16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 12.6.2007 10:00

Re: Jak to vlastně je?

Šneku máš pravdu i když jen částečně. Každý může mluvit do čehokoliv, rozdíl je jen ve váze, která se tomu nebo onomu dá. U Doležala je už jen výjimka, kdy se nepokouší strefit se do presidenta.

Buvol 12.6.2007 9:23

"Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

se dokázali brilantně ubránit proti stamilionové arabské mase s ruským obrem za zadnicí. Člověk by řekl, že něco takového se může stát jen v pohádce. " Přesně tak. Ovšem Israelci udělali osudnou chybu, že neodsunuli Palestince do Libanonu nebo jiných arabských států! To naše pohádka s Němci a jejich třetí říší měla šťastnější konec! Kromě příznivější mezinárodní konstelace to asi bylo tím, že jsme měli tak skvělého a prozíravého politika, jako byl Edvard Beneš! Neodsunout po válce cizí státní příslušníky tzv. sudetské Němce do Německa, jehož byli od roku 1938 občany, koledovali jsme si o něco né nepodobného palestinsko-arabskému terorismu, který by nejspíš v roce 1993 přerostl v občanskou válku, rozpad státu a opakování Mnichova....

Xury 12.6.2007 9:56

Re: "Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

Jen škoda, že ten "skvělý a prozíravý politik", který měl ve své prezidentské funkci dvě zcela zásadní chvíle, kdy se mohl a měl projevit jako státník (1938 a 1948) a v obou případech tragicky selhal.

Kubeš 12.6.2007 10:06

Re: Re: "Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

Benešovo rozhodnutí v r.38 a 48 se může jevit jako selhání ale na budoucí vývoj si myslím nemělo rozhodující vliv

Buvol 12.6.2007 10:19

Re: Re: "Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

"měl ve své prezidentské funkci dvě zcela zásadní chvíle, kdy se mohl a měl projevit jako státník (1938 a 1948) a v obou případech tragicky selhal." To je velmi diskutabilní a může se to tak jevit teď, mnoho let po těch událostech, když už všichni víme jaké to tenkrát mělo pokračování a jak to dopadlo! Ale jaké to bylo tehdy v reálu a jaké z toho byly alternativy? Třeba v roce 1938 panoval ve světě velký strach před novou svět. válkou, vždyť od té první uplynulo teprve dvacet let! Takže události v tehdejší ČSR a kolem tzv. sudetských Němců vyústily v mezinárodní konferenci v Mnichově a v tzv. Mnichovskou dohodu, která nám přikazovala odstoupit pohraničí! Události jsou natolik známé, že nemá cenu je tady detailně popisovat. Faktem je, že nepodvolit se této dohodě znamenalo vyvolat válku, za což by nás celý svět nenáviděl a obviňoval by nás z toho a z Hitlera, a teď se dobře zamyslete, udělat mezinárodního ochránce práv národnostních menšin! Jaký by mu to dalo asi morální kredit! Jak by dodnes na nás všichni ti germáni a jejich obdivovatelé řvali, že jsme zavinili II. svět. válku atd. atd.... No a v roce 1948, tři roky po válce, kdy nikdo neznal Stalinovy zločiny, je  otázkou, jaké vůbec jsme tehdy měly možnosti viz poválečné rozdělení světa....

Jenda 12.6.2007 11:29

Re: Re: Re: "Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

Nervali. Nebylo by na koho.

Buvol 12.6.2007 11:59

Re: Re: Re: Re: "Spolu s kubánskou krizí to byl jeden z vrcholných zážitků mého mládí. Izraelci

Nejspíš máte pravdu...  Buďte zdráv!

franta 12.6.2007 14:14

Buvole, je vidět, že jste odborník na slovo vzatý

Židé totiž nemají až takové problémy s Palestinci, které "neodsunuli", ale s Palestinci, kteří po vzniku Izraele dobrovolně odešli.

Jindra 12.6.2007 9:18

Gottfried Doležal

nezklame. Táta těmhle sudetoněmeckým přisluhovačům říkal "stipendisté". Kolik asi dělá Doležaovo stipendium....

portwyn 12.6.2007 8:15

Teda jestli je to tatáž paní Cíglerová,

co psala do Lidovek, tak nechápu, jak může někoho drtit :-P Její intelektuální potenciál stačí tak na plky o celebritách. Janu Cíglerovou je nejlepší ignorovat.

