23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 20.4.2007 11:50

Re: Kdo je větší sprosťák?

Karle, jak jste mohl přijít na takovou blbost že by Paroubek bojoval za dolních 10 milionů? Paroubek bojuje a přímo to z něho čiší jen sám za sebe. Ale na Mussoliniho nemá.

Buvol 20.4.2007 12:02

Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Co jste to prodělal? Otřes mozku nebo klíšťovou encefalitidu? Trubko, kdyby Paroubek "bojoval jen sám za sebe", tak by ve volbách dostal jen pár hlasů a nikdy by je nemohl vyhrát! Koho myslíte, že se týká: okamžité uvolnění nájemného, spoluúčast u lékaře, placené školství, rovná daň a další, proti kterým je program ČSSD?!   

Vasekpasek 20.4.2007 12:14

Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Ano, to je u socialistů velmi oblíbené slovní spojení, totiž "Jsme proti!". Lepší by například bylo, kdyby taky někdy řekli, pro co vlastně jsou a ještě lepší by bylo, kdyby něco takového bylo i reálné.

Mimochodem uvolnění nájemného je velmi sociální, nevím, proč by poslanec Křeček měl bydlet v regulovaném bytě (a že jich takových je...). Spoluúčast u lékaře je například v Británii samozřejmostí a placené školství (což je také v důsledcích velmi sociální) též. Nevím, kdo vykřikoval, že chce jít ve stopách Blaira...

Buvol 20.4.2007 12:22

Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Co to melete?! V čem je okamžité uvolnění nájemného sociální pro důchodce?! A včem je sociální placené školství? V tom, že se řada schopných z malých poměrů nedostane na školy a nebo snad v kvalitě soukromých škol, ze kterých vás nevyhodí, když platíte?! Jest-li to nevíte, tak regulované nájemné je i v New Yorku ....

Vasekpasek 20.4.2007 12:27

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

A v čem je sociální, že někdo drží osm bytů s dekretem a vybírá v nich normální nájemné od někoho jiného. V čem je sociální, že mladé rodiny musí platit tržní nájemné, zatímco jejich soused, pan poslanec Křeček, platí 7x míň?

V čem je sociální, že na vysokých školách (a na technikách obzvlášť) se válí stovky studentů, kterým se nechce pracovat a jen si o rok (či o dva, záleží na tom, kdy je vyhodí) prodlouží školní léta? V čem je sociální, že právníkovi zaplatím školu a pak mu budu platit obrovské sumy za jeho služy?

Školné podpořené státními půjčkami, je mnohem více motivující a též zavazující.

Buvol 20.4.2007 12:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Osm bytů z dekretem někdo drží?! A kde? Leda tak v pohádkách majitelů domů! A na vysoké škole se můžete maximálně válet pár týdnů do prvních zápočtů nebo zkoušek .... A k tomu právníkovi, dodržujte zákony a žádného nebute potřebovat .... jinak nemám čas to promejšlet. Teď totéž budete moct říkat u doktorů ....

Vasekpasek 20.4.2007 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Jsou známy případy, kdy lidé drží i 20 bytů s dekretem. Já sám znám dva takové. Tihle lidé si mohou klidně dovolit šponovat ceny a klidně je mít i pár dní (týdnů, měsíců,...) neobydlené, protože těch pár korun za regulované nájemné klidně zaplatí.

Abychom si rozuměli: Nejsem tak úplně proti regulovanému nájemnému. Ale za prvé se nesmí sociální politika státu provádět na úkor soukromých osob a za druhé by mělo platit, že sociální bydlení by mělo být pro sociálně potřebné. Což je naprostý opak od současného stavu, kdy na sociální politiku státu doplácí majitelé domů a profitují z nich nikoliv sociální případy, ale všichni ti, kteří měli kliku a z minulosti si přinesli dekret.

Přijde mi to dostatečně sociální...

Buvol 20.4.2007 13:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

K regulovanému nájmu Vám řeknu jenom tolik, že to je uměle vyvolaný problém ze strany majitelů domů ..... Jinak každý rok spousta bytů s reg. najemným ubude. Staří lidé odchazejí a byty po nich majitelé nebo obec potom už pronajímají za tržní nájemné ... takže za pár let jich bude už jen pár .... i z toho titulu bych z toho nedělal vemblouda ...

