25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 13.6.2007 10:12

Re: Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

On ne. My.

S tím kamarádšoftem už jsou určité zkušenosti.

pepan 13.6.2007 10:10

přátelství

Ono to bude s rusákama jako s tím příslovím o alkoholu."Alkohol je metla lidstva,ale jednotlivci neublíží".

arogant 13.6.2007 10:00

Re: Rusko má imperiální ambice ? To říká leckdo.

Jen tak mimochodem, Rusové , míním ne sověty, nám pozabíjeli pěkných pár tisíc Čechů a Slováků. Možná víc jak Němci.Takže bych byl s tím velebením zkušeností opatrný.

Sch.glosátor 13.6.2007 9:55

Díky, ale nechci.

Za prvé se hodlám držet svého kopyta a zůstat pozorovatelem a glosátorem, a za druhé  v takovém případě hrozí vysoké nebezpečí zblbnutí. A pro ten případ, jako stydlivý atheista prosím Boha, aby mě při zdravém rozumu uchovati ráčil. Momentálně kandiduji do významného postavení, se kterým má co do činění jedno pěkné povídání, které jsi sem dal před časem, a které mě oslovilo a dodalo odvahu vzít na sebe břemeno odpovědnosti nejen za sebe.

Kylchap 13.6.2007 9:50

Re: ano, tak to je.

A do oken si zavěste česnek.

Kubeš 13.6.2007 9:50

Re: Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

Ovšem musela by být snaha i z druhé strany a to evidentně není, viz příklad s výhružkami raket, uzávěru přívodu nafty a prožité historie s přátelstvím na věčné časy za pomoci tanků

Ivan Nový 13.6.2007 9:42

ano, tak to je.

alespoň ten radar zde potřebujeme jako sůl.

sociolog 13.6.2007 9:28

Re: Rusko má imperiální ambice ? To říká leckdo.

Rusko nas chtelo pripojit ke svemu tehdejsimu Sovetskemu Svazu. Pri budovani Svobodovy Armady to Stalin Pikovi nekdy v r. 1942 jasne komunikoval. Prvnim krokem byla pak likvidace naseho uzemi na Podkarpatske Ukrajine.

Jen vitezstvi Demokraticke Strany na Slovensku tesne po valce toto pripojeni dle zakarpatskeho vzoru na par let zhatilo. To, ze o tom nc nevis a tady opakujes bolsevicke bludy, je smutny priklad naseho dejinneho bezvedomi.

Saša 13.6.2007 9:24

Schummi, nechcete kandidovat?

Vás bych volil. A nejen pro dnešní glosu, s níž naprosto souhlasím.

sociolog 13.6.2007 9:17

Re: Re: Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

Chtel jsem se zeptat, jestli je Karel pri na nas namirenych raketach s jadernmi hlavicemi masochista, kdyz po tomto aktu vydirani hovori o pratelstvi.

sociolog 13.6.2007 9:15

ktere nam hrozi atomovvymi hlavicemi

Jsi masochista?

sociolog 13.6.2007 9:15

Re: Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

karel 13.6.2007 9:12

Jsem pro přátelství a spolupráci s Ruskem

A ať se Doležel třeba po...re

hasil 13.6.2007 9:11

solidní, ale

Poměrně solidní. Jediné co bych autorovi vytkl je opravdu (opakovaný ) sprostý  a zbytečný výpad proti prezidentovi. Ta fobie na Klause je už nazralá na Chocholouška.

Jinak nic ve zlém pane Doležale, ale jste ve věku, kdy bych očekával, že se k podobným praktikám, solidně se tvářící politický komentátor,nebude uchylovat. Ovšem i na vás se bolševik podepsal.

Sch.glosátor 13.6.2007 9:07

Rusko má imperiální ambice ? To říká leckdo.

Ale nikdo neříká, jak se budou projevovat v praxi. Například vůči nám. Co po nás Rusko požaduje ? Území, suroviny, otroky, daně....? Imperiální politika se vede vždy z pragmatických důvodů. Rusko jako bohatý soused bude mít jiné problémy. Jak ochránit svoje bohatství před uchvatiteli. Teď je mu nasazována prasečí hlava kvůli tomu, že o něm rozhoduje jako suverén. Celá západní Evropa vítala laciný plyn a ropu ze Sovětského svazu a nás nechala žít v otroctví. Ne Ruska, ale režimu, který z něho a z části Evropy učinil žalář národů. Kdo na Rusko zahlíží chtivýma očima ? Kdo by uvítal politickou nestabilitu a rozvrat na jednotlivé gubernie ? S Ruskem nemáme špatné zkušenosti, horší to už nebude. Rusko na rozdíl od našich bezprostředních sousedů nás nikdy nechtělo ani vyhubit ani zotročit.  Naším nepřítelem nebylo Rusko, ale jeho tehdejší komunistický režim, který byl  společným nepřítelem. Naším i ruským. Už není.  Naproti tomu Evropská Unie se mu plíživě přibližuje.

mel 13.6.2007 8:59

Re: Autorovi

Když už se Doležal tak bojí Ruska ať napíše fakta a ne plky. Kde vede Rusko válku kromě čečenska) a kde má rozmístěny svoje základny, ponorky a letadlové lodě. A porovná to s mírumilovnými amíky.