Cricket 12.6.2007 8:07

dvě poznámky

První je k autorově krátkozrakosti, kdy vytýká prezidentovi bezstarostné věnování se jednomu výsledku G8 - snižování emisí skleníkových pynů. Naopak, je to velká starost, nestačí jen koukat na to, jak ti populisté z G8 svými rozhodnutímii podvazují ekonomiku a rozvoj, jak rozhodují na desetiletí dopředu bez relevantních informací. Ohrožení ekologickým fanatismem je srovnatelné s teroristickým nebezpečím, ač není tak zjevné, tak bezprostřední a jeho oběti nejsou tak krvavě vidět. Oč je toto nebezpečí plíživější a nenápadnější, o to je zrádnější. Nenaděješ se člověče a máš po svobodném rozhpodování. Oni to enviromentalisté zvládnou za tebe a "jistě lépe", že?   Druhá poznámka jde na vrub odborářům. Kde jste byli hošánci, když před 8 lety začalo za vlád socanů zadlužování veřejných financí strmě stoupat ? Tleskali jste tomu, kandidovali na kandidátkách ČSSD do parlamentu, získávali politickou moc, ač je vaše úloha jiná. Teď chcete protestovat proti reformě, jejíž nutnost jste spoluzapříčinili. Přečtěte si aspoň doporučení evropské komise k českým veřejným financím a najdete tam prostý návod na tutéž a jistě o hodně tvrdší reformu. Pokrytci.   

Kubeš 12.6.2007 10:12

Re: dvě poznámky

Vedoucí odborářští funkcionáři jsou jen vyžírkové, kterým jde jen o koryta a straší (blbnou) své ovečky, aby mohli dál provozovat své "řemeslo". O zájem státu jim vůbec nejde.

kritik 12.6.2007 8:07

postkomunistický agitátor Doleschal

cintá

Petr Kohout 12.6.2007 7:19

Vaše nenávist k panu prezidentu Benešovi je mi z duše odporná

posvator 12.6.2007 11:32

Re: Vaše nenávist k panu prezidentu Benešovi je mi z duše odporná

To není nenávist, to je zhodnocení jeho úlohy v dějinách na úrovni osobního názoru. Beneš byl postava v pravdě černobílá.

Ivan Nový 12.6.2007 5:16

Odbory stačí ignorovat.

Veřejnost nechce vidět stovky rozeřvaných paroubků :-)))))

Petr H 12.6.2007 6:01

Re: Odbory stačí ignorovat.

Čistě obchodně,mít v Praze byznyz s čimkoliv v okolí kde budou proletáři stávkovat,tak při odborářských sletech už mám předem natištěně letáky se slevami na vybrané zboží a nebál bych se je za nějaké všimné přes odbory i mezi odboráře dostat,udělat si takovou malou distribuční síť.Líná huba,holé neštěstí.Víte,co to musí být za kšeft,když se x-set či tisíc balíků odněkud z brusele z Moravy s plnou šrajtoflí nahrne do Prahy?To je rito jak hrom,pro toho kdo má trošku obchodního ducha.:-)

Ivan Nový 12.6.2007 6:32

Petře H,

třeba tam jedou kvůli obědu zdarma :-)))))) To by pak ta útrata nestála za nic :-))))

Petr H 12.6.2007 6:56

Re: Petře H,

Že proletáři dostali stravenky na "oběd zdarma" vůbec nepochybuji.Znám chlapa,co má hospodu a k tomu firmu na stravenky.Stravenky jsou dobrý kšeft,to je jako být řezník za rudejch,to je hezká džungle.Nic takového jako oběd zdarma pochopitelně neexistuje,jenže v současné situaci mít v Praze hospodu,tak jsem jenom rád,že se mi tam proletáři se stravenkama nahrnou,to bych dokázal rozepsat,že...no jako řezník za rudejch.

fox 12.6.2007 8:14

Re: Odbory stačí ignorovat.

Ano souhlas-Ivane Nový.Jen ten Klaus a Beneš -to jste nemusel p.Doležale.Klaus má pravdu a ty jeho tři otázky G8 jsou přesné.

