17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vojta 14.5.2007 7:22

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Tak jsem tak z vašeho příspěvku pochopil, že v Česku budou tornáda a radar nás ochrání...............

VladaPing 14.5.2007 8:24

Re: .... v čele se slabomyslným starostou ...

Váš "slabomyslný starosta" (Trokavce) velice pěkně a fundovaně argumentoval v sobotní MF dnes článkem o nebezpečí působení radaru na lidský organismus (způsobuje oteplování lidských tkání) a varoval před zavádějícími informacemi obhájců radaru, neboť ve srovnání s výkonem radaru na Marshallových ostrovech v řádu jednotek megawattů, bude mít uvažovaný radar v Brdech výkon řádově ve stovkách gigawattů.

Podotýkám, že Temelín, pokud jede naplno, má výkon dva gigawatty. Tedy stabilně, nikoli v impulsech. 

Můžete proti tomu nějak argumentovat ?

gerontusinza-poZnepřístupněníN 14.5.2007 8:51

Holinky nebo hodinky, co. Obojí se natahuje.Re: Re: .... v čele se slabomyslným starostou ...

Argumentace pro takto formulovaný a fundovaný  "dotaz" je nemožná, protože vola nelze argumenty přesvědčit a je to škoda času.:-/

jirka.s. 14.5.2007 9:18

Re: Re: Samozřejmě!

Je to trochu složitější. Výpočtový špičkový výkon toho radaru skutečně může být stovky MW. (Výkon ETE je 2 GW - gigawatty, i když se jim zatím nedaří ho dosáhnout na delší dobu :o)), ale to sem nepatří).Ale jinak to je, pro srovnání, jako s hudebním výkonem HIFI věžičky, u které napíšou, že má 2 x 200 W. To jsou skutečně špičky, ta věžička rozezní maximálně 20 W repráčky.(Klamavá reklama, zrovna jako s radarem.) Anebo jako s mobilem - výpočtově ten špičkový výkon udávají cca v jednotkách wattů (2 - 4), ale skutečný je 1000 krát nižší. Není to ale na diskuzi na netu, k těm výpočtům se používá poměrně složitý matematický aparát (integrály, Fourierova transformace, atd.) . Nic z toho ovšem nebrání demagogům tvého typu, aby si někde, nejspíše v Haló no/vinách, nepřečetli dvě čísla a ihned s nimi nezačali oblbovat lidi typu starosty Trokavce!

VladaPing 14.5.2007 9:54

Re: ....demagogům tvého typu....

 Nic z toho ovšem nebrání demagogům tvého typu, aby si někde, nejspíše v Haló no/vinách, nepřečetli dvě čísla a ihned s nimi nezačali oblbovat lidi typu starosty Trokavce!

Milý Jirko.S., vidím, že jste z mého příspěvku nepochopil, že nechci demagogicky oblbovat lidi typu starosty Trokavce, ale, což je podstatné, nechci býti demagogicky oblbován lidmi typu starosty Trokavce - což je, jak jistě uznáte, dosti podstatný rozdíl. Za projev čiré demagogie považuji vyhlášení místního referenda k něčemu, co stojí (nebo by mohlo stát) za katastrálními hranicemi obce - takové referendum je totiž zcela nepřístojné (obec může vyhlásit referendum pouze a jenom k záležitostem, které se týkají obce - tedy nemůže například rozhodnout demokraticky v referendu, že se na území obce nebudou platit daně). 

No, a obecné referendum k tak specifické otázce, jako je zajištění obranyschopnosti (nejen) našeho státu, tak to si může přát jen hlupák nebo demagog (nebo obojí). Jak by asi před druhou světovou válkou dopadlo referendum, zda máme či nemáme stavět opevnění na hranicích s Německem (když Vůdce měl plnou ústa hovoru o míru) ?

Zářný případ úspěšně "zpackaného" referenda můžete najít u našich jižních sousedů, kdy dokončená jaderná elektrárna nebyla spuštěna, anžto v referendu se rozhodlo (51:49), že si nepřejeme získávat elektrickou energii z jádra. Prostě referendum k otázkám, které jsou spíše otázkami pro nikoli laickou veřejnost, vede spíše k tragikomedii než k demokracii. Pokud by před světovou výstvou v Paříži Pařížané rozhodovali v referendu, zda se podivínu Eiffelovi povolí "zasvinit" panorama Paříže nevkusnou třistametrovou megalomanskou věží, tak by v Paříži žádná eiffellovka nestála (on také Eiffel musel přislíbit, že jí odstraní). Dnes je z toho turistická atrakce I. třídy. Vyhlašte obecné referendu třeba o tom, zda má býti povoleno operovat krátkozrakost pomocí laseru. Smějí po ulicích jezdit páchnoucí automobily či jenom koně ?

jirka.s. 14.5.2007 10:13

Re: Re: Omluva!

