1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Mackova facka

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaara 22.5.2006 12:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zanedbaná výchova

Ne, ne, ne, zbabělé bylo osočit M.M. v novinách, že si vzal svoji ženu pro peníze. To je vrchol zbabělosti, zatahovat do sprostých urážek manželku dotyčného. To, co následovalo byl spravedlivý trest pro velkohubého fracka. Bohužel se asi minul účinkem, neboť p. Rath je patrně nevychovatelný

Čtenář 22.5.2006 12:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zanedbaná výchova

Jak se to veme! Možná by se dalo říct, že se tím manželky pana Macka vlastně tak nějak zastal .....

James 22.5.2006 12:20

Re: Re: Re: Re: Zanedbaná výchova

RvRvRv

ales 22.5.2006 11:59

Re: Zanedbaná výchovanejspíš

Protože nazýváš někoho kreaturou, dočkáš se nejspíš stejně urážející odpovědi. Ješitně uražen půdeš stejně jako Macek někoho zmlátit. Sám jsi nevychovaný.

Jaara 22.5.2006 12:03

Re: Re: Zanedbaná výchovanejspíš

Promiňte, máte snad pro ony pány výstižnější název než kreatury? Sem s ním...

ales 22.5.2006 12:25

Re: Re: Re: Zanedbaná výchovanejspíš

Mohu tvrdit, že kreaturou jsou Klaus, Topolánek, Kočárník, Kožený, Šrejbr, Macek. Máte snad pro ony pány výstižnější název než kreatury? Sem s ním...

Jaara 22.5.2006 12:33

Re: Re: Re: Re: Zanedbaná výchovanejspíš

No vidíte, jde tedy vlastně jen o úhel pohledu, že? Čili, díváme-li se na naše politiky zprava či zleva. Dofám, že pravicový pohled zvítězí a kreatury typu Paroubka, Ratha, Jandáka a spol. se ocitnou v ofsajdu (čti mimo koryta).

krdak 22.5.2006 11:45

Ať se Macek nezlobí na zrcaldlo, když má sám křivou hubu.

Pan Macek je hovado který si do huby nevidí. Sprostě a agresivně se o jiných vyjadřuje neustále. Stačí se podívat na jeho stránky. Je celkem logické, že že se našel někdo kdo použije na hrubý pytel hrubou záplatu. Ať se Macek nezlobí na zrcaldlo, když má sám křivou hubu.

James 22.5.2006 11:53

Re: Ať se Macek nezlobí na zrcaldlo, když má sám křivou hubu.

NEMÁM STEJNÝ NÁZOR JAKO VY.

vita 22.5.2006 13:02

Re: Re: Ať se Macek nezlobí na zrcaldlo, když má sám křivou hubu.

A?

Jaara 22.5.2006 12:00

Re: Ať se Macek nezlobí na zrcaldlo, když má sám křivou hubu.

Nevšiml jsem si, že by se kdy navážel do manželky protivníka. Vy ano? Sdělte mi, prosím, kde, nebo přestaňte s jeho ostouzením. Děkuji.

Saša 22.5.2006 11:40

Velmi zdařilý článek. A výstižný.

Jen bych dodal:

a) Tvrzení, že si vzal svou manželku pro peníze, je vulgární útok i na jeho ženu, ne jen na jeho morálku. Tím totiž říká, že je ošklivá, hnusná, blbá a nebýt současně bohatá, nikdo by si ji nevzal. Rath tím prohlásil, že Macková paní nemá žádné osobní hodnoty a její jedinou hodnotou je bohatství. Také tím řekl, že si nedokázala najít skutečného manžela, ale jen gigola, který je s ní jen kvůli jejím penězům. Je to extrémně hrubá urážka té paní. Navíc také to může ohrozit rodinné vztahy manželů Mackových, neboť červík pochybností může začít hlodat v hlavě pošpiněné paní Mackové: co když Rath jen po krysovsku vyžvanil něco, co na nějakém lékařském večírku manžel skutečně pronesl? Myslím, že pan Macek skutečně nemohl reagovat jinak, než jak reagoval. Nevidím žádné jiné řešení.

b) facka jest slovo české, uměle vytvořené z latinského "facies" i "facio". Česky se tento úkon nazývá políček (latinsky se políček řekne alapa nebo colaphus). Políček značí úder plochou dlaní po líci. Naproti tomu pohlavek značí úder plochou dlaní po hlavě. Macek dal Rathovi pohlavek, nikoli políček.

c) Macek předem a v tisku avisoval, že až Ratha potká, dá mu facku. To také pronesl do mikrofonu od řečnického stolku. Rath přesto nevstal a nepostavil se Mackovi čelem - tak holt to místo facky byl pohlavek.

Jaara 22.5.2006 11:44

Re: Velmi zdařilý článek. A výstižný.

R^

Miroslav Macek 22.5.2006 13:42

Re: Velmi zdařilý článek. A výstižný.

