16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 12.6.2007 16:05

Re: Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

Ono by stačilo trvat na demokracii. Tedy opravdové demokracii, ne toho cochcání, co je tady. Problém kapitalismus versus socialismus by se pak vyřešil sám.... ;-)

darny 12.6.2007 18:16

Re: Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

R^

F.VÍZEK 12.6.2007 16:51

Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

Pánové Grebeníček, Filip, Vondruška atd atd. mohou ve svobodné zemi svobodně vyjadřovat svoje názory, pokud neodporují zákonu. Svobodně mohou prosazovat cokoliv uznají za vhodné, pokud to neodporuje zákonu.  Svobodně mohou být i nebýt v kterékoliv straně a usilovat v souladu s platnými zákony o cokoliv.   Nemáme totalitní systém, abychom komukoliv - kdo neporušuje zákon - zavírali ústa.

Máme pluralitní politický systém, volnou soutěž politických stran.  Porušení - neporušení zákonů konstatují státní orgány, které si k tomu demokracie zřídila (Není to jirka s., Ladislav N a ani to nejsem já. My si o tom máme právo myslet a psát cokoliv.)  Třetí nejsilnější a tím třetí nejoblíbenější stranou v ČR je právě KSČM.   Špatná vláda jim jde k duhu.  Také "vulgární Topolánek", "čistý Čunek", "zásadový Kalousek", "zpěvačka Parkanová" a "moudrý Vondra"  jsou vodou na jejich – komunistický mlýn. Ano, komunisté tím mohou posílit a mohli by i vyhrát, nebýt ČSSD, která jim čelí na levici.  A ta je - jak soudí Evropa - zcela demokratickou strana.  Vy si můžete i o tom myslet něco jiného a získávat pro svoje  tvrzení další "dušičky".  I pro vás je tady demokracie. Pouze urážet nositele názoru - je nevhodné, protože páchne po totalitě ("ztroskotanci" a  "zaprodanci", "zrádci"...). A Vy děláte právě to ! 

PS: Kdybych chtěl být komunistou, stal bych se jím a Vás se na to neptal. Jsem svobodný člověk a svobodně jsem se skoro před 40 lety rozhodl. Bylo to moje rozhodnutí a moje odpovědnost.  Jsem dospělý.

Harpyje 12.6.2007 17:01

Re: Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070610_114608_p_spolecnost_wag&reakce=16171890

S Vámi opravdu nemá význam diskutovat. Točíte se v kruhu, opakujete se a hlásáte pořád stejné slogany. Čtete vůbec někdy příspěvky, na které odpovídáte?

Chris Kelvin 12.6.2007 17:09

Re: Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

Víte, pane Vízku, čím se liší slušná západní společnost křeťanského typu od té naší, postkomunistické? Tam totiž když někdo s takovým máslem na hlavě jako jsou Vámi jmenovaní tři pánové atd. "svobodně" projeví svůj názor, setkají se s udivenými pohledy a tázavě zvednutými obočími. Jenom takové symbolické gesto, které tyhle zrůdy zpravidla umlčí i bez příslušného zákona...

Je pravda, že tenhle efekt se i v té kdysi kulturní západní společnosti začíná velmi rozmělňovat. Nicméně o to víc to chce zabránit kvičení podobných pseudodemokratů jako jste Vy o tom, že každý má právo na svůj názor. Váha každého názoru by se totiž měla měřit vždy kreditem dotyčného. Což je něco, co jsme my dávno zapomněli.

P.S. Stále jste nereagoval na některé mé snadno zobecnitelné otázky. Co byste tedy říkal na vládu neoNSDAP v současném Německu? Myslíte, že i islamističtí fundamentalisté mají právo na svůj názor? Jak je to tedy s těmi komunisty (současnými i tzv. bývalými)?

F.VÍZEK 12.6.2007 17:52

Jaké máslo na hlavě?

Jaké máslo na hlavě má člověk, kterého sami komunisté vyřadili ze společnosti, měli za nepřítele, nedovolili mu vykonávat profesi, pronásledovali ho a šikanovali? A to mi bylo 29 let a byl jsem otcem 4 malých dětí.   Nemají máslo na hlavě spíše ti, kteří při každých volbách dávali KSČ ANO a nyní se staví do role antikomunistů?  Těch bylo 99,9% !!!  Jaký kredit jsem ztratil já a jaký kredit má těch 99,9% ? Přemýšlejte o tom!  Moje rozsudky z roku 1974 hodnotí moji činnost v 60. letech a černé na bílém z nich plyne, že jsem propagoval - pluralitu a nic než pluralitu. Proto jsem byl bit!  A další se mnou!  A 99,9% občanů k tomu mlčelo a dávalo komunistům hlasy.

Nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je.  A ptejte se, pokud neumíte odpovědět!   Mnohokrát jsem připomínal, že poprvé jsem se s odsouzením stalinismu a polit. procesů a nezákonností setkal u komunisty Nikity Chrušřova, když mi bylo necelých 16 roků v únoru 1956.  Co je trvalé? Boj s tzv. bolševismem - jako způsobem myšlení: opozici netrpět, likvidovat!  

Sowfiw 12.6.2007 18:24

Re: Jaké máslo na hlavě?

Ty mas na hlave i v ni hlavne nassrrano. Prestan tu blabolit nesmysly, ty vyrazenej sikanovanej. Proste si se dal k frakci co to prossralla, tak si to priznej. Jedina chyba byla, ze v te dobe jste se mezi sebou uz neveseli, mohl  jsi  se zhoutnout, pak byt  rahabilitovan a my jsme dneska mohli mit pokoj od tvych komunistickych zvastu. Ale holt v te dobe vysly uz sibenice u komousu z mody a tak jsi holt skoncil  kutat sutraky. To te muselo pekne ssrraat, kdyz si treba videl ostatni soudruhy chlastat s vybranejma kurrvama.;-D

F.VÍZEK 12.6.2007 19:51

Re: Re: Jaké máslo na hlavě?

Kdyby se ona  "FRAKCE" - jak ji potupně nazýváte - prosadila, mohl být "samet" a pluralitní systém o dvacet let dříve!  

jirka.s 12.6.2007 20:34

Re: Re: Re: "samet" a pluralitní systém o dvacet let dříve!

No, tohle už snad ani nemá cenu komentovat! Je mi jasné, že opět budu u tebe, Francku, jeden z těch, kteří místo "argumentů" jenom napadají své oponenty osobními ataky, ale na tuto obludnost se nedá jinak reagovat. Ta se mohla vylíhnout skutečně jenom ve vymaštěné palici, kterou disponuješ zde na Psu a i v jiných tiskovinách pouze a jenom ty! Tvé ganglium je totiž naprogramováno pouze na číslovky (6335, 99%), na "umenšování " vlivu komošů pomocí benita! No, samozřejmě je tam též uloženo jako na hard disku tvé úpění a sténání v "kamenolomu"! Nic víc a nic míň. No a to vše pak šíříš jak smrad z prasečáku pomocí Ctrl a barviček (podle toho, na jakém chatu se právě nalézáš). Ty žít v Americe, tak se na tobě pěkně napakuje nějaký ten psychoanalytik, pokud by se ovšem sám z tebe nezbláznil!

jirka.s 12.6.2007 20:40

Re: Re: Re: Re: "samet" a pluralitní systém o dvacet let dříve!

Mimochodem, kromě toho, že jsi mi sdělil v odpovědi na mou otázku, že soudruzi grebeníček a spol. zde mohou po libosti prezentovat své názory, jsem se zase nedozvěděl nic o tom, jak by asi, podle tebe, vypadala realizace socialismu dle jejich představ! Obracím se na tebe jako na "odborníka" v tomto problému!

F.VÍZEK 12.6.2007 21:13

Dělám

Dělám osobně dost pro to, aby na naší scéně z levého spektra nezmizela demokratická socialistická strana. která zemi přivedla do NATO a do EU a která má - na rozdíl od ODS - v Evropě tu nejlepší pověst. Pokud neumětelství Topolánkovců a primitivismus pozdních antikomunistů nenabobtná, netřeba se bát, že by komunisté v Evropě někde měli šanci významně ovlivnit politický vývoj, když i Moskva už má komunisty v opozici.  Čína - to je jiný problém. Ten se bude muset řešit na úrovni v součtu EU+USA + Rusko.  Tečka.

