2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ÚVAHA: Člověk Paroubek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Augiáš 28.6.2006 18:27

Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Je skvělé, že jste vyvedl vás veteránaře z náruče Svazarmu! Veteránaři mají mou úctu a obdiv. Proti slušné agitaci nic nemám, ale rád slyším argumenty. Konkrétní. Ty jste, bohužel,  neuvedl. Potkávám mnoho lidí, kteří věří bludům a citace elementárních statistik pokládají za lhaní. Nejste na tom podobně?

AeroKarel 28.6.2006 18:34

Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Opravdu nemám čas ani náladu prošťourávat ty archivy za vás. Viděl a slyšel jsem ty debaty, to mi zcela stačí. Hulvátství a demagogie Parouka a Ratha dosahoval kdysi jen Sládek. Toho ovšem nikdo nepovažoval za kandidáta na premiéra nebo ministra.

Augiáš 28.6.2006 18:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Milý Aerovkáři, přehraj si tedy také volební projevy G. Bushe, B. Clintona nebo G. Schrödera. A připomeň si to, že Prezidentissimus svého času vyhrožoval, že socdem bude znárodňovat a vrátí nás před rok 1989. V čem je Paroubkovo srovnání s únorem jiné? Zřejmě jen v tom, že ho řekl Paroubek.

PetrM 28.6.2006 18:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

A socdem nemá snahy znárodňovat? Četl jste alespoň jeden z návrhů tzv. "vyvlastňovacího zákona"?

Augiáš 28.6.2006 18:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Ten zákon najdete v USA stejně jako v Německu. I za Klause se v zájmu stavby dálnic vyvlastňovalo. Ústava to připouští za náhradu. Ta náhrada se nyní zvýšila.

Ladislav N. 28.6.2006 23:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Jste obyčejný demagog. :-/

F.Vízek 28.6.2006 18:20

Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

AeroKarle, 

musím reagovat,: totalitní režim mě  evidoval mezi 6335 úhlavními svými nepřáteli, takže to nebylo jen tak a pro nic za nic.  Dospělých občanů mělo tehdejší Československo tak 13 milionů, že? 

Musím opakovat, že ne po sametu, ale za vlády  KSČ jsem veřejně, nahlas a otevřeně a mnohokrát žádal konec vlády jedné strany, jak byla zakotvena v Ústavě. Ano, byl jsem v té době člen strany (vypadl jsem z ní až ve svých 29 letech), přesto jsem se řídil rozumem a totalitní praktiky pranýřoval.   Nevím, kolik lidí si to v té době dovolilo, kolik NEstraníků našlo tu odvahu.  Svoje tvrzení mohu samozřejmě doložit soudním rozsudkem z roku 1974, kde  ze mne udělali antisocialstu, antisovětistu a pravicového oportunistu...  A já byl JENOM slušným člověkem a otcem čtyř dětí školou povinných. Skončil jsem nakonec v kamenolomu a  ven se dostal až ve svých 50 letech,  přesněji v lednu 1990.

Připomenu, že spolupracovníků s StB bylo 150 tisíc a po nich nyní nikdo nejde, dokonce je soudy očišťují. .. To Vám zřejmě nevadí. Trochu spravedlnosti, trochu nadhledu a trochu soudnosti, to potřebuje tato doba jako soli.

AeroKarel 28.6.2006 18:26

Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Ano, to potřebuje. Bohužel váš článek o Paroubkovi neobsahuje ani spravedlnost, ani nadhled, o soudnosti nemluvě.

Jak se vám do toho dostalo, že mi nevadí očišťování spolupracovníků STB, nevím. Jednak jsem nikdy nic takového nenapsal, druhak vadí.

VladaPing 28.6.2006 18:30

Re: Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Pane Vizku,

PROČ jste ještě nenakopal do prdele soudruha Jíčínského, člena téže strany, za kterou momentálně kopete a který tu úlohu "vedoucí strany" (KSČ) do Ústavy (proti čemuž jste brojil) nacpal?

Rolen 28.6.2006 18:02

Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

Čím dále bude doba komunismu za námi, tím více strašlivých komunistobijců se objeví. Alespoň to tak zatím vypadá. A tihle komunistobijci budou napadat každého, kdo jim nějak bude stát v cestě - zejména pak připomínat jejich vlastní minulost.

S.V. 28.6.2006 18:11

Re: Re: Jenže Vízek proti boševikovi něco aktivně dělal

 Nezačínáš panikařit,že se tvé  kolaborantství a sympatizantsví s komoušem proflákne?

