2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrouda 14.5.2007 12:35

Re: Sešrotoval bych kombajny

Hrrrrrrr na koho?

Skybird 14.5.2007 12:22

Ty demagogické výkřiky pro antiraketový systém vlastně učebnicovým šířením poplašné zprávy ?

Co na to právníci ?

Včera mi třiaosmdesátiletá sousedka povídala : Děti, já už to nějak doklepu, ale co bude s vámi, až sem začnou ti neznabozi pouštět ty rakety !!

Celá ta šaráda není o ničem jiném, než o snaze nepřipustit silnou Evropu a její případné partnerství s Ruskem. Je to výmysl chorobných mozků neokonzervatistů, kteří již melou z posledního. Z tohoto spolku odpadá jeden z apologetů za druhým. A my, místo abychom se řídili zdravým rozumem, tak opět budem papežštější než papež. Naše vláda se klidně postaví proti většině vlastních občanů, proti názoru většiny samotných Američanů, proti svým smluvním partnerům v EU - prostě Proti všem !

Pokud má někdo obavy z islamizace a já nevím čeho ještě, tak ať přemýšlí, co udělat s migrací, ať nepodoporuje samostatnost Kosova - tohoto předmostí islamistů téměř u srdce Evropy, ať přemýšlí i o tom, co s prudce narůstajícím pronikáním Číny a Číňanů ...

Ty radary a antirakety z tohoto hlediska jsou pouze na dvě věci. Snad jen mají schopnost vygenerovat pro určité kruhy mimořádně velké peníze - a to je pro ně druhý důvod, proč tak "tlačí na pilu".

Ondřej 14.5.2007 13:13

Re: Ty demagogické výkřiky pro antiraketový systém vlastně učebnicovým šířením poplašné zprávy ?

R^ bohužel u politiků a pisálků tohodle druhu se samostatné myšlení nedá očekávat. je skvělé si tu nechat instalovat systém, který je k ničemu, všechny okolo naštve a stane se potencionálním cílem. No jo červené vlaječky na stolech našich posra.ců nahradili pruhované.:-/

vita 14.5.2007 12:18

Možná, pane Doležele, byste si mohl ověřit,

k čemu ten americký systém v současné době je. Odpovím vám - k ničemu.

Je k ničemu, protože interceptory dosud nebyly ani jednou vyzkoušeny v reálných podmínkách a v silně nereálných a nahrávajících podmínkách mají účinnost 1/1. Dosud nebylo vyzkoušeno, jak by zareagovaly na klamné cíle, které by nebyly úmyslně co nejvíce odlišeny od "skutečných" - např. tvarem (koule proti kuželi) nebo teplotou (ochlazená koule proti ohřátému kuželi). Dost podstatná závada, vzhledem k tomu, že je má rozlišovat právě IR snímač v hlavě interceptoru...

Američtí zákonodárci si to uvědomili a celkem jednomyslně (aspoň prozatím) zrejhli peníze na polskou základnu interceptorů. Dokud nebude jejich vývoj (který mezitím přišel americké poplatníky na cca 160G USD) doveden do částečně nasazeníschopné fáze, ja stavba dalších sil na něco, o čem se neví, jak bude po dokončení vypadat - a zda se to vůbec podaří dokončit - nesmyslná.

Nezamázli ovšem peníze na "náš" radar - protože ten se dá použít i bez raketek. Pochopitelně ne na sestřelování imaginárních íránských raket, ale na špiclování dění nad ruskými kosmodromy, včetně sledování a určování manévrovatelnosti hlavic. Kapustin Jar i Plesetsk jsou v dohledu - resp. prostor nad nimi. A o ten jde - na zemi toho raketa moc neukáže, že...

h 14.5.2007 14:21

Re: Možná, pane Doležele, byste si mohl ověřit,

Tak nejak. Na jednu stranu to je pochopitelne, chovaji se ekonomicky, a tak za par penez chteji data ohledne manevrovatelnosti novych Topolu-M. No, ale mohli by nas z te sve hry vynechat a opatri si data jinak. A koneckoncu, kdyz ta data nebudou mit, tak se taky svet nezbori.

h 14.5.2007 20:39

Re: Re: Možná, pane Doležele, byste si mohl ověřit,

Pane 89.103.146.xxx neschovávejte se za cizí nick.

h 14.5.2007 12:10

Referendum a radar

Článek pana Doležala je poněkud demagogický.

Pokud se nepletu, je referendum zakotveno v ústavě a jen díky neochotě pánů poslanců levých, pravých, středových i nezávislých a extrémních nebyl zatím schválen zákon o referendu. Zřejmě by si páni poslanci a senátoři pak museli připadat méně důležití. Obyčejný člověk přece nemůže rozhodovat, nemá dostatek informací, nerozumí tak složité problematice etc etc.

