5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lis 30.10.2007 9:04

Bohumil Doležal je blb

Stát se udržuje tím, čím vznikl. Česká republika vznikla vlastizradou politiků, proto i zvrácení politici nám i nakonec vládnou.

Každý hrabe pro sebe a mají jen krásné řečičky, ale nakonec jen rozkrádají a mají čisté ruččičky.R^

rolandszewczyk 29.10.2007 20:38

to jock:

vzhledem k tomu .,že germáni ovládají cca 30-40% našeho HDP,potomci čingischána---hundaj ,tojota--a jiné dalších 30%,ostatní cizinci tak 20%,tak řeči o národním státě a pod. jsou směšné

jock 29.10.2007 21:11

Re: to jock:

a jednoho dne bude směšné, že podmínkou občanství Spolkové republiky Německo je mít německou národnost, ano to je systém krve a nikoliv země. Proto nejsou německými občany např, děti Turků narozené v Německu, za to na druhou stranu mají právo na německé občanství např. němečtí osídlenci z Ruska (tzv. Povolžští Němci) nebo lidé z Hlučínska.

jock 29.10.2007 21:15

Re: Re: to jock:

a vůbec jednoho dne bude muset Německo řešit stále rostoucí tureckou a kurdskou menšinu, v některých čtvrtích měst mají Turci jasnou většinu, jsou to lidé žijící už třetí generaci v Německu a přesto nemají občanská a politická práva jako Němci, občané s občanstvím Spolkové republiky Německo. Turci jsou horkokrevní a jednoho dne ukáží Němcům to co již ukázali Arabové Francouzům při násilných nepokojích, kdy hořely auta a domy.... 

jony 30.10.2007 7:39

Re: to jock:

;-D

Magor Milda 30.10.2007 9:42

Do pana Szewczyka: globalizacja je wszędzie

i v Německu nebo Nizozemí. Velmi mnoho z těch imigrantů z Kurdistánu nebo Balkánu má německé nebo nizozemské pasy, i když to s tou integrací ještě moc daleko není. Je to voličstvo Zelených, kteří si je pěstují.

Česká republika je stát, vycházející ze státu Přemyslovců zdob před více, než tisíci lety. Za tu dobu mnoho států vzniklo i zašlo, obyvatelstvo české kotliny však stále ještě má svůj historický základ. Kdo má peníze, bylo důležité ve středověku, národnost byla už tehdy podružná. Tehdy bylo závazné náboženství, jako tmel národa se však ukázal spíše společný jazyk. Jeho síla se ukazuje i dnes. Milióny imigrantů se češtinu naučily, v průběhu staletí se však některé skupiny rozhodly prosazovat vlastní importovaný jazyk. Tak vznikaly paralelní kultury, zpravidla zdroj konfliktů. Přibyde-li k tomu ještě konkurenční a agresivní náboženství, je na konflikt zaděláno. Tohle je problém celoevropský, nejenom český. Pokus o odstranění tohoto konfliktu v Čechách bylo vyhnání příslušníků paralelních kultur, Němců a Maďarů zejména, po světové válce. Objektivně je nutné přiznat, že se tento druh konfliktů tímto silně oslabil. Podpořil se ale sociální konflikt uvnitř národa, takže o bezkonfliktní společnosti nelze hovořit.

Národní státy jsou antikvární myšlenkou 19. století, tendence vede k nadnárodním spolkům, jako dnes Švýcarsko nebo Belgie, vlastně ale i třeba Francie nebo Polsko jsou státy, nutící pod jednu správu řadu menších oblastí s historickými odlišnostmi. Gaskoňsko, Normandie , Slezsko nebo Kašuby jsou dost odlišné od centrálních oblastí svých států.

rolandszewczyk 29.10.2007 20:31

pro jock:

aby to slované ve svém usilí podmanit jiné národy neměli stejné jako germáni,tak si vymysleli komunizmus a jeho nadstavbu internacionálu

takže to vidím jedna  ku jedné

A. 29.10.2007 20:39

Re: pro jock:

Nemáte v tom trochu guláš? Kteří slované že vymysleli komunizmus? Marx, Bronstein -Trockij, Helfand, Rosenberg nebo ještě nějací jiní??

rolandszewczyk 29.10.2007 20:41

Re: Re: pro jock:

dobře,opravuji:APLIKOVALI....

jony 30.10.2007 7:39

Re: Re: Re: pro jock:

;-D

A. 29.10.2007 20:15

Kdy už konečně lidstvo pochopí

Kdy už konečně lidstvo pochopí, že prapůvodcem převážné části lidského neštěstí, v celé jeho dlouhé historii, bylo budování států na principech národnostních místo principu občanského. Pro politiky je národnostní princip výhodný podle staré římské zásady Divide et impera! A dav je pasivní a nemyslící, snadno manipulovatelné stádo, takže se dějiny zla budou zřejmě opakovat stále znova.