Vasekpasek 20.4.2007 13:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

No já se bavím o tom, že provádět sociální politiku na úkor soukromé osoby je vyloženě protiústavní. A uměle vyvolaný problém to asi není, protože to silně deformuje trh s byty. Což mimochodem za chvíli uvidíme i ve Štrasburku

Vasekpasek 23.4.2007 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

A v čem je sociální, že někdo drží osm bytů s dekretem a vybírá v nich normální nájemné od někoho jiného. V čem je sociální, že mladé rodiny musí platit tržní nájemné, zatímco jejich soused, pan poslanec Křeček, platí 7x míň? V čem je sociální, že na vysokých školách (a na technikách obzvlášť) se válí stovky studentů, kterým se nechce pracovat a jen si o rok (či o dva, záleží na tom, kdy je vyhodí) prodlouží školní léta? V čem je sociální, že právníkovi zaplatím školu a pak mu budu platit obrovské sumy za jeho služy?Školné podpořené státními půjčkami, je mnohem více motivující a též zavazující.

Vasekpasek 20.4.2007 12:08

Re: Kdo je větší sprosťák?

No asi takhle: Máte pravdu, že Topolánek se taky nechová tak, jak by měl (a jak jsem doufal, že se chovat bude, protože slušnost by měla být výsadou, nikoliv slabostí). Nicméně Paroubek je neskutečný hulvát a jeho ekonomické vzdělání bych sem vůbec netahal. Někdo, kdo vystudoval za komunismu ekonomku, nemůže být prostě ekonom, to je jasné z definice.

Ještě jedna poznámka. Jednodušší je samozřejmě bojovat za 10 milionů než za 100 tisíc. Z jednoduchého a prostého důvodu - je to daleko větší masa lidí, která rozhoduje volby. Daleko vyrovnanější by to bylo, kdyby každý hlas měl váhu dle zaplacených daní (neříkám, že to prosazuji, ale je to přinejmenším zajímavá myšlenka). K tomu ještě dovětek, že Paroubek nebojuje za 10 milionů, ale především sám za sebe, lidi jsou mu ukradení

Buvol 20.4.2007 12:17

Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

"Někdo, kdo vystudoval za komunismu ekonomku, nemůže být prostě ekonom, to je jasné z definice." .. a to jako myslíte, že tam učili jen politickou ekonomii socialismu a dějiny KSČ, případně KSSS? Nezdá se Vám, že poučky takové statistiky a jiných exaktních věd platí za socialismu jako za kapitalismu? a kde myslíte, že studoval Klaus nebo Zeman?

Vasekpasek 20.4.2007 12:21

Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

No já jsem taky nemluvil o Klausovi, či Zemanovi, já se bavil o Paroubkovi (další vlastnost socialistů je ta, že neustále zkouší argumenty vyvracet stylem "ale vy taky").

Na VŠE vůbec nešlo o dějiny KSČ a podobně, jak vy píšete, ale šlo tam o to, že jim tam vtloukali to hlavy, že Marx je nej a prohnilý kapitalismus nefunguje. Věřte mi, je to tak.

Mimochodem, mám pocit, že Klaus kromě jiného studoval i v zahraničí, měl jakési stýpko. To jen tak na okraj, když už jste o něm začal

Buvol 20.4.2007 12:33

Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Mimochodem někde snad v UK zvolili Marxe za osobnost minulého století.... Jako analytika ho myslím uznavají všude a učí ho i na jejich VŠ. A co se týče toho "nefungování prohnilého kapitalismu", tak v předmětu dějiny ekonomických teorií se posluchači VŠE dozvěděli i o tom Hayekovi .....

Vasekpasek 20.4.2007 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Analytik to byl bezesporu vynikající, bohužel ovšem z jeho analýz vznikla dost nesmyslná ekonomická (a bohužel nejen ekonomická) teorie.

To, že ho někde zvolili za osobnost století, vůbec o ničem nevypovídá

Buvol 20.4.2007 13:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

"To, že ho někde zvolili za osobnost století, vůbec o ničem nevypovídá" .... tak to jste mě zklamal! Do teď jsem si myslel, že chatuji s celkem orientovaným člověkem ..... víte minimálně to vypovídá o těchto věcech: buď o síle médií, která to mohla zmanipulovat nebo o síle té osobnosti, které se to týká .... 

Vasekpasek 20.4.2007 17:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je větší sprosťák?

Ale kdepak... Takovéhle ankety jsou absolutně nevypovídající (a i kdyby byly, pořád neříkají nic o tom, jestli daná osoba je veskrze kladná či naopak. Odhlédnu-li od toho, že se mi to silně hnusí, pak bych musel za osobnost století zvolit buď Hitlera nebo Stalina, protože si myslím, že není člověka, který by chod dějin ve 20. století ovlivnil víc). Volí masa, a ta je z definice nevyzpytatelná a nezodpovědná. Je to podobné jako u parlamentních voleb

Pepík 20.4.2007 16:09

Absolventi VŠE?

