3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 16.3.2006 9:46

Když už, tak zakázat všechny ideologie a politické strany

včetně té demokratické. Konečně by každý mluvil sám za sebe a neschovával se za ideologické žvásty a partu spoluloupežníků :-)
DK 16.3.2006 9:43

Re: Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

To je důsledek těch 40let co komunisté deformovali morálku.Něco jiného se říkalo doma a něco jiného ve škole,v práci a na veřejnosti jinak hrozily tvrdé sankce.Vyhazov ze školy,z práce atd.
Lea 16.3.2006 9:42

Re: Re: zákaz komunismu

To SSR jsem Andy uvedla úmyslně.Protože Rusko se nikdy nesmíří s pojmem rozpadu SSSR a ti,o kreých jsem psala, Rusko jako SSSR vnímají. A o to jde. na myšlenku peče pes. Záleží ale, k jakému účelu slouží. To znamená,že je zneužitelná. Jako jsou v Izraeli osady-kibuc-kde vlastně žijí napůl v komunismu,tak se dokázalo pod názvem komunismu popravovat. Jako se dnes mluví o liberalismu a nutnosti liberálních změn,tak 1.svět.válku rozpoutaly průmyslové kruhy hlásící se k liberalismu. Jako si můžu fundamentalismus vysvětlit jako obrácení se ke kořenům náboženství,tak můžu této myšlenky v praxi zmeužít k držení lidí v nevíře,podporováni je v nenávisti k jiným národům,ale důvod,proč tak dělám,je zcela jiný. Proto si myslím,že myšlenku zakázat nejde,jde ale popsat jevy ve společnosti,ke kterým došlo a ty potrestat. To SSSR jsem uvedla i v souvislosti s tím,co jsem napsala.Rusko také nemůžeme vinit z komunismu,jeho snaha je ale ovládnout zpět tohle území ke svým účelům. A využije se k tomu i lidí,kteří se s rozpadem SSSR nikdy nesmířili.
kapitán 16.3.2006 9:42

Re: Zákazy k demokracii nepatří

Vy idealisto,
jestli jste si nevšiml tak náboženství je u nás oddělené od státu na rozdíl od KSČM.
 
pepe 16.3.2006 9:41

o ničem

tento článek je úplně o ničem,doležal nám jen zopakoval to co všichni vědí,viděli,slyšeli,proč ho napsal?Zbytečně popsaný papír.Veškerá vina za to,že se tu komanči roztahujou,šklebí se v parlamentu senátorům,sprostě jim nadávají atd. atd. může hlavně exprezident václav havel, a jak jsem se nyní dozvěděl i p. Doležal.Kdyby byla komančská strana zakázaná hned po roce 89 nikdo by nebyl proti a byl by v naší zemi klid.Ambiciozní soudruzi by byli asi v jiné straně,snad ne ve vedoucích pozicích,ale v daleko menším počtu než jim nyní zaručuje rudo rudé seskupení
Skepticus Maximus 16.3.2006 9:41

Re: Re: Komunismus nezakazovat

To jsem nějak přeslechl, ale to že vymírají je nepřehlédnutelný fakt a minimálně se změkčí tak, že už nebudou přímou hrozbou.
Tikal 2 16.3.2006 9:40

Hučín to také proti KSČM zkoušel !

Jen se podívejte jak nakonec dopadl bývalý politický vězeň a důstojník BIS Vladimír Hučín. Ten to zkoušel proti komunistům po praktické stránce a nakonec byl z BIS vyhozen, zatčen a uvězněn! No a ti kteří to inscenovali dnes sedí na vedoucích místech v policii, BIS a jistici.
DK 16.3.2006 9:40

ČSSD

Poslouchali jsme debatu z parlamentu k tomuto tematu.je škoda,že to bylo dopoledne a slyšelo to málo lidí.Mělo by se to povinně vysílat ve školách.To cotam předvedli socani na obranu minulého režimu bylo neuvěřitelné.Od komunistů se to dá čekat tam to nepřekvapí.Socani jako Jičínský,Křeček a jim podobní se rvali za komunisty neuvěřitelným způsobem.Jenom tím dokázali jaké je jejich smýšlení a kam chtějí dovést tuto zem.Jičínský jako spoluautor ústav,které totálně zlikvidovali svobodu a zbídačeli občany této země se nestydí ani za články v Rudém právu zté doby,které tuto politiku nejen obhajovaly,ale přímo podporovaly a propagovaly.
OBČAN XY 16.3.2006 9:35

Re: Komunisty vybít!

