2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petrbrana 14.5.2007 10:25

Re: Propaganda bez hranic

tak tak.  Panu Dolezalovi dirigentovi cechackovstvi se opravdu stale dari vzrusovat chaotickou dekonstruktivni argumentaci.

brok 14.5.2007 10:30

Re: Propaganda bez hranic

Překvapuje mě Vaše námitka. Skutečně pokud by to mělo nějaký smysl, nevadí mě jakékoliv náboženství, jen mě nesmí obtěžovat. A to autor vyjádřil krásně.

xtl 14.5.2007 11:14

Re: Re: Propaganda bez hranic

Námitka spočívá v tom, že pan Doležal do boje proti odpůrcům americké vojenské základny si vymyslel onen nesmysl o tom, že ateisti jsou ochotní přistoupit na libovolné náboženství, nejlépe na islám. Otázka je, proč takovou lež tvrdí, a jedno z vysvětlení je strašit ty, kteří nedovedou uvažovat, údajnou islámskou hrozbou, která by se mohla rozšířit do Čech či na Moravu. Kromě toho je zřejmé, že vytvářením takových představ přispívá k tomu, aby o odpůrcích základny vzniklo povědomí jakési nepatřičnosti, něco na způsob reklamy ve stylu "slušný člověk není proti základně" nebo "proti základně jsou jen komunisti, islamisti a jiní extrémisté". Cílem je vytvořit v lidech dojem, že odporovat základně je cosi neslušného. To je přístup, který kritizuji.

brok 14.5.2007 11:34

Re: Re: Re: Propaganda bez hranic

Ale islamská hrozba je reálná a protože islam obtěžuje nepatří mezi ta náboženství, která by mi nevadila. Islámská hrozba se již projevuje v okoůlních státech, nejvýrazněji ve Francii. I u nás stále narůstá počet stoupenců Islamu (nic proti nim, pokud neobtěžují), kteří už se místy domáhají různých výhod.

xtl 14.5.2007 12:34

Re: Re: Re: Re: Propaganda bez hranic

Nesouhlasím, nejvýrazněji se islámská hrozba projevuje v Kosovu, kde za pomocí USA a jiných zemí včetně České republiky dokonce hrozí nebezpečí odtržení od Srbska, ve Francii nic takového nehrozí. Nekritizoval jsem však reálnost konverze na islám v Evropě, ale promyšlenou Doležalovu lež o tom, že k islámu budou přestupovat čeští ateisté, lež vymyšlenou k dehonestaci odpůrců americké vojenské základny.

brok 14.5.2007 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Propaganda bez hranic

Tomu se v literatuře říká hyperbola, neboli nadsáska. Nějaký fakt se zveličí do absurdních rozměrů proto, aby se ukázala nesmyslnost, nefunkčnost či nelogičnost. V tomto případě autor ukazuje, že problémem není samotný islam, ale jeho absolutizace. T.j. Čechům islam (a žádné jiné náboženství) nevadí, pokud neobtěžuje.

Jenda 14.5.2007 17:57

Re: Re: Re: Re: Re: Propaganda bez hranic

Tak blby aby se odtrhavali od statu ktery je zivi zas nejsou. Oni si ho radsi nasilim prizpusobi a zaberou cely. Jenom nevim kam budou musulmani emigrovat az rozmr..j celej svet.

hodne neRath 14.5.2007 9:33

lepsi jedna zakladna

nez dvacet mesit

Kantor 14.5.2007 10:26

Re: lepsi jedna zakladna

Abyste se nedočkal obojího:-P.

14.5.2007 10:46

proklamace hloupých hesel jak za komunismu, nemá smysl

jak pomůže 20 základen proti jedné mešitě?

počet mešit nemá přímou úměru k počtu základen, nebo ano? Vysvětlete, prosím ! ;-)

I-Worm 14.5.2007 9:21

Jenom devíti procentům to je jedno?

tak to na tom ještě nejsme tak zle...

Kantor 14.5.2007 8:42

Potíže se základnou nemají lidé, kteřína ni nikdy nepomysleli.

