19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 8.7.2007 0:25

Re: Přispěli se svojí troškou do mlýna

Žvaníte. Otázka je jen, zda vědomě nebo nevědomě.

AeroKarel 8.7.2007 0:24

Re: Srovnávat VH s VK neumím, ale názor na VK si pro sebe nenechám.

Vízku, vy soudruhu vo.e, Klaus navedl transformaci ČR správným  směrem, byť s dílčími chybami. Každopádně byla jeho koncepce méně zatížena chybami, než všechny tehdy dostupné. Díky jemu jsme se dokázali vyhnout experimentům s "třetími cestami".

Ano, egoista je jak z praku, ale na rozdíl od jiných na to má.

VLADIMIR 8.7.2007 0:23

Re: Srovnávat VH s VK neumím, ale názor na VK si pro sebe nenechám.

Velmi realny nazor,opet nekdo kdo, jak se rika vidi az do zaludku. 

AeroKarel 8.7.2007 0:18

Re: Havel měl štěstí,ale my ne

Ale mohli, jerry, kandidátů bylo celkem dost. To, že kriminálníci žvaní o svých právech je holt pro demokracii běžné, za to určitě nemůže Havel.

On by se byl s Klausem moc dobře doplňoval k prospěchu ČSR, později ČR, ale schopen toho ke škodě nás nebyl ani jeden. A je mnoho případů, kdy má IMHO recht jen jeden z nich a nikdy jsem nevěděl, který to bude. Tehdy, dnes už je Havel úplně mimo.

Já nejsem vůbec jeho fanda, spíš uznávám Klause, ale ne bez výhrad. A Havla většinou s výhradami, ale občas trefí něco, co jiní ne.

Ada 8.7.2007 0:17

Re: Havel měl štěstí,ale my ne

To je právě tragedie - člověk, do kterého byly vkládány po obratu takové naděje, zklamal ;-(. Proti VK působí jako huhňavý amatér a trapný nedouk :-/. Jeho "slavné hry" už taky nikdo neuvádí, proč také, když obecenstvo cítí šmíru na sto honů... Rv

AndyO 7.7.2007 23:39

Re: No Vy dva jste se sešli

přesně to samé napadlo i mne :)) Jako léčba posedlosti je internet zjevně dosud nepřekonaný.

jerry 7.7.2007 23:25

No Vy dva jste se sešli

ale ulevil jste si, ne? Možná si to přečte aspoň pan Vízek.;-D

Jiří 7.7.2007 22:51

Re: Re: Přispěli se svojí troškou do mlýna

V této souvislosti je jeho výrok o neexistenci špinavých peněz formulován tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Klaus stál vždycky na té špatné straně. Fandil tomu, čeho já se nejvíce štítím.

Aby můj názor byl celistvý, nemyslím si, že by pan Klaus nerozuměl ničemu. Je velice schopný v tom, jak si zajistit hlasy před volbou do křesla prezidenta, je to dobrý tenista ( na svůj věk) a umí dobře vystupovat v médiích, nosí vybrané obleky, umí se tvářit na kamery. Jen jaksi na prezidenta mám trochu vyšší nároky, například v oblasti mravní a obecně lidské. Tam selhal. A se.e se do všeho, jak to někdo v diskusi psal, jako onen Cimrman. Myslím, že mu neleží na srdci osud této země ani naší planety, ale chce se zviditelnit a ve svém okolí systematicky "vyhubil" všechny s jiným názorem, takže není kdo by mu nastavoval zrcadlo, není, kdo by mu řekl: "Neblbni vole, tos přehnal, tady jsi mimo..." Klaus jistě rozumí politice. Je to schopný kariérista, pragmatik a dokonce umí pobláznit spoustu lidí na svoji stranu. Má uhrančivý vliv na některé slabší povahy. Jeho fanklub věrných není nepodobný vztahu Guru a jeho sekty. Já bych ale raději prezidenta, který si získá lidi přímým a čestným charakterem, lidskostí, uměřeností, moudrostí. Něco jako byl např. Masaryk. Klaus je bohužel karikatura moudrosti. Je to jen obyčejný český vy/chcá/nek, co to umí akorát šikovně zahrát. Na mě to však neplatí.

