29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 7.7.2007 10:31

Cvok

Čím starší víno, tím lepší a dražší. U politologů je to právě naopak. To, co tady předvedl stařík Doležal, nemá obdoby. Zajímalo by mně, kdyby jej Klaus nevykopnul a byl v jeho týmu poradců i dnes, jak by psal? Klaus má určitě spoustu chyb, tak jako ostatně většina z nás, ale napsat, že Havel byl lepším presidentem, než Klaus, mi připadá ujeté. Schválně jsem napsal "většina z nás", protože Bohuš je bez chyby. Ředitel vesmíru nenapsal, že se domnívá, že Havel byl lepší. On to zrovna vybalí, jako vědecký fakt. Na čem se vlastně ten Havel podílel, že je podle Bohumila taková hvězda? Je to omluva Bohušovým soukmenovcům či nový výraz "humanitární bombardování"? Klaus není můj favorit, ale když jsem viděl a vidím jeho protikanditáty, tak určitě spí dobře, protože v nich zatím nemůže mít konkurenci. Ledaže by do toho šel Bohuš. Ten ale spíš praskne vztekem a zlobou, v což doufám a doufám, že nejen já. Jsme asi hodně bohatý stát, když si můžeme dovolit financovat politology, sociology, výzkumníky veřejného mínění a různé liberální i neliberální instituty apod. Bohuš opět dokázal, že je zamindrákovaný a zapšklý stařík, ale táta ho měl rád.

slovan 7.7.2007 10:23

President Havel

byl uhranuty  OBCANSKOU  SPOLECNOSTI , povazoval za spravne a prospesne, aby do prakticke politiky zasahovali lide, kteri nebyli nikym zvoleni a nebylo jiste kolik lidi za nimi stoji. Stacilo kdyz meli ( z pohledu panaHavla) ty spravne nazory nebo patrili k te spravne skupine intelektualu. Dekuji ,nechci, to je mi milejsi ta suverenita postavena na svobodnych volbach .

huhu 7.7.2007 11:28

Re: President Havel

totalita byla vlastně taky vládou takové "elity občanské společnosti", a dokonce byli voleni 99,9%....

doktor 7.7.2007 10:10

Právě v zahraniční politice

je lepší Klaus, než Havel. Ten byl a je schopen kvůli sympatiím Ameriky podpořit násilné převraty se zabíjením civilistů a ničením infrastuktury všude tam, kde to je v souhlasu s americkou politkou (Sarajevo, Kosovo, Srbsko, Palestina, Čečensko, Afghanistán, Írák, Kuba). Typická šedá eminence, štvoucí ze závětří.

Carel 7.7.2007 12:38

Re: Právě v zahraniční politice

Hlavně ta Kuba je dojemná, pěkně dokreslila že budete patrně RSdoktor :-))

Iva 7.7.2007 13:06

Re: Re: Právě v zahraniční politice

Vy jste,ale necitlivý hňup. I na Kubě žijí lidé,kteří by násilným převratem trpěli a normální člověk to nemůže podporovat nikde

A. 7.7.2007 13:26

Re: Re: Re: Právě v zahraniční politice

AHA!!

A. 7.7.2007 13:36

Re: Re: Re: Re: Právě v zahraniční politice

Tak proto ten nenásilný samet u nás!! A já myslel, že pravým důvodem bylo poznání, že z výkalu bič neupleteš. A když upleteš, nezapráskáš.

Carel 7.7.2007 13:27

Re: Re: Re: Právě v zahraniční politice

Milá dámo, pan doktor dopředu ví že Havel podpoří krvavý převrat na Kubě? A kdypak bude, dnes, zítra za 120 let? Jediný krvavý převrat tam provedl Castro. Ano, i na Kubě žijí lidé kteří trpí pod diktátorem, a normální člověk to nemůže podporovat nikde, ale o ty vám asi nejde.

jfk 7.7.2007 9:53

Ošklivý mužíček

 Je už pověstné jak jinak docela rozumný  (bože, na co jsou nám politologové?) může tak nenávidět svého prezidenta a využít každé příležitosti jak ho napadnout (ovšem jen slovně, soupeřit v tenise  fotbale či  na lyžích by to asi nezvládl ) . Napadá mně jen že pan Doležal je prostě takový ošklivý mrňavý český človíček a závist ho vnitřně užírá . Pochopitelně je mu tedy bližší nepříliš vzhledný pan H.

čtenář 7.7.2007 8:57

A proč by měl být Havel lepší než Klaus a naopak ?

Jeden jcoby humanista skončil jako humanitární bombardér, druhý dělal transformaci ekonomiky a přitom v životě neřídil ani trafiku. Oba pouze obecní teoretici znalosti člověka a lidských společenství. Oba stejní v zaujetí svou vlastní osobou.

AeroKarel 7.7.2007 11:12

Re: A proč by měl být Havel lepší než Klaus a naopak ?

Fakt, asi by bylo lepší tu transformaci svěřit zkušenému manažerovi, třeba Soudkovi ze Škody, Grégrovi z Desty.........;-P

A Jugoše nechat, ať se mlátí doteď. Že se do té idilky někdo pletl ......;-P

čtenář 7.7.2007 12:00

Re: Re: A proč by měl být Havel lepší než Klaus a naopak ?

A proč by měl být Havel lepší než Klaus a naopak ?

PROKOP BUBEN 7.7.2007 8:54

DOMNÍVÁM SE

 Že dokonalým není NIKDO i když si to někteří a kLAUS k nim rozhodně patří - myslí....Otázkou je, zdali byl V. Havel použit, nebo využit, ovšem, když jsem nakreslil dceři ptáčka v kleci a připopjil nevinnou říkánku, octl jsem se na Borech a stejném oddělení, kde ON sepsal dopisy OLZE - v korekci......

