16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:22

Re: Re: Milý kolego,

Méně znamená někdy více :-))

Ale vážněji :  Vezměte dětskou populaci. Kojenecká úmrtnost máme čtvrtou nejnižší na světě.  Dovodíte z toho, že sice nemáme dobré doktory ( a já bych spíše řekl obecněji zdravotní péči ) , ale zdravé kojence ? .-))

westík 24.11.2007 17:20

Re: Re: Nemám rád petržel,

R^ děkuji doktore.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:19

Re: Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

No, myslím si, že je to trochu jinak a ty příměry, které uvádíte, nejsou až tak patřičné.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:17

Re: Zdravotnictví nikdy nikomu nepomůže.

Nejspíše ano. Jedinou otázkou je kdy. Ve skalách M:-P:-Deteoras  žili v prohlubních Asketové, pili dešťovou vodu a čekali na smrt, i jíst měli někteří z nich za zbytečné.

westík 24.11.2007 17:09

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

R^svůj názor na lékařskou lobby jsem už v jedné diskusi napsala a považuji za zbytečné to opakovat. Je to s nimi jak v každém jiném lidském společenství: pár je jich vynikajících,  někteří jsou schopní ,některým bych  neměla odvahu ani svěřit svého psa./ a že jsem těch lékařů poznala spousty !

Topinka V. 24.11.2007 17:06

Re: Paní Bobošíková je dáma,

Paní Bobošíková možná dávno byla dáma, již delší dobu však má prachmálo z nezbytných znaků dámy. Kéž by se časem dámou stala.

Kylchap 24.11.2007 16:58

Re: Re: Paní Bobošíková je dáma,

A nechceš toho panenství zbavit?

westík 24.11.2007 16:55

Re: Paní Bobošíková je dáma,

 nic proti vkusu, ale je-li  paní Bobošíková dáma, pak já jsem Panna Orleánská  !!

Kylchap 24.11.2007 16:45

Paní Bobošíková je dáma,

a ještě ke všemu krásná dáma. Gentleman s dámou jedná slušně. Jenže ODS fans nejsou gentlemani, jsou to neinteligentní hovada.

PetrK 24.11.2007 16:32

Re: Re: Milý Muchtare,

já vám napištím jen to, abyste si přečetl její předchozí příspěvky.

karel.kuba 24.11.2007 16:31

Re: Kolik???????

Nevím, kolik utratila, ale rozhodně si na to nepřispívá srážkou zplatu. Takže ona o koze, vy o voze.

Schumacher 24.11.2007 16:27

Zdravotnictví nikdy nikomu nepomůže.

Vzdor sebenákladnější péči, všichni nakonec umřou ;-D

Otec 24.11.2007 15:50

Re: Nemám rád petržel,

S tou hemiparézou - to je jen špatný příklad  (Bobo není lékař, jen něco pochytila).

Mám syna se spastickou formou DMO po předčasném porodu ve 26. týdnu a i on má horší jednu stranu. Hodně cvičíme - syn chodí. Dvakrát ročně chodil do Dětského centra v Českém Těšíně vedeném primářem MUDr. Alfrédem Boehmem, právě vždy na dva týdny. Tato péče se nedala srovnat s ambulantní péčí nebo s možnostmi doma: magnetoterapie, laser, parafín, vodoléčba, intenzivní rehabilitace zajišťovaná specializovaným personálem. Hlavně po operacích nebo po aplikaci botulotoxinu byla tato hospitalizační forma léčby za přítomnosti matky ničím nenahraditelná a ambulantně nezajistitelná; procedury probíhaly mnoho hodin denně.

Jakmile nemocnici zprivatizoval magnát Chrenek, bylo dětské centrum v Českém Těšíně zrušeno. Rodiče, hlavně těch těžkých případů jsou nešťastní, péče o jejich děti se zhoršila. Synovi je indikována další dávka botulotoxinu a my víme, že tak intenzivní terapii, kterou následně bude potřebovat ke zvýšení léčebného efektu, svépomocí nezajistíme. A to mi nejde o peníze!

Vybírat poplatky za děti je zločin! Někteří rodiče budou šetřit na vlastních dětech. A to prohlašuji jako pravičák.

DJ Bobo 24.11.2007 15:50

Tak jsem se byl podivat na osobni stranky pani Bobo

Nasel jsem tam jen hromadu pravopisnych chyb v anglictine, ale VUBEC NIC co ona v Europarlamentu dela. Zadne zakony, zadne iniciativy, nic. Ona za tech cvrt milionu mesicne pise takove hloupe pamflety pro denik Metro. Rv(Y)

Alfred 24.11.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

A ještě. Pán zřejmě není rytíř, ale felčar. Argumentace jako by byl přímo členem vedení Lékařské komory - co Doktor činí, dobře činí. Nespraví  se koleno, měl pravdu, holt artróza. Spraví se, spravila se díky posílení morálně volních vlastností pacienta. Bravo! Jak efektivní! A levné! Za něco takového nemusím doktorům platit desetitisíce ročně. Pane Hrade, Možná MUDr. Hrade, právě kvůli vám podobným šarlatánům a šíbrům se těmto lapiduchům vyhýbám.