Milý VladoPingu! Hluboce se Vám omlouvám, skutečně jsem díky zběžnému přečtení Vašeho příspěvku nepochopil, že pouze ironicky citujete trokaveckého magora. Odvolávám tedy  poslední odstavec svého příspěvku, ale pouze vůči Vám! Na jeho platnosti vzhleden k osobám typu soudruha Zaorálka ale musím trvat! Přeji úspěšný týden!

VladaPing 14.5.2007 11:04

Re: Re: Re: Omluva!

Beru.

Zaorálek též patří mezi lidi, s kterými by si mohl starosta Trokavce hrát na písečku. Ale někde hodně daleko od normálních lidí a hlavně na vlastním písečku

Václav 14.5.2007 9:41

Re: Re: .... v čele se slabomyslným starostou ...

A mohu se já pro změmu zeptat z čeho že to čerpáte ty nesmyslné výkony? Odhadoval bych, že zdrojem budou bláboly komunistického Kohlíčka a nebo páně Bartoškův blábol na Zvědavci. Pana starostu Trokjavce jsem slyšel mluvit několikrát, ale nikdy ne fundovaně. Ono totiž to, že před x desítkami let pracoval na vojně u tehdějších sovětských radarů ještě neznamená, že má ponětí o současné radarové technologii. O takovýchto lidech se vždy říkalo, že je buďto blbej a nebo navedenej.

Alias 14.5.2007 8:26

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

To jsi se předvedl. Žádné argumenty, jen urážky.

mel 14.5.2007 9:05

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Já bych neřekl, že jsou češi stádem volů. Možná Tz a Tvoje rodina. Pouze si volíme takové politiky, kteří nás vždy podrazí.

V roce 1938 a 1968 zklamali politici, teď nám opět lžou o nějakém nebezpečí z Iránu. Přitom daleko větším nebezpečím než Irán představují  stále se zvyšující počty muslimských přistěhovalců v západních zemích nebo agresivní politika USAí. Americká vláda lže jako když tiskne, radar potřebuje proti Rusku a bude chránit pouze je. Nejde samozřejmě jen o jeden radar ale o celý systém.  My jim posloužíme jako blbečci a do tohoto svrabu nás naše vláda opět žene.  Dříve jsme byli vice sovětští než sověti, dnes se snažíme být více američtí než američani. Lezeme jim do zadku a oni se k nám chovají jako ke kriminálníkům- viz víza.

jirka.s. 14.5.2007 9:25

Re: Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Nejsi ty starosta ze Štítova?

http://www.mapy.cz/searchScreen?query=Trokavec#centerX=131397650@centerY=134422769@typ=base@zoom=11@vizType=none@vizIds=none 

mel 14.5.2007 11:27

Re: Re: Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Dobrá, tak mi řekni jeden rozumný důvod, proč radar povolit. Ne nějaký odkaz na složitý výpočet, kterému asi ani sám nerozumíš.   Důvodů proti je několik. Lidé z okolí Brd ho nechtějí, protože mají obavy o zdraví. Podle tebe jim nic nehrozí. Zřejmě je to takový větší mobil i když s dosahem 5000 km. Možná. Ale jiní zase nechtějí cizí základnu na našem území, která nás stejně nechrání ale naopak zvyšuje riziko našeho napadení v případě nějaké nestability. Taky nechápu, proč si máme dělat nepřítele ze státu, na kterém jsme ekonomicky značně závislí a který od nás podle dohody stáhl vojska, která tu měl v době bipolárně rozděleného světa. Pokud ale věříš tomu, že radar je proti Iránu a dokonce Severní K. tak se ani neobtěžuj odpovídat. 

jirka.s. 14.5.2007 16:41

Re: Re: Re: Re: Několik rozumných důvodů, proč radar povolit!

"Lidé z okolí Brd ho nechtějí, protože jim někdo nakukal, aby měli obavy o své zdraví."

"Taky nechápu, proč si máme dělat nepřítele ze státu, na kterém jsme ekonomicky značně závislí a který od nás podle dohody stáhl vojska, která tu měl v době bipolárně rozděleného světa."

Doporučuji ti konečně zahodit legitimaci SČSP, neboť ten stát, o kterém mluvíš, už dávno a dávno zanikl a na jeho troskách, bohužel, vyrůstá další, nový, s daleko většími imperiálními choutkami. Že jsme na něm, doufám, že pouze prozatím, surovinově závislí, to je, bohužel, pravda! Ale čím dříve si celá Evropa uvědomí fakt, že touto závislostí si podřezává větev pod zadkem vlastní pilou (tedy vlastními penězi), tím bude lépe. Pro současné Rusko by mělo platit ono známé: "Čím hůře v Rusku, tím lépe pro nás!" Svět bude daleko klidnější, až Putin dostane tu poslední tvrdou housku, která v Rusku zbude!

