17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baci 24.11.2007 20:41

nerad ,ale opět připomínám

cel diskuze i článek připomíná starý vtip z rádia Jerevan, kdy na dotaz,jaké by mělo být zdravotnictví rádioJerevan odpovídá, že by mělo být nejlepší,pro všechny a zadarmo,

ale je-li zadarmo a pro všechny,tak není nejlepší

ale je-li zadarmo a nejlepší,tak není pro všechny

ale je-li pro všechny a nejlepší,tak určitě není zadarmo.

Mistr Jan Hus 24.11.2007 20:34

Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

Kdo to dá kdy dohromady?;-€;-O(Y)

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 20:28

Re: ad všichni co píší o německu

My nechceme výjiámky :-))) Jo a kolik že jich je , viz zákon 261, oddíl regulačních poplatků :-))

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 20:24

Re: Re: Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Zaručeně správná, to nevím.  Je ale zřejmé,  že dosavadní systém zdravotní péče a jejího financování je špatný. Já shledávám příčinu těch špatností v principiálních věcech a proto si myslím, že je nezbytné postavit systém nový a ne neustále upravovat špatné ještě horším a zadělávat tak na příští potíže. A to se žel děje od roku 1 992, že hoří dům a leští se kliky..

H.K. 24.11.2007 20:18

Re: Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Kde začíná a kudy vede ta zaručeně správná cesta ?

baci 24.11.2007 20:08

ad všichni co píší o německu

V Nemecku se plati od roku 2004.Poplatek je 10 Eur za kvartal, plati se jen jednou, u dalsiho osetreni se prokazete uctem.Plati se doplatek 10 Eur za den pobytu v nemocnici.

Zvysily se doplatky za leky na recept.Je strop, mysli, ze 800 eur za rok.

Ale, deti neplati nic. Zadne pioplatky v ordinaci, zadne dopletky pri hospitalizaci

Čenda 24.11.2007 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Pane Alfréde, tak že s kolenem to tak hrozné nebylo, vidíte stačilo jedno promoknutí a zdráv jste. A když v pracovnim poměru jste, tak stejně zdravotnictví ať chcete nebo nechcete finančně podporovat budete. A šarlatánům se můžete vychýbat, oni ale své jisté dostanou.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 19:49

Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Já si myslím, že reforma správnou cestou není.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 19:42

Re: Obejvy pana doktora Kiliána

Hippokratés říká ano, Galénos dí ne. A nejsou přitom vedle ani jeden.

Sedrman 24.11.2007 19:41

Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

přesně tak. Třicet korun nebo snad tři tisíce vrátit do rozpočtu, odkud jsem je začátkem měsíce dostal, to je euthanasie. Socani jsou mistři demagogie, to se hned tak nevidí. Tak pobouřený občane makej, máš internet, tak máš možnost si přivydělat, nauč se třeba anglicky a překládej. To budeš moci i v osmdesáti.

Pobouřený občan 24.11.2007 19:29

Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Hrad 24.11.2007 19:29

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Á podívejme se, kde se dostal. To byla ta vyhlášené hokejová trojka hokejové skvadry Sovětského savazu Efedrin, Vicedrin, Šadrin, a Vicedrin skončil u vás? Jak se cítíte jako klient(terminológie ministra Julínka), která jde svobodně kupovat lékařskou péči.   

Eva D. 24.11.2007 19:09

Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Souhlasím. Zdravotní péče není zadarmo a dobrá zdravotní péče už vůbec ne. Vím to moc dobře, už teď si ze svého musím jako chronicky nemocná platit leccos a tím pádem se lecčeho zbytného zříci. Ono ovšem, když je Vám fakt blbě, krásný nový svetřík vcelku ochotně oželíte.

