6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdeněk 16.7.2007 15:03

Re: A co takhle samoděržaví vlastíku. Re: Mýtus referenda

co? když se národ chce prodat do otroctví , tak ať si na..re. já se do něj totiž prodat nechci.  a je mi jedno, jestli si to demokraticky odhlasují... a zbytek vašeho příspěvku nechápu

jirka.s. 16.7.2007 16:41

Re: Re: A co takhle samoděržaví vlastíku. Re: Mýtus referenda

To nic! On občas geront nechápe ani sám sebe, ale musí to tady zdůraznit!

Ignacy M. 16.7.2007 12:15

Názory našich tzv. osobností na radar

jsou asi tak fundované, jako když se kdysi protivný a jízlivý stařík G.B.Shaw vrátil z cesty po Sovětském svazu. Dobře se tam o něj starali a ukázali mu bezpočet Potěmkinových vesnic. A on byl potom po zbytek života tragikomickým propagátorem komunismu. Zesměšňují se sami, naše osobnosti. S výjimkou paní Fischerové. Ta už dříve obhajováním regulovaného nájemného, ve kterém sama bydlí, dosáhla komičnosti, nad kterou víc už to nejde.

Nejedná se pouze o můj soukromý názor. Konzultoval jsem to s jedním odborníkem na stavbu železobetonových mostů.

oakman 16.7.2007 12:11

..

S trochou drzosti lze dnes konstatovat, že ruský generál je českému lumpenproletariátu bližší než vlastní kabinet. Česká levice opět dokazuje, že kromě segregce vlastních občanů není schopna žádného státnického činu. Dnešní doba ukazuje, že český levičák je stále odpadlík od věci státu, stát je mu vlastní jen potud, pokud ho může komandovat a vyssávat z peněz.

Jak odporná je to politika pochopíme, když si vzpomeneme jak byyl volen Beneš a co z toho bylo potom.

Domnívám se, že je nutno říci , že tento blábol našich komediantů znovu odkrývá tu hloubku praskliny, která vznikla v této zemi po roce 48 mezi občany uzurpovanými a jejich uzurpátory, dnes se opět otevírá, protože česká levice pro svůj apeit na moc je schopna opět podlomit obranyschopnost této země. Zároveň nám říkají, že se nic nezměnilo, že stále trvá jejich nerozborná družba s ruským mongolem - okupantem. Tomu se říká vlastizrada, ale dnes jsme paradoxně v situaci, kdy to jsou socané, kteří tu toto slovo opakují v souvislosti s USA.

Vrací se nám naše obvyklé lajdáctví - oni totiž netuší, že tu oprátku měli na krku už v roce 879 - jenomže tehdá jim pan PravdaLáska ten provaz zase vrátil z krku do ruky.

oakman 16.7.2007 12:13

myšleno rok 1989

kopec 16.7.2007 12:34

Re: myšleno rok 1989

mysleno A. Novotny

Sch.glosátor 16.7.2007 12:54

Jako by Československo, nyní Česko bylo kdy obranyschopné.

