17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MJK 12.1.2010 12:14

Re:

Nikoliv, ten člověk naopak říká vždy pouze a jenom to, co lidi chtějí slyšet. Nazývá se to - populismus.

Jirka 12.1.2010 12:45

Paroubek říká to, co lůza ráda slyší

Proroku Paromede,

velmi se mýlíš - Paroubek říká to, co líná, hloupá a neschopná lůza (= jeho voliči) velmi rád slyší.

Ale v jednom máš pravdu - v komunistech on žádné zlo nevidí. Jestli to nebude tím, že je to taky bolševik. 

novaz 12.1.2010 12:48

Re: Paroubek jen říká to, co lidé neradi slyší

Proroku, téměř trefa. Jenom takový malý detail. Paroubek říká právě jenom to, co chtějí lidé slyšet. Sliby se slibují, blázni se radují a všelijací proroci kecají bludy. Navíc proroku, tak nějak vám unikl záznam oslavného projevu mladého Paroubka na únorový komunistický puč. Vědomě lžete, nebo si jenom tak tady žertujete? A abych nezapomněl, za totáče nás dohromady se Slovákama bylo patnáct miliónů, takže si rovněž trochu zopákněte základní početní operace. Jinak opravdu kvalitní příspěvek, všechna čest v práci...

Janula 12.1.2010 14:15

Re: Paroubek jen říká to, co lidé neradi slyší

Zajímalo by mě,zda se dá vymyslet stratégie,jež by přiměla půl miliónu mladých lidí jít k volbám.Co se ještě musí stát,aby prozřeli?

Harry 12.1.2010 16:31

Re: Paroubek jen říká to, co lidé neradi slyší

"77, 9 milionů lid" jeste par vypadku proudu vecer  a prevalcujeme v populaci USA.

jirka.s. 12.1.2010 17:48

Re: Paroubek jen říká to, co lidé neradi slyší

Nebojte se, ty výpadky proudu po slavném rocově vítězství zase budou! Mne to ovšem už nezaskočí, já už mám zkušenosti! Když komouši vypli na Štědrý den 1951 proud, otec mi v té tmě rozšlápl nádherného bakelitového tudora, kterého jsem právě vyfasoval od Ježíška!

MarS 15.1.2010 12:15

Re: Paroubek jen říká to, co lidé neradi slyší

Nepochybně. Nebude on Paroubek nakonec vlastně mesiáš?

občanka 12.1.2010 11:22

Paroubek vládne, aniž by vyhrál jediné volby a ostatní dělají, že je to takhle

v pořádku. To je hodně špatné, protože i voliči jsou přesvědčováni o tomtéž. A demokracie nám nepomůže. Kdy se pozná, že politik demokraticky zvolený (Hitler) se stává diktátorem?

Chris Kelvin 12.1.2010 11:44

Re: Paroubek vládne, aniž by vyhrál jediné volby a ostatní dělají, že je to takhle

Schválně, jestli bude vládnout i poté, co nevyhraje další :-)

enig 12.1.2010 11:55

Re: Paroubek vládne, aniž by vyhrál jediné volby a ostatní dělají, že je to takhle

a věříte že to v uvozovkách jde, pomocí obstrukcí pod heslem čím hůř tím lépe ?

Vocílka 12.1.2010 11:21

Na této diskusi se mi líbí

zejména to,jak si diskutující navzájem krásně nadávají. Také všichni svorně tvrdí, že Paroubek vyhraje volby. Nebylo by rozumnější zdůrazňovat o co lepší a pro všechny nadějnější je program ODS?

. 12.1.2010 11:27

Re: Na této diskusi se mi líbí

program ODS je dobrý pro horních 10 tisíc. jinak pro nikoho

Budař 12.1.2010 11:35

Re: Na této diskusi se mi líbí

Soudruhu, ty si to asi neuvědomuješ, ale spolu s Bizonem jste postiženi insufiencí. Zkuste se léčit, jestli to bude něco platné. Spíše ne.

Kecal. 12.1.2010 11:47

Re: Na této diskusi se mi líbí

Dobrý.

