25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin S. 13.6.2007 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Hele a ty si myslíš, že se situace toho obyčejného okradeného Rusa nějak zásadně zlepšila??? Že už je ok, že si vyskakuje nadšením, když jsou všichni "-ský" buď na prkně, v base nebo ve vyhnanství? Teď mu zbyl sice jeden pořádnej uzurpátor, kterého "prý" Rus dokonce miluje ;-P, ale obávám se, že to je tak asi všechno.

A že si teď jako Putin víc troufá, protože je silnější než kdy dřív? Já si spíš myslím, že klasicky odpoutává pozornost od domácích problémů. A že jich je!

NEMÁ NA TO, JEN STRAŠÍ!

pbla4024 13.6.2007 16:44

Re: Re: Chceli být Rusko opravdu partnerem

Rusko udělá to, co se bude jeho šéfům jevit jako nejlepší pro ty šéfy.

V.Novák 13.6.2007 16:39

Re: Re: A on to někdo dělá?

ajajaj - arogantík se nám už začíná vytáčet! Argumentíky došly, teď dojde na nadávky.

Známe, aro, známe...

V.Novák 13.6.2007 16:37

Re: Chceli být Rusko opravdu partnerem

A chce být Rusko partnerem Západu i za cenu, že se podřídí Západu a bude tancovat dle západní píšťaličky? Má to chtít? MUSÍ to chtít?

Rusko udělá to, co se bude jeho šéfům jevit jako nejlepší pro Rusko. Teď už ano. A ptát se arogantů nebude. Možná neumí vytáčet kotilion - ale má fiňáry. a má to, co mnohým začíná chybět - SUROVINY!

Neobchodujte s Ruskem! Klidně se na ně vyajncvajdraj, jak ČR začátkem 90. let. Však on někdo projeví zájem o ruskou ropu, plyn a další suroviny. Třeba i USA - o naleziště v Barentsově moři měly zájem eminentní. Prozatím byly zklamány - plyn půjde do Evropy. Baltským interkonektorem.

A když ne USA - tak Čína. Jejda, jak Čína stojí o to, aby východosibiřský ropovod nešel do Nachodky, ale rovonu na jih!

arogant 13.6.2007 16:33

Re: Pokud chcete znát skutečnou situaci Ruska a jeho postavení, sledujte tok kapitálu.

No hlavně že to Rusko a Čína to nádherně museli okoukat na Západě, aby neumírali hlady. Kdepak soudruzi v Rusku udělali chybu, že jejich polovic než za cara? A možná už i tu jímavou Sibiř budou muset vracet zpět.Jistě víte jak o nich smýšlejí ti krásní urostlí Čínánci.

V.Novák 13.6.2007 16:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Ale řval, John, řval.

To jenom Johnové se tenkrát za břicho popadali, jakže by mohl ten zbídačelý, Jelcinem, Chodorkovským, Berezovským a jinými "-skými" okradený Rus, kteý neměl ani na výplatu penzí, ba ani služného v armádě, asi tak zaeragovat. "Jen ať si zůstane ve svých láptích, Rusák jeden - nemá na to, jenom straší!", to hlásali Johnové tenkrát.

A teď čumí s otevřenou hubou, co, John?

V.Novák 13.6.2007 16:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Turecko sousedilo s tehdejším SSSR. Přímo sousedilo - ne přes moře jako USA s Kubou.

Pochopitelně že SSSR rakety takto blízko vadily - a odpověděl instalací na Kubě. Na což USA, které vždy rády činily jiným, co nehodlaly strpět, činil-li to někdo jim, zareagoval téměř rozpoutáním války. A bez "téměř" pirátskými akty.

arogant 13.6.2007 16:27

Re: A on to někdo dělá?

To platí hlavně na vás ruský chrtíku, toho času bez kosti i perdálu, kterou byste tak rád ale tak rád zase lízal.

John 13.6.2007 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Zajímavé Novák, že Rus neřval v době vypovězení smlouvy co?

Jindřich 13.6.2007 16:21

Re: Chceli být Rusko opravdu partnerem

Psiska se můžou strhat, ale široko daleko žádná karavana.

arogant 13.6.2007 16:08

Chceli být Rusko opravdu partnerem

Západu musí přestat se surovinovým vydíráním, podporovat nepřátelské státy jako je KLDR a Írán a nastolit opravdovou parlamentní demokracii. Zatím se s ním jedná až příliš tolerantně, než co by si tato nesnášenlivá mocnost zasloužila. Blízká budoucnost ukáže, jestli se Rusko naučilo společenským manýrům nebo zůstane ve společnosti obskurních režimů. Ale zásada je , nevěř Rusovi co říká! Většinou je to v rozporu s tím co si myslí.