V bezprostředním okolí není komu se bránit vojensky, ti vzdálenější nemají co by si na nás vzali, a i kdyby, svojí armádičkou nic nezmůžeme a neubráníme se. Krom toho, pokud vůbec, byli bychom součástí většího napadeného celku. Rusku, které má všechno za takové dobrodružství očividně nestojíme. Ani celá EU. Mnoho lidí, málo zdrojů, vysoké transakční náklady převyšující zisk. Naopak, Rusko se svými zdroji je potenciální kořistí po surovinách hladovějících Spojených států, Evropy a Číny. Nynější šaráda se vede o to jak  Rusko dostat na kolena, zůsobit oslabení centrální moci a přivodit takové změny tamních poměrů, případně rozpad Ruska na jednotlivé soupeřící gubernie, které by dovolily ovládnout zdroje. Na východě je pro Rusko potenciálním protivníkem hladová Čína prahnoucí po území a bohatství Sibiře. Zatím je formálním spojencem účastnícím se na společných vojenských cvičení. Ale zítra ? Vzpomeňme si na osud smluv mezi SSSR a Německem. Ostatně, jejich duch stále žije i osa Berlín-Moskva, promítající se do rozmíšek EU politiky. Zahoďte bolševickou kartu, už se hraje jiná hra. Obávám se, že tenhle balíček má žluto černou barvu. Barvu Číny a ropy. Zatím co EU, USA a Rusko na sebe dělají ramena a pohlížejí na vzájemné vztahy se zátěži historie, Čína pomalu a systematicky dobývá svět armádou obchodníků. Žádná z velmocí si nepřeje horkou válku na svém území. Poku ta se povede, bude pokračovat jako dosud v podobě lokálních konfliktů ve třetím světě bez přímé účasti soupeřících stran. Dodají jen zbraně, technologii, poradce. Lidský materiál dodají domorodci. Jenže někteří z nich jsou už v Evropě a jiní se tam chystají. Hladoví, netrpěliví, frustrovaní a neschopní udržovat a rozvíjet kulturu zemí do kterých přicházejí. Tak jak se ukázalo, že nejsou schopni udržovat a rozvíjet kulturu zbylou po odešlých kolonizátorech. Ale zvyklí a toužící po jejích plodech, které sami nejsou schopni  trpělivě pěstovat, jsou dostatečně schopní a odhodlaní pádlovat přes moře za vidinou ráje.

Sch.glosátor 16.7.2007 15:17

antibolševickou....

;-)

oakman 16.7.2007 12:05

Kontinuální zločiny eurolevice u nás i jinde

jsou tu směšovány s bezpečnostními riziky.

Z vojenského hlediska je daleko účinnější mít dostatečný arsenál, který odstrašuje útočníka a dostatek aktivních pozorovacích zařízení pro to, abychom věděli to, co před námi okolí tají. Toho jsme schopni jen částečně - za technologické pomoci velmoci. My můžeme maximálně dodat kanonenfutter.

Eurolevice postupuje naprosto antagonsticky - graduálně snižuje náklady na obranu, protože veškeré ušetřené zdroje jdou na sociální úplatky neloajálním menšinám, které nechali s "pravdoláskovou" výmluvou nahradit línou eurosocanskou pakáž, která je líná po sobě uklízet, vyvážet popelnice atd. Teroristé v Británii a Francii jsou přímým důsledkem této Blair - Jospen socanské politiky sociálního otrokářství (většina těchto lidí na západě totiž dře načerno na bílého pacholka, který sponzoruje tu rudou Europakáž). Když ne, tak ho vyškolíme jako Al Fayeda že. Tato verbež nadto není nucena akceptovat místní kulturu, jak by se dalo očekávat - naopak, jejich násilný dervišismus je jedním z "ústavních pilířů multikulti eurococialismu" - ono je totiž jednodušší segregovat své občany než bandu militantních mudžahedínů.

To samé platí pro místní velezrádnou socanskou verbež. Povšimněte si, že první republikou počínaje, trpí česká levicová chátra jistou nemocí - vždy si na vlastní občany ráda přivolá cizí armádu, když potřebuje, ale fakt, že je tato země (transparentně proti JEJICH vůli) členem paktu, který na našem území za téměř 10 let našeho členství trénoval cca 100 000 CIZÍCH VOJÁKŮ při cvičení NATO, si rádi vymažou z paměti a blijí tu cosi o okupaci.

Základní problém je v tom, že zatímco PARTNERSKÁ země NATO nebude zasahovat do vnitřního chodu země (pokud to nebude ohrožovat jejich instalaci), socané vždy používají tyto "bratrské spolupráce" k tomu, aby za zády cizího hegemona poslušně mrvili život svým bližním.

Sch.glosátor 16.7.2007 15:27

aby za zády cizího hegemona poslušně mrvili život svým bližním. ...

Ale výlučně tehdy, sdílejí-li s oním hegemonem stejnou ideologii. Spolu s ní importují hegemonovu mizérii. Jejich protivníci si počínají v podstatě stejně. Sdílejí ideologii s jiným hegemonem a spolu s ní importují prosperitu. Marshallův plán.....Mám-li to vzít čistě pragmaticky, v našem postavení a reálných možnostech (daných mimo jiné kvalitou populace) je lepší být vazalem Spojených států než žít v bratrském svazku se Sovětským Svazem. Jenže ten už neexistuje a to od čeho jsme utekli nás dohání z evropského západu.....