JJ 28.6.2006 17:51

Paroubkovo pusobeni na magistratu

znamenalo pro mesto ztratu v radech stovek milionu z jedineho obchodu.

Co se tyce komunistu, pokud zlikviduje KSCm, tak mi tato strana opravdu chybet nebude. Ale dela to za cenu zmeny CSSd v ve stranu komunistickeho typu. Coz uz je horsi.Jejich snaha obejit institut tajne volby ukazuje, ze praktiky, kterym se soudruzi bratri v mladi naucili se tezko odnaucuji.

A k utokum na Paroubka -- premier, ktery nestydate lze svym obcanum si nic jineho neaslouzi.

F.Vízek 28.6.2006 18:05

Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

Bez většiny ODS si ani náměstek primátora nemohl na magistrátu  dovolit "dělat ztráty", jak zřejmě z neznalosti píšete. Nezdá se, že by před volbami na hlavu J.Paroubka padaly výtky o jeho půsoební na magistrátu, že?

A co znamená Vaše tvrzení o straně "komunistického typu" na adresu ČSSD?  Vždyť i KSČM byla zaregistrována po sametu a kdyby její stanovy, činnost a chování odporovalo zákonu o politických stranách, musela by skončit.  Za 15 let od jejího vzniku NIKDO soudu podobné oznámení   nepodal, takže se zřejmě z neznalosti zákonů opět mýlíte.  ČSSD je respektovaná strana s úzkými vazbami na západní socialistické partaje. Ostatně socialisté a křesťanští demokraté mají v Evropském parlamentu jasnou většinu, že? A špatně si nevedou, jak za  půl století evropské integrace dokazují. 

Pokud jde o nestydaté lži, které podle Vás premiér vypouští do éteru, potom by bylo nejlepší uvést pár příkladů: zaprvé, zadruhé, zatřetí..., ať je jasné, co máte na mysli.

Mít jiný politický názor, hlásit se k jiné ideologii, být konzervativcem, liberálem, křesťanským demokratem, socialistou, republikánem, komunistou ... to všechno je možné, nic z toho neodporuje Listině základních práv a svobod. 

Totalitu jsme pohřbili!  Zvykněte si na to! Už nemáme jednu vládnoucí stranu, jednu pravdu, jednoho vůdce, jednu víru, jednu jedinou správnou cestu..., na věčné časy a nikdy jinak, že? 

divana 28.6.2006 18:16

Re: Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

proboha, snad tomu, co tu píšete ještě nevěříte?! no to mě potěš!

F.Vízek 28.6.2006 18:23

Re: Re: Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

Takže se pusťte do vyvracení mých tvrzení, když Vás tolik rozhořčují. O tom je přece DISKUSE.  K  mému textu stačí napsat jasně stručně, co nesedí a proč...   

divana 28.6.2006 20:52

Re: Re: Re: Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

proč váš člověk paroubek bere čssd a ksč do jedné koalice = 100 hlav?

Martina 29.6.2006 14:33

Velmi pekny clanek

Pane Vizku, obdivuji Vasi vytrvalost, ale nechejte si sily na neco uzitecného. Tyto "diskutéry" nepresvedcite. Svet se holt neda zmenit, jenom kazdy z nas se muze snazit byt lepsim clovekem. A to se Vam myslim povedlo.

s uctou Martina

AeroKarel 28.6.2006 18:29

Re: Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

A její předseda si v Bruseli stěžuje na antikomunistickou předvolební kampaň a vystoupí s projevem, kdy dává očividně ČSSD dohromady s KSČM. A žádný protestní výkřik socdemáka nevidět, neslyšet ........

JJ 28.6.2006 19:04

Pane Vizku, nic ve zlem, ale jak vnimate roli "ekonomickeho namestka"!?

Kdo jiny je zodpovedny za radne oceneni? Paroubek mel smulu, ze se pak do rady dostal i clovek, ktery tomu rozumnel, protoze se tim v KB zivi.

JJ 28.6.2006 19:06

Re: Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

A to jsem vynechal, ze si Paroubek prihral byt v programu mesta pro vystavbu socialnich bytu. Vetsich bytu tam bylo minimalne a Paroubkovi se podarilo ten byt ziskat. prirozene naprosto ferove.

