16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavel 99 25.11.2007 10:57

Re: A proč se nesmím pojistit ?

"...Větší drzost od státu  neznám...." - to já tedy znám. Když si rovněž platím všechny možné pojistky a potřebný lék mi NIKDO NENAPÍŠE, protože jsem se nevešel do jakýchsi limitů. (Viz. tzv. DRRATHOVO řešení.) Potíž je v tom, že veškeré vybírané "pojistné jednoduše nestačí na úplně všechny léky zadarmo. Uvítal bych tedy možnosti volby - drobnosti si hradit a pojistné využít na opravdu vážné věci, nebo si nechat platit každou prkotinu a na vážné věci mít "limity" - ať si každý vybere.

Eva D. 25.11.2007 10:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

R^ Máte pravdu, ale nebude se to líbit.

Zrovna jsem nad povykem okolo cen másla vzpomínala na své babičky a dědečky, narozené kolem r. 90, kterým znehodnotili úspory, vzali živnost, babičkám nedávali leta důchod. Nikdy, nikdy jsem je neviděla namazat si chleba máslem. Rohlíky nekupovali ( nebylo na ně) a na uhlí jim přispívaly děti, jejichž úspory ovšem také režim znehodnotil. Když onemocněli, poslechli si od doktora, že to patří k věku a poslouchali o "přestárlých" občanech. V domě, který děda koupil, se roztahoval za sedmdesát KČ měsíčně nájemník až do r. 72 - nasazený MNV do většího ze dvou bytů. Manžel svou babičku s namazaným chlebem také nikdy neviděl.

Dnešní důchodci by si přeci tohle mohli pamatovat líp než my, o generaci mladší.

 

jirka.s. 25.11.2007 10:50

Re: Nádherné !!!

Soudruh astmatickej vejfuk si hraje na Petronia, arbitra krásy !!! No, je už myslím na čase, aby se zjevil nějaký současný Tigellinus !!!

jirka.s. 25.11.2007 10:40

Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková je dáma,

Milá nedámo dano! Lid jako takový je schopen unést cokoliv! Viz 40 let před listopadem! Co tehdy ten ubohý,  komouši vzývaný lid, chudák, přežil!

jirka.s. 25.11.2007 10:36

Re: Re: Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

No vám, soudruhům, trvá desetiletí i ta  devastace! Netroufám si odhadnout jako dlouho, by vám trvalo něco napravit! 

P.S.: Nemusím zkoušet hádat, kdo je to ti MY, co budete tak rádi kopat do (Y), že? Zkus to se spojit s gerontosaurem, ten už má to kopání do (Y) reglementárně zpracováno!

macek 25.11.2007 10:15

Re: BOBO - buď zdráv nebo zemři

tentokrát trochu kecáte paní Bobošíková,obyčejně se však dáte číst

Poťák 25.11.2007 10:03

BOBO - buď zdráv nebo zemři

Paní Bobošíková, opravdu z vás srší jenom nenávist ke všemu co je kolem vás . Když jste seděla v televizi to bylo řečí, když vás vzal Železný do své party opět plno radosti, teď sedíte v Bruselu a léčíte se v Čechách. Nechte štvaní a vemte rozum do hrsti, to svinstvo co tu nechalo sociálkomunistické cítění nezbývá než vymést. Konečně s tím někdo začal a ty bolesti o kterých křičíte jsou odměnou za volby a možnosti které jsme jim dali, od Havlova sametu až po Paroubkovu dobrotu.   V tom Bruselu choďte raději k moři a dýchejte a dýchejte ať se nenávistí nezadusíte.   

