17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
enig 12.1.2010 8:48

Re: Úroveň české společnosti

Jane, úroveň společnosti je dobrá, nebo alespoň taková jaká je. Společnost dává přednost stávajicím stranám proto, že je má  přečtené a oproti těm dosud nevoleným ví co od nich očekávat, neboť ty zatím nevolené budou si chtít nahrabat a to ve větším rozsahu - aby si nahrabali alespoň tolik co ty stávající.

vltava 12.1.2010 8:26

Také nejznámější

Pan Paroubek má šanci se stát také nejznámějším českým politikem. Pokud vyhraje příští volby, tak si jeho jméno budou opakovat ještě naši pravnuci, protože tak dlouho se budou splácet po něm dluhy.

Jeho popularita je zcela přirozená. Díky všeobecnému volebnímu právu dojde k volbám průměr, který zvolí pochopitelně zase průměr. A to pan Paroubek nepochybně je. Navíc má schopnost dávat na otázky jednoduché, snadno pochopitelné nesprávné odpovědi (např. jeho slavné "Dluhy se platit nemusí") a tomu průměrný volič rozumí.

JaS 12.1.2010 8:29

Re: Také nejznámější

hrůza je v tom, že ten "průměr" je silný podprůměr (alternativní inteligence)!

Sauron 12.1.2010 8:39

Re: Také nejznámější

Já bych to ještě trochu poupravil:

Nadprůměrné množství voličů je podprůměrných a zvolí si v rámci hesla "VŠICHNI JSME SI ROVNI" ze svého středu takového, který je nebude převyšovat! Tj. Paroubka....a dobře jim tak! My už se z toho nějak vylížem, ale ti podprůměrní padnou na držku úplně. To už se ovšem ti, které si ze svého středu zvolili, budou válet někde v Karibiku.

lucinapes 12.1.2010 11:57

Re: Také nejznámější

Paroubek není nijak podprůměrný, je to arcigauner, který nemá zájem o nic jiného, než svůj největší zisk a moc, a umí manipulovat šikovně s voliči a zastrašit spolustraníky. Proti němu byl Hitler státotvorný idealista. /a to on vlastně byl, akorát měl ty ideály špatně/. Paroubek má ideál sama sebe a stát mu může být ukradený, leda jako dojná kráva a leštitel ega.

zoch 12.1.2010 8:20

Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

Nikoli .  ODS programově likvidovala jakoukoli konkurenci na pravici. Někdy se dohodla jako např. s Bendou a KDS byla zadávena,pohlcena a pouze dvě-tři osoby na tom vydělali z řad KDS. Jiní byli likvidováni bez nabídky asimilace . Z těch všeobecně viditelných příkladů vypichuji ED p. Kasla,kteří záměrně po dohodě s levicí nedostali peníze z voleb aby nemohli růst a konkurovat v Praze i mimo ní. Po volbách v r. 97 měla ODS,pravicově laděná KDU a US většinu 102 ve sněmovně,ale vhodnější byla pro ODS tehdy spolupráce s ČSSD. To je neodpustitelné s katastrofálními následky.

Kdosi mne zde napsal,že si nevidím na špičku nosu protože Klaus jen dodržel slovo, které dal Zemanovi.  Ale Klaus přece už dříve nedržel slovo.  Když potřeboval prosadit reformy  ,slíbil restituci církevního majetku v rámci koaličních dohod ODS,ODA,KDU.  Neudělal ale vůbec nic a také slíbil....  Čili je to tak,že sliby se plní jen když se to hodí.

Viníkem nešťastné situace tedy není  nic jiného než  fatální chyba při osazování úhelných kamenů vymezujících pozici ODS vůči konkurenci a na pravici zvlášť. Pravidlo " Já a potom dlouho nic " zničilo oerspektivy zdravého vývoje a já se mohu jen domnívat,že to byl prvotní zájem rezidentury FSB v Praze.

Topolánek se objevil sice ještě tak nějak včas,ale nemohl se ihned vůči Klausovi vymezit ačkoli neblahost důsledků oposmlouvy mu byla jasná. Neměl ani sílu na to,aby se pokusil poodhalit různé tragédie té doby. Pod ČKA  se vše rychle v jejich složkách schovává. A nyní už  ?  Pokusit se před volbami nastavit zrcadlo své vlastní straně, omluvit se všem pravicověji smýšlejícím a pokusit se dostat vše do jednoho houfu proti vesměs konzolidované ČSSD.

Paroubek má také své Foldyny a podobnou pakáž. Ale je vůči vnitřní opozici nesmlouvavější.

