2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 8.7.2007 11:57

Rozdíl jako hrom

Já - fakta, argumenty, slušnost, věcnost, žádné osobní urážky, žádné vulgarity. A na konci můj podpis!

Vy- jirko s.- nadávky, vulgarity, osobní útoky, žádná fakta. A na konci - anonymní hrdina !

jirka.s. 8.7.2007 12:23

Re: Rozdíl jako hrom

Jaký jiný fakt už, proboha, chceš, než to, že jsi prachsprostý, ubohý, komunistický parchant, který  kdykoliv, v kterékoliv době dovedl zneužít všech výhod, které mu momentální systém nabízel! Vystudovat  dvě školy, složit doktorát v tuhé totalitě a být při tom na seznamu 6335, to zcela určitě nebylo zadarmo! Tak jaká jiná fakta ještě chceš slyšet?

F.VÍZEK 8.7.2007 13:52

Pařez zůstane pařezem...

Studia se týkají Václava Klause?  Za totality Ing. a CSc!   A zneužití výhod také?  Jako ministr se stal docentem a jako premiér profesorem.   Ve světě je pouze obrácený postup běžný: tam se docenti a profesoři stávají ministry a ne naopak.  Jak jste napsal:  Dovedl využít všech výhod! 

Moje jediná  skutečná výhoda byla, že jsem se stal na polovinu pracovního života příslušníkem  vládnoucí dělnické třídy  a z toho těžil a těžil "výhody".

jirka.s. 8.7.2007 16:57

Re: Pařez zůstane pařezem...Perfektní ukázka Franckovy demagogie!!!

Mluví se tu o Franckovi, o jeho studiích a  záznamu na seznamu 6335 vyjímečných? Tož to celé otočí a začne emetovat cosi o Klausovi. Je mu to nepříjemné, když mu někdo připomíná jeho charakterová selhání a popisuje jeho oportunismus? Tož  začne vyčítat oponentovi nedostatek argumentů! Prostě přímo učebnicový týpek demagoga, který by byl schopen vytvořit i z úchylného grázla vondrušky Mirka Dušína! Ale konec konců co bychom vlastně po Franckovi chtěli. Vždyť tu komoušskou demagogii v podstatě nasával s mateřským mlékem!

Fafa 7.7.2007 21:38

Wabi

A taky, kde jinde na světě najdem prezidenta, co se angažuje v globální změně klimatu (zřejmě jako bývalý bankovní úředník tomu musí rozumět!),

No treba ve Statech o klimatu toci filmy byvaly viceprezident a neuspesny prezidentsky kandidat. Jako profesionalni politik tomu asi rozumi stejne jako bankovni urednici. ;-)

AeroKarel 8.7.2007 0:29

Re: Wabi

Ale kuš, vždyť je to přece "vynálezce" internetu! :-P

mmf 7.7.2007 21:29

Havel , Klaus a Zeman

jsou hlavními aktéry jakéhosi děje nazvaného výstižně sametovou revolucí ( slovní i významový nesmysl podobně jako voda, která hoří ...), byli vybráni předem , ( doplňte si podle svých informací kým ) , řadu let před listopadem 89 školeni a zkoušeni a následně shledáni způsobilými sehrát splachovací tragikomedii s celým národem , jehož úlohu strůjci hadráku ponechali na mrznutí na manifestacích ( byly úplně zbytečné ) a cinkání klíčemi ( bylo ještě zbytečnější ) od bytů a aut , které postupně odevzdají mistrům privatizačních zlodějen a vládních deforem . Hlavně ZA ŽÁDNOU CENU NEDOVOLIT , ABY SE V POLITICKÉM DĚNÍ NEOCITLI ŽÁDNÍ LIDÉ NEOBSAŽENÍ VE SCÉNÁŘI (mouřeníni z Charty 77a jim podobní osvoboditelé dostali své party s detailními pokyny a jejich plnění bylo kontrolováno Čalfovou vládou a "elitou národa" dle V.Dlouhého) . Brzy po předání moci komunisty komunistům tuto podrazárnu začali tušit  i studenti ( Polojasno od Bartošky ..) a naprosto precizně vše popsal   zemřelý Miroslav Dolejší v textu nazvaném : ANALÝZA UDÁLOSTÍ 17.LISTOPADU 89 . Ne náhodou jsou Havel , Klaus , Zeman a Komárek na obrázku poslední strany tohoto materiálu .

I když se navenek začali hádat a rvát o křesílka ( komedie pro veřejnost) , jisté je , že měli příležitost  ovlivnit vývoj směrem , který naplnil s přebytkem jejich osobní ambice na pohádkové  zbohatnutí a současně podrželi vše v područí bývalé rudé nomenklatury komoušské zmutované do podoby nomenklatury duhové . Politické strany , které vznikly v rozporu se scénářem stb  byly cíleně diskreditovány a postupně likvidovány metodami , kterým v tomto státě nelze vzdorovat .

