23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzík 15.6.2007 13:52

no toto je už stupido non plus ultra na druhou

jestli to je myšlenkový svět Doležala a jeho způsob uvažování, tak teda sbohem zdravý rozume.

Ještě i jako propaganda to je čajíček, tak na úrovni šestnáctiletých gymnazistů

Kay 12.6.2007 21:58

Dejte

Dejte už konečně tomu dědulovvi flašku snějakým dobrým pitím(s dudlíkem) a posaďte ho na nočník ať přestane otravovat normální lidi!

Kolemjdoucí 12.6.2007 23:23

Re: Dejte

S dobrým pitím?! To sotva! Spíš s jedem na krysy ....

F.VÍZEK 12.6.2007 21:14

Na DOBROU NOC zopakuji:

Na takový názor, že komunistickou stranu je třeba likvidovat,  má jistě každý právo. Jenom by si měl odpovědět, proč se ten názor neshoduje s názorem demokratických politických stran západní Evropy.  Měl by se ptát, proč se  komunistů demokratický svět nebojí, proč s nimi umí bojovat kvalitou a lepším programem...   Měl by se zamyslet nad tím, kdo je v té věci jaksi  mimo a "vedle" : Je to demokratický svět?  Jsou to osvědčené politické a demokratické strany v celé západní Evropě?   Opakuji posté: Komunismus není "lepší" či "horší".  On nikdy nikde nebyl, nikde není a nikde a nikdy nebude. Podle současného poznání je toto tvrzení  axiomem, čili pravdivost se nedokazuje, je zřejmá.   Ideologie, která předpokládá, že vlk s beránkem se budou milovat je - utopie.  Bát se jí nemusíme!   Bát bychom se měli netolerance a bolševismu jako způsobu myšlení:  to bere svobodu člověku a nahrazuje pluralitní systém totalitním!

Harpyje 12.6.2007 21:28

Re: Na DOBROU NOC zopakuji:

Marx-leninské úvahy o tom, jestli byl komunismus nebo snad zajímají pouze Vaše soukmenovce.

PK 15.6.2007 0:08

Krasne reci, a zivot na houby...

.... ale,   jen pro  toho kdo se neshoduje s autorem clanku. Protoze autor  ma  slovnik a ideologii  70 let kde je    jen prijatelny rozbor duleziteho  tridniho boje a  vysvetleni uprednostneneho  systemu. A takto pisicim autorum se    dovoloval  zivot cool ale tem co nesouhlasili jen zivot  na  "Howno"

PK 15.6.2007 0:13

Re: Krasne reci, a zivot na houby...

.... pardon, muj komentar patril k jinemu  clanku. S panem Dol. souhklasim ve vsem jeho nepotrebuji komentovat . PK

PK 15.6.2007 0:16

Re: Re: Krasne reci, a zivot na houby...

muj komentar patril panu Vizkovi,   jeho  myslenky jsou jeste daleko v minulosti..bohuzel.

Chris Kelvin 12.6.2007 18:23

Pane Vízku...

...když čtu Váš příspěvek, cituji: "...nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je...." tak mi dochází, že jste opravdu nepochopil podstatu problému. To, že kdysi Nikita Chruščov kritizoval svého předchůdce ve straně, ještě neznamená, že komunismus je nějaký lepší, než Vámi zmiňované ideologie. Je to svinstvo úplně stejného kalibru. A měl by být úplně stejně zakázán.

Váš osobní problém asi bude v tom, že jste dosud komunista a doufáte v obrodu komunismu, v jakousi jeho lidskou tvář. Věřte tomu, ta neexistuje. Je to vždycky buď anebo. Totalita nebo demokracie. Komunismus není slučitelný s demokracií. I velmi svobodná demokracie musí mít své pevné mantinely. Jako se nesmí volně na ulici vraždit, nesmí se prosazovat totalita. A zabránit tomu v případě potřeby všemi prostředky!

Kubeš 12.6.2007 19:16

Re: Pane Kelvine

nedivte se  Vízkovi, nemůže za to,že mu měkne mozek, jeho příspěvky přeskakuji

F.VÍZEK 12.6.2007 19:43

Děláte chybu!

Názory oponenta je třeba dobře znát, aby si člověk posbíral protiargumenty a na nich oponenta poněkud "griloval".  Oponent je ten, který Vás zdokonaluje, nutí přemýšlet  a nutí hledat nová fakta.   Važte si takových lidí.  Odmítejte pouze lidi lhostejné (pomáhají prevítům všeho druhu) a pak také lidi bez názoru (to jsou korouhvičky).  Takže, pane Kubeši, ještě je čas!  Pracujte na sobě, užívejte si svobody a demokracie! Polemizujte! Demokracie je diskuse (=TGM) ! 

jirka.s 12.6.2007 20:51

Re: Re: Pane Kelvine

Tož, pane Kubeši, to je nabídka, jaká se neodmítá! víte jak budete "zdokonalený", když ještě párkrát pošlete Francka do (Y) ?

