7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milan Kralovic 9.7.2007 8:43

Re: Re: Havel měl štěstí,ale my ne

Som na vasej strane. Havel uz velakrat dokazal, ze je predajny a zly clovek. Dokonca evidentne zmenil aj svoje predprezidentske nazory na uplne opacne. Su na to dokazy. Ale tym, ktori su na jeho strane, je marne cokolvek dokazovat, ci akokolvek argumentovat. Vola sa to "vopred vyformovany nazor bez ohladu na cokolvek". R^

Bohuš 9.7.2007 0:21

Re: Dodatek 1.

Na to, že máte dvě maturity a dvě VŠ a nevím co ještě, jste tady splácal koktejl ze všeho možného, který je tak akorát k blití. Vřele vám doporučuji nevyjadřovat se k ekonomii a všeho co z ní vyplívá. Znalosti ekonomie se vám vyhly, tak se i vy vyhněte ekonomii. Tím uděláte službu ne jen lidské činnosti zvané ekonomie, ale i sobě, nebudete totiž za vola.

sinuihet 8.7.2007 23:43

pane VˇÍZKU nenechte se odradit.

Vaše názory  jsou zajímavé a a poučné, ta dlouhá série sprostých útoků na Vás je nechtná až sprostá. Raději mi řekněte, jestli bylo možné nejprve vybudovat policii, finanční policii, soudní moc a zajistit vymahatelnost práva a pak teprve privatizovat a pilně a rychle trestat trochu tvrději. Oč jsou moudřejší číňani kdy nemilosrdne popravují zkorumpované vysoká stranické fomcionáře.Pak má vláda větší důvěru ba sympatie a tim i autritu i u těch nejprimitivmější negramotnych dříčů, kteří přesto jsou vesměs dobrými vlasteci

sinuihet 8.7.2007 23:09

Re: Diskuse ne netu je pouze mozaika monologů

Souhlas. Připomínám ještě další funkci této diskuze: anonymita umožňuje různým zamindrákovcům a frustrovancům si ulevit a tomá možná i ozdravný význam.

josífek 8.7.2007 22:47

Václav Havel, ale i Václav Klaus posloužili komunistům nebývalou měrou.

Malý rozdíl tu však je. Po vyslovení jména Klaus lidé upadají do bezvědomí. Po Havlovi hrdinně plivou. 

Jiří 8.7.2007 22:17

Diskuse ne netu je pouze mozaika monologů

Mnozí z diskutujících Klause obdivují, já a jiní jím opovrhujeme. S tím jsme vstoupili do diskuse, s tím z diskuse odcházíme. Otázky morálky a žebříček hodnot člověka jsou natolik stabilní, že by bylo pošetilé očekávat jakoukoli změnu. Ani kdybych členům Vaškova fanklubu vysvětloval půl roku, jak a proč mi vadí Klaus, tak to nepochopí, stejně kdyby se Klause jeho fandové zastávali půl roku v kuse, tak mě to bude jenom utvrzovat v tom, co jsem si myslel na začátku. Diskuse slouží jenom jako upevnění vlastního názoru v konfrontaci s jinými, nikoli jako prostor pro tvoření jiného a změnu. Klaus je tak výrazná osobnost a je tak dlouho ve vrcholové politice, že naprostá většina lidí má již dávno utvořen pevný postoj k jeho osobě, ať je negativní, nebo pozitivní.

Milan 8.7.2007 22:05

Na co sáhl, to pokazil.

A zásadě porušil ducha Ústavy, když prezidentoval 13 roků. A zásadně porušil svůj slib, že povede zemi jen do prvních svobodných voleb.

Klaus převyšuje Havla osminásobně.

Klaus je dobrý prezident, Havel se mu nemůže rovnat v žádném ohledu.

VLADIMIR 8.7.2007 22:01

Re: Dodatek 1.

Trefil jste hrebicek na hlavicku.