Jsem proti umístění jakékoli cizí vojenské síly  !jakékoli!  na území našeho státu. A je mi úplně jedno, jsou-li to Amíci nebo Rusáci.  

Vojta 14.5.2007 12:20

Re: Referendum a radar

Článek není poněkud demagogický, demagogie z něj přímo čiší. Ten pán si vůbec neuvědomuje to, že  běžný občan by měl mít právo se vyjádřit k zásadním záležitostem svého života bez porad nějakých pánů chytrých  (bohužel spíš blbých).

Sayrayt 14.5.2007 12:59

Re: Re: Referendum a radar

Lool a vy máte možnost se vyjádřit třeba k tomu, že Vám vláda zvýší daně?? :-D Základna je vojenský objekt a proto by o něm měli rozhodovat v prvé řadě vojáci a pak teprve politici, český traktorista ví o raketách howno a tak by měl držet hubu. Problém nastává ve chvíli, kdy se traktorista ozve, že i když tomu nerozumí tak obchod by měl být něco za něco a že chce, aby bylo jasně vidět co se děje s jeho zdaněnými penězi. Na to má samozřejmě právo. Jenže ještě jsem tady nezažil, že by jakákoliv státní věc byla od začátku do konce jasná, průhledná a pro stát výhodná.

mirator 14.5.2007 15:00

Re: Re: Re: Referendum a radar

Ví průměrný český posranec o radaru více než průměrný český traktorista? Neví. Ale ten traktorista alespoň nepředstírá, že ví. To by ale páni posranci museli něco nastudovat, to je ale příliš práce, že. Mudrování je jednodušší, to nestojí žádnou námahu...

achjo 14.5.2007 19:19

Re: Re: Re: Re: Referendum a radar

Ví...oni mu to ukázali na fotkách a několik si mohlo na tu kouli

sáhnout. Nejvíc se jim líbila ta blikající barevná světélka na panelu.

Moře, palmy a hned vedle pláž s pískem...fakt moc pěkný.;-)

Pak jim pustili tu hru - ta raketa opravdu letěla z Iránu (a tak to bude pravda - poletí to z Iránu na Evropu). Ale v té hře jsme všechno sestříleli, zahrála taková pěkná hudba a zablikal nápis "postupujete do dalšího kola"...

A vůbec...předseda na schůzi řikal, že to tak je a až mávne, tak mám zvednout ruku. A Pepe nekecá...už jsem takhle párkrát ruku zvedal:-D

kaja smutny 14.5.2007 12:52

Re: Referendum a radar

pravdepodobne se tedy ochranis pred agresorem sami, napr. grippeny a zbrusu novymi obrnenyi transportery. protoze az sem zas nekdy v budoucnu vtrhne nejaky osvoboditel, nejspis o tom predem referendum vypisovat nebude.

kaja smutny 14.5.2007 12:52

Re: Re: Referendum a radar

...ochranime sami...

Martin 14.5.2007 11:41

hoohooo

Pokud nebude mít americká základna vliv na cenu piva a vepřového, jsem PRO!

Hrouda 14.5.2007 12:30

Re: hoohooo

Ještě bych za sebe dodal do seznamu toaletní papír;-D

Ske/pti/cus Maxi/mus 14.5.2007 11:19

Co čekat od kolaboranta z povolání a zároveň senilního pomlouvače všeho českého Doležala?

Jen nenávistnou propagandu a účelové zkreslování skutečnosti jako obvykle. :-/

AndyO 14.5.2007 12:06

Re: Co čekat od kolaboranta z povolání a zároveň senilního pomlouvače všeho českého Doležala?

to vás se*e, že z něj nemůžete udělat žida, co ? ;-D;-D

Ske/pti/cus Maxi/mus 14.5.2007 12:11

Cože? :-)))

;-D;-D;-D

jirka.s. 14.5.2007 16:09

Re: Cože? :-)))

To neřeš, septiku, to nepochopíš!

Štváč 14.5.2007 11:05

komunisti chtějí mír ...

Správně zde dělá Doležal z hlupáků ještě větší hlupáky, kteří by mohli přemýšlet o radaru z Ruska. To bysme ale tu armádu Rusů neuživili. Hlavně že by to nebyli američani, že milí rudí "pacifisti" ?

