7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MK 13.6.2007 11:59

Re: Re: ano, tak to je.

Ne, na stěnu obraz Stalinova poskoka a miláčka polistopadových bolševiků (KSČM, ČSSD) Edvarda Beneše. To je nejlepší cesta do ruského chomoutu. Panebože, i Finové se té bolševické sebrance kdysi ubránili a zachovali si rovnou páteř!

Štváč 13.6.2007 11:57

Re: germanofil doleschal jiste jen nahodou

českého nácka poznáte...

Kubeš 13.6.2007 11:55

Od autora

dobře podaná realita, je vidět že to dědkovi(ten výraz si snad mohu dovolit, je o 10 let mladší) myslí, jen nechápu tu chronickou zášť vůči presidentovi.

John 13.6.2007 11:53

Re: Re: Re: NE RADARU

Ano pitomci tomu nevěří. Uvěří až v okamžiku kdy Írán bude mít vlastní AB a on si do svého čtyřkolového miláčka natankuje benzín za 50 Kč. Protože se zblázní veškeré trhy s ropou a Írán bude moci nádherně vydírat.

Štváč 13.6.2007 11:51

Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Další komouš.

čuk 13.6.2007 11:38

Re: Re: NE RADARU

Tak proč tady chtějí stavět radar? Proti Iránu. To je přeci úplná lež, které nikdo nevěří. Válka tak velkého rozsahu se přeci plánuje desítky let dopředu.  A z hlediska ropných společností je situace v Iráku zvládnutá výborně, protože příjmy z ropy proudí tam, kam bylo před invazí zamýšleno. Vše ostatní USA nezajímá.

JE 13.6.2007 11:33

Re: Chce to silné USA!

Určitě tomu tak bude ještě dlouho. Bohužel lepší řešení není v dohledu.

JE 13.6.2007 11:32

Vcelku souhlas, jen kdyby si pan Dolezal neodpustil opucovat boty o V. Klause.

Lovap 13.6.2007 11:29

Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

"Ta touha ovládat, diktovat, expandovat není v komunistickém systému, ten to jen eskaloval, ale hluboko v každém Rusovi. Maj to prostě v sobě."  Asi tak isto ako v Američanovi, Britovi, Francúzovi, Španielovi, Portugalčanovi, Nemcovi, Holanďanovi a podobne. Všetky tieto štáty mali kedysi kolónie, čiže sa nejako rozpínali, nie?  "Další věc kterou má Rusko v sobě je vydírání. Vydírali odjakživa ostatní mocnosti i okolní státy."  To by chcelo bližšie rozobrať. Ako vydierali? Koho? Okrem súčasnosti (plyn, ropa) o om nič neviem.  "Rusové jsou prodejný, spojej se i s ďáblem, jen když z toho budou mít prospěch."  Aha, tak nie ako Američania, ktorý sa spojili s mudžahedínmi, ktorí bojovali so ZSSR v Afganistane.

Petr Benes 13.6.2007 11:20

Re: Re: Zde neco o Dolezalovych soukmenovcich a sponzorech. :-)

Tesi mne, ze mne hodnotite tak vysoko, ale zklamu vas. Sponzoruju se uz hezkou radku let sam. Dostat se k verejnym informacim na internetu neni zadny problem, pro vas ano? ;-)

John 13.6.2007 11:11

Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Až dokážeš pochopit za jakých okolností se smlouva ABM podepisovala a jak se svět od té doby změnil tak ti možná docvakne. Zatím pusto a prázdno, jen to duní.

John 13.6.2007 11:09

Re: NE RADARU

Člověče vy ty kraviny na BL žerete moc nápadně. Amík  nezvládá situaci v Iráku a bude se chystat napadnou Rusko. Máte vůbec vlastní mozek?

pahejl 13.6.2007 11:07

dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

jen dement (a dolezal) se divi ze kdyz dupne do klubka zmiji, zacnou kousat. rusko pochopitelne haji sve mocenske pozice, tim ze se brani umisteni radaru ktery je flagrantnim poruseni dohodnutych smluv ABM. ale ne, dolezal a jini politruci to prekrouti a udelaji z ruska hrozbu. cela tato saskarna kolem radaru je pouze vystraha ze pokud se evropa nezacne politicky sjednocovat, coz v budoucnu musi zahrnout i spolecnou zahranicni a vojenskou politiku, skonci v rozvratu mezi zajmy USA a RF. jiz nyni lze vysledovat snahu USA o jeji hlubsi rozdeleni a je zcela jasne proc prisli s nabidkou zakladen k postkomunistickym nejednotnym a slabym zemim, ktere tu ohlodanou kost za destabilizaci evropy a svoji pofiderni bezpecnost zato ulitbu v ocich velkeho bratra rady vymeni. to by mohlo vest k tomu ze pri hlubsim sjednocovani hodi EU odbojne postkomunisticke zeme pres palabu, a ano, tehdy muzou blbove dolezalova formatu troubit na poplach, protoze se staneme pouze hrackou v sparech velmoci.

Pavel 13.6.2007 11:07

Chce to silné USA!

Co nejsilnější. Jenom obavy ze síly USA nám zajistily a i do budoucna zajistí mír. Putin a další jemu podobní musí vědět, že je Amerika schopna udělat z jejich zemí doutnající spáleniště, pokud si něco začnou.

Martin S. 13.6.2007 10:57

Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Jen ve stručnosti: Sovětský svaz byl vždy především a hlavně Rusko a pak teprve další proti své vůli přidružené země. Veškerá rozpínavost vycházela vždy právě z Ruska. Tvrdit, že dnešní Rusko je něco jiného než Rusko v tehdejším SSSR je naprostý nesmysl. Ta touha ovládat, diktovat, expandovat není v komunistickém systému, ten to jen eskaloval, ale hluboko v každém Rusovi. Maj to prostě v sobě.