Magor Milda 25.11.2007 10:01

Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Děkuji za odezvy, měl jsem za to, že se dříve nemocenskou neplatilo, později ovšem ano, ale jenom trochu ve srovnání se sousedními státy. Dnešní medicina je buď levná, pak nedokáže víc, než zachraňovat životy, nebo má dobrou úroveň a pak se za těch pár procent z platu financovat nedá.Transplantace stojí dnes nepředstavitelné částky, krásné zuby, protože se jich dělá stále více, vyčerpávají pokladny také. Brejličky třeba by si mohl každý zaplatit sám, zoubky jakby smet. Kdo chce jet na kůru do lázní, prosím, pokud však není bezprostředně po velké operaci na rehabilitaci, tak ať si to financuje sám. Jsou tam vytrvale pořád ti samí, odtučňují se tam 12 kolečky knedlíku s koprovou omáčkou, aby za rok byli posláni znovu. Já mám ve svých 70 už dva roky trojnásobný bypass, dodržuji vše, co mi bylo sděleno, beru správně ty tabletky a daří se mi dobře. K lékaři si chodím na kontroly jednou z pár měsíců. Dostanu tam zase recepty do příští kontroly. Za 15 minut jsem venku. Zejména v zimě je čekárna stále plná, je tam teplo a doma mnoho lidí šetří na topení. Levnější by byla obecní ohřívárna s nějakým kazatelem.

V těch shora zmíněných lázních jsem byl za své vlastní peníze, u okolních stolů seděli pojištěnci a všichni se už několik roků znali, jezdí tam pravidelně. Vedení lázní se pokusilo zavést ke snídani švédské stoly. Skončili velmi rychle, když ve dveřích zastavili paní, vynášející celou mísu nakrájeného salámu. Na otázku, proč to nese ven, odpověděla prostoduše: dostanu odpoledne návštěvu, tak co jim dám?

Perun 25.11.2007 9:12

Re: Re: Úroveň českého zdravotnictví

100%!R^R^

Perun 25.11.2007 9:09

BOBO

poznovu nezklamala.Vybrala si chorobu,kterou trpí zanedbatelné PROMILE pacientů a vztáhla to na celé zdravotnictví.Tomu říkám nebezpečná demagogie a populismus.Mohla ta vševědoucí dáma/????/ taky lidu sdělit,odkud vzít peníze na tyto léčby,když se bude poskytovat pětikorunový-třeba-lék všem a zadarmo??????Všichni si ho vezmou-je to zadarmo-a těch pár PROMILÍ holt zemře.Pokud si pětikorunový lék budu muset koupit,rozhodně nezemřu,ale dodám peníze na léčbu PROMILÍ.Bobo není jen demagog ale i hlupák,který chce být vidět.Strašná kombinace.RvRv

co ti po tom 25.11.2007 7:54

Re: Úroveň českého zdravotnictví

Troubo , zaplatí to  svým pracovním nasazením zdravotnický personál,  který  sám nemá čas stonat a platí  kratší  délkou života,  ztraceným  časem na sebe a svou rodinu.

Pořád je zde podsouváno  ono  bolševické  "poslání zdravotníka" což dnes pochopitelně v neplatí  kromě  postbolševických  špeluněk jako je  česko. Jo to to sprosté vydírání  bolševické . Jako kdysi primář 70000 Kč  doktor 25000 sestra 15000.  Fuj česká postbolševická hovada.

MUDr Jiří Kilian 25.11.2007 7:39

Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

Matka s předčasně narozenými dvojčaty musí ale najít 180 Kč denně, pokud jsou novorozenci nezralí a mají hmotnost třeba 1000 g a hospitalisace potrvá dva měsíce, pak je to deset tisíc. Nota bene nezapočítaných do ročního limitu.  Čeho to je regulace, co myslíte ?

YY 25.11.2007 6:55

Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

A jaké máte řešení, když se systém ukáže neefektivní a nemocní budou í nadále obtěžovat lékaře ?  Napálíme jim 100 Kč ?