Jiří 7.7.2007 22:50

Re: Přispěli se svojí troškou do mlýna

Kdysi v 90-tých letech koloval vtip: Jaký je rozdíl mezi Bohem a Klausem? Bůh si nemyslí, že je Klaus. Po 15, 10 letech to narostlo do ještě obludnějších rozměrů. Tehdy Klaus pouze řediteloval ministerstvu financí, později vládě ČR. Dneska už chce být ředitel zeměkoule a globálního klimatu. Takhle Masaryk nikdy neupadl, přestože prezidentoval podstatně déle. Prostě z českého vychcánka udělali prezidenta, tak si to snaží užít.

Důležité je mít na paměti varování - národ by neměl nikdy reprezentovat někdo tak nízkého právního, morálního a ekologického cítění. Ať si vychcánci dělají manažery, bankéře, úředníky, popeláře, ale ať nejsou vrcholovými politiky. Vím, že to je idealistická představa - přesto to národu přeji. Klaus je ze všech vychcánků vychcánek největší. Z toho je mi smutno.

Mně připadají ti, kteří se Klause zastávají ještě v roce 2007, buď neuvěřitelně naivní, nebo osobně profitovali na jeho lumpárnách. Ovšem, je možné, že kdo ho zná osobně, má jiný názor. Já ho z nám pouze z médií, telefonického rozhovoru a písemné korespondence. Na mě udělal velmi špatný dojem a neumím si představit, že bych se osobně přátelil s člověkem s tak jednostranným viděním světa a morálně rozpilzlým. Je to moje volba.

Někteří se Klause zastávají s tím, že jeho památná věta o neexistenci špinavých peněz prý nebyla citována novináři přesně, prý jen řekl: „Nikdy jsem neřekl, že špinavé peníze neexistují a nekonečněkrát jsem uváděl na pravou míru, že jsem řekl, že je strašlivě obtížné rozlišit čisté a špinavé peníze, protože to na nich není poznat." Podle mě je úplně jedno, jakou formou vyjádřil povel všem rozkradačům, aby se pustili do díla. Jeho věty nutno brát v kontextu s poklepáváním Koženým po ramenou, přátelením se s gaunery, výtahem do politiky lidí typu Dyby, Kočárníka, vyhazováním novinářů, kdykoli se ho chtěli ptát na právo, morálku, etiku v podnikání, zesměšňování všech, kterým ležel na srdci osud a vývoj tohoto státu v porevolučních letech.

Jiří 7.7.2007 22:48

Přispěli se svojí troškou do mlýna

Tak tedy můj názor na Klause: Klaus postavil svoji známost na popírání reality. Když se ho v 90-tých letech ptali novináři, jestli mu nevadí špinavé peníze (desítky nezdaněných miliard) z lehkých topných olejů, tunelování bank, tvrdil, že špinavé peníze neexistují. Taktéž tvrdil, že právo a morálka musí počkat. Klaus-ekonom tvrdí, že špinavé peníze prostě nejsou. Kdyby byl Klaus farářem, tvrdil by zajisté, že neexistuje ani hřích. Zrušil by hřích! Lidi by vyhazoval od zpovědi s tím, že je všechno dovoleno. Kdyby byl Klaus lékařem, tvrdil by vážně nemocnému pacientovi, že si vymýšlí a simuluje. Přece nemoci neexistují! No a teď si Klaus zahrál na klimatologa a tvrdí, že nic takového, jako globální změna klimatu neexistuje.

Až si pro něho jednou přijde smrt, bude jí také tvrdit, že neexistuje. To je falešné slovíčko! Nic takového jako je smrt není. Ale to bude od tohoto pána poslední lež, která mu bude dopřána vyslovit. Všechno je pomíjivé. I lži jednoho českého vy/ču/ránka, který chtěl všechny o/ch/cát a všechno obejít. Po Masarykovi zde zůstala památka vážnosti, úcty, cti, hrdosti, odvahy a moudrosti. Po Klausovi zbude akorát pachuť trapnosti a tápání, jak se něco tak malého a omezeného mohlo stát prezidentem a rozdávat "moudra" národu..... Mně se zdá, že Klaus žije ve virtuálním světě, kde se vyskytují pouze jeho pochlebovači. Ad absurdum - může si připadat, že i smrt je na něho krátká. Všechno zatím dokázal přelstít a využít ve svůj prospěch. Kolikrát byl na kolenou, ale vždycky se otřepal a šel k dalšímu politickému vítězství. V tom je machr. Použil i komunisty tak, že ti z toho ještě ani dnes nemají rozum... Z historie víme, že lidi, kteří byli dlouho u moci, časem ztratili zcela kontakt s realitou. Někteří pasovali sami sebe za boha. Nechali se tak titulovat, lidi se k nim i modlili (např.římští císaři). Ale i když zemřel Stalin, nebo Brežněv, tak babky u nás na vesnici brečely.