Alfred 16.7.2007 19:04

Re: aby za zády cizího hegemona poslušně mrvili život svým bližním. ...

Milý Sch.glosátore, importuje-li někdo s hegemonem prosperitu, není povinná a nikdo, kdo nechce, se na ní nemusí podílet. Na rozdíl od té mizerie, že.

F.VÍZEK 16.7.2007 11:52

Před námi je jediná podstatná otázka:

RAKETY a RADAR? Jsme evropská země, chceme společnou Evropu, společnou evropskou měnu, společný evropský trh, společnou evropskou politiku, ale armádu americkou? Před námi je jediná podstatná otázka:    Kam se vypařilo NATO?  

Marat 16.7.2007 12:47

Re: Před námi je jediná podstatná otázka:

Hlupáku Vízku,NATO,to je především armáda USA.Europské země,ač jsou členy NATO,jsou dobré nanejvýše na chytání blech.Celá Europa spoléhá na armádu USA,ale jejích vlády chtějí o všem rozhodovat,ale nic pro tu případnou obranu nedělat.Co jsou schopné postavit proti případnému agresoru v budoucí možné válce? Polní nemocníce! Jistě,polním nemocnicím za války hrozí sice také nebezpečí,ale to je proti bojovím armádám nejminimálnější.Vízku,vy ste byl vždy komunista a komunistou zůstanete až do okamžiku,kdy vás smrt zbaví zátěže komunistické ideologie.V tom kamenolomu jste byl poprvé v životě něčim užitečný.

F.VÍZEK 16.7.2007 15:01

Vaše trapné útoky na autora textu - to je bolševismus!

IP. 88.100.57: Místo do textu se trefovat do autora -to je typické chování bolševika.  A nadávat do hlupáků? To už není ani chování dospělého člověka!  Pokud je stav v NATO obdobný stavu v někdejší Varšavské smlouvě,  potom je všechno na Zemi prašť jak uhoď.   Evropa je právě proto slabá, že není dostatečně jednotná - ani pro konkurenci a ani pro spolupráci. Platí to směrem k USA, jako k Rusku a jako k Číně atd.  Buď se Evropa vzpamatuje a pokusí se být rovnoprávným i partnerem i konkurentem, nebo prohraje.  Pokud se z trojlístku EU, USA, Rusko kdokoli začne vtírat do přízně Číny, bude to se světem zlé.  Dokonce i USA+EU+Rusko budou mít za pár desítek let co dělat, aby držely s Asiaty krok.   Pokud ovšem ustrneme jako pan Klaus někde na rozhraní 19. a 20. století, budeme biti - a dobře nám tak, když to národ chce....

Bohuš 16.7.2007 15:59

Re: Vaše trapné útoky na autora textu - to je bolševismus!

Jak vidím, tak celý příspěvek byl jen oslím můstkem ke kopnutí do Klause.

Když lezeš na internet, tak neseš svoji kůži na trh. Tak se pak nediv, když ta kůže stojí za prd, že ji někdo zepsuje.

jirka.s. 16.7.2007 16:37

Re: Vaše trapné útoky na autora textu - to je bolševismus!

Nechápu, proč by měl být bit celý národ, když by stačilo nakopat do (Y) komouše a tobě podobné!

J.G. Pašek 16.7.2007 15:46

Vízku, a kam se vypařily prachy na ČR armádu a obligace ČR ku NATO?

Když ČR vstupovala do NATO tak podepsala smlouvu, že bude dávat minimum 2,2% HND na ČR armádu.

Zanedlouho ČR bědovala, že "to je moc" a musí to snížit na 2%, i když dávala většinou kolem 1,7% a nikdy nedala více než 1,9% . . . . . . Na konci r.2006 prezident Klaus oznámil NATO, že ČR je "maličká chudičká zemička" a musí snížit výdaje na 1,3%  . . . psssst . . .v ČR 1,3% je 1% . . . .  když to skutečně dáte, to bude tak na vejplaty, ubytování, stravu a nájem 7 Gripenů, které ČR potřebuje jako díru do hlavy.