J.G. Pašek 25.11.2007 5:56

Blbe, já o české občanství nestojím a o českou zdravotní péčí jakbysmet . . . budu l

Homolka tobolka 25.11.2007 1:40

Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Magor je zřejmě mladý a zdravý a myslí si,že to tak bude pořád,takyže i blbý.Až na tu blbost to ale nebude tak pořád.Až ho nějaká nemoc zkroutí,možná si bude s panem " dochtorem" povídat dýl jak pět dědečků nebo babiček.

doktor 25.11.2007 1:10

Re: Re: Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

I za komunistů jsme platili v dani ze mzdy zdravotní pojištění. Ale o to mi vůbec nešlo - jen vysvětluji, že to tlachání s pacienty v ordinaci (nebo na nemocničním lůžku) je důležitou součástí vyšetření i léčby, a antiseniorský rasismus je stejný zlořád jako ty ostatní.

Homolka tobolka 25.11.2007 1:08

Re: Re: Co strop, paní Bobošíková?

a to je v korunách nebo eurech?

MUDr Jiří Kilian 25.11.2007 1:01

Re: Re: Re: Re: Nemám rád petržel,

víte, je tu podstatná jedna věc : nejde o hepimaresu, jak píše europoslankyně, ale o dítě s hemiparesou. Není dítě jako dítě a není DMO jako DMO a není zázemí dítěte jako zázemí dítěte.

Ambulantní péče je obecně protekována a já si myslím, že naprosto správně. To ale neznamená, že hospitalisace je zbytečná. Říci to, to by znamenalo jako říci, že důležitá u auta jsou kola, nikoli volant.  Kolega Böhm našel náhradu - resp. někoho na své místo.  Argumenty pro zrušení Centra byly trošku jiné, pokud vím  a pokud  měl jsem možnost sledovat. Zásadní je přístup zdravotních pojišťoven, ještě zásadnější je zouifalý systém zdravotní péče a jejího financování, který pořád někdo spravuje dílčími zásahy a tak i stále zhoršuje. Poplatky jsou také dílčím zásahem, který má redukovat spotřebu péče, jenže paušálně, bez ohledu na potřebu skutečnou a zneužívání, resp,. nadužívání. Doplatí na to jako vždy ti, kteří to nejvíce skutečně potřebují.  Sociální potilika státu je tragická, zdravotní ještě horší.  Už plno let.

Péče se vyplatí, už je spousta důkazů o tom, že i ekonomicky. Nemyslím si, že by financování péče o dítě mělo býát založeno na solidaritě, alůe jsem si jist, že na subsidiaritě-. A zejména je přitom třeba si uvědomit, jak je stát zavázán protekcí dítěte. Z toho závazku je povinován mnohem lepšími přístupy, než právě představuje.

Majkl 25.11.2007 0:58

Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

ukažte mi člověka, v jehož rozpočtu by se nedalo najít stupidně utracených 30Kč

dulcibelka 25.11.2007 0:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

R^R^

Sedrman 25.11.2007 0:45

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

 hladovění těhotných matek ? Na co si to tady hrajete, na Bangladéš ? Jsme jeden z nejtlustších národů, životní úroveň taková, že televize je pokládána za základní životní potřebu. Matky samoživitelky se neměly chovat jako děvky a nebyly by samoživitelky. O chlapech kteří jim ty děti udělali a nechtějí na ně platit nemluvě, ti patří na nucené práce. A srovnávat válečné ročníky s dnešní vypasenou, dlouhým mírem zhýčkanou generací je sprosťárna prvního řádu, vy prase bolševické. Zvyšování délky dožití naštěstí nepostupuje moc rychle, uměle natahovat lidský život je problém, není možné někoho držet na zemi o dvacet let déle a myslet si, že to půjde donekonečna. Už teď menšina živí většinu a ještě mají poslouchat cancy od lidí jako jste vy, demagogů prvního řádu.

jidrab 25.11.2007 0:44

Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Pro Neva/u   Mluvíte mi z duše.Je mi šedesát let a se strachem očekávám příchod stáří( nemocí)mám důchod 8200kč a to jsem pracoval celý život v hornictví.Nikdy jsem nebyl nemocný a nezneužíval zdravotnictví.Čeho jsem se na stará koleno dožil???   Jenom zdražování a platby za každé, s prominutím uprdnutí.Chtěl bych vidět ty přispěvatele co obhajují politiku modrých ptáků až se z nich stanou důchodci.Už vidím jejich prodloužené ksichty .