F.VÍZEK 12.6.2007 19:35

Re: Pane Vízku...

Na svůj názor máte jistě právo. Jenom si odpovězte - jak jsem napsal - na  otázku, proč se Váš názor neshoduje s názorem demokratických politických stran západní Evropy.  Zkuste se zamyslet nad tím, kdo je asi "vedle" : demokratický svět?  Osvědčené politické a demokratické strany v celé západní Evropě?  Komunismus není "lepší" či "horší".  On nikdy nikde nebyl, nikde a nikdy nebude a nikde není.  Podle současného poznání je to axiom, čili pravdivost toho tvrzení se nedokazuje.  Ideologie, která předpokládám, že vlk s beránkem se budou milovat je - utopie.  Pohádka!

Kobylka Lajda 12.6.2007 20:54

Re: Pane Vízku...

Komunismus je mnohonásobně horší než byl fašismus a nacismus - délka  trvání a počet obětí - vysoce vede komunismus!!!;-O;-O;-O;-ORvRv(Y)

honzík 15.6.2007 13:56

Re: Re: Pane Vízku...

domnívám se, že vaříte z vody a fakta se k vám nemají šanci dostat

pouhá fráze, slyšená politpropagčiky takřka unissono

oakman 12.6.2007 17:19

Naopak, jen to, že na rozdíl od NSDAP

nebyla žádná komunistická strana souzena za své činy, jen ta hlavní - sovětská byla fofrem zatrhnuta Jelcinem, vám dává právo se tu vysmívat tomu, že dnešní doba je taková, že ty vaše pány soustruhy někdo neodpráskne jako psy - tak jak by to oni sami udělali s námi, kdyby znova mohli.

O tom, že jsou toho schopni nikdo nepochybuje. Tiito lidé byli pardonováni s důrezem na mlčení... Dnes se staví do pozice jakési morální síly....

Vízku, přiďte mi ty vaše žvásty vmést do očí - na apelplac lágru Vojna. Pokud ne - jste jen povrchní tiskař hesel a nula, která si osobuje právo plnit prostor lží a pomluvou.

Víte, v našich očích vás nediskvalifikuje to, co dnes říkáte, ale to, co jste tehdy dělal!!. Zločiny vraždy jsou nepromlčitelné!!!

F.VÍZEK 12.6.2007 18:03

Ano, v demokracii jsou svobodně šířeny i žvásty... S tím sotva něco naděláme.

Už jsem odpovídal na podobnou otázku:  kdo má máslo na hlavě?  Člověk, kterého sami komunisté vyřadili jako člena strany ze společnosti, měli za nepřítele, nedovolili mu vykonávat profesi, pronásledovali ho a šikanovali. Ne proto, že chtěl dělat "kariéru",  ale chtěl PLURALITU názorů uvnitř strany i uvnitř společnosti.  Nemají máslo na hlavě spíše ti, kteří při každých volbách dávali KSČ ANO a nyní se staví do role antikomunistů?  Těch bylo 99,9% !!!  Jaký kredit ztratila ta hrstka statečných odpůrců a jaký kredit má těch 99,9%?  Ti jsou hodni úcty? S těmi se rád pobavíte a je vezmete na milost? Přemýšlejte o tom!  Kdyby 99,9% občanů ke svinstvům nemlčelo  a kdyby  nedávalo opakovaně komunistům hlasy, nemusel režim trvat 40 let. 

A Vaše NSDAP? Nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je.  A ptejte se, pokud si sám neumíte odpovědět!   S odsouzením stalinismu a politických  procesů a nezákonností a s rehabilitacemi nevinně odsouzených jsem se setkal poprvé u komunisty Nikity Chruščova, když mi bylo necelých 16 roků v únoru 1956.  Co je trvalé? Boj s tzv. bolševismem - jako způsobem myšlení: opozici netrpět, likvidovat!  A bolševismus má mnoho barev!   Viz naše politická scéna a i diskuse na NP.

Iva 12.6.2007 18:56

Re: Ano, v demokracii jsou svobodně šířeny i žvásty... S tím sotva něco naděláme.

Uklidněte se teď po 15 letech a v horku si berte něco na hlavu ať se vám nespojí malý a velký mozek jako dnes. Je to všecko jen žvanění a blábolení ta vaše rádoby filozofie.

F.VÍZEK 12.6.2007 19:38

Bolševismus jaké barvy?