Velmi moudře jste to napsal - problém je akorát v tom, že praštil zezadu, jako primitiv. Nakonec je to ODEsák a přesto najednou i samotná ODS chápe, že je to hulvátství a chce aby ODS opustil. 

Mochas 22.5.2006 13:55

Re: Velmi zdařilý článek. A výstižný.

Plný souhlas.

 V šedesátých letech na základce, nám třídní, starý matematik i praktik života, dával tzv. "záhlavce", pokud jsme, jako puberťáci, byli nesnesitelní (výhradně klukům). Působilo to na nás výchovně, byť přicházel neočekávaně a zezadu (nicméně po předchozím upozornění), nikdo si však doma nestěžoval, doma by nedostal facky, nýbrž masáž hýždí prostředkem, násobící sílu tatíkových paží (obvykle řemen).

Macek u Ratha užil stejného technického provedení, jen prodleva mezi předchozím upozorněním a předmětným úkonem byla minimální. Dle mého názoru se Rath (ostatně i Paroubek a Jandák) chová verbálně "ekelhaft", což by si jako "ústaví činitel" měl odpustit. Dle mého soudu to vůbec nemělo politický podtext, pouze starý kohout vyrukoval na mladého kohouta na tom nejvyšším hnojišti, aby bylo vidět, jak je při síle. Výrok Ratha, že se jednalo o útok na ústavního činitele, je irelevantní,  proto by se toho v soukromých půtkách měl vyvarovat, neboť "záhlavec" lze obdržet i z důvodů ryze "přízemních", nejenom politických. Pan Rath totiž přeceňuje důležitost svého "ega". 

Článek je opravdu zdařilý. Souhlasím, že facka, či "záhlavec", v pravý čas a na pravém místě, má velmi výchovný účinek (jak jsem výše uvedl), musí být však zásadně předmětem vztahu dvou fyzických osob. Pak to není politika. Uvedl bych příklad z Haškova Švejka: "Királyhida, dopis npor. Lukáše paní Kákonyiové, Švejk a sapér Vodička, pan Kákonyi, inzultace s utrženým límečkem, novinové články, interpelece v parlamentu maďarským poslancem Gézou Sávanyi...". Není to přesné, ale analogii to má, přečtěte onu pasáž v onom díle a pochopíte, co z toho chtějí politicky vytlouci levičáci.

Přeji pěkný den.      

vili 22.5.2006 11:32

Rath je produkt obecné politické kultury.

Veobecně známá akce, stále veřejně propaguje návrh trika s nápisem " Zabij komunistu, posílíš mír". Vzhledm k tomu, že navádí i k zabití rodičů prezidenta a předsedy největší opoziční strany, je jejich mlčení dostatečně výmluvným důkazem jejich mravní integrity a politické morálky. Ryba smrdí od hlavy.

Petr Kunetka, zlocinec 22.5.2006 11:30

No,

taky reseni. Verejne prohlasuji, ze kdyby nekdo o mne a me manzelce prohlasoval neco podobneho, budu reagovat velmi podobne ;)

Marat 22.5.2006 11:29

Ale že to Rathovi sluší.Hezounovi.

Třebas tá facka Rathovi velice pomůže.Bude opatrnější a nebude si tak otevírat zobák.Možná za čas Mackovi příjde poděkovat.

ales 22.5.2006 11:47

Re: Ale že to Rathovi sluší.Hezounovi.

Facka by pomohla především tobě.

Čtenář 22.5.2006 13:00

Re: Re: Ale že to Rathovi sluší.Hezounovi.

R^

Jiří K. 22.5.2006 11:29

Vy jste mi dobrý humorista, pane Doležale.

Ubohý pracující napadl papaláše.

Blbější a trapnější úhel pohledu než předvádí Vaše "analýza" snad už ani nelze vymyslet. Škoda, že se neuděluje nějaká cena Ignáce Nobela také za žurnalistiku, hned bych Vás navrhl.

Tento Váš skvost ale i víkendové a dnešní reakce značné části modrého fanklubu zde i jinde by bylo dobré vydat jako sebrané spisy v podobě brožurky kapesního formátu. Ta by se pak mohla (pochopitelně plně hrazena VZP) v lékárnách podávat pacientům jako účinné, spolehlivě působící a přitom bez chemikálií vyrobené dávidlo! Doporučeno farmaceutickou komorou.

Na tomto případu se názorně projevilo, že ani vysoké IQ nemusí být dostatečnou zárukou, že by jeho nositel nemohl být obyčejným nafoukaným křupanem - sice inteligentním a náležitě sebevědomým, přesto však jenom křupanem. Zejména chybí li morálka a mravnost. 

PS.: Musím se přiznat, že jsem byl příjemně překvapen přístupem jakým fackovací incident pojala Nova ve Střepinách. A přitom oni, pokud by chtěli, by dokázali vyrobit velice srdceryvný a sugestivní dokument o tom kterak pouhý pracující bránil čest své ubohé paničky proti obludnému papalášovi. No, asi je jim něco známo o slušném chování na veřejnosti, zejména jsem li někde pozvaným hostem - o vztahu k ostatním pozvaným hostům nemluvě. Třeba si také přečetli, co Macek v uplynulých měsících říkal a psal o Rathovi. A vlastně nejenom o Rathovi.

