23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO/X 13.6.2007 14:22

Samozřejmě, tos nepoznal ty mudrci?

Určitě ne židofil.

Sch.glosátor 13.6.2007 14:21

A on to někdo dělá?

Ano. Malí ňafající psíci aby se zalíbili těm velkým. Za to od nich dostanou kostičku. Ohlodanou ;-D

AeroKarel 13.6.2007 14:20

Re: Probuh

A proč to čtete, masochisto?

David 13.6.2007 14:19

Těžká asymetrie

Každá smlouva je vypověditelná. USA vypovědělo smlouvu ABM u doby, kdy ABM se rovnalo explozi atomovky někde poblíž útočící rakety. Protože USA jednak chtěli použít čistší technologie. Ale zejména chtěli obranu na principu rizika vzájemného zničení ("MAD") nahradit opravdu obranou.

Rusové na to reagovali novými ponorkami pro nukleární rakety, balistickými raketami, chytřejšími atomovými hlavicemi. Dávno před uvažovaným rozšířením ABm do Polska a ČR. Začali vyzbrojovat další a další země, od kteých si slivbovali jejich nepřátelství se Západem, resp. zejména s USA.

Nikdo nevyhrožuje Rusům za nové ponorky (nosiče nukleárních reaket), za výrazně modernizované balistické rakety, za dodávky zbraní do Iránu a (svého času) Iráku a jiné kousky tím, že na ně zaměří své nukleární rakety, přestane dodávat žrádlo (jsou stále nesoběstační, ...), informační a další moderní technologie. A všichni to berou za normální. Kupodivu i peacnici - neslyšel jsem, že by protestovali proti novým zbraním, novému zbrojení.

Když USA s některými svými spojenci chtějí rozšířit dosah budovaního systému ABM nad většinu Evropy, tak Rusové vyhrožují nukleárním útokem, peacnici okupují každý milimetr plochy v novinách i na webech .... a naštěstí  to ne všichni považují za normální.

Vůbec tu nejde o Rusko. Jde jen a jen o stále o USA a stále ten samý antimarikanismus, částečně též o tu hnusnou sovobodu, demokracii a kapitalismus v západní a nově střední a jihovýchodní Evropě ... jehož garantem stále je zase to samé USA,  na něž je vytahován stáel ten samý antiamerikanismus ve stovkách různých podob. Vivat Pax Americana.

AeroKarel 13.6.2007 14:18

Re: Zakazovat velmoci, aby hájila vůči ostatním své zájmy je

A on to někdo dělá?

AeroKarel 13.6.2007 14:17

Re: Ba naopak, Herr Doleschall, vynikající vyhlídky

Rusofil?

pahejl 13.6.2007 14:09

Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

tesi mne, demokrat.

AndyO/X 13.6.2007 14:05

Ba naopak, Herr Doleschall, vynikající vyhlídky

Rusko není CCCP, takže se k/r/i/p/l/í/c/i a trpajzlíci jako Vy můžou postavit třeba na pindíky a bude jim to houby platné, Rus si bude hlídat svoje obchody a nikdo mu do toho už nebude žvanit.

Jirka 13.6.2007 14:03

Re: Re: Re: Re: NE RADARU

V klidu.... Benzin driv nebo pozdeji stejne za 50Kc bude, pricemz toto zvyseni ceny s Iranem vubec nemusi souviset.

Jara 13.6.2007 14:01

Co na to Paroubek?

Paroubek - z ruštiny - znamená slouha, pohunek. Samozřejmě Putinův.

Joe 13.6.2007 13:58

Re: Re: Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

Dobry vtip :-) V okruhu tisice km zadna ruska divize neni. Nejblizsi ruska zakladna je v Moldavii. Krome toho USA maji (nebo buduji) zakladny v Madarsku, Rumunsku a v Bulharsku. Respektive uz neni v Evrope moc zemi, kde by nemeli svou zakladnu....

V.Novák 13.6.2007 13:48

Re: Re: Rusko má imperiální ambice ? To říká leckdo.

Kdy? U Slavkova?

V.Novák 13.6.2007 13:44

Re: Zakazovat velmoci, aby hájila vůči ostatním své zájmy je

A tak drobátko neproduktivní až kontraproduktivní.

Zejména činí-li tak trpaslík zvíci ČR...

V.Novák 13.6.2007 13:43

Re: Re: Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

Raketami nám nikdo nevyhrožoval. Jen upozornil, že případný americký radar bude legitimním cílem. A že bude zacílen. O Čechy a Česko tam vůbec nejde. Ti budou jen collateral damages. Proč by se o nás Rusové měli start víc než Američani?

Nikdo nyvhrožoval uzávěrem přívodu ropy. Nebo mi něco uniklo? Kdypak?

Přátelství na věčné časy pomocí tanků sem zaváděl SSSR. Ne RF. Ta usilovně buduje kapitalismus a hájí své zájmy. My k nim nepatříme. Co taky od nás?

Sch.glosátor 13.6.2007 13:42

Zakazovat velmoci, aby hájila vůči ostatním své zájmy je

především trapné ;-P

Sch.glosátor 13.6.2007 13:41

Jinak řečeno "My jsme si naloupili a teď uděláme tlustou čáru.

A budeme spravedlivě dohlížet na svět, který jsme si rozdělili mezi sebe. " Aneb z loupeživého rytíře ctnostným šlechticem". A kde se bere onen humanismus  šíření ideálů "demokracie" ? No, oni se hlídají mezi sebou. Konkurence.... Nepopírám ani dobro jednotlivců¨ani humanistické myšlenky . A ty jsou vždycky přehlušeny kručením v břiše a následnými flétničkami a bubínky.