Martin II 12.1.2010 12:06

Re: Na této diskusi se mi líbí

Jó,když dojdou fakta,zečne se soudruhovat. Vy patrně máte patent na rozum,že. Program ODS je skutečně ušit pro horních 10 000,kteří zbohatli z podvodů v období 1992 - 2009

Budař 12.1.2010 12:25

Re: Na této diskusi se mi líbí

Vy jste snad s těma soudruhama z jednoho ochranného zařízení. Ty jsi na tom ještě hůře než oni, ty jsi totiž infantilní a to se léčit nedá. Ty zbohatlíky myslíš asi Paroubka / městská banka /, Grosse, s.Palase, Zgarbu, Fencla, Schlinga, Tvrdíka, Sobotku, Bendu / nevěstinec /, Ratha a další. Souhlas. 

Tomas B. 12.1.2010 12:06

Re: Na této diskusi se mi líbí

Program ČSSD je zas dobrý jen pro členy té strany a jejich rodiny - tedy pro oranžových deset tisíc. Jinak pro nikoho.

lucinapes 12.1.2010 12:46

Re: Na této diskusi se mi líbí

no, nejsem rozhodně horních 10000, asi ani horní milion, ale jsem členka ODS a navíc v důchodu. Tak nevím, co je špatně, jestli moje, nebo vaše uvažování. Hlavně, že mně to moje vyhovuje a mám čisté svědomí před potomky. 

volič 12.1.2010 16:54

Re: Na této diskusi se mi líbí

A to ti nakukal kdo ? Samozřejmě Paroubek. A pročpak náš velikán obráží pětihvězdičkový hotely, podle jeho slov se jezdí oblékat do ciziny, tak to se jaksi neslučuje s jeho pokryteckými kecy ! Paroubek má program pro lidi, ale jeho vlastní program je trochu jiný !!!

Jirka 12.1.2010 12:48

Re: Na této diskusi se mi líbí

Chcete vládu sociální demokracie? Volte ODS!

Honza 12.1.2010 11:17

Jistota desetinásobku

Než vstoupil Viktor Kožený na scénu se svým desetinásobkem,zájem o kuponovku byl asi u 20% občanů.Způsob reklamy,do té doby neznámý,zabral."Více takových Kožených".Události nabraly spád a autor těchto slov zíral,jaký to nabralo směr.Ačkoliv V.Klaus nikdy nedoporučoval investovat do fondů a upřednostňoval investovat samostatně,mnoho občanů to pochopilo po svém.Desetinásobek je desetinásobek.Jak čas plynul,české silnice křižoval těžký americký tahač,mající problém s dimenzí našich silnic.Byl to symbol neoddělitelných jistot a prosperity.Kdybych nečetl zaručeně pravdivé zprávy,myslel bych si,že za volantem seděl Viktor Kožený.

Vocílka 12.1.2010 11:27

Re: Jistota desetinásobku

Ano i já předpokládal,že privatizace(kuponové) se zúčastní pouze ti, kteří mají o určitou konkretní společnost zájem a chtějí ji vlastnit a pracovat v ní. Vstupem "jistoty desetinásobku" kuponová privatizace téměř ztratila smysl.

Budař 12.1.2010 11:32

Re: Jistota desetinásobku

Pane naprostý souhlas. Také slova V. Klause byla cílena na reklamu a ne jak si to někteří hlupáci vysvětlují. Já osobně jsem neinvestoval do fondů, ale do různých podniků, které jsem si dle informacích o nich vybíral a vydělal jsem na tom. Někteří lidé které znám i z mého příbuzenstva, dali své knížky  do fondu Koženého a VŠICHNI DOSTALI DESETINÁSOBEK, tj. 10 000 Kč.

lucinapes 12.1.2010 12:41

Re: Jistota desetinásobku

ba ne, někteří tam těch 10000 nechali, s tím, že dostanou ještě víc, a pak to krachlo - to jsou ti, kterým Kožený "něco" udělal - ostatní jen papouškují, že je zloděj. Zato Kocáb je ministr.