Rolen 28.6.2006 18:05

Re: Paroubkovo pusobeni na magistratu

Zřejmě vidíte tu strašlivou dichotomii: čestný a pravdomluvný Mirek a podlý a prolhaný Jirka. Jako v Rychlých šípech, s tím je třeba něco dělat, třeba Jirku zakázat, jeho stranu pak ušetřit, za podmínky, že se skloní před Mirkovou stranou a podepíše opoziční smlouvu, že příštích 50 let volby nevyhraje. Co říkáte, to je řešení !!!

Ivan Nový 28.6.2006 18:21

Rolene,

Jirka lže, aby zamaskoval svou hloupost, až tak pohrdá svými ctiteli :-)))

AeroKarel 28.6.2006 17:41

Chacha,

" při řešení věcných problémů umí hledat dohodu s každým, protože prioritou pro něho byla vždy materie a nikoliv politické zakotvení osoby, se kterou jednání vedl. Ani tato podstata demokracie – čili diskuse, dialogu, debaty – není v našich zeměpisných šířkách ještě samozřejmostí, proto se mu od pražských zastupitelů ODS dostávalo uznání jenom šeptem. "

Škoda, že už tyto vlastnosti, nepochybně užitečné, ztratil, nebo je alespoň neprojevuje, úspěšně je nahradiv arogancí a papalášstvím.

No, a míra demagogie před volbami od celé ČSSD a od Paroubka s Dráthem také překročila únosnou míru. S Bublanem  vyděsili Kubiceho, že se začal bát aby nedopadl jako Macháček, Hrubant nebo Šírek a pustil tedy ven nedokončené vyšetřování něčeho, o čem už si stejně povídali vrabci na střeše, propojení špiček ČSSD s mafiemi a korupci, čemuž dlouho bránili ve vyšetření Grossovi talenti a šibalové. Takže díky talentům ala DRáth prosekl volby. A po nich hned dal socdem do jednoho pytle s KSČM, proti čemuž nikdo neprotestuje a Vízek si vyloženě pochrochtává. Takže je vidět, že do toho jednoho pytle patří a slučovací sjezd se blíží .......

Díky za podobné články, jsem moc rád vida že jsem se před volbami nespletl, při odhadu nebezpečnosti KSČSSD.

Rolen 28.6.2006 18:09

Re: Chacha,

Arogance a papalášství byly svého času předhazovány zejména Klausovi někdy i Zemanovi. To jsou ale změny. Pro mne je to spíš signál, že Paroubek je jistá osobnost, to ovšem v naší kotlince jak vidno nesnášíme...s takovými aroganty je třeba zatočit, že?

Ivan Nový 28.6.2006 18:22

Rolene,

Vy jste pro Paroubka?

traktorista 28.6.2006 17:41

Ještě větší BLBEC než jsme si mysleli

Člověk by se tomu mohl zasmát a říci  si no jeden vlezdoprdelista chce být senátorem a dělá proto všechno. A co má být, ale představte si že by KSCSSD měla skutečně těch 101 hlasů jak se Jirka P. naštěstí mylně domníval, to by byl cvrkot. To bychom s těmi novináříčky a televizáčky a vůbec s těmi různými modrými přispěvatelii na NP už pěkně točili a sněmovna pod naším vedením by připravovala takový menší pendrekový zákon  atd., atd. myslím že i nějaký takový menší internační koncentráček pro ty "nenapravitelné" pravičáky by se už pomalu projektoval. A zachránilo to 338 hlasů našich emigrantů díky jim !!! je to taková náplast a opak k těm svinským 99 Pragováků kteří v r.1968 "pozvali" sovětská vojska.:-(

Rolen 28.6.2006 18:11

Re: Ještě větší BLBEC než jsme si mysleli

říkáš blbosti, nechlastej, když píšeš na NP.

Jenda 28.6.2006 17:38

Chudák

Při čtení jsem se málem rozplakal. Chudák Jirka co netouží po moci, nekamárádí se s pochybnými kolotočáři, nekupuje pozemky na které nemá nárok, nezlehčuje spolupráci s STB, skoro je mi smutno z toho jak po něm všichi jdou a on přitom jen slouží této zemi.

ODSák 28.6.2006 17:29

Paroubek ohlásil demisi a žádá jednání s komunisty

Buď si z nás Vízek dělá prču, nebo je fakt takový vůl...?

AeroKarel 28.6.2006 17:48

Re: Paroubek ohlásil demisi a žádá jednání s komunisty

Je vůl, potvrzuje to zde i jinde už léta.