Robert 13.6.2007 13:39

Re: NE RADARU

Čuku, to ti asi napověděl Gek, jak příhodný nick pro komouše.

V.Novák 13.6.2007 13:38

Re: Re: Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Kdo se diví?

USA a SSSR uzavřely smlouvu, Rusko ji uznalo, Bushovi se nehodila - tak ji vapocěděl.

A diví se jen ti, kdo nečekali, že Rusko zareaguje. Že se nechá podříznout, nastaví krk a bude se snažit nenacákat. Tedy jedině idioti...

Robert 13.6.2007 13:37

Re: pitomost

Františku, kup si lízátko a nekomentuj věci, které jsou za hranicemi tvého myšlení. A nebo rovnou emigruj k Putinovi, nám se po tobě stýskat nebude.

vikin60 13.6.2007 13:30

Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

Josko po palici by jsi měl dostat Ty .Asi jsi řízen z blázince , jinak to není možné napsat  takový blábol! Po Mnichovu to bylo Polsko,které zabralo Těšínsko,to Ti nevadí!!!

františek 13.6.2007 13:29

pitomost

Zakazovat komukoliv, tím spíše velmoci, aby hájila vůči ostatním své zájmy je výplod blbečka, který nechápe o světě vůbec nic.

plíseň podšitá 13.6.2007 13:27

Re: Re: Evropa se potřebuje především zbavit

...než efektivním a akceschopným dobrovolným hospodářským sdružením nezávislých států. Myslím, že dohnat a předehnat je nepragmatická iluze.

Saša 13.6.2007 13:25

Opět skvělá replika.

R^

Lovap 13.6.2007 13:04

Re: Re: Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

No, toto zasa nie je až taká pravda. Amíci síce mohli s Nemeckom obchodovať, lenže vyžadovali platby v hotovosti a vlastný odvoz, čo pri dominancii Royal Navy na mori sa rovnalo samovražde. Takže výsledok bol síce taký, že obchodovať mohli, ale neobchodovali, lebo nemohli :)

Lovap 13.6.2007 13:01

Re: Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

No, pokiaľ ja vie, tak rakety na Kube boli v podstate reakcia na rakety v Turecku, nie?

A čo sa týka tej expanzie: pochybujem, že by Rusko a Čína chceli nejakú územnú expanziu. Ide o expanziu vplyvu (či už politického alebo ekonomického, najlepšie oboch) a o tú sa snaží každý štát, ktorý niečo na medzinárodnom poli niečo znamená. Viď USA.

No a "prodejnost" Francúzska a V. Británie je niečo iné. pekne si rozdelili sféry vplyvu v Afrike, al keď to boli kedysi úhlavný nepriatelia, že áno.

A čo sa týka Afg.: no amíci zasa nemali čo robiť V Grenade, Peru, Nikarague. V podstate nikto nemal nikde čo robiť, to je to. Nikto by nemal zasahovať do inej krajiny, ak naňho nezaútočila alebo sa to dokázateľne nechystá urobiť.

vikin60 13.6.2007 12:59

Re: Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Plácáš jeden blábol za druhým ! USA měly rakety v Turecku, tak  Rusko dalo rakety na Kubu ! Když  USA stáhl své rakety z Turecka ,tak Rusko stáhlo rakety z Kuby!!! Ruletu hrálo USA ,máš to nějak pomýlené!!  USA  čile obchodovalo s Německem i za války a nikomu to nevadilo!

John 13.6.2007 12:57

Re: Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

Každá smlouva je vypověditelná, nevím čemu se divíš.

komantsch 13.6.2007 12:36

Re: Kylchape,

Uz se proti tomu chysta referendum.

mel 13.6.2007 12:34

Re: Re: dalsi dolezalovo blabol, mel by se jit lecit

No smlouvy o nešíření jaderných zbraní se taky podepisovaly v jiné době. Vzato podle Tvé logiky, když se ruší smlouva ABM, můžou se rušit i jiné.

Martin S. 13.6.2007 12:00

Re: Re: Re: Rusko nách chtělo připojit ke svému tehdejšímu Sovětskému Svazu.

Ano tyhle všechny země si ve své historii prošli obdobím, kdy se roztahovali. Jenže ve 21. století už zbyla jen 1 mocnost (USA) a 2 velké země, rozhodně ale ne mocnosti, Rusko a Čína, které myslí na expanzi. A pokud si mám vybrat, které se nejvíc bojím, pak rozhodně Ruska a Číny.

Ty země, co si jmenoval, jsou na nepoměrně vyšším vývojovém stupni než Rusko a nejde je s ním vůbec srovnávat. Od nich rozhodně žádné nebezpečí nehrozí.

Nejsem historik, ale rozhodně si vzpomenu na celosvětový vídírání v době tzv. Kubánské krize, kdy si k Fidelovi navozili rakety a tvářili se jako, že se nic neděje. Přitom hráli ruskou ruletu s celým světem a je jen zázrak, že to dopadlo dobře a oni nakonec odtáhli zpátky.

O podejnosti Rusů se, myslím, není potřeba nějak rozepisovat. příkladů je spousta. Napadá mě třeba předválečná smlouva s Hitlerovem (Ribentrop & Molotov), kde si pěkně rozdělili sféry vlivu v Evropě a hned se dali do dělení koláče. Sice to byli úhlavní nepřátelé, ale proč to neudělat, když z toho něco káplo...

Co se týče toho Afgánistánu, tak Rusová tam především neměli absolutně co dělat! A když už tam byli, tak se vůbec Amíkům nedivím, že podporovali a cvičili protistranu. Z mudžáhedínů se "ďábel" vyklubal až daleko pozdějc.