Pokud vůbec civilizace přežije nejzrůdnější systém exportovaný  do celého světa i násilím-válkami , pokud se Země sama v křeči ekologických katastrof nepostará o likvidaci hnusu nazývaného tržní ekonomika ( absolutní vláda peněz nad každou hodnotou a na prvním místě nad lidským životem ) Havel,Klaus i Zeman navršili na cestu za lepší budoucností obrovské překážky.

Eva D. 7.7.2007 21:14

Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Prezident Havel začal prezidentovat jako hvězda sametové revoluce, druhý Masaryk a tenhle mýtus vydržel dlouho. Jenže, zvykl si na to a jako hvězda se často choval. A ve svém posledním období už byl často k nevydržení. K vyrovnanosti měl velmi daleko. Vlastně dodnes nevím, kdo je skutečný Václav Havel. Jako by jich bylo víc. A čím dál tím víc jsem v něm viděla ješitného pána, který je rád kamarád s celebritami.  V ješitnosti rozhodně za Klausem nepokulhává, ani náhodou.

Osobně jsem zažila návštěvu obou v našem městě. Havel přijel hodně pozdě, obklopen bodyguardy tak, že byl jak čínský císař. Když chtěl někdo blíž, neměl šanci. Klaus, holt ten pinktlich účetní, měl jen malé zpoždění, neměl žádný dlouhý projev, a ač taky hlídán, s lidmi promluvil osobně a byl jim mnohem blíž, ( nejen fyzicky) ne jak svatý pod šturcem. :-)

To jen pro ilustraci, bylo by toho víc, nechci sepisovat článek.

Nevstávám a neléhám s myšlenkou na prezidenta, ale pokud jste je začal hodnotit, přičemž máte jistě problém nebýt silně zaujatý, pro nás doma bylo Havlovo období charakterizováno zklamáním, Klausovo milým překvapením. A nikdo není prefektní.

Jiří 7.7.2007 21:33

Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Vidíte - Vás Klaus mile překvapil, mě ani nezklamal, ani nepřekvapil. Od počátku jsem věděl, kdo to je. Pan Vy/chcánek. Malý český vy/ču/ránek. Jezdí na čas a má méně bodyguardů než Havel - no to je bomba. Po tomto argumentu už nastal čas tesat jeho sochu v nadživotní velikosti.

čtenář 7.7.2007 22:00

Re: Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Pane Jiří, vy budete zajisté Paroubek, protože tak hloupý jako vy už není nikdo jiný. Jo ještě vychcánek Havel, který posbíral všechen majetek, dal "herečce" a tváří se jak chudáček. 

Jiří 7.7.2007 22:38

Re: Re: Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Nejsem Paroubek. Myslíš, že Paroubek po večerech vysedává na netu? Teď má novou milenku, tak se asi věnuje jí. O Havlovi jsem psal níže, přečti si to, než se začneš vztekat. Dám ti radu: méně se vztekej a pečlivěji čti. Pomáhá to.

Eva D. 8.7.2007 16:48

Re: Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Naučte se ČÍST s pochopením Jiří. Pak pochopíte, co to znamená " pro ilustraci" a že nikde nepíšu, že měl Klaus méně bodyguardů.

A zkuste se naučit argumentovat, ne záměrně urážet a nálepkovat. Zbytečně si zvedáte cholesterol. Ale jestli Vám to ulevilo, já to přežiju.

Sochu, tu si postavte pro svého idola, já je v politice nehledám! Nejhezčí socha podle mého je pěkně narostlá borovice.

Kajan 7.7.2007 21:13

Doležale Bohumile, Vy jste hňup !!! Dzp.

Sobek 7.7.2007 20:56

Nemoc

Pánové Klaus i Havel jsou obětmi stejného viru. na který skočili Stalin,Chruščov,a mnozí jiní potentáti. Vždy když se dostali na vrchol slali se odborníky na všechno. Stačili urazit všechny,kromě svých stoupenců v báječné představě, že jsou etalonem správnosti  a jediné pravdy. Právě proto skončí na stejném smetišti dějin jako spolu s nimi jmenovaní.

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:02

Re: Nemoc

A Ty, paroháči, skončíš v ústavu choromyslných, pokud už tam nejsi. Za Stalinem i Chruščevem zůstaly milióny mrtvých -  máš vůbec smysl pro realitu? Ty už to dilema řešit nemusíš, protože sám jsi ten odpad, který tam na tom smetišti už dávno je.;-O;-ORv(Y)

karel 7.7.2007 20:35

Oba dva.

Mame oba prezidenty stejne. Aby byl zvolen Havel museli zavřit Sladka. Aby byl zvolen Klaus, tak musel o hlasy potupně prosit komunisty.

I-Worm 7.7.2007 20:36

Re: Oba dva.

já bych spíše řekl, že je prosil hrdě s hlavou vztyčenou... Mohl si to dovolit.

Jiří 7.7.2007 19:32

Musím si vybrat?