Jiří 7.7.2007 22:38

Re: Re: Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Nejsem Paroubek. Myslíš, že Paroubek po večerech vysedává na netu? Teď má novou milenku, tak se asi věnuje jí. O Havlovi jsem psal níže, přečti si to, než se začneš vztekat. Dám ti radu: méně se vztekej a pečlivěji čti. Pomáhá to.

ondys 7.7.2007 22:31

Re: Re: Margaret Thatcher

Pěkně jste zaveršoval, je to tak, i když ta nešťastná upachtěnost Čechů je žene k černobílému vidění.8-o

jerry 7.7.2007 22:22

Já zapomněl, že těch statečných bylo jen 6335!

Ale pane matematiku - to se nestydíte napsat , že to bylo míň , než 0,1 promile? Od Vás bych čekal přesné číslo!;-D

jerry 7.7.2007 22:20

Havel měl štěstí,ale my ne

horšího prezidenta jsme po převratu mít nemohli. To, že zahájil svý prezidentování propuštěním 15000 kriminálníků, nás neblaze ovlivňuje ještě dnes.Kriminálníci žvaní o svých lidských právech dodnes. Pokud se Havel cítil lépe v zahraničí, měl tam zůstat.;-€ Zlatej Klaus! Jsem za něj vděčnej. I přes ty svý chyby je to za mýho života první skutečný prezident.

F.VÍZEK 7.7.2007 22:17

Srovnávat VH s VK neumím, ale názor na VK si pro sebe nenechám.

Opojení z Klause – ekonoma nutně opadlo tváří tvář faktům z 90.let, která republiku přišla tak draho, že dodnes „lížeme rány“. Selhal tak ve své profesi jako ekonom (byl pouze „knižní a salonní“ a od výroby odtržený), ale přesto se mu opětovně vždy znovu a znovu  podařilo dostat ze dna na vrchol. Je totiž velmi schopný, případně všehoschopný - jak to kdo chce vnímat.  Je nepochybně „narcis“, který v ČR (a možná v EU) nemá sobě rovného. Snese kolem sebe pouze lidi, kteří ho obdivují a jsou k němu za všech okolností loajální. Se všemi „pochybujícími“ se dříve či později rozloučí. Je pozér, ale šikovný: umí dobře vystupovat, protože dokáže nejen vycítit „potřeby“ posluchačů, ale umí spočítat, kdy se mu vyplatí jít zdánlivě i „proti všem“. Ví, kdy získá na zajímavosti, kdy nic neztratí. Díky tomu chování zůstane v evropském kontextu vždy žádanou a nevadí, že fakticky marginální a groteskní postavou. Proto může statečně hlásat i bludy.  

Pozvánky na semináře a různé kongresy se mu posypou a získá i Česko – totiž nepříliš lichotivou pověst.   Proto ten urputný a vytrvalý boj s europeismem, NGO-ismem,  environmentalismem,  multikulturalismem, humanrightismem, kolektivismem, homosexualismem, sociáldemokratismem,  postdemokracií,  „elitářstvím“  a nově i s „globálním oteplováním“. Budí to pozornost a úšklebky, ale nešť!  Není státníka na Zemi, který by mu byl roven.    

Václav Klaus se umí zachovat i velmi podle, ale vždy s úsměvem. Chce-li soka urazit (a chybí-li mu  k tomu potřebná fakta), dokáže zformulovat svůj útok způsobem, který vylučuje jakoukoli pochybnost. Pověsí na svoji webovou stránku text s úvodní zničující větou: „O tom, že pan….. je nejzapšklejším a nejzatrpklejším člověkem v této zemi, ví snad každý.“   Klaus je jediný člověk na zeměkouli, který ví, co „ví snad každý“. Tím ho mám za člověka - nebezpečného!   