 O vytvoření našeho Absurdistánu se zasloužili především ti,kdož stáli v čele státu počátkem devadesátých let......Ti se většinou s bolševickými i jinými zločinci spaktovali a proto to vypadá,jak to u nás vypadá....Nejhorší ovšem je,že po těchtio paktech jsou komunisté používáni - tu k trapné a ohlupující MOBILIZACI,JINDY K VOLBĚ HLAVY STÁTU ATD.
                                       www.cibulka.net   má zřejmě pravdu...
Petr Müller 16.3.2006 9:34

Re: Komunisty vybít!

.. jen si laskavě v těchto souvislostech připomeňme, jaké zastání voličstva měli ještě poměrně nedávno (v podstatě jacíkoli) republikáni (aniž bych jejich ideologii vzýval), podporováni masivně i hlasy volících policistů apod. Proto také seděli v Parlamentu. A dnes? Sejde z očí, sejde z mysli. Zpochybňuje někdo vážně demokratičnost procesu, vedoucímu k jejich odchodu z Parlamentu? Do propadliště dějin a mimo prebendy, pramenící z parlamentní účasti, by se tak mohli dostat i současní bolševici umělým zásahem. A ať si pak klidně jejich příznivci chodí do průvodu.
Vodnik 16.3.2006 9:34

Re: Re: Re: Re: Re: židovství

Vychovou, kulturou, puvodnim nabozenskym vyznanim a etnicitou, pokud lze (a ja myslim, ze lze) o necem takovem u Zidu mluvit.
Cim je podle Vas Zid Zidem, kdyz je neverici?
Mejla 16.3.2006 9:33

Myslím, že příště už zákon projde. V minulých letech byla proti jasná většina,

ale stále více se to posouvá ke zdravému rozumu, to jest zákazu.
Vodnik 16.3.2006 9:31

Ad: nebezpečné voloviny

Argumenty by nebyly?
Vodnik 16.3.2006 9:30

Re: Odkdy jsou fakta antisemitská

No tak to bys mela rict spis Dolezalovi, ne?  Kde se ja dopoustim techto hrichu? Kde zkresluji, deformuji nebo davam do ucelovych souvislosti? Muj verejne deklarovany umysl je jasny jako facka, kterou bys zaslouzila za tuhle demagogii: popiram thesi, ze bolsevismus je rusky.
Ja jsem si nezacal! To Dolezal siri uz po leta lzi o "ruskem bolsevismu".
Mejla 16.3.2006 9:30

Re: Odkdy jsou fakta antisemitská - Andy, Vy duše dobrá. Budu první, kdo by šel

bránit Židy a fandím jejich boji proti teroristům. Ovšem ne všechno židovské je pěkné - zkuste se např. přihlásit za členku pražské obce židovské, abyste viděla, jak vypadá jejich tolerance v praxi.
kapitán 16.3.2006 9:30

Re: Re: Re: Re: židovství

Čím byli Vaši židobolševici Židé.
Vodnik 16.3.2006 9:26

Re: Re: Re: židovství

Ne. Vy se zorientujte! Neni rec o zidovstvi, na to ti zidovsti bolsevici srali. Je rec o komunismu. A nebyli to Rusove, kdo ho zavedli a rozsirili po Rusi.
To, ze vetsina sovetskych komunistu a vojaku pak v dobach expanse sovetskeho imperia, byli etnicti Rusove, na veci nic nemeni.
Petr Müller 16.3.2006 9:26

Re: Re: Mejsrřík a Štětina, važte si jich.

Pane "Ladislave", Vy jste přímo výstavní šmejd - nebojím se použít hrubší výrazivo, neboť na hrubý pytel je potřeba hrubých záplat. Styďte se navážet do lidí, bez jejichž aktivity byste si nemohl dovolit ani pípnout proti čemukoli (leda chválit Che Guevaru).
Vlali 16.3.2006 9:21

Zákazy k demokracii nepatří

Je potřeba chránit demokracii zákazem? Já osobně si myslím, že ne. V demokratické společnosti je ochrana součástí právního řádu. Volání po zákazu je projevem spíše bolševickým než demokratickým. Obávám se, že se spíše jedná o snahu o zviditelnění se s době předvolební než o čistý záměr. Kdyby mělo dojít k zakazování všeho co potlačuje ostatní je nutno počítat se zákazem téměř všech náboženství (vemte si jen nesnášenlivost Katolictví a Muslimství) s jejich prokázanou účastí na terorizování a vraždách miliónů.
Mejla 16.3.2006 9:16