VLADIMIR 8.7.2007 21:58

Re: V podstatě s autorem souhlasím

Presne.

slovan 8.7.2007 21:26

Re: Re: huhu

Ja to obycejny frocek ve veku tak 17 let.

slovan 8.7.2007 21:22

O omyvani

Ja si ho omyvam, patri k to normalni hygiene. Ale vy se ho pokuste nejak pouzivat, aspon si pomozte rukou, ulevi se Vam a prestanete ejakulovat nad nazory starych dedku na Netu. Vazne to zkuste, nic tak cloveka nezklidni jako pekne sexualni uvolneni, pak nebudete mit potrebu plkat do klavesnice, navic kdyz byl tak pekny den.Ja stihnul 10km na koni, okopat nejakou zeleninu a po obede 40km na kole, navic jsem si obcas odskocil k PC a stihnul vytocit jednoho frocka, docela dobry den. Jestli si myslite ze zrovna Vy jste ta spravna osoba ktere se budeme zpovidat ze svych slabosti a prohresku tak trpite nejakou dusevni poruchou.

Tůček 8.7.2007 21:15

Re: Naskočí ? Nenaskočí?

Pane Vízek, dlouho jsem nečetl tak pravdívé hodnocení V.K.jak se to podařilo Vám.Stoprocentně souhlacím s Vámi a Vaších oponentů je mi líto.Možná bych zašel i dále a V.K. bach hodnotil jako zkázu naší ekonomiky, který by si zasloužil alespoň morální odsouzení.

Vlastimil 8.7.2007 21:09

V podstatě s autorem souhlasím

Hraběcí rady prezidenta Václava Havla pokud možno vzdáleným zemím byly sice planým mentorováním, ale žádné politické škody nenadělaly. Zato permanentní házení klacků pod nohy EU prezidentem Václavem Klausem škody ČR dělá - a to jen proto, že jeden ješita se obává, že EU by mohla ohrozit "suverenitu" jím zastávané funkce.   

jirka.s. 8.7.2007 21:07

Re: Naskočí ? Nenaskočí?

Tvá lítost je, Francku, velice pozdní, a tudíž je mi už hov/no platná! Kde jsi byl, když mne soudružka  Jelenová, jinak to předsedkyně kádrovací komise taktně a jemně sdělovala: " Jestli si, soudruhu, myslíš, že ponecháme na tak zodpovědném místě jako je mistr v třísměnném provozu takového spratka jako jsi ty, tak se strašně mýlíš!"

Ta tvoje lítost by se mi třeba také hodila, když mi nevzali děti na školu, třeba by jsi, při svých známostech v oboru školství, mohl tehdy pomoci, že? Ovšem chápu, tehdy v sedmdesátých létech, jsi měl starosti se svým vlastním vzděláváním, nejdříve v Hořicích a pak s doktorátem, že? No, chápu, měl jsem se nechat zapsat také mezi oněch 6335 jako ty! Jenom bys holt musel dnes všude kopírovat 6336! Ale to by jsi snad zvládl, nebo ne?

jirka.s. 8.7.2007 20:55

Re: Jirko s....

Hezké, Francku! Teď ještě něco k tvým "ekonomickým" schopnostem, tedy jak bys to asi tady "spravoval" ty! Po lopatě, když už jsi nakousl pana Salzmanna, co bys asi proti němu podnikl ty, jako ten nejvyšší, nejspíše nám též vyšší mocí dodaný?

mira.le 8.7.2007 20:55

Re: Proc nebyl havel lepší než Klaus

A že si papá tunel ve své vládě nechal komunisty ti nevadí,viz Dyba,Kočárník,Stáský,Dlouhý atd.Tak sklapni a nach Havla Havlem,ten tvůj guru je největší škudce této republiky od dob Gotwalda.

jirka.s. 8.7.2007 20:52

Re: Však to také o sebevědomí je!

Ale pouze o tvém! Jestli ti nedošlo, že jsem pouze citoval tebe, že jde o tvůj  vlastní příspěvek ze dne 27.4. 2007, ve 20.43., že jsi se takto vlastně "prokádroval" ty sám, nezbývá mi nic jiného než tě politovat!