VLADIMIR 7.7.2007 22:04

Re: Re: Havel je proste Havel

Jak kratka je bouzel lidska pamet. Kdyz nam tato moznost vyslovene spadla do klina/r.1989/, nikdo v podstate pro to nic neudelal, jen nekolik dnu misto prace si uzival ten neurcity a neznamy pocit svobody. V dobe kdy temer, jen snad mimo komunistu, nikdo nic neznal neumel, jak v politice tak v podnikani.Kdy STB + vedeni armady si hodne dlouho delalo co chtelo, tak jsme VSICHNI vzhlizeli k TOMU Havlovi co rekne, proste taky to byl jenom obycejny chlap. Je potreba se vzit do pozice urciteho cloveka a rict si jak bych to udelal a co jsem vlastne v porovnani s V.Havlem udelal a pak po vyhodnoceni co kazdy jedinec udelal se muze zacit kritizovat.Taktez probihala valka Irag, Jugoslavie.K tomu TGM, kdo zna dejiny a zivotobis TGM, tak vi jak podobne cacinal ve Vidni jako cesky rebel a nevedel jak to dopadne, az s nasimi legionari a USA se to vse doslova vyvrbilo ve prospech naseho statu,takze velmi pomalu. 

čtenář 7.7.2007 22:00

Re: Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Pane Jiří, vy budete zajisté Paroubek, protože tak hloupý jako vy už není nikdo jiný. Jo ještě vychcánek Havel, který posbíral všechen majetek, dal "herečce" a tváří se jak chudáček. 

Fafa 7.7.2007 21:38

Wabi

A taky, kde jinde na světě najdem prezidenta, co se angažuje v globální změně klimatu (zřejmě jako bývalý bankovní úředník tomu musí rozumět!),

No treba ve Statech o klimatu toci filmy byvaly viceprezident a neuspesny prezidentsky kandidat. Jako profesionalni politik tomu asi rozumi stejne jako bankovni urednici. ;-)

Jiří 7.7.2007 21:33

Re: Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Vidíte - Vás Klaus mile překvapil, mě ani nezklamal, ani nepřekvapil. Od počátku jsem věděl, kdo to je. Pan Vy/chcánek. Malý český vy/ču/ránek. Jezdí na čas a má méně bodyguardů než Havel - no to je bomba. Po tomto argumentu už nastal čas tesat jeho sochu v nadživotní velikosti.

mmf 7.7.2007 21:29

Havel , Klaus a Zeman

jsou hlavními aktéry jakéhosi děje nazvaného výstižně sametovou revolucí ( slovní i významový nesmysl podobně jako voda, která hoří ...), byli vybráni předem , ( doplňte si podle svých informací kým ) , řadu let před listopadem 89 školeni a zkoušeni a následně shledáni způsobilými sehrát splachovací tragikomedii s celým národem , jehož úlohu strůjci hadráku ponechali na mrznutí na manifestacích ( byly úplně zbytečné ) a cinkání klíčemi ( bylo ještě zbytečnější ) od bytů a aut , které postupně odevzdají mistrům privatizačních zlodějen a vládních deforem . Hlavně ZA ŽÁDNOU CENU NEDOVOLIT , ABY SE V POLITICKÉM DĚNÍ NEOCITLI ŽÁDNÍ LIDÉ NEOBSAŽENÍ VE SCÉNÁŘI (mouřeníni z Charty 77a jim podobní osvoboditelé dostali své party s detailními pokyny a jejich plnění bylo kontrolováno Čalfovou vládou a "elitou národa" dle V.Dlouhého) . Brzy po předání moci komunisty komunistům tuto podrazárnu začali tušit  i studenti ( Polojasno od Bartošky ..) a naprosto precizně vše popsal   zemřelý Miroslav Dolejší v textu nazvaném : ANALÝZA UDÁLOSTÍ 17.LISTOPADU 89 . Ne náhodou jsou Havel , Klaus , Zeman a Komárek na obrázku poslední strany tohoto materiálu .

I když se navenek začali hádat a rvát o křesílka ( komedie pro veřejnost) , jisté je , že měli příležitost  ovlivnit vývoj směrem , který naplnil s přebytkem jejich osobní ambice na pohádkové  zbohatnutí a současně podrželi vše v područí bývalé rudé nomenklatury komoušské zmutované do podoby nomenklatury duhové . Politické strany , které vznikly v rozporu se scénářem stb  byly cíleně diskreditovány a postupně likvidovány metodami , kterým v tomto státě nelze vzdorovat .