Karel Cikán Sudeťák 13.6.2007 16:04

Re: Re: No hleďme cikán a sudeťák !

Seš typickej běloch

Wabi. 13.6.2007 16:01

Re: No hleďme cikán a sudeťák !

!! Je dnes ještě něco takovýho možný?8-o. Tolik let po válce!!;-D

Karel Cikán Sudeťák 13.6.2007 15:55

Pravděpodobně ne, míněn je asi český nácek Wabi.

Alespoń ze souvislosti by to mělo být zřejmé.

Karel Cikán Sudeťák 13.6.2007 15:52

Re: Re: germanofil doleschal jiste jen nahodou

Českého nácka poznáte podle toho, že nemá rád Cikány a sSudeťáky. Také samozřejmě nemá rád Židy. ale na ty si již v posledních desetiletích moc netroufá.

tony 13.6.2007 15:50

Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Pahejl si asi myslí, že text prošpikovaný pubertálními urážkami bude méně blbý.

Wabi. 13.6.2007 15:43

Re: ANO RADARU

Za peníze nebo z vlastní blbosti?;-(

Wabi. 13.6.2007 15:38

Re: Míněno Doležal ?

;-D

pp 13.6.2007 14:56

Ať klidně zamíří.

Nechal bych vyhrožování ruských generálů klidně vyšumět. Jednal bych podle úsloví "psi štěkají, ale karavana kráčí dál".

Psí vrah Čumil 13.6.2007 14:55

Re: Pokud chcete znát skutečnou situaci Ruska a jeho postavení, sledujte tok kapitálu.

Hehe, glosátore, dnes se vám daří...Tohle vám radaristé nezapomenou...!!

Martin S. 13.6.2007 14:52

Re: Jinak řečeno "My jsme si naloupili a teď uděláme tlustou čáru.

Zkus to prosím převést do normálního jazyka. Buď jsem zabedněnej, i to je možné, a nechápu to, nebo si to protiřečí.

Ivan Nový 13.6.2007 14:50

Sch. glosátore,

kdo je to my. My nic neměli, všechno měl stát. A zapomínáte, že v Rusku to bylo stejné, nejdřív se museli naučit platit a předtím museli mít čím platit a ne stát, ale soukromé osoby.

Jirka 13.6.2007 14:50

Re: Těžká asymetrie

Nechci vam brat iluze, ale obe strany (USA a Rusko) prubezne modernizuji sve zbranove systemy. Samozrejme se tak deje s ohledem na jejich rozpoctove moznosti.

Ponorky - Pocty ponorek USA a Ruska jsou v soucasnosti srovnatelne (cca 14ks). Mozna USA ma o 2-3 ponorky vic. Ikdyz pripoustim, ze u 4 ponorek tridy Ohio jsou nebo vyhledove budou prestaveny na nosice Tomahawku. A co se tyka raket - urcite jste uz slysel modernizaci raket Trident II D5 ci Minuteman III. A tak by se dalo pokracovat ...

http://www.tonyrogers.com/news/us_nuclear_forces_2006.htm

Jinak je pravdou, ze nekdo vice mluvi a vice jedna (napr. zbroji) nebo se napr. o snazi o budovani novych zakladem v Rumunsku, Bulharsku atd....

Sch.glosátor 13.6.2007 14:48

až si zase vyšlápne na ty okolní či skoro okolní země, které považuje za část svého impéria ?

A co by z toho měl ? Jen zbytečné transakční náklady nevyvažující zisk. Dnešní Rus je tvrdě pragmatický a nepůjde do kšeftu, který nevynáší. Kdepak, tohle ňafání je jen pokus o sebezviditelnění se, dodat si významnosti a zakrýt, že za něco takového nikomu nestojíme. Chápu, že nemít nepřítele z takového důvodu je hodně frustrující pocit. On si leckdo myslí, že drží prst na pulsu světa a zatím nikomu nestojí ani za vytření zadnice.

Sch.glosátor 13.6.2007 14:41

Pokud chcete znát skutečnou situaci Ruska a jeho postavení, sledujte tok kapitálu.