Vlastimile, Tockij se ve skutečnosti jmenoval Bronstein, podoběn i Vámi

uvádění ostatní pašáci měli krycí jména. Z celého vedení bolševického Ruska bylo 90 % Židů a některé výbory měli obsazené ze 100 %. Destrukcí Ruska a jeho destabilizací se uvolnila cesta dalším zrůdám i z řad Rusů a začal boj mezi tzv. židobolševiky (vedenými Trockým-Bronsteinem) a asijsko-ruskými nacisty vedenými Stalinem-Džugašvillim. Komunistická revoluce nebyla vázaná jen na Rusko, protože komunisté byli internacionální a čekali v Evropě na příležitost, jaké země se zmocnit. Válkou zdecimované Rusko bylo však nejsnadnější kořistí a tlupa cca 400 interbrigadistů z celého světa vedených Bronsteinem a Leninem vyrazila na zteč. Dokonce i na vyvraždění carské rodiny bylo nutné povolat interbrigadisty, protože Rusové samotní by to nikdy neudělali.
Jirka 16.3.2006 9:16

Komunisty vybít!

Milý pane Doležale! Já sám osobně bych na nějaký čas klidně oželel kvalitu naší demokracie, jenom kdyby  během tohoto času zmizely ze světa podobné kreatury jako je soudruh Grebeníček. Shluk buněk, který má takový baziliščí pohled jako on by neměl na světě existovat jako cokoliv, natož jako komunista.
doxa 16.3.2006 9:10

Žádné židovské spiknutí v tom nebylo

Vysoký podíl Židů mezi revolučními marxisty a následně ve vedení bolševické strany byl jen odrazem značného podílu Židů mezi inteligencí (nejen) v Rusku. A jejich guru Lenin Žid nebyl.
kapitán 16.3.2006 9:10

Re: středověk

Otec vlasti - Karel IV,
byl většinou Čechů zvolen jako největší Čech, se sice narodil v Praze Elišce, ale po otci byl Lucenburg. Vychováván byl ve Francii a Italii.
Územní vazby vedle Čech a Moravy - Slezsko, Lužice, Falc, Braniborsko.
Na Rus jsme se ve středověku neorientovali.
divana 16.3.2006 9:06

komunismus nezakazovat!

naopak! a komunistickou stranu chránit proti zrušení! aby jsme je měli stále na očích!
ideální by bylo, kdyby všichni soudruzi s tou jejich legitimací, i odhozenou, kteří se cpou do politiky, mohli politikovat jen v komunistické straně a jen za ni. ale to by zase ostatní strany dost  prořídly.
Andy 16.3.2006 8:56

Re: zákaz komunismu

na myšlenku peče pes, Leo. Dokud ta myšlenka nezačne ovlivńovat osudy lidí, tak ať si myslí kdo chce co chce.
 
Kapitalismus samozřejmě měl být zakázán. Feudalismus byl nejlepším zemským zřízením a je ho věčná škoda.
No a Jičínský ? To je opravdu expert.  No vy s tím SSSR taky.
kapitán 16.3.2006 8:53

Re: Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

Zklamaní lidé hledají spíš NOVÉ zachránce, než historií profláknuté komunisty.
 
Lea 16.3.2006 8:52

zákaz komunismu

to bychom mohli rovnou zakázat náboženství.Myšlenka se zakázat nedá. Snahy o rovnostářství se táhnou dějinami jako lidstvo samo. Jde navíc o to,že myšlenka komunismu byla v návrhu zákona spojena s historickými fakty a to vytrženými z celého kontextu. Ta debata v parlamentu byla síla. Nejkvalitnější příspěvek tam měl Jičínský,který udělal z Janečka úplného trotla. Kdybych hledala důvod,proč se komunisté dostali k moci,musela bych jít až před 1.světovou válku. A to by bylo nutné zakázat kapitalismus. Proto bych dala autorovi za pravdu v tom,že by bylo pro dnešní dobu příhodnější říci,že je u nás určité seskupení lidí,které je dejme tomu hrozbou pro společnost svým postojem k SSSR. SSSR bude hrát vždy na strunu velkého slovanského národa,ale jeho jediným zájmem bude využití tohoto slovanského cítění,táhnoucího se už od středověku,pro své vlastní politické cíle.
Korsika 16.3.2006 8:43

Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

Ano, kapitáne, souhlas, ale mnoho lidí nečekalo po listopadu děsivou korupci, krininalitu, bezzubé zákony, které více podporují lotry, nemorálnost politiků atd.,proto jsou zklamáni současnými politickými stranami a to je směruje do KSČM.
kapitán 16.3.2006 8:38

Re: Re: Re: K I B U C

ANO, píše se KIBUC.
Židé z východu přicházeli již od začátku.
Masově z bývalého SSSR až po rozpadu.
Čumil 16.3.2006 8:36

Hm, jednou se dokonce s Doležalem shodnu.

Takže ano, pane autore, asi tak.
Vodník bývá zajímavý, ale dnes plácá nebezpečné voloviny. Že by to v něm bylo jako v koze?