Každý , kdo studoval vysokou před r. 89 ví, že existovaly 2 naprosto úpadkové vysoké školy - Vys. škola ekonomická  a tzv. Peďák. Na těchto školách studovali lidé, kteří nebyli schopní se dostat na jinou VŠ, byli líní a tak nemohli studovat na jiných VŠ, které měly řádově vyšší nároky, a potom ti, kdo studiu normální školy nehodlali věnovat čas - absolvovalo tam např. mnoho známých amatérských profesionálních sportovců té doby (Kodeš aj.). Nevím  do které skupiny zařadit prof. Klause (v době studia významným sportovcem nebyl), ale jeho ekonomická kariéra, resp. její důsledky, hodnocení VŠE z té doby plně potvrzují. 

jerry 20.4.2007 9:34

Četl jsem ten Palatův článek a souhlasím s ním

bohužel dnešní politici nejsou zrovna výkvětem morálky, ale na rozdíl od moralizujících, ale prázdných pokrytců Kaczynských je Fico aspoń pragmatik a bez ohledu na své žvanění a přátelství s různými diktátory, pokračuje v celkem rozumné politice. 

Buvol 20.4.2007 9:24

Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

která  na všechno kolem sebe plive jedovaté sliny a co si vezme do své nevymáchané huby rázem vypadá, že se to narodilo v kanále nebo v popelnici ..... Co by asi ten  h ň u p  musel napsat o Topolánkovi, když Paroubkovi spílá hulvátů a křupanů? A za co bychom měli milovat ty Němce, kteří  z k u r v i l i  celé dvacáté století a nás chtěli vyvraždit?

ještě normální 20.4.2007 9:33

Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

Hezké přirovnání,nemá chybu.Dokonce aby lépe viděl z okna na konání potřeby je schopen použít cokoliv je po ruce.

l

MalyZelenyHnus 20.4.2007 10:23

Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

"..... Co by asi ten  h ň u p  musel napsat o Topolánkovi, když Paroubkovi spílá hulvátů a křupanů?"

Pravdu, co jiného. Jako o tom Paroubkovi. Ostatně v článku můžete snadno nalézt i důvod, proč ho tahle nazývá. A podle mně oprávněně.

"... Němce, kteří  z k u r v i l i  celé dvacáté století ..."

Řekl bych spíš, že dvacáté století z k u r v i l a Národně-Socialistická Dělnická strana a bolševici. Nikdo snad netvrdí, že Germány musíme zrovna milovat, ale předci "nás moderních evropanů" se s chutí vraždí odnepaměti.

Buvol 20.4.2007 10:50

Re: Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

Problém je ale v tom, že on o Topolánkovi tu pravdu nepíše ....

V názvu té strany Vám vypadlo jedno veledůležité slůvko a sice adjektivum německá (NSDAP) .... a těm bolševikum pomohl na nohy německý genštáb z I. svět. války ....

magnus rexxx 20.4.2007 11:24

Re: Re: Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

...a těm bolševikum pomohl na nohy německý genštáb z I. svět. války.... Tak jest, s vydatným přispěním US finančních kruhů, tedy jejich jisté části, dá-li se to tak nazvat (části, jejíž soukmenovci typu Blank, Apfelbaum, Bronstein, Rosenfeld... se posléze chpili moci v Rusku).

Buvol 20.4.2007 12:43

Re: Re: Re: Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

... áááááááá vidím, že promluvil čtenář "Protokolů sionských mudrců"!

magnus rexxx 20.4.2007 13:07

Re: Re: Re: Re: Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

Buďte si jistý, že Protokoly za relevantní historický pramen nepovažuji. Jen jaksi před těžko zpochybnitelnými fakty nezavírám oči.

Buvol 20.4.2007 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor je taková novinářská Eulálie Čubíková,

Tak to Vás šlechtí ....

jerry 20.4.2007 10:32

Zato Vy jste takovej lidumil,

takovej milej a laskavej člověk.Vyloženě humanista, který ani trochu nepodléhá primitivním vášním.:-)

Buvol 20.4.2007 10:52

Re: Zato Vy jste takovej lidumil,

Jako nepatrný, bezpartijní soukromník si to můžu dovolit, na rozdíl od veřejně činného novináře, řekl bych .... 

jerry 20.4.2007 10:58

Jistě, pan Doležal

je jistě placen německými neofašisty a všechno tady je spiknutí iluminátů.;-D;-D;-D