Ani jeden z nich není můj šálek kávy. Ten první je člověk, který píše vyšinuté divadelní hry a je pod pantoflem své herečky-hysterky-manželky. Ten druhý nenávidí lidi (kromě sebe) a reprezentuje tu nejryzejší českou malost a vychcánkovství. No nevím, mým kamarádem by nemohl být ani jeden z nich. Masarykovi nesahá ani jeden z nich nejen po kotníky, ale ani po podrážku bot. Proč autor srovnává dvě nuly? To nemáme čestnější, charakternější osobnosti v našem národě?

Jiří 7.7.2007 19:53

Re: Musím si vybrat?

Když už bych o někom z našich politiků ztratil řeč, nebyl by to ani jeden z Vašků - reprezentantů průměru, ale Miloš. Morálně by sice do trojky zcela zapadl (bohužel), ale intelektem je (stejně jako drtivou většinu národa) převyšuje. Ostatně nikdo jiný už nebyl schopen zpatra bez přípravy zplodit tak výborné projevy. Napínavé, s gradací, s bonmoty, ostré jako břitva. Miloš - to byla extra třída. Tihle dva břídilové jsou k smíchu. Jak už jsem však předeslal - morálně a charakterové však svůj stín ani Miloš nepřekročil. To bych přece jen volil někoho sice jednoduššího, ale čestnějšího.

DS 7.7.2007 20:51

Re: Re: Musím si vybrat?

To j váš názor naštěstí většina národa ho nesdílí.

Jiří 7.7.2007 21:09

Re: Re: Re: Musím si vybrat?

Co to je většina národa? Ty?:-D

Jiří 7.7.2007 21:19

Re: Re: Re: Re: Musím si vybrat?

Mimochodem že většina národa má raději průměrnost a malost - to je pro mě o to větší důkaz toho, že jsem měl pravdu. Vrána k vráně sedá. Každý hledá k sobě rovného. Průměru vyhovuje průměr, génia zaujmeš leda géniem. Co je svět světem, tak tomu tak je.

I-Worm 7.7.2007 20:35

Re: Musím si vybrat?

Já Masaryka nepamatuji, a tak bych raději nesrovnával. Nicméně, jednou jsem to učinil, asi před třiceti lety, a řekl jsem, že prakticky ty samé stejné pohádky člověk může číst o Washingtonovi, Masarykovi, Leninovi, Gottwaldovi ... (měl jsem na mysli čítankové články) - a moje tchyně, dej jí Pánbůh nebe, nakvašeně řekla: Ale o Masarykovi to je pravda!

Jiří 7.7.2007 21:14

Re: Re: Musím si vybrat?

Postavit se proti všem - to je pohádka? Když odhalil falešné rukopisy v době, kdy byla na vrcholu touha po samostatnosti a po důkazech naší historie? Tohle dokáže jeden z tisíce. Být takto chyrakterní a stát si za pravdou, přestože byl všemi od toho zrazován. Mě nepřesvědčíte. Já si čestných lidí vážím a bezpáteřními pohrdám. Na tom nezměníte nic, ani kdybyste se pokoušel půl roku v kuse relativizovat hodnoty. Na mě to neplatí.

M.KAVAN 7.7.2007 18:01

Blínu

se načuchal ten Doležal, jinak nemůže takto blábolit;-O

I-Worm 7.7.2007 20:38

Re: Blínu - Ale ne, čerta starýho

se načuchal, jen jde s duchem doby, do všeho kecat, to je teď moderní.

Karel Cikán Sudeťák 7.7.2007 17:50

To je krásné, jak se Ti zdejší Klausofilové

naštvali. Jenomže ono to vyšlo v Lidových novinách. Takže se s tím Dležalem budete smířit. O tom, kdo je dobrým a kdo špatným politologem ani na Psu nerozhodují komentátoři pod Psem. 

slovan 7.7.2007 18:48

Lidove noviny jsou argument?

Bozi prostoto, to ze neco vyslo v Lidovych novinach je meritko pravdivosti a spravnosti? Vyhodou internetu je prave to, ze nazory "politologu" muzu porovnat s nazorem svym a nazory ostatnich. Muzete nam Klausofilum tedy sdelit, kdo urcuje kdo je dobry a kdo spatny politolog ? Ze by redakce Lidovych novin? Nebo je to praxe a skutecnost jak se predpovidany beh udalosti shoduje se skutecnym?Dnes uz  umi psat na pocitaci kdekdo, fakt je to jen par nacvicenych hmatu, mozku k tomu netreba.......

dragon 7.7.2007 17:38

byl především uhranut sám sebou

tento nedovzdělaný intelektuál promrhal co mohl a napáchal na vnitropolitické scéně obrovské škody. Jeho nepolitická politika (rozuměj něco jako permanentní revoluce) zrelativizovala veškeré hodnoty. Jedním z prvních hostů v CZ byl terorista Arafat.

čtenář 7.7.2007 20:12

Re: byl především uhranut sám sebou

Když on tak miluje ten tyjátr. :-)