Vera 24.11.2007 19:08

Obejvy pana doktora Kiliána

Vážený pane doktore, v diskusi k článku Jany Bobošíkové "Buď zdráv nebo zemři!" popisujete příčiny a léčení hemiparézy poněkud odlišně než řada odborníků, které jsme navštívili s naším dítětem. Buď jsou vedle oni nebo vy. Já to jako amatér nepoznám. Můžete mi, prosím, zavolat a poradit nám? Tel: 606612105

Karčí 24.11.2007 19:01

Re: Re: Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

Já taky: oni se ti oči otevřou8-o

Eva D. 24.11.2007 18:57

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

U nás pan doktor Vicedrin ( jeho oblíbený lék na vše) byl znám slovy: pracujete v kanceláři, tak neschopenku nepotřebujete. Zanechal pacientky, které dnes bez kardiostimulátoru nemají šanci a spoustu jiných pomníčků, jako pod odbornou péčí přechozenou žloutenku.

Doktorům se i díky jeho péči vyhýbat nemohu, ale nefňukám, aspoň si můžu vybrat.Lidi platí léčitelům, utrácejí častio za voloviny a mnozí utratí za krabičku cigaret plus pár piv víc než těch !strašných! šedesát za stravu v nemocnici.

Glosator 24.11.2007 18:50

Re: Re: Re: Milý kolego,

R^R^R^

Alfred 24.11.2007 18:49

Re: Re: Re: Milý kolego,

Takže zbývají simulanti. Kojenci ne, simulantství se ještě nedědí. Myslím ty dospělce, co přes naši špičkovou medicínu ztráví měsíc coby marodi na nemocenské. Ti, co si nemocenskou neplatí, marodí mnohem míň. Není nakonec nemocenská škodlivým faktorem? Třeba plodí stress! Nemělo by ministerstvo zdravotnictví před ní varovat stejně jako před kouřením?

Božen Němec 24.11.2007 18:46

Re: Paní Bobošíková je dáma,

co nejstručněji: snažila se po kariéře, jen to krapet nevyšlo..

Glosator 24.11.2007 18:45

Re: Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

Pokud si myslíte, že si pomůžete, doporučuji Kubu či severní Koreu. Socialistická severní a kapitalistická jižní Korea mohou posloužit jako názorný příklad, kterému snad poruzumíte.

Jde o to, jaká MÍRA sociálního státu je dlouhodobě udržitelná, víte třeba, že Argentina patřila po WW2 k nejbohatším zemím, pak ovšem nastoupila "Evita" a výsledek je znám.

Božen Němec 24.11.2007 18:44

Re: Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

reaguji co nejstručněji: komunisticko populistický žvást !

H.K. 24.11.2007 18:43

Plačete moc krásně.

Plačete moc krásně. Taky jsem se rozplakal. Myšlenky, které jste napsal jsou krásné a ušlechtilé. Kolik milionů lidí ztratí přístup k sociálním službám? Kdo by měl platit sociální služby, včetně zdravotnictví? Chtěl bych vědět jaká je Vaše představa.

Sosák 24.11.2007 18:42

Reforma je v podstatě správná cesta

Tato reforma je v podstatě správnou cestou. Je nutné, aby si lidé uvědomili, že o zdraví je třeba dbát, chránit ho a něco pro to udělat. V případě starších věkových kategorií, kde je přirozená nemocnost vyšší a kde to je nezbytné musí být nastavena správná a citlivá sociální síť. Samozřejmě lze diskutovat o jednotlivých bodech, které je jistě možné dolaďovat "za chodu", podle toho jak se osvědčí, ale v principu je to krok dobrou cestou R^

Sosák 24.11.2007 18:35

Re: Tak jsem se byl podivat na osobni stranky pani Bobo

Ale ale, stačí se podívat na web EP a tam má každý europoslanec velmi přehledně uvedenou svoji aktivitu, paní Bobošiková na tom je velice dobře. Ovšem jsou tam jiní lumenové za ČR, kde to je bída s nouzí. Myslím, že v tomto směru velmi poučné je se podívat např. na aktivitu europoslance Zahradila a Zielence...ti evidentně poslancují až se z nich leje...