Potíž s ní mají ti, kteří si hledají stále absurdější důvody, proč si ji u nás nechat postavit a ještě přemýšlejí o dalším volebním období.

gerontusinza-poZnepřístupněníN 14.5.2007 8:45

Ano pane učiteli . To je trefné.Re: Potíže se základnou nemají lidé, kteřína ni nikdy nepomysleli.

R^;-)

Ludva 14.5.2007 8:31

Nikdy už nebudu volit strany,

které sem dostanou cizí vojska.

gerontusinza-poZnepřístupněníN 14.5.2007 8:47

Doporučuji nedokonavý způsob. Re: Nikdy už nebudu volit strany,

Nevolit ty strany, které sem chtějí nebo chtěli dostat cizí vojska. A o tom to je.;-)

komantsch 14.5.2007 9:12

Re: Doporučuji nedokonavý způsob. Re: Nikdy už nebudu volit strany,

To znamena nejdrive zakazat zradce a zlocince z KSCM!(Y)

gerontusinza 14.5.2007 9:38

Vy si vážně myslíte, že když změní díky zákazu název, že změní své myšlení? Re: Re: Doporučuji nedokonavý způsob. Re: Nikdy už nebudu volit strany,

I vy optimisto. Co takhle zapojit ten zbývající závit v klidu? Víte zrádcem není jen ten druhý kdo sem zve cizí vojska z východu. Ten z druhé strany je nemlich takový, pokud mu k tomu v referendu národ nedá mandát. Takže vám posílám vámi zaslané (Y)(Y)(Y). Stačí?

Jenda 14.5.2007 17:55

Re: Nikdy už nebudu volit strany,

Obavam se, ze si muzete vybrat jenom kdy a kolik. A ktera. Bud par amiku brzy nebo hordy v lepsim pripade jenom rusu o neco pozdeji. Ale mate recht. Ty uz nikdo zvat nebude, ty prijdou samy. Bez pozvani. A Ludvovi nedojde, ze je sem dostaly prave ty strany, ktere zajistili, ze nedorazilo tech par amiku.

Svet neni bezpecny! A my, vzhledem k nasi velikosti si muzem tak maximalne vybrat s kym pujdem do party. Nejlip prave podle toho kdo nam bude nejmin kecat do nasich vlastnich veci.

lynx 14.5.2007 8:17

Posun

Doležal se posunul opět o kousek dál - od demagogie k nezakrývaným lžím. Kdepak přišel na to, že referendum k radaru nikoho nezajímá? U tohoto pána je názorně vidět, jak komunisti dokázali lidi zpracovat. On se toho stalinismu v sobě nikdy nezbaví, i když se teď tváří jako demokrat. Pořád musí poklonkovat svým idolům a hlavně nepřipustit aby lidi rozhodovali sami o sobě. Pokud je tak pro americkou základnu u nás, ať těch 61% procent lidí co jsou proti přesvědčí o nutnosti takové základny a nepapouškuje vládní hesla. Pořád jenom slyšíme někdy, možná, někdo, něco ....  Irácké zbraně hromadného ničení nás mohly vymazat ze světa během dvou hodin a byly dokonce tak dokonale maskované, že je nikdo do dnes nenašel. Ovšem Doležalové budou vždy pro takovou politiku, je to totiž pohldné - dostatečně vystrašit lidi, pak se jim líp vládne (snadněji se oblbují). Mimo to preventivní válká (okupace) je osvědčená - rusáci v Maďarsku nebo u nás, amíci mimo jiné v Iráku ...

Standa 14.5.2007 7:20

Doležal

a jeho neobratné manipulace lidmi, které zabírají na určitou skupinu lidí a ti si neuvědomují, že jsou manipulování. Kolovrátek. "Otázkou zůstává pouze, zda jim za to máme vůbec něco poskytnout. " jeho citaci chybí, že poskytneme cizímu vojsku území na věčné časy a nikdy jinak. Je zvláštní jak jedna radarová stanice nahradí statisíce lidí, kteří kontrolují elektronický provoz, pohyb lidí a techniky, jak nahradí lodě, letadla a satelity kontrolující dotčená území. Je nabíledni, jak je nadbytečný. Manipulovaní lidé si neuvědomují manipulaci a také si neuvědomují (i když to později vyjde najevo), že politici mají plány v plánech jiných plánů. Chápu proto zastánce radaru na našem území a je mi jich líto, že se nechávají tak snadno manipulovat. I hrubý manipulátor dosahuje po čase jistého úspěchu a manipulovaní to rozšíří anž o tom vědí. Holt propaganda má svoji sílu - když není argument, je dobrý i husita.  