Proč se ČR cpala do NATO? když nedokáže platit co podepsala co to stojí? Mudrlanti, velké oči, huby, kudy chodíte bušit se do hrudi, hrát divadlo, na to jste experti jak málokdo, ale když máte platit muziku, tak se vykrucujete a hrajete si vypočítavě na chudé příbuzné. Co odkrojíte ČR armádě to prošustrujete a projíte . . . . a vy mudrujete a drze ptáte  PROČ USA NECHCE RADAR POD SPRÁVOU NATO A EU? . . . . hmmm, dobrý !  

Komunisti veřejně přiznávali r.1988, že ČSSR dává 8% HND na ČSSR armádu a to byl žold 75 Kčs. Ve skutečnosti to bylo přes 10% nepočítaje v to dary zbraní a vojenské pomoci kdejakému anti-NATO, anti-USA blbovi . . . . tož tak.

Já USA radar v ČR nechci. Moje důvody nejsou co bučí v ČR anti-radar ignoranti . . . já jsem naštvanej na mojí vládu ve Wasghingtonu, že je tak naivní, nezná naše pappenheimské a s ČR se o něčem takovým vůbec baví.

F.VÍZEK 16.7.2007 11:49

Osobnosti - a ti ostatní normální...

IP: 88.100.57:  Připomenu-li si, jak se jenom za mého života ony české tzv. celebrity vyjadřovaly za Protektorátu Čechy a Morava (Národní divadlo se Zdeňkem Štěpánkem), jak vystupovaly v 50.letech  "proti" politickým procesům (např. vůči paní Štěpničkové), jak za tituly "národní a zasloužilé" fest  totalitě sloužily a jak se pitvořily,  připomenu-li si, jak se "výkvět národa" zachoval vůči Chartě 77 (opět Národní divadlo aj.) a jak "posametově rychle" opět přehazovaly  "výhybky", potom  se ptám:  Neslušelo by jim důstojné mlčení víc? 

Brmboš 16.7.2007 11:46

Ten dopis nedá, ale mnoha lidem spát.

Nevím proč dopis padesáti známých lidí, znám z nich tak dvacet pět ty ostatní neznám a nestydím se za to napsalo svůj názor na umístění radaru rozhořčilo mnohé novináře. Čím se vlastně provinili, že napsali tento dopis, nebo tím, že ho nenapsali tak jak by se někomu líbilo. Prezident odpověděl přesně tak, že vlk se nažral a koza zůstala celá. Jinak však většina občanů si přeje referendum, neříká nechci radar, ale chce referendum k jeho umístění či neumístění. Kdyby bývali politici našli odvahu vytáhnout toto téma před volbami dnes jsme nemuseli schůzovat. Co je však nejhorší jak hnusně a zle prosazujeme každý svůj názor. Nesmiřitelnost postojů, vzájemná zlá nenávist dostala tuto zemi kde je. Právě proto by o tom měli rozhodnout lidé v referendu. Toto řešení však vadí nejvíce prostě proto, že někdy se hodí a jindy se nehodí ne lidem, ale politikům. Referendum však je ať se to komu líbí nebo ne součástí demokratického státu. Tvrzení, že lidé tomu nerozumí je velmi hrubé podcenění našich lidí, kde se jich oproti jiným zemím o politiku zajímá velmi mnoho. A odpovědět zda chci radar USA ve své zemi umí i momentálně postižený jedinec. Samozřejmě, je to i o pacifismu a odmítání válek vůbec, ale i toto vidění světa existuje a má mnoho příznivců. Je nutné se zamyslet zda opravdu tento svět bude bezpečnější se spoustou zbraňových systémů za zadkem a ve jménu terorismu se bude stále pošlapávat svoboda a zbrojit nebo zde chceme svět, kde politici se budou muset dohodnout a spolupracovat bez vzájemného zastrašování.

