16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 8:17

Re: Nemám rád petržel,

Považuji zavedení regulačních poplatků za ideově nešťastné ve mnoha ohledech. Jedním z nich je, že jsou vztaženy ke zdravotní péči, poskytované dětem. Diskuse o poplatcích může vést k tomu, že pravidla k nim vztažená budou upravena. Diskuse ale znamená argument, nikoli intuici. Osobní a stranická podjetí by neměla naplňovat způsoby řešení, jsou více na škodu než k užitku samotné věci. Autorka se danou statí představila jako příznivec dogmatu, které je charakterisováno zvlášním paradoxem - skutečnost není interpretována, ale iterpretace se uskutečňují. Pokud jsou i její ostatní stati zde publikované podložena podobně jako tato, mám přehršle důvodů myslet si, že její ambiciosní mediální projev nemá oporu ve skutečnostech a je toliko běžnou stranickou aktivitou, která není ku prospěchu národu a tak ji zařazuji mezi ty, které nemám za správné lidi na správných místech, ač na ně povinně finančně přispívám.  

 

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 8:17

Nemám rád petržel,

ba ani ji nekupuji a nejím. Ale nevymýšlím si na ni.

Hemiparesa - ochrnutí poloviny těla,  vzniká jako následek postižení mozku nebo míchy a dá se říci, že v prvním případě je spastická (  svaly ztuhlé ), ve druhém chabá  ( svaly ochablé ). Hemiparesa, vzniklá z postižení mozku v perinatálním ( doba kolem narození ) období vývoje, je jednou z forem dětské mozkové obrny ( DMO ). Nevím, od kdy lze co nazývat výjimkou,  ale uvádí se ( např. Nelson Textbook of Pediatrics, 18th edition ) incidence DMO  jako  dvě postižení na tisíc narozených dětí. Když jsem v atestační práci vyhodnotil bezmála 700 pacientů s DMO, byl podíl hemiparetické formy méně než pětinový. Jako příičiny hemiparesy jsou zvažovány thrombofilní stavy, infekce, geneticky determinované vývojové poruchy a periventrikulární krvácení - tedy nikoli hypoxie, jak autorka uvádí. Konečně proč by dušením  měla být postižena jen část jedné poloviny mozku.  Často slýchaným bludem také je, že postižení přibývá proto, že se zachraňují nezralé děti. Skutečnost je ovšem právě opačná.

Součástí zdravotní péče o hybně postižené děti je hospitalisace. Nevím, proč by měla být dvouměsíční dvakrát ročně, její smysl  je především v instruktáži ve fysioterapeutických - např. reflexních - metodách. K tomu stačí většinou týden, další  tzv. rehabilitační péče může být ambulantní a jejím smyslem je kontrola správného postupu a efekt péče. Rehabilitační sestry s patřičným vzděláním dovedou velice dobře tuto péči zajistit. Ambulantní rehabilitační péče není spojena s poplatkem,  lékařské vyšetření by mělo být zajištěno specialisovanou ambulancí dětské neurologie, kam pacient tak jak tak musí docházet. 

 

nemo 24.11.2007 7:40

Je to žena.

Plácání holubičky nebeské s příchutí hysterického estrogenu.  žvásty do ženského časopisu nebo feministickéo plátku.  štěky neukojené feny.

nemo 24.11.2007 7:37

Re: "Omlouvám se všem, které jsem kdy přesvědčovala, aby volili ODS."!!

 Jen - Alibismus:  bezprizorní, ubohý, pokrytecký,falešný, zpupný,nenáviděný, trapný, český.

:) 24.11.2007 6:48

Re: No jo no není to hezké,

Jo a to co jsem popsal pak může dopadnou tak, že pojišťovna to nemocnici neuzná a tedy neuhradí. A tím se zvýší statistika neoprávněně účtovaných výkonů. To je jeden z důvodů proč nevěřím na nějaké velké rezervy.