Možná jim julínek a spol řeknou Buď zdráv nebo chcípni. 

Sedrman 25.11.2007 0:39

Re: Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

a kdo tedy platil to zdravotnictví, když ty babičky a dědečkové si předplatili, to znamená že se ty peníze neutrácely, ale někde zůstávaly ležet. A nezkoušejte žádné biliony korun po komunistech, to snad sám víte, že je blbost.

Kamjdu 25.11.2007 0:29

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Demagogie, oblbování těch hloupějších. Váš idol by měl být ve vězení.

doktor 25.11.2007 0:18

Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Mildo a další Magoři: babičky a dědečkové jsou nejnemocnější část obyvatel, která si lékařskou péči předplatila celoživotním zdravotním pojištěním. Lékařské vyšetření a léčba nespočívá v zapojení zdravotnické techniky a předpisu léčby, ale PŘEDEVŠÍM v anamnese, podrobném probrání zdravotních i sociálních problémů pacienta (obojího mají "babičky a dědečkové" mnohem víc, než mladí lidé) a vysvětlení, jak přispět k vyléčení nebo aspoň zlepšení jedné z jejich průměrně desíti různých nemocí. To je to vaše "popovídání", které doktory zdržuje od léčby skutečných nemocí NEBABIČEK A NEDĚDEČKŮ. Ale i slovo léčí - jen na ně musí být čas. Proč myslíte, že jsou tak populární všelijací alternativní léčitelé, astrologové a hadači? Člověk - na rozdíl třeba od automobilu - nemá jen hmotné tělo, ale také (i když jak kdo)  ducha. Už proto nelze zdravotnictví srovnávat s žádným jiným druhem oprav.

Hrad 25.11.2007 0:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Až se při tom neustálém vyhýbání "ranhojičům" potkáš náhodou sám se sebou, dělej, aby si se sám sebe nelekl. Ty jsi asi všeuměl Už jsi někdy zatleskal? Zatleskej sám sobě. Vždyť ty musíš umět spoustu věcí tak skvěle(co vlastně děláš? nejsi třeba manažerem výskytu?). že se o tebe musí prát kapitálově silné firmy,  jako o obraz Mony Lisy v nějaké aukci. Zatleskej jednou rukou. Tobě to jistě nebude činit žádné potíže. Napsat třířádkový článek už umíš. Až poznáš co je to klient(ne pacient) v Julínkově medicínském systému, to se  teprve "zasměješ". I mezi lékaři jsou jako v každé profesi nádeníci, byť s akademickým titulem. Sděl nám tvým naivním čtenářům jméno aspoň tří existujících lidí, kteří mohou doložit tvé profesní mistrovství. Musíš být uznávaný na regionální úrovni. Buď ale opatrný. Je totiž velká sháňka po nepoužitých orgánech. Aby si nepřišel náhodou o svůj mozek.   

IS 24.11.2007 23:18

Re: Bobošíková se umí strefit a pak je povyku na vsi.

IS 24.11.2007 23:16

A proč se nesmím pojistit ?

Platím všechny státem určené pojistky. Kromě toho mám životní pojistku a dvě úrazové. Připojištěna jsem ještě v souvislosti s různými speciálními činnostmi nebo bankovními produkty. Při nemoci dostanu z pojistek zameškanou mzdu a jsou mi hrazeny výdaje na léčbu. A nyní mi někdo diktuje, že musím navíc platit poplatky (soukromému podnikateli !), protože se musím odnaučit plýtvat. Větší drzost od státu  neznám.

dědek 24.11.2007 23:12

Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

8 let to měli v plné paži a ENÓNO  udělali. Tak KlÍDEK soudruhu!!

dědek 24.11.2007 23:09

Re: Re: Úroveň českého zdravotnictví

(Y)(Y)(Y)!!Rv(Y)(Y)(Y)