18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 1.1.2008 15:27

Re: Re: Je fascinující,

Nějak nechápu, co to plácáte. Nejde vůbec o Klause, ale o pravomoci presidenta. Ty jsou ze zákona takové a takové a nějaký městský soud nemá úkolování presidenta v popisu práce. Až bude zákon znít tak, že pokud se kdokoliv rozhodne, že bude soudcem, hlava státu mu do toho nemá co kecat, budu první, kdo se čekatele Langra zastane. Ale nejspíš bezpečně ze zahraničí.

Ladislav N. 1.1.2008 17:03

Re: Re: Re: Je fascinující,

Řeč je o Klausovi osobně, samotná prezidentská funkce s tím mnoho společného nemá. Zřejmě jste nepochopil obsah mého předešlého příspěvku, který se týká věci - proč ti, co mlčeli, prošli, a ten, co se ohradil vůči dědkově vzpupnosti, jmenován nebyl dodnes.

Mjr. Terazky 1.1.2008 15:24

Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

PetrH 1.1.2008 15:34

Re: Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

Nevím sice, co je poroubvlý a mám pocit, že budu spíš prostomokrý, než prostosuchý, obzvlášť po Silvestru, ale ministra president jmenuje na návrh předsedy vlády a jde spíše o formalitu, zodpovědnost nese premiér. Zatímco jmenování soudců je ve výlučné pravomoci presidenta a jde o jmenování vysokého státního úředníka, který po svém jmenování je téměř absolutně nezávislý a nesesaditelný, jak jsme zjistili na příkladu paní Brožové, která má pocit, že ani finanční nesrovnalosti na "jejím" úřadě neopravňují stát k ničemu jinému, než jí dále platit.

Ladislav N. 1.1.2008 17:07

Re: Re: Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

No, jo, to bude asi ta Klausova "tíha odpovědnosti", s níž chtěl jmenovat soudci Ústavního soudu právníky problematické, či dokonce velmi problematické (a naštěstí je Senát odmítl). ;-P

VLADIMÍR 1.1.2008 15:55

Re: Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

Když nemá růžovou košili a neleze do řiti jako Klaus za socialismu komoušům, tak nemá šanciRv 

PetrH 1.1.2008 16:03

Re: Re: Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

Růžovou košili? Já měl za to, že Klausovi obvykle vyčítáte ODS. Nebo tím myslíte, že soudce by měl být teplej?;-D

VLADIMÍR 1.1.2008 18:19

Re: Re: Re: Poroubvlý Klaus klidně jemnoval daleko mladšího misnitra Lišku, ale odmítá jmenovat soudce - samozřejmě, že jedincům prostosuchým se to může líbit...

ODS mi nevadí, ale jeho postoj před r.1989, kdy se ho nikdo neptá jak je  to možné, jakou protislužbu musel udělat za studie v zahraničí, když jsme byli za maličkosti z vybočení postihováni v zaměstnání a konče jeho odpornými vlastnostmi.

Marek 1.1.2008 14:34

Pane Doležale vaříte z vody.

Vážený pane Doležale. Z naprosto nedostatečných informací vyvozujete nepodložené závěry a ještě bezdůvodně napadáte prezidenta. To jste mě zklamal.

xxx Kubeš 1.1.2008 14:50

Re: Pane Doležale vaříte z vody.

Napadání Klause je u Doležala zcela běžné a je v tom vytrvalý, asi je to nějaká stařecká úchylka.

M. Zima 1.1.2008 14:10

Pane Doležal,

možná, že byste měl poznamenat, že těm mladým lidem bylo jmenování soudcem přislíbeno pod podmínkou složení zkoušek a že na základě důvěry ve slovo státu (pod prokurou vyslovený slib) uzpůsobili vlastní životní plánování (včetně nízkého platu během roků přípravy). Potom by snad kadence příspěvků těch standardních tupečků (jarda, dvd, ..) trochu povolila.