Komnetare Blogspot 24.11.2007 18:06

Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

...a ta naše pravicová vláda, to jsou stateční vojáci a vojandy nacházející se ve válečném tažení. Spolu s jinými podobnými vládami vedou zuřivou válku  proti většině lidí na této planetě ve jménu nadnárodních korporací. V této válce nepadají bomby a nelétají kulky. Smrtícím elementem je neoliberální ekonomická politika, hlavními štáby Mezinárodní měnový fond, Světová banka a Světová obchodní organizace. Následky privatizace, finanční a obchodní liberalizace a flexibilního pracovního trhu jsou stejně smrtelné jako v konvenční válce. Miliony lidí ztrácí přístup k sociálním službám, výchově, vodě, hygienickým zařízením, zdravotní péči. Je to proto, že v mnoha zemích tyto služby jsou soukromými společnostmi poskytovány jako zboží. Nemůžeš zaplatit? Tak neobtěžuj! Nebo též jak říká základní instinkt Jany Bobošíkové: Buď zdráv, nebo zemři!

Naše predátorská vláda drží pozice a svádí svou bitvu statečně a se vší rozhodností v oblasti českých a moravských krajů, proti společnému nepříteli, kterým je darebácký sociální stát.

( Volně podle A World at War  http://mrzine.monthlyreview.org/hattingh251007p.html )

rafp 24.11.2007 17:56

Re: Tak jsem se byl podivat na osobni stranky pani Bobo

vážený aco umíte vy. co z toho co napsala paní bobošíková není pravda,ale konkrétně.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:43

Re: Re: Nemám rád petržel,

Píšete několik věcí, zkusím k nim něco pro Vás napsat.  Asymetrie postižení neznamená ještě hemiparesu, záleží ï na tom, jsou-li postiženy více horní nebo dolní končetiny. Extrémní ezrálost nese roisika jak z vývojové poruchy, tak z krvácení do motkových komor nebo do mozku, bývá spojena se sepsí a dalšími risiky. MUDr  Böhm se zabývá neurologickou problematikou celá desetiletí a DMO obzvláště. Jeho zkušenosti jsou velké. Stanice pro léčbu poruch hybnosti byla původně součástí dětského oddělení nemocnice Č. Těšín, pět let jsme tam pracoval jako zástupce primáře. Pak se osamostatnila, financování nejspíše vázlo a nyní bude i problém zajistit lékaře,  až kolega Böhm půjde do důlchodu. Asi by už sám od sebe i šel, ale snaží se udržet zařízení, jehož budování stálo spousty úsilí. Fysioterapeutických metod je spousta, jak je konečně i jmenujete, ale dají se ambulantně zajistit. Ony pobyty mívaly i další význam, totiž povšechného zhodnocení péče o handicapované dítě, to jest péče resortu zdravotnictví, školství a sociálních věcí. Také je nesmírně významná výměna zkušeností mezi rodiči v dnešní době, kdy koordinace této péče není dobře zajištěna.  Dva týdny je více než dostatečná doba ale sám jistě víte, že stanovit nějakou paušální dobu není možné, záleží vždy na řadě okolností, všetně např. oné terapie botulotoxinem.

Je věcí ideového přesvědčení, zda má vše spočívat na regulaci placením. Já jsem přesvědčen, že nastavení poplatků je špatné, Problém je, že způsobem, jaký užila autorka,  snižuje sílu argumentace věcné, jak jste sám dobře vycítil.  Nadto mám za arogantní, když termín pro poplatky je zákonem dán jako regulační a týká se dětí, resp. zdravotní péče jim poskytované.  myslím si, že vztah dítě-společnost má být nezrušiteolným a z toho plyne,  že společnost v rámci subsidiaritního systému je povinována lepšími přístupy, než právě předvádí tato vláda.  Bourat a rušit je snadné, ve věci specialisovaných zdravotnických zařízení to ale není nic moudrého.

PetrK 24.11.2007 17:41

Re: Proti gustu žádný dišputát,

říkávala babička. Tedy co člověk, to jiné gusto, ovšem pro takové hova.. vašeho kalibru je připraveno psychiatrické zařízení.

dragon 24.11.2007 17:40

a co že je na tom nemravného?

platí a platilo se vždy všude a za všechno. A nevykládejte něco o nějakých "špecifikách" ...

Ať se pojistné stane pojistným a ne daní s možností volby a "spoluúčasti".

Čenda 24.11.2007 17:31

Re: Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

Dlouhý přihlouplý článek, jen tak mimochodem, neznám hotel ani ubytovnu, kde by Vám prvé 3 dny neplatily mzdu a dále pak mzdu krácenou.