Odpovídám ti tedy proto, že vůbec nemám (prozatím) strach z Íránu nebo z Koreje, ale že mám strach právě z oné ruské obludy na východě. A čím dříve se proti ní jakýmkoliv způsobem zabezpečíme, tím lépe

Jenda 14.5.2007 17:49

Re: Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Momenticek! Oni v 38 Cesi volili politiky Francie a Anglie? To asi sotva!

Kdyz vas obstoupi particka ciganu s nozema a retezama, zacne pozadovat vasi srajtofli a hodinky a prihlizejici policajti vam s usmevem sdeli, ze pokud se budete branit, tak to budou povazovat za napadeni ubohych utlacovanych spoluobcanu, tak vytahnete kapesni nozik a pujdete spachat sebevrazdu?

Jedine s cim se da souhlasit jsou ti imigranti. Jo, to je hodne velky problem.

Kořiva 14.5.2007 9:50

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Máte moje sympatie.Promluvil jste mi z duše.Ještě bych dodal,nebylo by to poprvé.

Trotl 14.5.2007 2:49

Jsem pro úplný zákaz

dihydrogenu monoxidu. Protože jeho vinou zahynuly statisíce lidí. A žádná vláda proti němu nic nedělá. Kdo se přidá a podepíše petici? Že by pomohli ti co jsou proti US radarové základně? Bylo by to milé...

petrF 14.5.2007 4:59

Re: Jsem pro úplný zákaz

Teď budu za blba - sice nevím, co to je. Ale pokračuju v nejlepších tradicích a souhlasím s Vámi a požaduju referendum.

brok 14.5.2007 13:59

Re: Re: Jsem pro úplný zákaz

dihydrogen monoxid sice neodpovídá nomenklatuře v žádném jazyce, ale je to hezké.

Honza42 14.5.2007 6:07

Re: Jsem pro úplný zákaz

Člověče neblbněte ! V našem parlamentě by to klidně prošlo.

Borek@exil 14.5.2007 6:44

Re: Re: Jsem pro úplný zákaz

Už je to ze školy dlouho.........že by?.....H2O?

petrF 14.5.2007 7:11

Re: Re: Re: Jsem pro úplný zákaz

Až teď jsem prohlédl. Vždyť jsem psal, že budu za blba. Holt mi chybí mi Zaorálkovy rady

Trotl 14.5.2007 9:13

Re: Jsem pro úplný zákaz

Jo přesně. Jedná se o vodu. Ta petice opravdu byla sepsaná a dokonce někde si tu vodu v referendu zakázali.

Martin 14.5.2007 2:31

pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

nazvat sunnitskou al kajdu za ideove spriznenou se siitskym iranem muze jen bl.

PM 14.5.2007 6:26

Re: pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

Nejsi ty náhodou mohamedán, že se mezi těmi fanatiky tak dobře vyznáš?

Cruton 14.5.2007 6:47

Re: Re: pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

Vy si myslíte, že jste svým "argumentem" Martinovo tvrzení vyvrátil?

zk 14.5.2007 7:17

Re: pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

No, v článku pana Doležela šlo o trochu něco jiného než o rozbor, které hnutí je s kterým spřízněno 

Cruton 14.5.2007 7:27

Re: Re: pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

Jestliže v nějakém článku někdo nalezne lež, tak proč by měli čtenáři věřit autorovi článku jeho zbývající tvrzení?

Jenda 14.5.2007 17:39

Re: pan dolezal zase dokazuje svoji ignoranci

Jiste, ze jsou ideove spriznene. Oboji jsou to stejni flandaci. A oboji se shodnou na tom, ze neverici je treba podriznout nebo zahnat do more. To, ze kdyz nemaj zrovna nic lepsiho na praci, tak se mlati mezi sebou na tom nic nemeni. To je jak rozlisovat dva drogovy gangy, ty se taky mlati mezi sebou. A znamena to snad, ze by se nemohly dohodnout jak si rozdeli mesto a koho je potreba odstrelit?

Brunner 14.5.2007 1:59

Vyborne pane Dolezale!

Naprosto s obsahem clanku souhlasim.  Chceme-li od NATO ochranu, a Americane jsou jeji dominantni silou, musime neco pro to udelat.  Ranena Amerika by nam nebyla pro nasi bezpecnost moc patna!

Alias 14.5.2007 8:39

Re: Vyborne pane Dolezale!

Že by ji ranil Írán, nebo Sev. Korea? To myslíš opravdu vážně? Celý tento projekt budují USA proto, aby byl případný útok  zastaven ještě mimo jeho území.