Ten jediný je relevntní. Neschopní a chudí pohlížejí do minulosti a svůj žal utápějí v putykách, Schopní a bohatí investují. Mimo jiné v Rusku. Nádherný a perspektivní trh. Stejně tak Čína. Víte, co se říká jak jsme poznali, že Země je kulatá. Vytento jsme se na západ a enono přišlo z východu. Pod vlivem té zkušenosti jsme se podruhé vytento na východ a enono přišlo ze západu. Vzomínáte ? Prý Rusko není dobrý obchodní partner, od Ruska pryč, nic s ním nemít. Tak jsme za chvalořečení naivních idiotů, kterých se v takových přelomových časech vždycky spousta vyrojí, opustili nenesycené východní trhy a obrátili se na západ. Ten nás pochválil na naši moudrost a milostivě je od nás převzal. Včetně našich mravně zkažených a bolševismu zaprodaných obchodních zástupců a jejich kontaktů. Ti západním nositelům vyspělé kultury, demokracie a humanistických ideálů nepáchli. Tak si říkám, soudruzi, někde jste udělali chybu a pořád ji opakujete...

pp 13.6.2007 14:41

Re: Re: Re: Zde neco o Dolezalovych soukmenovcich a sponzorech. :-)

Dostat se k nim problém není. Pro někoho je ale problém rozlišit mezi informací a pomluvou.

Martin S. 13.6.2007 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Jasně, USA mělo rakety v Turecku a taky v Itálii a proto Rusko šouplo rakety USA skoro až do kuchyně, na ostrov kousek od Miami. Nevim, jak tobě, ale mě by to teda  pěkně nadzvedlo mandle. Ruleta to ze strany Ruska určitě byla.

Díky tvé "přátelské" invektivě si o tom ještě něco přečtu. Myslím, že mi z toho ale nikdy nevyjde, že Rusko je beránek, který nikdy neudělá první krok a vždy jen reaguje na výpady druhých. Tobě to tak ale evidentně vychází...

Jestli chceš porovnávat válečný kšeftování s tím, co upekli v tom paktu, tak jseš úplně mimo!

Já si s dovolením ponechám svůj názor na Rusko, bohužel asi minoritní, a tobě přenechám, abys pomocí svých bezedných historických znalostí vysvětlil nevysvětlitelné: Proč s Ruskem JO a s Amerikou NE?

Hele, ale neztrácej naději. Bude to sice pekelná dřina, budeš ty fakta muset dost přeházet, zabalit, nastříkat na růžovo, ale určitě ti to nakonec někdo zbaští ;-P

David 13.6.2007 14:31

Re: pitomost

Nebýt schopen rozlišit obhajobu svých zájmů, tedy věc oprávněnou, od expanze svého impéria, je výplod blbečka, který nechápe o světě vůbec nic. :-D

A zakazovat komukoliv, byť malému a tedy slabému, aby hájil svůj zájem proti silnějšímu ("zaměříme na vás rakety") a mocnějšímu (nevyřčená hrozba poruchy ropovodu/plynovodu znáem z Pobaltí či Gruzie), je výplod ne blbečka, ale zbabělce a posránka. Nebo zaplaceného zrádce. ;-€

David 13.6.2007 14:26

Re: Ba naopak, Herr Doleschall, vynikající vyhlídky

A on mu ty obchody někdo kazí???? Naopak Rus umně pacuje na zvyšování cen, u plynu iniciuje obdobný kartel, který ženu do nebeských výšin ceny ropy.

A Rus hlavně zaměňuje obchod za právo těm druhým (t.j.kupujícím) kecat do čehokolic, co se bratru Rusovi nelíbí.

Rus se snaží od těch obchodů odstavit sousední země, které považuje za své zájmové území, za své bývalé - a jak Rus doufá - budoucí vazaly. A tak Rus se snaží dělat obchody - a zavázat si těmi onchody - mocné a vzdálenější země tak, aby drželi ústa, až si zase vyšlápne na ty okolní či skoro okolní země, které považuje za část svého impéria.

K překvapení mnohých se Rus mohl přo nedávném setkání v Samaře přesvědčit, že obchody ano, to ostabí holt hůře. Merkelová, Barroso, nově Sarkozy ... nejsou ta samé, jako Schröder, Prodi a Chirac.

AeroKarel 13.6.2007 14:22

Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Přesné!