Harpyje 12.6.2007 21:23

Re: Dělám

Jste si jistý, že ta Vaše strana má v zahraničí tu nejlepší pověst? Četl, viděl, slyšel jste někdy nějaké zpravodajství týkající se pánů Zemana nebo Paroubka? Na Vašem místě bych si nebyla tak jistá. ;-D;-D;-D

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:48

Re: Dělám

Co to blábolíte? Naše ČSSD a demokratická strana - v čele s Paroubkem a dr. Rátem? No to mne podržte, nebo mne budou vomejvat. ČSSD totiž nic jiného nezbylo, než do NATO a EU vstoupit - takový je vývoj, tlak světa je silný a vývoj se ubárá jiným směrem, tak to museli pouze akceptovat. Neumětelství Topolánka je menší než Paroubkovo, a v Moskvě se drží jeden z nejnebezpečnějších kryptokomunistů a věčný KGBista Rasputin. Z Ruska hrozí opět velké nebezpečí. Tak jestli máme takové politiky, jako jste Vy, tak je s námi ámen!Rv(Y)

Sowfiw 12.6.2007 21:34

Re: Re: Re: Jaké máslo na hlavě?

To , ze bys jako sedel v parlamentu nebo nekde vyse o dvacet let drive a mohls sis nahrabat, tak jsi to myslel soudruhu? Ty tvoje hovadiny fakt nema cenu komentovat ani ze srandy.;-D

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:23

Re: Re: Jaké máslo na hlavě?

Háhahahaha!;-D;-D;-D;-D;-D

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:16

Re: Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

Tož to teda, ku..va, už dost! Výše jmenovaní hlásají a konají protizákonně, ti by měli jít rovnou na lucerny! Slyšel jste někdy mektat grebeníčka nebo filipa? Třeba jak velkopansky (demokraticky?) vykázali z demonstrace starých struktur novináře Šinágla! To gesto imperátora a ty proslovy - v jiné zemi by šli do basy! Můj sen je lucerna!;-O;-O;-O(Y)

Brmboš 12.6.2007 15:51

Odbory jsou všude........

a vždy hájí lidi práce. To u nás buďte rád za ty postkomunistické jak říkáte jinak by šla masa lidí. To budeme vidět např. ve Francii až se sáhne francouzům na výhody. Naše odbory jsou jaksi zatím v plenkách, ale ne postkomunistické. To spíše některé vaše články opravdu jako postkomunistické vypadají. Ale proti gustu není dišputát. Nevím proč tolik zloby a nenávisti vždyť se stejně sejdeme jednou všichni v krematoriu, hlavně my, kteří už něco pamatujeme. Nevím jestli ten koho prokádruje Štětina s Mejstříke a Liškou bude mít více ohně, ale spálí to každého nebo ho sežerou červi. A ti se na kádrování  nových politruků taky vykašlou.A navíc je to čeká také.

Kobylka Lajda 12.6.2007 21:37

Re: Odbory jsou všude........

Brmbošu, ty jsi také myslitel! Odbory především dobře živí odborářské bossy a na lidi práce ser.u. Ty jsi ale prosťáček. No, zajeď si do Prahy zakřičet, koupit opici a mamině něco v Bílé Labuti nebo Kotvě. A stoupni si za nějakou pěknou odborářku, co má velkou (Y), aby sis při demonstraci užil trochu šmátrání!R^Rv(Y);-D;-D;-D;-D;-D

oakman 12.6.2007 15:44

Soudruhu, příteli, Ježíši Vízku

ty, jenž na nás shůry svého mučednictví pro bandu negramotných dráteníků shlížíš!!!!

Věz, že to co říkáš je jako výkřik feťáka: "FETUJTE FEST, JÁ TO TAKY PŘEŽIL!!!" Tvá encyklika o prohlédnutí panny stranny a jejích ctihodných skutcích na zemi i na nebesích je poněkud falešná!!

Byli jste NEJDŘÍVE teroristé, vrazi, věznitelé a zloději. To, že jsi ty a pár tobě podobných odevzdali obušek a navlékli mundůr slušného občana - politického mukla, je jen polehčující okolnost.

Domnívám se, že včerejší tvůj traktát, příteli, odhalil tu nemístnou drzost se domnívat, že když někdo po čase gang opustí, může si na základě pozdějších zásluh činit nárok na respekt. Nikoliv, mlč, příteli a my zapomeneme na to, cos dělal před tím než tě doba a strana učinily lepším člověkem - kdyby tě soustruzi nevyhodilůi, byl bys tam dodnes.

F.VÍZEK 12.6.2007 16:38

Když kádrovat, tak komplexně !

Stačí dodat, co jsem dělal a udělal... Komunisté mi to před 38 lety dali písemně a jejich totalitní soudy jakbysmet.  Zkuste to také zformulovat a potom mě "kádrujte", oakmane!  A hned poté se pusťte do kádrování těch 99,9% občanů, kteří - jako nestraníci - dávali KSČ opakovaně ANO.  Nakonec ještě můžete pohovořit o těch bláznivých 0,1% lidí, kteří se vzepřeli. A hoďte na stůl proč mezi nimi bylo nemálo - komunistů.  Když už kádrujete, tak to vemte z jedné vody načisto!

oakman 12.6.2007 16:50

Alekdež!!!!