kral 14.5.2007 7:18

raketova základna

Myslim si,že nejsme dost informovani.To je celé neštěsti kampaně proti základně.Každy si může něco vymyslet a vydávat to za vědeckou studii o radaru.Mělo by se to nechat na odbornícich ,kteři o tomto problému něco vědi.Referendum je k ničemu.

Bunny 14.5.2007 8:14

Re: raketova základna

Asi byste neměl chodit k volbám .. jste prostý člověk, politice nerozumíte a mohl byste něco zkazit. Co to přenechat odborníkům? Volby jsou k ničemu ... bééé. Až vám budou stříhat vlnu, tak klídek - oni už vědí, co je pro vás dobré.

kral 14.5.2007 13:18

Re: Re: raketova základna

Ano jsem prostý člověk/ne sprosty/k volbam chodim.ČEMU VŠAK NEROZUMÍM TAK DO TOHO NEMLUVÍM.Vy asi rozumíte všemu,takový všeuměl Paroubek.

BIS 14.5.2007 8:24

Re: raketova základna

A zeptal jste se doma, nez jste to sem napsal?

Cruton 14.5.2007 6:32

Dotaz

Kde se dá zpráva o uvedeném výzkumu nalézt? Není ani na stránkách MZV ani na stránách Factum Invenio.

taurus 14.5.2007 6:50

Re: Dotaz

Zkuste to přes Google. Já to našel hned.

Cruton 14.5.2007 7:06

Re: Re: Dotaz

Aby nedošlo k omylu - zajímám se o závěrečnou zprávu výzkumu. Rád bych se dozvěděl přesné znění otázek, počet dotazovaných apod. Jak jsem již uvedl na stránkách Factum Invenio jsem nic nenašel, na stránkách MZV jsou pouze výsledky z ledna 2007 a přes Google jsem našel jen tiskové zprávy, které o tomto výzkumu informují. Pokud jste uvedenou Zprávu našel, můžete mi prosím na ni zaslat odkaz? Předem děkuji.

taurus 14.5.2007 7:57

Re: Re: Re: Dotaz

 Příliš mnoho námahy a já musím jít spát po noční a před noční. Tak se tu dobře bavte a dobré ráno.:-)

taurus 14.5.2007 6:22

Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

 Když jsem uviděl tento film, uvědomil jsem si, že český člověk vzhledem k poloze Česka nezná příliš možná nebezpečí a neuvědomuje si, jak křehké toto bezpečí vlastně je. Neuvědomování si rizika je vlastně alibismus. Aby nemusel Čech nic dělat a nést za to zodpovědnost, tak konstatuje, že ještě rakety neletí a beztak ani nepoletí.

 Přírodní vlivy nemůžeme změnit, aspoň ne radikálně. Tedy před případným tornádem se maximálně schováme pod stůl a čekáme vůli osudu. Před možným nebezpečím agrese se brání normální státy vyzbrojením armády moderní technikou a spoluprací s dalšími státy podobně ohroženými. Ne však tak Česko! Česko odmítne na základě referenda jakoukoliv spolupráci a až dojde k agresi - schovají se všichni pod stoly a budou čekat na svůj osud! Je to vůle několika zahrádkářů z Dolní Horní, která se již předběžně vyjádřila v referendu v čele se slabomyslným starostou a Češi(bez Moraváků a Slezanů) se k nim přidají, aby nebyli proti zájmům své strany, jejichž lídři jsou pro ně ti nejkrásnější a nejchytřejší.

 Mnohdy mám pocit, že to bučí stádo volů, ačkoliv je pátek a oni jdou v sobotu na porážku!

zk 14.5.2007 7:15

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Zcela s Vašim příspěvkem souhlasím. Bohužel je to pravda.