Pokud vůbec civilizace přežije nejzrůdnější systém exportovaný  do celého světa i násilím-válkami , pokud se Země sama v křeči ekologických katastrof nepostará o likvidaci hnusu nazývaného tržní ekonomika ( absolutní vláda peněz nad každou hodnotou a na prvním místě nad lidským životem ) Havel,Klaus i Zeman navršili na cestu za lepší budoucností obrovské překážky.

Jiří 7.7.2007 21:19

Re: Re: Re: Re: Musím si vybrat?

Mimochodem že většina národa má raději průměrnost a malost - to je pro mě o to větší důkaz toho, že jsem měl pravdu. Vrána k vráně sedá. Každý hledá k sobě rovného. Průměru vyhovuje průměr, génia zaujmeš leda géniem. Co je svět světem, tak tomu tak je.

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:16

Re: Re: Re: Havel je proste Havel

Máš-li nějaký tip, sem s ním!!! Mně se zdá, že nikoho lepšího nemáme. Nebo myslíš teď omládlého, viagrou vzpruženého  Jirku Paroubka? ;-D;-D;-D

Eva D. 7.7.2007 21:14

Jak pro koho, pane Doležale, jak pro koho

Prezident Havel začal prezidentovat jako hvězda sametové revoluce, druhý Masaryk a tenhle mýtus vydržel dlouho. Jenže, zvykl si na to a jako hvězda se často choval. A ve svém posledním období už byl často k nevydržení. K vyrovnanosti měl velmi daleko. Vlastně dodnes nevím, kdo je skutečný Václav Havel. Jako by jich bylo víc. A čím dál tím víc jsem v něm viděla ješitného pána, který je rád kamarád s celebritami.  V ješitnosti rozhodně za Klausem nepokulhává, ani náhodou.

Osobně jsem zažila návštěvu obou v našem městě. Havel přijel hodně pozdě, obklopen bodyguardy tak, že byl jak čínský císař. Když chtěl někdo blíž, neměl šanci. Klaus, holt ten pinktlich účetní, měl jen malé zpoždění, neměl žádný dlouhý projev, a ač taky hlídán, s lidmi promluvil osobně a byl jim mnohem blíž, ( nejen fyzicky) ne jak svatý pod šturcem. :-)

To jen pro ilustraci, bylo by toho víc, nechci sepisovat článek.

Nevstávám a neléhám s myšlenkou na prezidenta, ale pokud jste je začal hodnotit, přičemž máte jistě problém nebýt silně zaujatý, pro nás doma bylo Havlovo období charakterizováno zklamáním, Klausovo milým překvapením. A nikdo není prefektní.

Jiří 7.7.2007 21:14

Re: Re: Musím si vybrat?

Postavit se proti všem - to je pohádka? Když odhalil falešné rukopisy v době, kdy byla na vrcholu touha po samostatnosti a po důkazech naší historie? Tohle dokáže jeden z tisíce. Být takto chyrakterní a stát si za pravdou, přestože byl všemi od toho zrazován. Mě nepřesvědčíte. Já si čestných lidí vážím a bezpáteřními pohrdám. Na tom nezměníte nic, ani kdybyste se pokoušel půl roku v kuse relativizovat hodnoty. Na mě to neplatí.

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:13

Re: Právě bylo odhaleno inkognito grandseptika!!!

Háha, BINGO, to vysvětluje všechny jeho činy za celou tu dobu, co ho znám. Jenom se choroba rozvíjí!!!;-D;-D;-D;-D;-D

Kajan 7.7.2007 21:13

Doležale Bohumile, Vy jste hňup !!! Dzp.

Jiří 7.7.2007 21:09

Re: Re: Re: Musím si vybrat?

Co to je většina národa? Ty?:-D

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:07

Re: H

Ty patříš za mříže psychiatrické léčebny! Ty musíš být plný zloby, že šli komunisté do (Y),  tak kolem sebe tlučeš hlava nehlava.Rv(Y)

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:02

Re: Nemoc

A Ty, paroháči, skončíš v ústavu choromyslných, pokud už tam nejsi. Za Stalinem i Chruščevem zůstaly milióny mrtvých -  máš vůbec smysl pro realitu? Ty už to dilema řešit nemusíš, protože sám jsi ten odpad, který tam na tom smetišti už dávno je.;-O;-ORv(Y)

I-Worm 7.7.2007 21:02

Syšel jste někdy o "trhu" ?

ten všechny tyto pány do těchto funkcí jmenoval! Je vánm teď už konečně jasné, že trh vyřeší HOUNO ?