Ale lítost si raději pošetřím! Já osobně jsem přesvědčen, že u tebe jde pouze zase o pokus demagogie, jak je u tebe dobrým zvykem! Někdo tě z něčeho usvědčí? Tak to je nejlepší  celou jeho argumentaci obrátit naruby, aby oponent vyšel z diskuze s tebou jako úplný blbec. Ale opravdu jsi přesvědčen, že všichni diskutijící zde na Psu jsou takoví ignoranti jako ty?

H.K. 8.7.2007 20:52

Re: ČSSR...

Já s Vámi souhlasím. Podvodník byl schopen udělat jakýkoliv podvod, aby se k majetku dostal. Privatizace 100 % majetku, který byl ve správě státu musela proběhnout a to velice rychle. Čím delší by byl souběh státního a soukroměho majetku, tím více by se ukradlo a toz jakéhokoliv porušení zákona. Nejvíc kradli lidé, kteří o tom něco věděli t.j. lidé přicházející ze zahraničí a stranické kádry.

Václav Klaus jako jediný opochopil, že nezáleží na tom jestli je auto koupené za hotové, na lízing, za peníze vypůjčené od souseda, kamaráda, spořitelny, nebo peníze krasené, ap. bezpečnost jízdy záleží na technickém stavu auta a řidičském umění šoféra.

F.VÍZEK 8.7.2007 20:50

Jirko s....

Každá tetička z Orlických hor, která rozumí sousloví "MÁ DÁTI - DAL"  by  tu Komerční banku místo pana Salzmanna  spravovala lépe.  A určitě by nechtěla těch 6 milionů, které tehdy kolega senátor Salzman přiznal jako svůj roční vedlejší příjem.  Tečka.

Vašek 8.7.2007 20:49

Re: Dodatek 1.

 Vážený pane Vízku. Osobně bych dal přednost pozvání na přednášky na amerických univerzitách a v odborných společnostech (jak se tomu dostává VK) před pozváním do BD, zvláště při jeho současném personálním obsazení. V případě, že by Nobelovu cenu dostal VH (tvůrce pojmu humanitární bombardování Bělehradu) asi bych přestal každoročně sledovat její udělování. A nakonec, vážený pane Vízku, mám pocit že Vaše představy a filozofie se dost podobají představám a filozofii každodenních klientů restaurace, jejímž majitelem je Váš jmenovec, známý to fotbalový reprezentant. Váš V. Pištěcký.

jirka.s. 8.7.2007 20:43

Re: ČSSR...

Francku, nač takový cintát? Jedním slovem , měli to půjčit tobě! To by už dnes všichni důchodci jezdili v osmidvéřovém lincolnu!

F.VÍZEK 8.7.2007 20:41

Naskočí ? Nenaskočí?

Nějaká myšlenka k danému problému ne a ne naskočit, jirko s. ?  Proto kádrujete?  To je mi Vás líto ! 

jirka.s. 8.7.2007 20:40

Re: dolezal je jednen z nafoukanejch

To byla makačka, co?

jirka.s. 8.7.2007 20:38

Re: Re: Re: huhu

Předpokládám, že až zestárneš, úspěšně nahradíš shluk buněk, co si dnes říká gerontosaurus!

F.VÍZEK 8.7.2007 20:37

Česko potřebuje sebevědomé lidi , jirko s. !

Z mého životopisu vytahujete odstavec, který sice sedí, ale já vycházím z toho, že jsme na diskusní stránce Neviditelného psa a nikoliv v kádrovém oddělení.  Proto mi není jasné, proč se jako kádrovák chováte a lepíte sem odstavec, který s problémem nesouvisí.  Chcete mě jako autora kádrovat?  Máte k tomu oprávnění? A vzdělání?  

jirka.s. 8.7.2007 20:31

Re: VÍZEK NA HRAD !!!