Tomas B. 12.1.2010 12:03

Re: Jistota desetinásobku

Václav Klaus a vůbec ODS má od počátku problém s marketingem. Nazvat například akci, při které měla být část majetku státu rozdána občanům - Kupónová privatizace - no, nevím, nevím. Přitom stačilo změnit nálepku a stejná akce mohla být dnes vydávána za příklad extrémní sociální citlivosti postkomunistických reforem. Nestalo se. Stejně tak - Rovná daň - kristepane - nebylo pak nic snazšího, než přesvědčit hloupější 1/3 populace, že díky "rovné dani" budou platit "bohatí" i "chudí" tak nějak stejně :-) Tedy ne stejné procento, ale stejnou částku... Prostě a zkrátka - milá ODS, prosím používejte napříště přívlastky jako sociální, spravedlivý, ohleduplný, citlivý. Slovo "rovný" jen v případě nároků, nikoli povinností. A hlavně se vyvarujte takových slov, jako "privatizace" či"poplatky". Díky moc.

Honza 12.1.2010 14:48

Re: Jistota desetinásobku

Výrobní prostředky byly majetkem všeho lidu,takže nešlo o nějaké rozdávání.Jen byl naplněn cíl,nejvyšší stupeň společnosti,t.j.každý podle svých možností,každému podle jeho potřeb.Každý má možnosti a potřeby jiné,což je přirozené.

Jirka 12.1.2010 12:55

Re: Jistota desetinásobku

Kdo používal mozek a investoval samostatně, vydělal mnohonásobně více, než mrzký desetinásobek.

Kdo se - jak byl zvýklý od bolševika - nechal vést za ručičku ve fondech, může si s Viktorem zazpívat zplna hrdla - teď už máme, co jsme chtěli...

P.S. Tato píseň se bude hodit i po brzkém státním bankrotu - trénujte!

Harry 12.1.2010 16:37

Re: Jistota desetinásobku

"Kdo používal mozek a investoval samostatně, vydělal mnohonásobně více, než mrzký desetinásobek" Je to pravda, ja koupil akci jednoho podniku, pak mi nabizeli dvacetinasobek, ja to nevzal, za rok jsem to prodal za dvojnasobek. Za to pouceni, drahe, to snad stalo.

Tomas B. 12.1.2010 10:48

Paroubek je v tom nevinně.

Tedy ne že by snad nebyl arogantní hulvát, ne že by nenesl odpovědnost za to, co dělá. Nicméně, kdyby se neobjevil Paroubek, zvedl by prapor populismu někdo jiný.

Od začátku tisíciletí roste v celé postkomunistické části Evropy socialistický resentiment úměrně době, která uplynula od pádu Berlínské zdi a úměrně únavě z budování ranného kapitalismu. U nás stejně jako v Maďarsku, Polsku i východní části Německa. Ve všech postkomunistických zemích se vytvořily v podstatě dva bloky voličů - 1) ti, kteří se domnívají, že pádem komunismu získali a 2) ti, kteří se domnívají, že pádem komunismu získali neoprávněně málo (ve srovnání s těmi druhými). Ty kategorie jsou samozřejmě značně subjektivní, ale v té druhé skupině dominují jednoznačně (a celkem logicky) důchodci. Samozřejmě ne každý důchodce volí populisty, ale v průměru jsou prostě lidé v důchodu determinováni omezenou životní perspektivou a nižší životní úrovní - to je prostě fakt. Taky je fakt, že ve stáří se člověk stále častěji ohlíží do zadu (a má tendenci vidět minulost - svoje mládí -  mnohem růžovější). Jednoduše - důchodci jsou dnes skupinou, která zcela zásadně ovlivňuje politické spektrum - je to skupina velmi početná a pokud jde o politické preference silně homogenní. Jediný problém této voličské skupiny je pasivita. Je proto potřeba vytvářet neustále fikci jakéhosi zásadního střetu, který se rozhodne právě teď v této chvíli. Prostě udržovat voličstvo v napětí - protivníka líčit temně, redukovat politiku na jednoduché - JÁ nebo ON. To Paroubek umí. Ale dokázal by to i leckdo jiný. Doba prostě vynesla do popředí Paroubka, protože takového "typa" bylo lidu třeba. Paroubek není diktátor, je to svobodně zvolený představitel jedné veliké voličské skupiny.

Chris Kelvin 12.1.2010 11:00

Re: Paroubek je v tom nevinně.

Znám hodně důchodců, a drtivé většině z nich se při vyslovení jména Paroubek nebo při oznámení preferencí komunistů ve zprávách ježí vlasy na hlavě.

Vaše uvažování je podle mě v tomto případě příliš zjednodušené.