Alfred 24.11.2007 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Na mysli mám homeopatika. Ne že bych je bral, myslím to obecně. A , myslím, že není češtinárskou chybou říct, například, že někdo věří antibiotikům, tak proč ne homeopatikům. A pokud jde o koleno, nemějte strach. Asi za 2 roky jsem promrzl a promokl, po této kůře koleno bolet přestalo a nebolí dodnes! Lékařské vědě ZDAR!!!

Pavla B. 24.11.2007 15:07

Blbiny

Ad pokrácená mateřská: matka klidně může pobírat nejvyšší sazbu 2 roky, je to výhodnější než pobírat sníženou sazbu déle, a peníze si schovat na další období. Myslím si, že to tak většina maminek udělá - budou brát mateřskou 2 roky a doma zůstanou 3 nebo 4 roky.

Ad hemiparéza - těžce nemocné děti jsou zařazeny do tzv. dispenzární péče a pokud jde o různé poplatky, budou mít řadu úlev. Račte si o tom něco zjistit, vážená....:-/

Ale proč si nenasbírat politické body kvikotem, že.. je to tak snadné.

Standa 24.11.2007 15:02

Bobošíková

zabodovala. Koaličníci (hlavně ti co je volili a volí) by se měli stydět.Oni zatím netuší, že budou také platit a všichni také na to nebudou mít. Julínka - šulínka na ně, ať si to užijí! Koaličníci jí to neodpustí, protože pravda bolí a strhává masky z koalice.

Koalice to nedělá pro lidi, ale pro zisk firem, které jim budou věnovat peníze a v těchto plánech není místo pro většinu a ani také pro voliče. Nebudeme jim přece přihrávat peníze - těm voličům přeci! Přeji hezký den.

Hrad 24.11.2007 14:39

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Homeopatikům nebo homeopatům. Třeba vysvětlit. Pokud to nerozlišuješ, promiň. Odkud, a jak jsi poznal co ti měl ten lékař sdělit. Možná si tehdy potřeboval nějakou milosrdnou lež, a on hlupák ti sdělil prostou pravdu. Poslové špatných zpráv jsou trestáni. Pokud se situace s tvým kolenem změnila, třeba tě ten lékař vyprovokoval k uplatnění tvých netušených schopností. Nemoc si překonal silou své vůle. Co v tomto případě vděčnost? A doktorům se vyhýbej. To jde docela obstojně. Přece se však dočkáš. Na prosektuře už na tebe čekají. Než se tam dostaneš měl bys udělat ještě jeden pokus. Obsese(všude totalita) se dá léčit. MUDr Julínek není ten správný specialista. Psychiatrii jako svůj hlavní obor nestudoval. Pozor při výběru. Z toho co zde čtu usuzuji že musíš být charismatická osobnost. Na něco tě proto upozorním. Dnes je veliká sháňka po nepoužitých lidských  orgánech. Měl by ses bát o svůj mozek

luboš 24.11.2007 14:34

bobo tv

to brnkání na levicovou strunu je trapné, at bobo napise,kolik by platila za osetreni v bruselu, kde ji hrnou do kapsy euraRv>-

VladaPing 24.11.2007 13:52

Re: Krtek vylézá v sudé hodiny ?

Já myslel, že po změně letního na zimní čas to budou liché....

VladaPing 24.11.2007 13:48

Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

(což je naprosto stejné, jako když platím - nuceně - zdravotní pojištění) a vítr mi kus střechy odnese - tedy dojde k "pojistné události", obrátím se tedy na pojišťovnu, ta pošle likvidátora, který vypočítá odhadem škodu a pojiš'tovna mi tuto škodu proplatí (zřejmě i s ohledem na fakturovanou částku firmy, která mi tu opravu provedla) - tedy opravu střechy ! Těžko bych se smířil s tím, že mi pojišťovna odmítne proplatit tuto pojistnou událost se zdůvodněním, že jsem dost bohatý, abych si to zaplatil sám (viz případ Čunek - což je naprosto to samé). Pravděpodobně se ovšem smířím s tím, že mi pojišťovna odmítne proplácet pobyt dělníků na dovolené na Kypru (či někde jinde) či občerstvení (pivo a fernet) které jsem jim koupil. "Hotelový" poplatek ve výši 60ti korun denně je naprosto směšný - neexistuje v Česku hotel, (ani ubytovna) kde byste mohl za tuto částku přenocovat !

Mimochodem, pokud si vzpomínáte, za bolševika (1973), když jste byl hospitalizován v nemocnici, vám bez dalších řečí a bez ohledu na to, zda máte, musíte, platit třeba činži nebo splácet půjčky, "zkrouhli" (beztak mizerné dávky v nemoci) na polovinu - tedy, pokud jste byl svobodný bezdětek. A to jako svobodný bezdětek jste platil o 60% vyšší daně z příjmu.

Pavla 24.11.2007 12:57

Kolik???????

Kdyz jste paní Bobošíková u těch poplatku,muzete take napsat kolik jste za poslední roky utratila v salonech krásy za plastiky a masaze??????????Jinak opět blbej Váš prispěvek.   