:) 24.11.2007 6:36

No jo no není to hezké,

ale jsou tady určité příjmy a výdaje. Cestu jak z toho ven předvedl náznakem Rath – omezování a teď Julínek – placení. Obě jsou správné, ale ta Julínkova mi přijde přijatelnější. I když u Julínka to je zatím také jen náznak. Do budoucna se bude muset platit mnohem více, protože rezervy nikde nevidím. Sice se nadává jak je naše zdravotnictví neefektivní, ale to se mi nezdá. Jistě, v našem zdravotnictví je bordel, ale pokud si srovnám výdaje států v dolarech na hlavu tak se asi jedná jen o plivnutí do moře. Jediné co se mi nepozdává je název klient. Nevím jak to funguje jinde ve světe, asi to bude stejné, ale přesto se mi to nelíbí. Píši o uzavírání smluv pojišťoven s nemocnicemi. Nechápu proč nestačí, že mám s pojišťovnou smlouvu já. Takhle se jako klient nikdy nemůžu cítit. Nemocnice v našem městě provádí běžně určité zákroky, které dostane zaplacené od ostatních pojišťoven krom té mojí. Já bych musel do nemocnice v jiném městě, které by to moje pojišťovna uhradila. To mi přijde dost praštěné. Praštěnější je už jen to, že bych stejně šel na ten zákrok u nás, ale nemocnice ho bude mojí pojišťovně účtovat třeba jako velký převaz, který je hrazen v podobné výši. Řeší tohle nějak Julínkova reforma?

Kleopatra 24.11.2007 5:56

Jano!

Prosím Vás, přestaňte pít! Škodíte tím nejen sobě, ale celému národu!:-D

68 24.11.2007 5:33

S ohledem na čím dál tím dražší a náročnější nemluvnata

a také proto, že se jedná o úkaz u naší rasy  poměrně stále vyjímečnější, bylo by vhodné netroškařit v detailech a zajistit našim maminkám placené pečovatelství po dobu, než má dítě nárok na řidičský průkaz a ten nárok úspěšně uplatní. To by mělo být minimum pro začátek.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 24.11.2007 3:27

Re: Recept na pečenou krůtu

;-D;-D;-D;-D

Jiří K. 24.11.2007 2:19

"Omlouvám se všem, které jsem kdy přesvědčovala, aby volili ODS."!!

Konečně rozumné slovo, paní europoslankyně !R^

Pozdě ale přece.

conqueror 24.11.2007 0:40

Proboha,

koho tady ještě baví číst výpady této upindané naříkalky?? Ještě že se proflákla v poslední větě.

kirast 24.11.2007 0:29

Platit budou všichni a všude.

To je hrozný, že? Dosud doktoři léčili bez nároku na výplatu, lékárníci nakupovali pro obyvatelstvo léky od zlých kapitalistů ze svého, elektrárny dodávali nemocnicím eletřinu zdarma, pekaři rohlíky, Benzina benzín do sanitek a hrdinní horníci uhlí do kotelen. Ba i kobalt do ozařovacích bomb. A najednou se má zdravotnictví platit? Proč?

jarin 24.11.2007 0:26

buuu

bohuš 24.11.2007 0:22

Re: Re: Recept na pečenou krůtu

Vážený, víte co mi můžete políbit?

bohuš 24.11.2007 0:21

:-))

Bobošíková, jistej štajgr, dej mu pán bůh lehké spočinutí, by komentoval Váš příspěvek dvěma slovy, Vy pý čo. přidávám se.

YY 24.11.2007 0:20

Re: Recept na pečenou krůtu

Váš guru, Julínek, Vám přece v návodu jak platit, jasně nařizuje, že se nemáte přežírat.

Komenský 24.11.2007 0:08

Recept na pečenou krůtu

1.    Krůtu očistíme, osolíme, můžeme přidat i trochu speciálního koření na krůtu (nebo na kuře, případně i trochu grilovacího koření), prsíčka a stehna prošpikujeme hranolky slaniny, ze stehen odstraníme tvrdé šlachy. Krůtu potřeme částí rozehřátého másla, vložíme ji na pekáč, podlijeme drůbežím vývarem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme za občasného přelití výpekem, podlití vodou a potření máslem. Až jedna strana zezlátne, krůtu obrátíme a dopékáme ji i z druhé strany.

2.    Ke konci pečení obložíme zbylými plátky slaniny, aby se maso příliš nevysoušelo. Stále však potíráme máslem. Krůtu pečeme zpočátku přikrytou pekáčem nebo alobalem a až ke konci pečení ji odkryjeme a necháme zezlátnout. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Výpek zalijeme vodou, rozmícháme, napečenou šťávu seškrábneme, přidáme lžíci másla a společně povaříme. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem přelitým šťávou a se zeleninovým salátem nebo kompotem.