K věci nic? Myšlenka se nedostavila?  Opět jenom plivnutí na autora jako za bolševiků?  Proč ty metody útoku na nositele názoru (místo na názor) oživujete?  Kam se chcete vrátit?

Harpyje 12.6.2007 19:53

Re: Bolševismus jaké barvy?

"K věci nic?" K jaké věci? Vždyť neděláte nic jiného, než že se ustavičně opakujete a doposud jste ještě ani jednou neodpověděl na žádný protiargument! ;-€RvRv

F.VÍZEK 12.6.2007 20:29

Rychle sem s ním !

Moc prosím o jediný protiargument!

Harpyje 12.6.2007 21:11

Re: Rychle sem s ním !

To by ale nejdřív chtělo argument, a ne propagandistické žvásty!

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:21

Re: Bolševismus jaké barvy?

Na mne to dělá dojem, že Vy se chcete za každou cenu vrátit znovu do politiky, svými příspěvky usilujete o to, aby se na Vás nezapomnělo a vhodná strana si Vás vyvolila za spasitele. Tak pilného dopisovatele hned tak nenajdete jako jste Vy. Co tak Haló noviny?;-D;-D;-D

jirka.s 12.6.2007 20:47

Re: Ano, v demokracii jsou svobodně šířeny i žvásty... S tím sotva něco naděláme.

To bylo od Nikity opravdu hezké, Francku, že ti otevřel oči! A vysvětlil ti také o pár měsíců později Budapešť?

oakman 12.6.2007 17:09

Příteli Vízku a ostatní bloudové

nevím, co vám socialistům vadí na tomto oslovení (mohu také používat stranický pozdrav pana Paroubka : "Nazdar, ty dobytku"), když ho sami používáte. Familierním chováním je levice proslulá.

Kdy už konečně pochopíte, že to společenství zvané eufemisticky "národ" může fungovat jen tehdy, když bude obsahovat více než jednu třídu. Pokud ovšem nepřipouštíte názor jiné skupiny, definované původem, vírou a přesvědčením - NEsocialisty, dopouštíte se touhy po třídním ráji. Republika je barák pro všechny, česká levice už z něj téměř všechny vyhnala... a nevypadá to, že by se její mentalita nějak měnila.

Já nechápu ten negativismus, který z dnešního levičáka čiší - zatímco u straníků je to běs z existenční nejistoty (a dobře jim tak!) pro jejich voliče je to jen výraz prázdnoty duše. Pokud se tu bude dále rozmáhat móda v označování celých skupin obyvatelstva za "nepřátele státu" a "cizí agenty" , dostaneme se zase do obbdobí vulgárního socialismu, kdy demokracie přechází zpět v tlupu.

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:03

Re: Příteli Vízku a ostatní bloudové

Kdyby lidé typu p. Vízka přiznali, že to všechno od r. 1917 bylo jedno velké svinstvo, museli by se oběsit. Tak si dodávají jakési osobní důležitosti, že nežili nadarmo. Musí být velmi nelibé, když člověk musí přiznat, že se vývoj ubírá jiným směrem, než předpokládali nebo si přejí. Myslím, že bychom neměli výrokům  a příspěvkům p. Vízka věnovat tak velkou nezaslouženou pozornost. Jsou to jen politická klišé, nám starším důvěrně známá, obehraná jako garofonová deska. Rv(Y)

Klik 12.6.2007 16:50

Každý může vyjádřit svůj názor!

Pan Doležal se nezapře. Vadí mi o to, že si odboráři zajdou po demonstraci něco koupit do města Prahy. Reforma není pro běžné pracující lidi.

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:08

Re: Každý může vyjádřit svůj názor!

Odbory jsou apendix KSČSSD!;-D;-D;-D Reformy probíhají v celém světě, tedy hlavně v Evropě - a doufám, že to "běžné pracující lidi" nepoloží na lopatky. Klausova šoková terapie působila také hrozivě - a ejhle, přežili jsme - a většinou všichni docela dobře. Co dělaly odbory za komoušů? Proč nebránily práva pracujících?;-ORv(Y) Odbory jsou na Makču Pikču.

jirka.s 12.6.2007 15:51

Francku, po sedmé!!!!!!!

II. Programový cíl a charakter strany

4. Programovým cílem KSČM je socialismus

Tak co, diskutére, nadhazuji téma, už po sedmé! Jak si představuješ konkrétně ty realizaci tohoto programového cíle v provedení soudruhů grebeníčka, falmera a hnusáka vondrušky?Nemusí to být tučně ani barevně, jenom vynech 6335 a 99%!

Brmboš 12.6.2007 15:58

Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

Programovým cílem ostatních stran je kapitalismus, ale jak jsi na tom, s rozumem, když si myslíš, že ho uskuteční překabátění a svazáci?