Ondřej 14.5.2007 10:48

V Iránu si Vás už brousí šavle pane Doležal

Ano Iránci nemyslí na nic jiného, než jak napadnou Evropu a především pupek světa Česko. Už tam startují své imaginární rakety a šílení mulové dennodenně vyzívají k útoku na české bezvěrce.Proto musíme za včasu nechat postavit US Army svůj strategický systém, který zachrání světový mír a Evropu i proti vůli Evropanů. Ostatně proč si sem takové lidumily nepozvat, vždyť v Iráku zdemokratizovali už na půl milionů lidí, a ti osvobozeni od břímě života u Alláha jistě žehnají, no na Irán se jistě také dostane. Boj za mír je těžká facha. Pár mých přátel v Iránu bylo, ano v tom Iránu, který nás údajně ohrožuje(tak jako dříve Irák USA),ale který mimochodem už několik staletí vojensky nikoho nenapadl - sám byl napadem Irákem za podpory USA. Lidé se tam velmi diví, proč se v Evropě a v USA šíří myšlenka, že by chtěli někoho napadnout. Nicméně asi se za válečné štvaní dobře platí, že pane Doležal? Jak říkavají někteří důstojníci když se ožezou: Mír je pro idioty, válka to je něco! Prachy budou, děvky budou! A že těch děvek mezi našimi žurnalisty je.:-/ 

miki 14.5.2007 11:01

Re: V Iránu si Vás už brousí šavle pane Doležal

jediná pravda ve tvém spisku: ..lidé se tam velmi diví...Kmáni se totiž všude na světě vždy velmi diví.

patejl 14.5.2007 12:17

Re: Re: V Iránu si Vás už brousí šavle pane Doležal

vyvrat mu ty nepravdy bod po bodu nebo si budeme myslet ze si jen pivni blabolil ;-D

Vážný 14.5.2007 10:44

CO nám hrozí

Jaké jsou potenciální bezpečnostní rizika pro ČR.

1) Problém pro Evropu s Islámem a Araby z blízkého východu. Lze předpokládat, že se budou snažit získat Evropu k poslušnosti Proroka. Zde je větší problém s nestátními celky, ale je pravda, že pro něn není problém koupit i poměrně moderní zbraňové sytémy od států.A mít od nich podporu. (Zde nemusí jít ani tak o potřebu šířit Islám, jako poškodit západoevropské demokracie.)  Ale pokud se budeme snažit v tom nějakým tlakem zabránit těmto státům, tak již mohou ukázat na své rakety a zbraně. Budeme-li mít obranu proti raketovým zbraním v rozsahu obrany proti malému útoku, pak toto vydírání nebude fungovat.

2) Problém je s hegemonií lokálních mocností (Německo, Polsko), zvláště v případě faktického oslabení až rozpadu EU pro neakceschopnost. Plus lokální spory s Rakouskem, Slovenskem a třeba i s Lichtnštejnskem (zabavený majetek po roce 1918).

3) Problém je Rusko, jeho imperiální ambice získat zpět vliv v územích, ketré ztratilo od roku 1917 po devadesátá léta. Zde je nejlepší obrana rozumná nezávislá energetická politika, bohužel jaderná, schopnost být aspoň sumárně nezávislí (za elektřinu můžeme dovézt ropu). Dál také podpora snižování spotřeby ropy použitím substitutů (bio, které jsme schopni vyrobit - líh, olej....)

4) Můžeme uvažovat i o problému z přímočarého vlivu USA, ale u vzdálenější mocnosti je hlavní hrozba, že nás prodá (Mnichov), nikoli to, že nás bude ovlivňovat ... Američani zatím tolerují poměrně nejvíce ze všech mocností (- jsou nejměkší - Chavez, Castro, vybudovali si ekonomickou konkurenci v Japonsku a Korei i v Evropě), za základny platí relativně dobrou měnou. Jejich problém je hlavně zbrklost a naivita...

petrbrana 14.5.2007 11:04

Re: CO nám hrozí

Problem je taky naivita pana Dolezala, ktery inteligentne levnou zurnalistikou drzi v sachu Vas i jine angazovane obcany a destruhuje spolecensky disput. Pry aby uspokojil svoji vuli po statotvornosti.

magnus rexxx 14.5.2007 11:33

Re: CO nám hrozí

"že pro něn není problém koupit i poměrně moderní zbraňové sytémy od států.A mít od nich podporu" - p. Vážný, koho konkrétně myslíte tím "od států"??? Od Spojených států? No to by mohla být pravda, stačí se podívat na výzbroj např. Saúdské Arábie, ta skutečně kupuje moderní US zbraňové systémy.

Vážný 14.5.2007 15:16

Re: Re: CO nám hrozí

Myslel jsem, že teroristická hnutí na blízkém východě nemají problém získat docela slušné (zatím konvenční) zbraňové systémy od režimů, které tam sídlí, např. od Sýrie, ale i od Iránu. Nebezpečí nehrozí přímo od těch režimů, ale spíše od islámských fundamentalistů.

Pokud režim Saudské Arábie, který doma je rozhodně totalitní a nesnášenlivý až běda, kupuje zbraně od USA, je to jedině proto, že pokud se chcete někde angažovat, tak si tam prostě musíte najít  "spojence". Je to machiavelistické, hnusné, ale je to menší zlo. Koneckonců tento režim drží vlastně zároveň vláda USA v šachu a pod kontrolou, protože pokud by ho přestala podporovat dost možná padne.