Skept/icus Maxi/mus 7.7.2007 8:34

Doležal mohl klidně napsat, že se mu líbí víc Havel, protože je:

kosmopolitní pomatenec, notorický zrádce českého národa, amerikanofilní řiťolezec a užvaněný křivák.

braveo 7.7.2007 9:15

Re: Doležal mohl klidně napsat, že se mu líbí víc Havel, protože je:

Pán je paranoidní?

Sk/epticus Ma/ximus 7.7.2007 9:21

Doležal jistě, třeba vůči Rusku

Ovšem měl bych opáčit též něco k Vám. Takže, pán je neschopný sledovat dění či je jen nalazen na stejnou vlnu jako Havel s Doležalem?

Halama 7.7.2007 12:17

Re: Doležal jistě, třeba vůči Rusku

Pán by se měl nejdříve naučit psát - co znamená " nalazen " ????Pokud neumím psát,tak ne nepletu mezi ty,co to umí ........;-D;-D

Ske/pticus Maximu/s 8.7.2007 7:44

Halamo, pro Vás jako extra magora přeložím

Naladěn.

jirka.s. 7.7.2007 11:59

Právě bylo odhaleno inkognito grandseptika!!!

 Jmenuje se Michal Lukeš!

Bližší zde: http://www.novinky.cz/krimi/nebezpecny-schizofrenik-utekl-z-psychiatricke-lecebny_117547_712oh.html

Kobylka Lajda 7.7.2007 21:13

Re: Právě bylo odhaleno inkognito grandseptika!!!

Háha, BINGO, to vysvětluje všechny jeho činy za celou tu dobu, co ho znám. Jenom se choroba rozvíjí!!!;-D;-D;-D;-D;-D

Skep/ticus Ma/ximus 8.7.2007 7:53

Daleko zajímavější by bylo vysvětlit

Co vede zákeřnou kolektivistickou židovku Kobylku Lajdu k udávání a lhaní? :-/

Skept/icus Max/imus 8.7.2007 7:48

Copak, otečkovaný jirko sirko, další Váš spolupacient z ústavu?

Nezapadal do vašeho klubu frustrovaných polodementních cikánů? ;-D

jirka.s. 8.7.2007 8:26

Re: Copak, otečkovaný jirko sirko, další Váš spolupacient z ústavu?

Už začínám mít podezření, že ty snad s těmi cikány máš něco společného! Že ty od nich vykupuješ kradenou měď a jiné "vzácné" kovy? A zřejmě jim chodíš i naproti a tudíž ti párkrát spadla na palici ta střecha, co podřezali, viď?

Jinak se začínáš nebezpečně blížit  Franckovi! Jeho repertoár je 6335, 0.1% a kamenolom, ty zase nejsi schopen vyždímat ze svého ganglia nic jiného než tečky, sirky a cikány. Vskutku obzvláštní "myšlenkové" asociace!

Lubomir Ptáček 7.7.2007 8:32

Právě to je demokracie

Autorovi se nelíbí, že: "... česká politika v jeho době ještě nedorostla do stavu, kdy proti sobě stojí dva zhruba stejně silné tábory, které se nedokážou dohodnout prakticky na ničem a vedou spolu jakousi studenou občanskou válku."

Domnívám se, že naopak to je vítězství demokracie. Byl bych rád, kdyby mi pan autor mohl uvést jediný vyspělý demokratický stát, kde tomu tak není.

Nika 7.7.2007 8:28

Hmm, Klause prostě nesnáším víc než Havla,

chtěl asi autor říct.. A zajímalo by mě, jak Klaus může za Paroubka, to by chtělo tedy trochu rozvést, mě žádně vysvětleni nenapadá....

Von 7.7.2007 8:19

Stručné a jasné.

Toto srovnání našich dvou polistopadových prezidentů se panu Doležalovi povedlo, i když téměř jistě opět u mnohých narazí a to u fandů z obou táborů. Tak to ale bývá, když chce být člověk objektivní! 

malstoka 7.7.2007 8:08

Kdo byl a nebo je lepří

Zdánlivě velice dobře popisujete rozdíl mezi oběmarivali. Havel je podle vás lepří ve vnitropolitických problémech, ale proto, že za jeho přezidentování nebyla taková třenice a měl dva silné oponenty Klause a Zemana. Takže Havel byl lepší, protože nemohl nic nedělat. V zahraniční politice Klaus obhajuje státní suverenitu a neleze do zadku a nepodléhá nátlaku zvenčí. Havel vytvářel dobrou image za cenu, že byl se všemi kamarád. Podle Vás  Havel byl lepší, protože hovořil o ničema v podstatě posluhoval zahraničním veličinám. Děkuji, ale to raději kontraversního Klause se všemi jeho chybami.

honzak 7.7.2007 7:51

Doležale, Doležale!

Chce se napsat "do roka a do dne"....Hlavně že jste si s Veškrnou rozuměli v otázce sudetských Němců. To se mi hned ulevilo.

Zhruba po roce presidentování ukázal Havel svoji pravou tvář. Ukecanej a intrikánskej neprakta. Na co sáhnul, to podělal.

mrkla 7.7.2007 7:30

Havel

Havel zlodej (Lucerna), lhar (chci byt prezidentem jenom chvilku), pokrytec (s komunisty se nemluvi - ale s Calfou ano) a nejvetsi ochrance bolseviku (Nejsme jako oni !). Clovek co kaze proti elektrarnam, supermarketum a velkym autum, ale sam si vozi zadek v Mercedesu do vily v Portugalsku. Prihlizejici povodni na Morave z vrtulniku, rikaje pri tom "Dobre ze to ta voda vzala, stejne byly ty baraky osklive". Chapu, ze si s Dolezalem padli do oka.