a velice pomáhá léčbě, nicméně ekonomii nelze pustit z očí. Vždycky bude platit, že mám-li milion (a víc ne) a musím rozhodnout, zda za něj budu a) udržovat na přístrojích jinak zcela "mrtvého" pacienta nebo b) za ty peníze zachráním několik lidí, bude asi etické za "b". I když někdo řekne, že odpojit "a" je neetické, co kdyby se přece jen probral... Akorát kdo to zaplatí. Proto jsem pro, aby banální léky a nemoci (nachlazení, paralen atd.), které nikoho nezruinují si lidé platili sami, aby bylo na náročné záležitosti, na které už jednotlivec nestačí. To je ta solidarita.

zajicek8 15.5.2008 19:50

Re: Reálně:

R^ Pane "Tesla", mohl byste tento svuj pripevek pravidelne vkladat do diskuzi? Hlavne tech, kde je slovo "solidarita" pojimano tak, ze "jsem si preci platil to pojisteni cely leta, tak mam narok na vse a v nejlepsi kvalite a ted hned a zadamo, nebot mam predplaceno".

emersonskej 15.5.2008 22:53

Re: Reálně:

Líp bych to neřekl !!!!!!!!R^

Doktor 15.5.2008 14:05

Cíl Julínkovy reformy

Už to zde zaznělo: Dostat zdravotní daň (říkáme tomu pojištění, ale de fakto jde o daň) pod kontrolu předem vybraných finančních skupin. Vše ostatní je vedlejší.

Důsledkem bude výrazné zhoršení kvality a dostupnosti zdravotní péče, nebo při zachování dostupnosti a kvality bude třeba výrazně vyšší spoluúčast pacientů.

Proto: kdo s Julínkovými návrhy nesouhlasí, ať příjde 21.5. v 15 hodin před Úřad vlády České republiky.

Protože je lepší vyjádřit dnes svůj nesouhlas, než za nějakou dobu umírat na banální onemocnění v systému řízené péče.