Myslím, že uzrál čas na to, abychom si přiznali, že dekolonizace byla v podobě jak byla provedena strašná chyba, která znamenala daleko více obětí a daleko více zla, než kolonialismus sám. Ne každý lid a národ má dostatečnou občanskou a morální úroveň, aby si dokázal vládnout sám a nekapituloval před zločinci, kteří se stanou vládci. Dokonce i v euroatlantické civilizaci se tu a tam muselo zvenku pomoci (Německo). A takovým národům bylo třeba svobodu dávat daleko pomaleji...

14.5.2007 10:41

pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

mluvit o tom, že nás radar zachrání před islamizací, je kardinální manipulace.

V Británii jsou US základny, a přesto příliv muslimů do země neustává, přesto, že jsou tam radarové základny, britská politická scéna muslimům ustupuje. V mešitách se káže nenávist k živitelské zemi. Vyhrožují domácí populaci atentáty. Ve školkách a školách se podávájí potraviny halal, muslimové vyčistili rozsáhlé čtvrti měst, a teď mají zálusk na venkov. Je zakázáno oficiálně slavit vánoce a velikonoce, jako křesťanské svátky, aby muslimové nebyli uraženi. Pomalu se zavádí do britského práva šaríja.

V Německu to samé, akorát místo Arabů převažují Turci.

Ve Francii jsou radary domácí, včetně domácích atomových zbraní. Přesto tam existuje přes 700 míst, kam se policie neodváží vkročit, kde nemá stát kontrolu.Kde vládnou muslimské gangy imámové a šaríja.

Evropa bude islamizována podle kosovského scénáře. Tedy příliv těchto lidí, jejich neintegrace, vysoká natalita, vyplývající ze sociálních dávek. Poté drobnou krominalitou a násilím čištění čtvrtí měst od domácí populace, v 3 fázi vyhánět zbylou domácí populaci nezakrtým pouličním násilím, za pasivního přihlížení volených zástupců, blekotajících o demokracii. 4 fázi jsme měli možnost pozorovat po obsazení Kosova vojsky NATO, které přes mezinárodní záruky nechaly dílem vyvraždit, a vyčistit oblast od nemuslimů. Ničení křesťanských památek, upomínajících na kdysi domácí populaci. Čili - ani přítomnost NATA nezabrání islamizaci, pokud je to momentálně z nějakých důvodů výhodné.

14.5.2007 10:41

Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

Žádné rakety z inkriminovaných států nás neohrožují. Ještě nejsou na světě. Ani at. zbraně. Pokud by nás tyto státy ohrožovaly, je efektivnější z bezpečnostního (žádný deštník nechrání 100%ně)a vojenského hlediska je zničit na zemi.

Navíc, nemá smysl stavět hradby, pokud necháme otevřené padací dveře, podporujeme usídlování nepřítele uvnitř, a tolerujeme mu kázání nenávisti proti nám. Nemá smysl vymýšlet zbrojní systémy proti někomu, když mimo naše území nepřítele podporujeme penězi, zbraněmi, logistikou, a dopřáváme mu další a další územní zisky - na Balkáně, v Dárfůru, Sundech a jinde.

Čili, situace na mnoha místech Francie, Británie, Německa, Holandska, Švédska, připomíná situaci v Kosovu před 20ti lety. Za dalších 15 - 20 let se s ní budeme potýkat i my. Hrozí nám akutně Kosovský scénář. Radar i obranné rakety jsou pak samozřejmě na nic. Že bychom mohli nějakou raketku vystřelit na hořící Paříž, snad nenapadne ani Doležala.

Mnohokrát bylo řečeno, že NÁS radar nijak neochrání, že má ochránit USA. NRADAR JAKO TAKOVÝ JE SAMOZŘEJMĚ URČEN PROTI nepříteli ze studené války RUSKU. Bez studené války stojí business, proto se některým lidem po ní tak stýská. Přísloví praví, že když se 2 perou, 3 se směje. Mám dojem, že muslimové v darebáckých státech se smějí, díky lidem, jako pan Doležal, i nám. Oni napotřebují žádné rakety, půjdou na nás docela jinak....

Nebezpečnost manipulace pana Doležala tkví v tom, že se snaží budit dojem, že radar nás ochrání. Postavíme ho, a máme vystaráno. A přitom odvádí pozornost od skutečného akutního nebezpečí ! Je to na nás. Ale pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění !!

miki 14.5.2007 10:56

Re: Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

mně nevadí, že pomůžeme USA, proč to vadí tobě? USA jsou jediná mocnost, ze které mají mohamedáni strach.