Další věc kterou má Rusko v sobě je vydírání. Vydírali odjakživa ostatní mocnosti i okolní státy. Jsou nebezpeční ne svojí silou a vyspělostí, nikdy ostatně vyspělí ani bohatí nebyli, vždy to bylo jen impérium na hliněných nohách, Potěmkinova vesnice. Jejich nebezpečí tkví právě v jejich chaosu a nevypočitatelnosti, který balej do nánosů žvástů a demagogie. Normální země vždy jen trnou, co se pod tím nánosem ukrývá - co zas udělaj za revoluci doma nebo v zahraničí, kdy zas nějakýho generalissima napadne rozpoutat válku, s kým budou uzavírat pakty, kdy zas bouchne nějakej Černobyl atd.

Rusové jsou prodejný, spojej se i s ďáblem, jen když z toho budou mít prospěch. Nechápu, že si někdo vůbec může myslet, že nám jsou něčím bližší, že s nima můžem vycházet, koexistovat. Nám jsou daleko nejbližší Němci a země západní civilizace. Rusko nikdy do Evropy nepatřilo, nepatří a patřit nemůže!

Lerak 13.6.2007 10:54

Re: Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

Protože by to znamenalo konec ruských divizí. Kapišto, primitive?

rolf 13.6.2007 10:49

Re: Rusko má imperiální ambice ? To říká leckdo.

Moc hezky napsané, bohužel v rozporu s hlavním myšlenkovým proudem v  ČR. Jen bych dodal,že žádný jiný národ nevytrpěl ve dvacátém století víc,než národ ruský. A to především pod vedením gruzína Džugašvili / Stalin /.

Kalina 13.6.2007 10:41

ANO RADARU

 ne zbabělcům a řiťolezáckým mnichovanům  !!

:-)

Sch.glosátor 13.6.2007 10:39

no, právě proto zde potřebujeme posílit vliv USA.

Základna USA nás před ruským bolševismem neuchrání. Protože už není před čím. Lidé žijí částečně v minulosti, kterou promítají do přítomnosti a do budoucnosti. Celá generace sátníků se nejen připravuje na minulou válku s již neexistujícím nepřítelem, ale v duchu ji vede, aby si ulevila od pocitu životní porážky a promarněných příležitostí.

arogant 13.6.2007 10:37

Re: Malé národy v okolí velkých národů mají obvykle nedobré zkušenosti.

Rusko je především vyjímečné v počtech mrtvích ve válkách ,hladomorech a zločinech na vlastním obyvatelstvu. A to při všech režimech které tam vládly.

čuk 13.6.2007 10:31

NE RADARU

Autor zase překrucuje fakta. Rusové se pouze brání agresi USA. To snad mají nečinně přihlížet až na ně amíci zaútočí? Politika naší rektálně-alpinistické vlády nás zatahuje přímo do středu tohoto konfliktu dvou nebezpečných velmocí. Doplatíme na to, ať zvítězí kterákoliv strana v této plánované válce. !!

arogant 13.6.2007 10:31

Re: Evropa se potřebuje především zbavit

Správně. Je lepší býti rozdrobeným kontinentem plným nacionalismu a nevyřízených účtů, který je ekonomickou třtinou ve větru.

brana 13.6.2007 10:31

Probuh

pane Dolezale  slitujte se  a usetrete nas vasich vizii. Zustante prosim u svych skoroplodnych provokaci. Podivejte co jste s tim vasim laskavym svolenim tady natropil. 

Sch.glosátor 13.6.2007 10:29

Malé národy v okolí velkých národů mají obvykle nedobré zkušenosti.

To platí obecně. Rusko v tom není nijak výjimečné. Když se podívám, kdo ještě v nedávné historické době ovládal území dnešního Ruska, říkám si, že Rusko je daleko lepší než mít za souseda nějaký Chánát.

Ivan Nový 13.6.2007 10:20

Sch. glosátore,

no, právě proto zde potřebujeme posílit vliv USA.

AeroKarel 13.6.2007 10:20

Re: Re: Autorovi

Zkuste se zeptat států okolo Ruska, potom vás ty chiméry pustí, jste-li schopen vyhodnocování faktů.

AeroKarel 13.6.2007 10:18

Re: Zde neco o Dolezalovych soukmenovcich a sponzorech. :-)

Kdo sponzoruje  vás, KGB?

Ivan Nový 13.6.2007 10:18

Kylchape,

spíše bychom každý potřebovali pušku ve skříni, jako ve Švýcarsku.

Sch.glosátor 13.6.2007 10:17

Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Přečti si několikrát po sobě co jsem napsal. Pokud problémy s chápáním a adekvátní interpretací psaného textu přetrvávají, vyhledej lékaře.Nepomůže-li, pak  faráře, protože už je to s Tebou dost špatné, když nechápeš, že dnešní Rusko není Sovětský Svaz, který opustil právě ty bolševické bludy. Chápu, že syndrom ztráty nepřítele může být nepříjemný. Já, a věřím, že i většina ostatních tady, se bez něho spokojeně  obejdeme.

AeroKarel 13.6.2007 10:16

"S Ruskem nemáme špatné zkušenosti, horší to už nebude"

Nemáme, protože nás chránilo Rakousko-Uhersko.

Malé národy v okolí Ruska ty špatné zkušenosti mají, namátkou Finové, Baltové, Poláci, konec konců ukrajinci, Gruzíni i jiní Kavkazané .......

Byzantinství, bordel, rusifikace.......

Cos to četl za dějiny, Schummi?