Pokud to neví, tak války se  vždy vedly hlavně  z ekonomických důvodů (i náboženské) a nejinak tomu je i nyní.

A Rusko nemá potřebu vést nějakou dobyvačnou válku kvůli území a surovinám, má spíše  problém dostatek vytěžit a prodat. A někomu se nelíbí, že se nechce dělit.

Petr Benes 13.6.2007 8:33

Zde neco o Dolezalovych soukmenovcich a sponzorech. :-)

http://www.novinky.cz/zahranicni/spiegel--svaz-vyhnancu-je-prospikovan-nacisty_92917_rsf6a.html

Kubeš 13.6.2007 8:17

Autorovi

tentokrát nelze nic vytknout, bojím se že má ve všem pravdu.

Kylchap 13.6.2007 8:14

Kde jsou ty zlaté časy

kdy opilec Jelcin "propíjel Rusko". Takového prezidenta si pánové Doležalové nemohli vynachválit. Což takhle preventivní úder či humanitární bombardování?

Saša 13.6.2007 8:14

Evropa se potřebuje především zbavit

EVROPSKÉ UNIE.

Evropská unie ohrožuje evropany víc než všechny ostatní mocnosti dohromady.

fox 13.6.2007 8:05

Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

Plný souhlas.Jenom připomenu,kolik pak asi ta divize stojí denně.Jsme ochotni něco pro sebe udělat,např.tím,že něco zaplatíme??Chtěl bych slyšet Puchejře a Záprdka,co oni na to.Jinak souhlasím,že v rusku bych je viděl rád.

Joe 13.6.2007 7:49

Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

A muzete me objasnit k cemu by nam tady byla americka divize ?

kdokoli 13.6.2007 7:39

Re: Chce to jen zachovat chladnou hlavu

Naprostý souhlas. R^>-

EmilXX 13.6.2007 7:38

Evropa se potřebuje především zbavit politického MARASMU

směsi "multikulturalismu" "politické korektnosti" sebevražedné imigrační politiky, zelené proticivilizační politiky a další veteše.

Orientace na USA je za této situace logické řešení, současně se ale musíme snažit změřit sebevražedné chování EU. To znamená hledat spojence pro tuto politiku ve všech zemích EU, tam také nejsou všude úplní idioti, pouze jsou umlčování.

Borek@exil 13.6.2007 7:34

Re: Doležal

Ze které to strany vpadla západní mocnost CCCP do Polska, Finska, Litvy, Estonska, Lotyšska?

Bob 13.6.2007 7:34

Re: Doležal

Nemáte tak úplně pravdu, protože v politice fyzikální zákony neplatí. V politice se už mnohokrát  v minulosti stalo, že snížení tlaku na straně jedné vyvolalo obrovské zvýšení tlaku z druhé strany. To ostatně dělá každý agresor a násilník. A že Rusko bylo, je a určitě i bude silový agresor - to je přece historicky nevyvratitelné.

šakal 13.6.2007 7:29

No...tentokrát dobré!...

...Dokonce i ten přisprostlý výpad na prezidenta bych výjimečně skousnul, jelikož Klausišova zahraniční politika ve vztahu k Rusku a rovnou měrou k USA je vážně slabá ;-P

Mirco1 13.6.2007 7:14

Re: Re: germanofil doleschal jiste jen nahodou

ANo, Doležal se o tom letmo zmínil, a to zhruba takto: Zlí Evropané a Američané svým neustálým přopomínáním trapné epizody druhé světové války vhánějí ubohou německou nevěstu do spárů Ivana. Můžou za to oni, zvláště Češi.

Takhle pan Doležal zhodnotil skandální Schroderovy námluvy s Putinem, které měly za cíl jako už dvakrát vytvořit louskáček drtící střední Evropu.

Standa 13.6.2007 7:03

Doležal

coby malý agitátor a propagandista zaspal změnu století a s ním mnozí další Čechoameričané v Česku. Světové války přišly 2x ze západu a schyluje se k tomu, že Západ znovu rozpoutá preventivně světovou válku a ta nebude ve stylu minulé. Každý stát se snaží chránit své národní zájmy, dokonce i my. Takže každý má na to právo a my nejsme ti, kdo do toho mohou (jako malý stát) mluvit. Bude-li to směřovat k dohodě mezi Ruskem a USA, bude to krok správným směrem. Nedohoda bude nevýhodná pro všechny a dostaneme skvělou šanci stát se potravou pro případné záření. Tlak vytváří protitlak.

Lea 13.6.2007 6:52

Re: germanofil doleschal jiste jen nahodou

pokud byste četl pana Doležala pravidelně,i tohle bylo kdysi na place.Jestli si myslíte,že hodnota příspěvku stoupá s počtem slov,kterými autora urazíte,je to vaše věc.