Mgr. Milda 12.1.2010 8:31

Re: Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

S tou církevní restitucí to Klaus navlékl ovšem šikovně, udělal to za něj jeho intimus Tlustý. Další faktor, snižující volitelnost ODS je jejich silně pochybný postoj k EU. Všichni odpůrci LS patří k jádru staré postkomunistické ODS. Nelze, než za tím vidět vliv východních tajných služeb. KDU zase má za předsedu Cyrila Svobodu, to je osobnost, silně připomínající pátera Plojhara neblahé paměti. Páteř tihle křesťané nemají, pro krejcar si nechají koleno vrtat. K těm třicetikorunáčům se ovšem výborně hodí a tím jsou většiny dány.

Minutus 12.1.2010 9:34

Příhrála, samozřejmě neúmyslně

Odepsali se hloupě prováděnou reformou zdravotnictví.

Budař 12.1.2010 11:12

Re: Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

Pane, vy si opravdu nevidíte na špičku nosu, ten pisatel měl pravdu. Zalistujte trochu v archivech, aby jste věděl, jak to doopravdy bylo. To co píšete, můžete vyprávět vnoučatům, ale ne lidem kteří to prožili. Vy si opravdu nepamatujete, jak KDU a US, tyto pidistrany ODS vydíraly ? Že když jim nebudou splněny jejich požadavky , koalici nevytvoří a budou jednat se Zemanem. Proto přes všechny kecy, zejména těchto dvou stran, byla opoziční smlouva geniální politický tah. ODS tak alespoň částečně mohla zasahovat do dění země a nedovolit socanům prosadit jejich bolševické plány. Jestli si toto nepamatujete, tak  trpíte asi " Alzheimerovou chorobou ".  

zoch 12.1.2010 11:27

Re: Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

Pane Budař !

To,co říkáte  zde je neustále omýlaná nepravda. Ony "pidistrany" chtěli jen jediné  -  neúčast Václava Klause v budoucím kabinetu zejména pak na postu jeho předsedy a když se nad tím zamyslíte,tak měly ony strany svatou pravdu a velkou jasnozřivost. Správně předpokládaly,že pokud tam Klaus bude,nebude možné s ním osobně spolupracovat z jasného důvodu osobních averzí mezi Klausem,Luxem,Philipem a Rumlem. Nemohlo by to fungovat. A ony " pidistrany" ukázaly,že našly východisko tak,aby pravice nepustila  všechny ty fízly a staré .intrikány obklopující Zemana  do Strakovky.   Kdo si neviděl dál než na tu špičku byl VK. Proto jako státník nemá nejmenší cenu. Jeho vlastní postavení mu bylo bližší než směřování země doprava. Důsledky vidíme dodnes.

lucinapes 12.1.2010 11:52

Re: Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

vy jste asi žil jinde a četl jen Rudé právo z té doby. Navíc Philip je (snad, z vašeho pravopisu by nebyl moudrý nikdo) člen britské královské rodiny nebo značka cigaret, ale ten, co Bendovi zlikvidoval KSD a snažil se zlikvidovat i ODS, byl Pilip, svého času korunní princ ODS. Rumla do ODS přijal Klaus ( přes odpor spolustraníků) a dal mu post ministra vnitra. Lux je, jako všichni lidovci počínaje Plojharem, kapitola sama pro sebe, stejně jako Kalvoda.

Budař 12.1.2010 12:06

Re: Níže čtu,že ODS přihrála Paroubkovi atd.....

Pane, vy budete zřejmě z  té nenávistné strany vůči V.Klausovi, z hradní strany pravdy a lásky, to by odpovídalo vašemu příspěvku. Co si tady ti vyčůránkové dovolili diktovat  vítězné ODS, kdo má být v čele jejich strany. Neslýchaná drzost na to, kolik získali hlasů ve volbách a byli rádi, že přelezli 5 % hranici. Víte proč dalo 2  mil. občanů hlas ODS ?  Protože byl v čele strany V. Klaus, který se od těch hochštaplérů nenechal opít rohlíkem, protože byli nuly. Jinak bych vám doporučoval, zdržet se takového výroku, že V.K. jako státník nemá cenu. To musíte být hodně zpito..lý, možná že chodíte na školení k těm neználkům jako je Bursík s Káťou Jau, nebo Liška.

liberal shark 12.1.2010 8:18

warning

Bude-li Prase premiérem či dokonce prezidentem, využiju svého práva na ozbrojený odpor, daného Ústavou ČR a Základní listinou práv a svobod ČR.

JaS 12.1.2010 8:23

Re: warning

Pěkné gesto. Pořiďte si k tomu některou ze "zbraní" Syvestra Stallone, co furt střílí a nemusí se dobíjet (a je patrně plastová).

pepa 12.1.2010 8:24

Re: warning

Nevím proč tady štvete proti paroubkovi a čssd. Strana která by vůbec neměla existovat je ODS. a tento kapitalisticky system.