huuk 16.7.2007 11:14

Už zas se rojí "osobnosti" na prodej

Pět desítek našich spoluobčanů, o nichž se ve sdělovacích prostředcích píše a hovoří jako o osobnostech, adresovalo minulý týden prezidentovi republiky a předsedům obou komor parlamentu otevřený dopis s naléhavým požadavkem uspořádání referenda ve věci vybudování amerického protiraketového radaru v Česku. Důvody, jež signatáři uvádějí, jako by byly opsány ze stranických materiálů KSČSSD: pobyt hloučku vojáků US-Army je vážný zásah do suverenity státu; veřejnost má právo rozhodovat o tom, stane-li se následkem angažovanosti v otázce západní bezpečnosti terčem případného raketového útoku; pravicovým politikům se nedá věřit, protože jsou to vesměs imperialističtí agenti, jimž nezáleží na zdraví a životech nešťastníků žijících v sousedství budoucí, kdovíjaké svinstvo vyzařující základny - proto se také vyhýbají otevřené diskusi, nechávajíce v nevědomosti řadové občany. Co na tom, že nic z toho není pravda. Důležité je angažovat se ve prospěch komunisticko-socialistické levice, která politicky těží z průzkumů veřejného mínění, v nichž se odráží tradiční česká předposranost.

O politickém pozadí »občanské angažovanosti« autorů toho jímavého literárního dílka leccos vypovídají jména nejznámějších z nich. Pánové Kohák a Keller jsou občasné publicistické hvězdy rudého Práva, filmoví tvůrci Troška, Chytilová a Kačer jsou zase střelení levicoví intelektuálové, kteří pro samé umění nestíhají orientovat se v realitě (např. informací o prospěšnosti a rizicích společné protiraketové obrany Západu je k dispozici tolik, až z toho normálním Čechům, kteří chtějí vědět, někdy brní hlava). Skoro už bývalá herečka Táňa Fischerová je podle mého soudu případ pro psychiatra, zvlášť s přihlédnutím k jejím chválabohu již minulým sněmovním kouskům v dresu poslankyně US-DEU. Společného mají tyto »osobnosti« dost: nežádaly referendum před vstupem ČR do Evropské unie a NATO, nepsaly Havlovi, když se dělila federace,

huuk 16.7.2007 11:15

Re: Už zas se rojí "osobnosti" na prodej

hlavně se ale neodvážily protestovat proti dvacetileté sovětské okupaci, během níž naopak tvořily ostošest, jak vlastizrádce Husák dovolil nebo i přikázal. Přitom zde za normalizace bylo uniformovaných cizáků s prominutím jak nasráno, Československo bylo provrtáno podzemními odpalovacími zařízeními sovětských raket s atomovými hlavicemi, a stačilo málo, aby se z jednoho každého z nás stal zuhelnatělý přízrak válečného pohřebiště. Co dnes v řadách těchto starostlivců o českou bezpečnost pohledává statečná zpěvačka Marta Kubišová, je pro mě nerozluštitelná záhada.

Každopádně jsme svědky politické špíny, která se tváří jako z hloubky příkladného vlastenectví vytrysklá čistoskvoucí občanská aktivita. Z toho svinstva přitom prosvítá snaha rudooranžové levice rozfoukat utěšeně se rozhořívající ohýnek protiamerické zášti, k čemuž se znamenitě hodí duchem nepřítomná část tzv. intelektuální elity, vždy použitelná jako hvězdná pěchota složená z užitečných idiotů. Ostatně to tak fungovalo vždycky, když šlo o něco. Promiňte, paní Marto.

Petr Zavoral

k.k. 16.7.2007 11:28

Re: Re: Už zas se rojí "osobnosti" na prodej

Jenže v demokratickém státě mají na svá prohlášení, petice či protesty právo, byt' se to nemusí leckomu líbit.  Sami jsme si tu zavedli demokracii a nyní jen tímto hysterčením dokazujete, že myšlením jste zůstali v hluboké normalizaci. Ono přetřít rudou na modrou je jednoduché, ale nestačí to.

Bohuš 16.7.2007 16:20

Re: Re: Re: Podívejme na "demokrata".

Tak, jak ony "osobnosti" mají právo na svoje protesty, tak všichni ostatní, kterým se jejich "bohulibé" počínání nelíbí, mají právo je kritizovat. Pokud toto právo někomu upíráš, tak tím dokazuješ, že sám v tom normalizačním myšlení vězíš až po uši.