James 22.5.2006 11:33

Re: Vy jste mi dobrý humorista, pane Doležale.

PAN RATH URAZIL PANA MACKA, POTAŽMO JEHO ŽENU, PAN MACEK VEŘEJNĚ SLÍBIL, ŽE PŘI PRVNÍ PŘÍLEŽITOSTI HO ZTRESTÁ. PŘI PRVNÍ PŘÍLEŽITOSTI HO ZTRESTAL.

milan007 22.5.2006 11:48

Re: Vy jste mi dobrý humorista, pane Doležale.

"Na tomto případu se názorně projevilo, že ani vysoké IQ nemusí být dostatečnou zárukou, že by jeho nositel nemohl být obyčejným nafoukaným křupanem - sice inteligentním a náležitě sebevědomým, přesto však jenom křupanem. Zejména chybí li morálka a mravnost. "

Tím myslíte Ratha ??

ales 22.5.2006 12:01

Re: Re: Vy jste mi dobrý humorista, pane Doležale.

tebe a Macka

ACHJO 22.5.2006 11:12

Rath má z ostudy kabát

a nikdo mu ho už neodpáře.Jeho špinění kolegů a jiných lidí ani při práci našich soudců nemohlo jinak dopadnout.Než se dočkat spravedlnosti,tak tohle je rychlejší řešení.Jsme snad jediným státem na světě,který má nafackovaného ministra.Aspoň nějaké prvenství.

Ivana Dvorská 22.5.2006 14:51

Re: Rath má z ostudy kabát

Přesně tak..Jestli dobře počítám, na Ratha již bylo podáno sedm nebo osm žalob. A výsledek - hluboké ticho. Bože, ať už jsou ty volby. ID

James 22.5.2006 11:00

TEXT Z 9.5. http://www.viditelny-macek.cz

RATH: Zvlášť dvakrát mi to nevadí od Miroslava Macka, jehož morální integrita se blíží nule nebo je dokonce v záporných hodnotách. Když Vás kritizuje řekněme takováto etickomorální nula, tak si myslím, že je to spíš úsměvné.On je přesně ten krásný představitel toho, proč jsem před lety odešel z ODS. Knižní velkoobchod, dodnes nevyjasněný, jeho role v doposud nevyjasněném švýcarském kontu ODS...A konečně jeho působení zde na ministerstvu žádným úspěchem korunováno nebylo.

Víte, já ho znal ještě z doby, kdy chodil na každý večírek s jiným děvčetem, které bylo zhruba tak o dvě třetiny mladší, než je on. A byla to skutečně pohledná děvčata. A najednou pak se oženil za ty miliony. Já mu to docela přeju. Někdo miluje duši, někdo miluje tělo, někdo miluje peníze."

MACEK: Nevadí mi, že mne David Rath hodnotí jako etickomorální nulu, na svůj názor má právo. Nevadí mi, že lže o Knižním velkoobchodu, neboť ten vyšetřovala policie na přání Rychetského, Zemana a Špidly léta a léta a sesbírala téměř dvaapůl metru dokumentů...aby nakonec zjistila, že jsem nic nezákonného neprovedl, neboť v politice to tak chodí. Nevadí mi, že lže o jakési mé roli v případu neexistujícího "švýcarského konta" ODS, byť jistě ví, že jsem v době, kdy mělo údajně vzniknout, byl léta jen řadovým členem ODS na Moravě, to je opět v politice běžné. Nevadí mi, že se velmi přehnaně zmiňuje o večírcích a mých přítelkyních, závist je také běžná věc.

Ale co si v žádném případě neměl dovolit, je otření se o můj vztah k mé ženě - jednak není milionářka a jednak jsem si ji rozhodně nevzal pro peníze, ale z lásky.

A protože jsem, byť si to David Rath nemyslí, osoba morálně velmi integrovaná, vyřeším tuto jeho invektivu tak, jak se mezi chlapy řešívá...doufám jen, že ho potkám co nejdříve.

Jiří K. 22.5.2006 11:32

Milý Jamesi, vyváženě prosím.

Příště tam pokud možno přikopírujte plné znění té otázky paní Kalenské, na níž Rath odpovídal.

Ono to totiž ledacos vysvětluje.

James 22.5.2006 11:35

Re: Milý Jamesi, vyváženě prosím.

CHTĚL JSEM TO VLOŽIT CELÉ, ALE MÁ TO JISTOU KAPACITU. PROTO JE TAM I ZDE ODKAZ NA STRÁNKY PANA MACKA http://www.viditelny-macek.cz (GLOSY Z 9.5.)

James 22.5.2006 11:37

Re: Re: Milý Jamesi, vyváženě prosím.

NICMÉNĚ MYSLÍM, ŽE TO PODSTATNÉ JSEM NAPSAL.