Josef 12.1.2010 8:41

Re: warning

Zažil jsem vládu levice v minulé éře.  Mohu  Vám  říci,  že  Proubek  se  chová  jako  naprostý  nepřítel  státu  a  jeho  obyvatel !  A  ta  jeho  kamarila  je  na  tom  stejně,  vedená  snahou  se  mu  zalíbit  a  získat  tím  tučná  koryta !  Jestli  vyhrají,  nastane  kones  tohoto  státu  a  dnes  ještě  patrného  náznaku  demokracie.

Sauron 12.1.2010 8:45

Re: warning

lid soudruhu! Socialismu a vlády jedné strany KSČSSD se dočkáte již brzy, nejspíš v červnu!

. 12.1.2010 8:57

Re: warning

já jsem klidný, ale vy jste flustrovaný

Sauron 12.1.2010 9:03

Re: warning

Ano, z návratu Paroubkových komunistů k moci :-)

sofiv 12.1.2010 9:34

Re: warning

flustrovaný říkáte -- mrkající smajl

Kolumbo 12.1.2010 9:30

Re: warning

Bože, proč musejí být všichni dohromady, proč se nemůžeme rozdělit podle přístupu k životu stejně, jako jsme se rozdělili se Slováky kvůli národním krojům! A klidně by to šlo - společnými institucemi vy byla armáda, policie a omezená státní správa. Solidaritu bych zrušil - jednotlivé složky společnosti by si ji mohly zavést na soukromé bázi. Členové ČSSD by si zavedli zdravotnictví zdarma a dodatkové progresivní "dobrovolné" daně, komunisti by měli zdarma vše, ovšem vše, co vydělají by házeli do společné kádě jako druhdy na Táboře. A zdarma by to měli jen mezi sebou, služby zvenku by museli platit, jako komunita, nebo se bez nich obejít. Rád bych věděl, jak dlouho vy vydrželi. Cha!

. 12.1.2010 9:34

Re: warning

otázka je, kdo by na Váš "podnikatele" pracoval

Sauron 12.1.2010 10:43

Re: warning

Otázka je, kdo by Vás "zaměstnance" zaměstnal a prodal Vaši práci tak, aby jste mohli dostat výplatu. :-)

. 12.1.2010 10:54

Re: warning

to už tu jednou fungovalo , pracující bez "podnikatelů", ale  "podnikatelé" bez pracujících, to tedy nevím.

Sauron 12.1.2010 11:30

Re: warning

Chtěl jste nejspíš napsat NEFUNGOVALO. Za těch 40 vítězných let "pracujících bez podnikatelů" jsme z 12.příčky nejvýkonnějších ekonomik světa klesli na chvost páté desítky za takové země jako je Turecko, Chile či Argentina.

Víte, vono těch "pár" podnikatelů, které tady ta státní buzerace ještě nepřestala bavit a kteří v tomhle slzavém údolí ještě zaměstnávají lidi, může taky pěkně zvednout kotvy, sebrat kapitál i know-how a jít tam, kde mu vytvoří lepší podmínky. Ale prostého zaměsnance čeká pracák, sociálka a k tomu Paroubek ve Strakovce. Tuhle perspektivu Vám tedy závidím!

lucinapes 12.1.2010 11:43

Re: warning

proč nejste v Severní Koreji? Tam by z vás měli - na rozdíl odsud - radost.

vltava 12.1.2010 8:33

Re: warning

V Ústavě žádné takové právo není.

Ono je tam vůbec málo skutečných práv - je tam sice právo na svobodu projevu, ale zkuste zahajlovat. Je tam sice právo na soukromý majetek, ale když máte smůlu a přes Váš pozemek má vést dálnice, tak Vám ho vyvlastní. A tak je to se vším.

Lea 12.1.2010 8:14

pane Doležale

věřím, že je pro vás ODS jistým zklamáním. Já to vidím stejně tak, jako bývalý člen ODS Havlík.

http://www.ct24.cz/vysilani/2010/01/02/10116287760-210452801340001-18:31-politicke-spektrum/1/

NL 12.1.2010 8:13

Předseda ČSSD

je odpudivý typ lídra, důsledného v naprosté bezohlednosti. Dohody jsou od toho, aby se dodržovaly, dokud se nám to rentuje.

Tak přesně tenhle problém jsem měl s ODS. Nezajímá mne pokud Paroubek nedodržuje dohody s Topolánkem, nebo Topolánek s Paroubkem. Co mne ale hodně zajímalo, bylo, jak Topolánek dodrží dohody se mnou, jeho voličem. A Topol se ukázal jako naprosto odpudivý typ lídra. Sbohem a řetěz.

JaS 12.1.2010 8:27

Re: Předseda ČSSD

Na Paroubkovi je nejhorší, že není sociální demokrat. Pak ČSSD nemůže být solidní politickou stranou, která by normálním způsobem držela v šachu svého hlavního opozičního partnera - jedině vzájemným hlídáním se dá udržet slušná politická scéna, která nedovolí dělat fauly.