Míra kolaborace jednotlivých soukromých osudů je věcí jejich svědomí, u soustruhů, členů je teorie "prvotního hříchu" platná - bez pokání za spoluúčast na zločinu mne tvá stranická osvědčení darebáka nezajímají. Z hlediska státu je každý komunista aktivní zločinec svým aktivním členstvím, popřípadě pasívní spoluviník strpěním a pasivitou.

Zábavná je i posice socana, ze které si o metály říkte - Sociální Demokracie je po té Křesťanské hned druhou největší mocenskou prostitutkou u nás. Přiložte si na hlavu paměti soustruha přítele Fierlingera a sněte dál ten sen o slušných lidech!!!

Já vám vnitřně snad i rozumím, snažíte se vydělit z té bandy "mlčících grázlů", kteří nám dnes vnucují ideu, že pamatovat si jejich nedávné postoje a názory je "zastydlý antikomunismus" , ale nemáte právo zároveň útčit na ty, kteří s tímhle vším svinstvem měli společný jen ten muklovský mundůr - a to od začátku až do konce.

Lidé, nedopusťte, aby tihle "vystřízlivělí bolševici" zastupovali ty stovky mrtvých, tisíce umordovaných, desetitisíce uvězněných a čtvrt milionu utečenců, kteří se do původního ráje páně Vízkova nikdy nevešli!!!

Kobylka Lajda 12.6.2007 23:14

Re: Alekdež!!!!

Oakmane, mám Tě ráda, píšeš dobře a mluvíš mi z duše!R^R^VV>->-

F.VÍZEK 12.6.2007 13:12

Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

Být odborářem je v celé Evropě normální. Protestovat podle zákona je běžné. Být komunistou v Evropě i v Česku - jak vidno i v našem parlamentu - je zcela v souladu s právním řádem ČR.  Vždyť  KSČM má s lidovci největší členskou základnu a jde o stranu, která je opakovaně ve SVOBODNÝCH  volbách třetí nejsilnější (=nejoblíbenější).   Co řeknete tomuhle:

Už 18 let žádný komunista nebyl u vlivného exekutivního  "koryta", takže dokonce hrozí, že díky špatné vládě bude tato strana nadále posilovat.   Případy jako "vulární Topolánek", "čistý Čunek", "zásadový Kalousek", "zpěvačka Parkanová" a "moudrý Vondra"  není  voda na jejich mlýn?

veverka 12.6.2007 13:28

Re: Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

To máte ze sluníčka?

F.VÍZEK 12.6.2007 13:36

Ne, ne

Mám to z vlastní hlavy. Ale co Vy? Myšlenky se ne a ne dopustit ? Veverko?

Sowfiw 12.6.2007 16:22

"Mám to z vlastní hlavy"

To by odpovidalo, jen se te jeste chci optat. Mas ji prazdnou, ci v ni mas nassrrano, nebo ti na ni snad spadl sutrak v kamenolomu, kde jsi pykal, po te co jsi prohral v soudruzske rvacce o koryto?

Harpyje 12.6.2007 13:35

Re: Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

Říká se něčemu takovému drzost, nebo je hloupost správné označení  tohoto blábolu?

F.VÍZEK 12.6.2007 13:40

Mýlíte se !

Říká se tomu svoboda slova.  A já na rozdíl od 99,9% občanů jsem tomu tak říkal i za totality. Se všemi důsledky, které to mělo pro mne i rodinu.  A co Vy? Myšlenku k danému tématu nepředhodíte?  Lepší je známkovat za vyslovené názory druhé - za "drzopst", hloupost", "blábol" .  Takové nálepkování snad mělo umřít se sametem, ne ?  Nyní platí: argument proti argumentu, názor proti názoru! 

Vízek na větev 12.6.2007 15:20

Re: Mýlíte se !

Bolševický pacholek poučuje o svobodě slova. Koukám, že se z tohohle Psa stává satiristický deník. Vízku, táhni se těma komoušskejma kecama uz jednou provždy do perrdele.

Harpyje 12.6.2007 15:53

Re: Mýlíte se !

Na poučování o svobodě slova a o demokracii bolševiky reaguji alergicky.