Alfred 24.11.2007 12:56

Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Ale taky by měla existovat možnost podepsat revers, vzdát se čerpání služeb od státu, ale ani neručit za jeho závazky. V této zemi totiž, kdo chce do vlády, slibovat musí. Čím víc, tím líp! Přesvědčit lidi, že mají nárok na různé kompenzace ,  že je někdo okrádá , že by měli  mít vyšší plat a ceny by měly být nižší je snadné. Jakou možnost mají ti, co sliby a rozhazování považují za cestu do pekel? Ne každý dobře snáší život v dluzích, ani závislost na hordě pitomců. Platit státu na důchod, ztratit nad těmito prostředky jakoukoli kontrolu a jen se koukat, jak si z vaší budoucnosti dělají kšeft Škromachové, Sobotkové a Bobošíkové. Radši si ty peníze uspořím, když o ně přijdu z vlastní blbosti, noje chyba. Přijdu-li o ně blbostí páně Škromacha, je to na sebevražedný atentát!

Alfred 24.11.2007 12:45

Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Mně zase v té totalitě , když mne po na vojně přechozené angíně bolelo koleno, doktor v 25-ti letech řekl, že je to stářím a že s tím nic nenadělá. A prý zdravé nohy nepotřebuji k práci, tak se s tím  musím smířit. Doktorům se vyhýbám a Julínkovi fandím. Snížit pojistné a zvýšit spoluúčast je cesta. Když dnes někdo věří homeopatikům, platí si léčbu 2x. Jestli tu existuje totalita, tak je to lékařská.

Alfred 24.11.2007 12:38

Re: Milý kolego,

Četl jsem, že jednak je v Německu menší hustota doktorů v populaci nez u nás, druhak průměrná doba marodění je v Německu proti naší poloviční. Jsme národem simulantů nebo je úroveň našich doktorů tak slabá?

Alfred 24.11.2007 12:34

Re: Povolání ?

Tahle civilizace kráčí mílovými kroky ke stavu, kdy pro sám humanismus a záchrany životů za každou cenu bude marod, postižený a nemohoucí skoro každý, na "péči" půjde 90% všech vytvořených prostředků. jestli civilizace padne, evropský člověk  bez prášků nepřežije ani generaci. Držíme se principů, které byly udržitelné kdysi, kdy okolí mohlo nad postiženým zaplakat, promluvil nad ním kněz, felčar mu dopřál odvar z provazu oběšencova a pijavice a to bylo tak všechno.  Bylo to lidsky vřelé, dojemné a moc to nestálo. Dnes je to naprosto neosobní a hlavně stojí to čím dál víc.  A je tendence pojistná zvyšovat a vůbec cpát víc prostředků do medicíny. Měla by ale existovat možnost volby - platit si v pojistném jen první pomoc a o tom, jak si bude kdo udržovat zdraví by měl svobodně rozhodovat každý sám, ne stát, doktoři nebo výrobci léčiv.

dragon 24.11.2007 12:29

a kdo jiný má platit, než ten kdo spotřebovává?

doktor 24.11.2007 12:09

Milý kolego,

jen jsem se snažil vysvětlit  - ne vám, ale těm, kteří zdravotnictví tak nesledují, podrobněji, oč při těch poplatcích jde. Ověřil jsem si u přátel telefonicky, že v Rakousku a Německu se neplatí ani za pobyt v nemocnici, ani při návštěvě pojištěného pacienta (a dnes musí být pojištěni všichni - i tam platí princip solidarity) u lékaře. Bylo totiž prokázáno, že samotné POPLATKY FREKVENCI NÁVŠTĚV U LÉKAŘŮ NESNÍŽÍ. To "ani v Německu" nesouviselo s vaším příspěvkem, šlo jen o věcnou spojku. Zdraví nemocniční internista pro dospělé.

krtek 24.11.2007 12:06

Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

ANO, TREFIL JSTE SE PŘESNĚ ! Mělo by být trestné vědomé nedodržení předvolebních slibů. Zde se to stalo a Topolánek to nechtíc avizoval ! ODS ve své demagogii a prolhanosti je přímou pokračovatelkou KSČ. V tom není mezi nimi rozdíl. Měla by tudíž ODS jít do propadliště politiky v naší zemi. Bohužel se tak nestane, příliš mnoho převlečených rudých kabátů bylo u jejího zrodu a příliš mnoho lidí stále ještě věří její rétorice o jejím boji proti komunismu. V "reformách" chce tato lumpen strana ještě pokračovat. Uspokojování rostoucích potřeb ambulantních lékařů a nenasytnost chudých lékárníků uspokojuje z kapes občanů. Jak odporné a nechutné, čeho je tato strana schopná. A zde v Praze primátor Bém přebírající veslo pražské ODS od vykradače sklepů, jak zábavné, bohužel až k poblití. KDY UŽ PROCITNOU TI DOSUD ZASLEPENÍ ? Bobošíkové to trvalo sakra dlouho taky, i když u ní to bude mít i jiný strategický důvod.