Co jste úplně zapoměl, je skutečnost, že v této kause kLaus lhal jako koňský handlíř (zná, či nezná aspirantku Svobodovou, ...) když posléze ve druhém kole jmenoval jenom ty, co si nestěžovali. (Ostatně, že by kLausovi někdy vadil komunistický zatížený soudce jsem také nikdy neslyšel.)

mik 1.1.2008 14:19

Re: Pane Doležal,

R^

dvd 1.1.2008 15:53

Opět kecáte

ostatně jako vždy. Jak jsem již dříve poznamenal, justiční čekatel při zahájení své čekatelské lhůty podepisuje, že si je vědom, že na jmenování soudcem není právní nárok. Čili jako tupeček, tvrdící, že "bylo jmenování soudcem přislíbeno" se můžete považovat akorát Vy.

PetrH 1.1.2008 15:59

Re: Pane Doležal,

President jim slíbil, že je jmenuje? Pokud to za něj slíbil někdo jiný, měl si je jmenovat sám. Pokud je jmenovat nemůže, neměl to slibovat a měli se soudit s ním. Jednoduchý, Zima, ne?;-P

dvd 1.1.2008 13:10

Justiční čekatel

podepisuje, že si je vědom, že na jmenování soudcem není právní nárok. Ovšem když na to dokázal zapomenout i soud, tak se nedivme, že na to dokázal zapomenout i justiční čekatel.

H.K. 1.1.2008 13:39

Re: Justiční čekatel

Pokud se jedná o jmenování, tak musí mít  právo nejmenovat. Pokud se jedná o nárokový, t.j.fajfkovací systém, kdy při splnění podmínek, má právo zastávat funkci, tak nechápu proč u toho musí dělat "křoví" president. V žádné jiné profesi to není.

jo jo 1.1.2008 12:39

to že je Langer vytrvalý svědčí o jeho nestrannosti !?

to snad nemyslíte autore vážně - to je největší joke v letošním roce ;-)

F.VÍZEK 88.100.57 1.1.2008 12:47

Zásadovost se cení !

Budoucímu souidci Langrovi bych se nebál svěřit kterýkoli soudní případ a nebál bych se, že by rozhodoval účelově, na objednávku či zaujatě a falešně... Je statečný, jde za svou pravdou a neleká se "hvězd"... Takoví soudci jsou pro ČR nadějí, že bude líp !

jarda 1.1.2008 12:55

Re: Zásadovost se cení !

já si spíše všímám, že jako vzdělaný soudce by si měl všimnout, že na jmenování není nárok. Je velmi zajímavé, jak se ti soudci dovedou o sebe postarat - v tom jediném bývají jejich názory jednotné. A soudci by neměli být jmenování za vytrvalost s jakou se o to místo derou.

gete 1.1.2008 13:34

Re: Re: Zásadovost se cení !

Nevšiml jsi si že ten čekatek se na tu práci dva roky připravoval, tak že tomu věnoval značnou část svého profesního života a MÁ PÁVO ABY O NĚM BYLO ROZHODNUTO !!!!!!!

To mistr světa nedokázal, a měl by  mu nahradit i ušlý zisk, který díky jeho neschpnosti čekatel ztratil.   Kdyby včas rozhodl bylo by vše v pořádku . Tímto ovšem Klaus škodí, a měl by být potrestán.

martin TT 1.1.2008 13:48

Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

je to marný, je to marný! Co měl rozhodnout, když neexistuje procedura nejmenovací. Existuje jen procedura jmenovací a k té nemůže být president donucen. Správní řád se nevztahuje na úkony presidenta jako ústavního činitele.

Budeme snad přepisovat vysokoškolské učebnice práva? Jedině jméno Klaus zabraňuje zákonodárcům, aby opravili a doplnili ústavu o drobná upřesnění. Nejenom tohle jmenování-nejmenování, ale i nedotknutelnost předsedy Nejvyššího soudu. Jakmile se to osobně dotkne někoho z ČSSD nebo KSČM, tak dají ústavní většinu dohromady natotata.

gete 1.1.2008 13:57

Re: Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

Lžeš !!!!! 

Klaus má dle rozsudku ROZHODNOUT a v případě nejmenování doložit zdůvodnění. Nic jiného se po něm nechce.