Oranžová má tu rudou v sobě zakomponovanou, na rozdíl od modré. :-)

Brmboš 16.7.2007 11:56

Re: Re: Už zas se rojí "osobnosti" na prodej

To ty asi nikdy nepochopíš. Paní Kubišová nesloužila komunistům, tedy nebyla s námi zbabělá a dnes není zbabělá s novými vládci. Ona totiž zůstala stejná. To se v zemi převlékačů nenosí. Proč by měl dnes opět někdo chtít po paní Kubišové, která nelezla do zadku sovětům, aby lezla do zadku američanům. Paní Kubišové si můžeme jen vážit, málo takových lidí kolem nás proto nechápu hloupé otázky mnoha diskutujících. A je jedno jaký kdo zastává názor na radar.

chetgar 16.7.2007 11:07

nj

chtít po hercích fundované stanovisko k bezpečnostním otázkám je jako chtít po hokejové reprezentaci hudební vkus :o)

Jágrovi a spol. slouží ke cti, že radar či nákup Gripenů nekomentují - asi nemají tolik volného času jako naše kulturní elita...

Eva D. 16.7.2007 15:46

Re: nj

R^

oakman 16.7.2007 10:45

Referendum není o radaru!!!

Referendum je jen další instrument, který má postavit "lid" proti vládě. Socani by měli viset za krk, protože opět jako v roce 48 je jim rudá košile darebáka bližší než kabát slušného občana.

Je to jen (jak správně autorka blábolu uvedla) o tom, že někteří lidé se ještě nenaučili to základní pravidlo demokracie - dodržovat pravidla. Zde jedna část populace trpělivě čekala, až se obsahově vyčerpá ta socansko -havlovská slibotechna. Trvalo to 8 let a nikdo nezpochyňovat to základní - vvládní mandát na základě voleb. Dnes vidíme, že pro mnohé, k jejich zděšení, došlo na ty druhé a zemi spravuje vláda, která nepocház z jejich volby.

Povel všech těch kotelníků je jasný - Dělejte vše pro to, abychom se jich jakkoliv zbavili - klidně i neústavně. Chyarta 77 dnes ukazuje, že je jen jinjangovským opositem vůči komoušům - bez nich jsou chartisté prázdní lidé s vesměs komediantským vzděláním a komediálními názory diletanta. Mají jen ty své "morální postoje", o jejichž prázdnotě nás plně přesvědčila leta devadesátá.

Pokud se dnes snaží levice vulgarizovat vojenská témata tím, že o ryze vojenských zařízeních budou rozhodovat bolševičtí negramoti z Brd a banda komediantů, tak můžeme tuto republiku rovnou rozpustit.

Tito lidé v podstatě nic neumí, neví a poslankyně Fischerová nám to dostatečně dokázala svými naprosto pitomými a nevěcnými exposé ve sněmovně. Dáma, která hlasovala pro Nezákonník Nepráce - aby jí socané ve sněmovně už neuráželi, tam prostě nemá co dělat!!! Člověk s povahou onuce by neměl representovat jiné než ryze své osobní postoje a ne psát "otevřené dopisy". Nikdo a nic jí totiž nedává právo vidět se "nad lidmi", ona je jejich posel v parlamentu - tudíž tlumočí názory své voličské obce, ale nikdo jí nedal právo mluvit za ně tímto způsobem. Ona totiž to "veřejné minění" vytváří - a to nesmí, to je proti ústavě.

Luděk 16.7.2007 12:20

Re: Referendum není o radaru!!!

R^R^R^

oakman 16.7.2007 10:28

Tato země NEMÁ

ani armádu velikosti, která by nám zaručila bezpečnost, ani sousedy, na které se v tomto dá spolehnout. Naopak se dá spolehnout, že jejich třístaleté úsilí o rozdělení a podmanění Německo - ruského prostoru v Evropě bude pokračovat - ne zbraněmi, ale penězi. Zejména Rusové ve Varech nám ukazují, že pochopili to samé jako Němci - Evropa se nedá dobít zbraní, ale dá se velmi dobře koupit.

k.k. 16.7.2007 10:31

Re: Tato země NEMÁ

Nechápu kam míříte. Máte opravdu dojem, že před tím co jste tu napsal nás ochrání radar? To snad nemyslíte vážně.