Re: Re: Re: Re: Raději se tedy přiznám:

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx Datum: 27.04.2007 20:43

Sebevědomí mi jistě nechybí. Proč taky:  dvě maturity, dvě vysoké školy, akademický titul, výuční list, polovinu pracovního života člen vládnoucí dělnické třídy, po "sametu" ředitel, senátor, předseda výboru přes vědu, kulturu, vzdělávání a lidská práva, poté poradce, také sexuálne zdatný a pořád ještě udržím moč...  Tak co bych se nepochlubil ?   Kolik lidí v Česku může nabídnout tak bohatý curriculum vitae ?

F.VÍZEK 8.7.2007 20:27

ČSSR...

Jako vždy byla naše republika "papežštejší než papež", a tak zbytečně "znárodněn" byl u nás každý švec a každý krejčí.  Další "smůlou" bylo, že mezi zeměmi "sovětského bloku" jsme byli "špicou" a "výkladní skříní" - snad vedle někdejší NDR (východní Německo): cokoli se vyrobilo, šlo "na dračku", všechno se prodalo, uplatnilo na trhu.  Naše výrobce (inženýry, techniky) nic nenutilo k inovacím, k modernizaci, nebylo potřeba držet krok se světem, protože ostnaté dráty (+ železná opona) byly neprostupné.  Na našem dvorku bylo příjemně a teploučko. 

Po "sametu" i nevěřící Tomášové prohlédli a shledali naši bídu. Nebyli jsme směrem ven zadluženou zemí, spíše věřitelskou (s pohledávkemi většinou nedobytnými), ale vnitřní zadlužení bylo astronomické: infrastruktura, vozový park, silnice, dálnice, železnice, letiště,  fabriky a technologie, terciální sféra, stav památek, center našich měst, bytový fond... =  zpoždění až 50 let! 

S tím vším bylo potřeba něco dělat.  Ekonomů a jejich návrhů a myšlenek byl kopec : byli ekonomové knižní a salonní (chtěli všechno rychle, hned a třeba potmě), byli i ekonomové spjatí s výrobou, kteří vyznávali zásadu  "dvakrát měř, jednou řež". Občané byli sice ochotni  "utáhnout opasky", ale rychlé efekty z  Koženého "desetinásobku"  nedovolili pochybovat. Ti druzí ekonomové (pomalejší) prohráli, byli ironizováni,  odstaveni a mediálně až ostouzeni. A politcké zájmy a i volební zájmy přetavily  do parodie nejen transformaci, ale i privatizaci a v podstatě celý právní systém, protože to nejdůležitější - co musí doprovázet každý majetkový převrat - totiž kontrola (právní kontrola) chyběla, byla paralyzována.  Slušnost, korektnost, solidnost k sobě navzájem i vůči státu se stala slabinou, která jejich nositele stahovala ke dnu.   Symbolem privatizace na "český způsob" se stal - podvodník.  Z toho plynou morální škody, ze kterých se sotva vyléčí příští dvě generace... 

Eva D. 8.7.2007 20:26

Re: Re: Re: huhu

Patriku, víte že prázdný sud duní?! Vám to jde hodně nahlas. Doufám, že vás není  celá generace, to by byla pohroma.

jirka.s. 8.7.2007 20:22

Re: Srovnávat VH s VK neumím, ale názor na VK si pro sebe nenechám.

Srovnejte, prosím, vy všichni soudní, a posuďte, je-li vhodné, aby se Francek volně pohyboval!

Srovnávat VH s VK neumím, ale názor na VK si pro sebe nenechám. :

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx Datum: 07.07.2007 22:17

!!! Datum: 07.07.2007  22.17 !!!

Martin 8.7.2007 20:16

dolezal je jednen z nafoukanejch

hajzliku, kteri si mysli, ze politici nereprezentuji obcana

to ze klause mnohem vice zajima nazor lidi, kterych je prezidentem nez pravdolaskove idealy ruznych bolseviku, ktere prosadi i pres mrtvoly je spise na plus naseho nejmoudrejsiho