ČSSD a KSČM do diskuse tahají jen falešní bojovníci za kdo ví co. Politika s tím nemá nic společného .

Soudce NESMÍ být zastáncem žádné politické strany . To jsi si mohl ve vysokoškolské učebnici práva přečíst.

mik 1.1.2008 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

Už by bylo načase kdyby si to Klaus a KSČSSD uvědomili a nesnažili soudce řídit.

venkovan 1.1.2008 15:33

Re: Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

ano.

A. Kofroň, veterinární pedagog 1.1.2008 20:13

Re: Zásadovost se cení !

Takových snílků, kteří šli za svojí pravdou bez ohledů na ostatní už tady bylo!  Počínaje Mistrem Janem Husem, jehož jediný a ještě diskutabilní příspěvek ve prospěch českého národa jsou nabodeníčka. Jeho pravda přivedla do Čech všemožná zla, od křižáků přes Habsburky a Švédy, zatímco pravda Kalvínova, nebo Lutherova přinesla jejich zemím prosperitu.

Podle Vašeho vlastního vyprávění, Vaše pravda Vás přivedla do kamenolomu. Že by ku prospěchu celého národa?

Pan Langr má zřejmě dost kvalifikací na to, aby mohl být u soudu civilizované země porotce, případne  v nejhorším případě u našeho soudu jeho náhrada, přísedící senátu.  Nemá ale naprosto řádné kvalifikace k tomu, aby jako soudce soudní jednání řídil., nebo dokonce vynášel rozsudek.  Nebo si myslíte, že řidičské průkazy by měly být vydávány po přezkoušení a předpisů, bez praktických jízd? Jenom proto, že si žadatel umane, že je ten nejlepší řidič na světě přesto, že za volantem neujel ani kilometr?

Tací soudci, bez zkušeností získaných u soudů jako obhájci či žalobci, jsou pro ČR nadějí, že bude ještě hůře!!!Rv

Pametnik starejch dob 1.1.2008 20:44

Přeštěte si Dějiny amerického národa od P. Johnsona,

konkrétně jak angličtí protestanté v 17 století říkali "Z Viklefa povstal Hus, z Husa Luther a z Luthera Pravda.

Luther začal svou dráhu reformátora tím, co předtím udělal Hus, vystoupil totiž proti prodávání odpustků. "Kramaření s odpustky" se posléze ukázalo natolik neúnosné, že se jej katolická ciřrkev zřekla.

Pametnik starejch dob 1.1.2008 20:55

Ještě bych připomněl, že Jean Calvin byl FRANCOUZ

a tak nevím, co jeho pravda přinesla právě Francii.

Jery 1.1.2008 12:36

Komunisti ničili všechny kdož je převyšovali

Komunistická praxe říkala, že každý kdo je vynikající ale je neposlušný , musí mít problémy.

Prominenti byli skování v prognostickém ústavu.

VLADIMÍR 1.1.2008 18:43

Re: Komunisti ničili všechny kdož je převyšovali

Krom těch co jim poklonkovali, vtirali a které potřebovali. 

Petr 1.1.2008 12:22

ješitnost

Nevím, zda to je ješitnost, nebo důvody jiné. Autor článku to možná ví. Ale možná jsou i důvody proč slušný člověk některé důvody odmítá sdělit. O panu presidentovi si nedělám iluze stejně jako o sobě, nebo o výše  píšícím komentátorovi. Pana Langra také neznám a jeho vytrvalost zdaleka nemusí být ctností. Být soudcem, na to, myslím, není ústavní nárok. A president může i nemusí bez dalších etických připodotknutí. Potíž je však i s justicí jako takovou. Nevím, zda Ústavní soud je sbor bohů přímo z Olympu. Při znalosti jejich minulých osudů se obávám, že pan čekatel Langr, paní Brožová, a jiní i jiné jsou jen součástí boje o "investituru". Pan Doležel jistě ten prastarý evropský zápas mocných dobře zná. Jsme jen svědky věčných metamorfóz....Žel..