Martin 12.6.2007 1:47

dolezalova lez

To je samozřejmě nesmysl, odmítnutí základny znamená odmítnutí amerického spojenectví a vstřícné gesto vůči Kremlu.

odmitnuti zakladen neznamena odmitnuti americkeho spojenectvi, protoze s nimi jsme uz davno spojenci v NATO a nic na tom radar nemeni

Martin 12.6.2007 2:01

a pro doplneni

jednim z americkych spojencu je kanada

ta odmitla protiraketove zakladny a samozrejme ze zustala spojencem, nikdo normalni to za odmitnuti spojenectvi nebral, tak uz prestanme se predhanet do ktereho zadku mame lezt

Jarda 12.6.2007 2:36

Re: a pro doplneni Martinova lez

Martin lze tvrdi-li, ze Kanada odmitla US protiraketove zakladny. Jako Kanadan musim rict,ze Martin lze. Kanada jako ucastnik paktu NORAD ( North American Aerospace Defence Command) protiraketove zakladny uz po leta ma, jen vlada liberalni strany Paula Martina (zrejme Martin jako Martin) odmitla rozsireni teto smlouvy po pruzkumu v muslimske cvrti Toronta. Soucasna vlada Stevena Harpera by to nepochybne schvalila. Pro zajmavost konzervativni vlada B. Mulroneyho zrusila v roce 1990 vizovou povinnst pro obcany CSFR a tu pod zaminkou prilivu cikanskych azylantu liberal Jean Kreten (Cretien) znovu zavedl. Liberalove Lester Pearson  P.E.Trudeau byli agenti KGB.

Martin 12.6.2007 2:40

zadna lez

potvrdil jste sam, ze kanada odmitla protiraketovou obranu o ktere se ted jedna, co by bylo kdyby je nezajimave

faktem je, ze aktualni projekt u nich byl odmitnut a faktem je, ze jsou stale spojenci usa, nic vice nic mene

Jarda 12.6.2007 4:53

Re: zadna lez

Potvrdil jsem jen ,ze protiraketova obrana existuje, existuje spolecne veleni Norad. Pro rozsireni byl i tehdejsi ministr obrany Graham , ale velepitomec P.Martin prosadil svoje. Spojenectvi Kanada-USA sice existuje, ale za liberalnich vlad to vzdy upadne do formality. Byva zvykem USprezidentu vykonat jako prvni navstevu v cizine v Kanade. V roku pri US pres. volbach J.Kreten se vyslovil,ze by volici meli volit demokrete Al. Gora. G.W.Bush mu to nezapomel a navstevu Kanady odrekl, misto toho pozval australskehoho ministerskeho predsedu do USA ve stejnou dobu. Za liberalu to vdycky (USA) byli mene nez spojenci, spis jde o potrebu protoze 80% kanadskeho exportu jde do USA, sousedy si vybrat nemuzeme.

kritik 12.6.2007 8:10

Re: Re: zadna lez

škoda, že si Kanada zřejmě nemůže vybírat i přistěhovalé přemoudřelé "Kanaďany"

Harry 12.6.2007 8:31

Re: Re: a pro doplneni Martinova lez

Nerozumim, co nasli v muslimske ctvrti takoveho ze odmitli radar?

Jenda 12.6.2007 11:25

Re: Re: Re: a pro doplneni Martinova lez

Zeby muslimy? Mit uvnitr statu vetsi muslimskou minoritu je obecne povazovano za dobry duvod predpripo5rat se aby minorita jeste par mesicu zustala v klidu a nezacala se likvidaci navstevniku kavaren pokouset stat se vladnouci majoritou.

Nika 12.6.2007 1:02

Tak ta glosa

o Luci Bílé je IMHO dost sprostá. Ona bydlí a narodila se v podstatě v sousedství, a v tom kraji  vzpomínka na Lidice stále ještě žije. Prostě si tam ještě si ty zavražděné pamatují, a tak chápu, že tam přišla. Kvůli publicitě to nebylo, protože ČT a naše "německé" noviny to výročí a celý pietní akt zmínily opravdu jen okrajově. Navíc, kdo sleduje Doležalovo psaní delší dobu tak je mu jasné, že největším proviněním paní Bílé je přátelství s Klausem, který kdysi coby premiér odmítl (nebo snad přímo vyhodil ? ) Doležala jako poradce.

Petr H 12.6.2007 3:04

Re: Tak ta glosa

Pan Doležal byl léta šéf Klausova týmu poradců.Klaus ho vyhodil poté,kdy pan Doležal při jednání o česko-německé deklaraci nerespektoval postup vlády a hrál si na vlastním písečku(čili defacto dělal z české vlády nevěrohodného spojence-oficiálně zaujala vláda nějaké stanovisko,které v BD nedodržoval a zpochybňoval,oficiální poradce premiéra je docela významná funkce) .Miloš Zeman toto jeho chování tehdy veřejně glosoval,že se p.Doležal chová jako Henleinova pátá kolona za První republiky.Od té doby nemá rád ani Zemana.