čtenář 29.10.2007 19:59

Myslím,

že početní zastoupení národností v předválešné ČSR bylo následovné: Češi, Němci, Slováci Maďaři, Rusíni. Už jen z tohoto pořadí početnosti bylo předpokladatelné, že stát nesoucí název Československá republika je závdavkem problémů. Možná se to mělo jmenovat Středoevropská republika. Jde jen o to, jestli by byli, jeden každý, něčím takovým vůbec spokojeni.

jock 29.10.2007 20:22

Re: Myslím,

Židé a Češi na začátku 20. století neměli svůj vlastní stát.  Izrael taky obsahoval na začátku své existence silnou arabskou menšinu. Se Sudetami je to podobně jako s Palestinou. Němci měli svojí velkou říši stejně jako Arabové mají mnoho států, kdežto Čechy jsou pro český národ jediným skutečným domovem, stejně jako pro Židy Izrael. A proto je dobře, že Němci byli vytlačeni ze Sudet, neboť tak byla zajištěna lepší prostorová životaschopnost českého státu, ¨podobně by  Izraelci měli klid kdyby se zbavili Arabů v Palestině a pásmu Gazy.  V protektorátních hranicích by totiž byl český stát velice slabý a odkázaný příliš na velké Německo. Musíme si uvědomit, že Velkoněmecká říše (po anšlusu Rakouska)ú nás zcela obklopovala od Ostravy až po Břeclav, že v té době jsme byli slovanským poloostrovem, výběžkem v německém moři, za protektorátu ten poloostrov byl ještě "ohlodanější" a kdyby Německo válku vyhrálo tak by Němci Čechy "vyhnali" za Ural. Je proto pro nás dobře, že Německo ztratilo Slezsko ve prospěch Polska a tím zaniklo to silné německé obklíčení. První na řadě v získávání německého vlivu jsme proto my a teprve pak Poláci.

rolandszewczyk 29.10.2007 20:40

Re: Re: Myslím,

vycházíte z toho,že většina čechů nechce býti němci,jste si tím jist?

jock 29.10.2007 21:20

Re: Re: Re: Myslím,

neznám jediného Čecha, který by se s láskou učil německému jazyku, němčina je nepříjemny jazyk i na poslech, zní pichlavě, agresivně a arogantně.  Němci rádi hulákají na veřejnosti,  a přízvuk Němců, kteří se pokouší mluvit Česky je ubohý až tragikomický. Češi se rozhodně netouží stát Němci.

čtenář 29.10.2007 21:32

Re: Re: Re: Re: Myslím,

Ta poslední věta zní opravdu odvážně. Za jistých okolností ovšem ................  :-)

jock 29.10.2007 21:53

Re: Re: Re: Re: Re: Myslím,

to, co vy označujete jako "odvážná poslední věta", je ve skutečnosti pouhou negativní reakcí na Rolandovo "vycházíte z toho,že většina čechů nechce býti němci,jste si tím jist?". Takže nevím, co je na tom odvážného, odvážný je možná Roland.

čtenář 29.10.2007 22:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Myslím,

Mě to, při určitých osobních vzpomínkách, připadá, že "Roland" je v tom svém pochybování přímo trapně přízemní.

jock 29.10.2007 22:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Myslím,

nedivte se, Roland tu na jedné z diskusí tvrdil, že Emanuel Moravec měl v mnohém pravdu, podobných jeho perel by se tu dalo nasbírat víc. Německá propaganda si nikdy moc nevěděla s Čechy rady, na to české švejkování jsou Němci se svým způsobem myšlení krátcí, jedinou účinnou zbraní proti Čechům proto bylo jen hrubé násíli, ale to mohli naposledy za protektorátu.

jock 29.10.2007 22:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Myslím,

ano jistě, ale přesto Němci podobně jako pan Doležal mají za to, že Československá republika neměla vzniknout, že je to chyba a omyl, a že Češi  neměli mít svůj nezávislý stát, a že tu Němci měli zůstat, a to jako vládnoucí vrstva (Herrenvolk). Viz. to známé "Po tisíc let náležely k životnímu prostoru německého národa česko-moravské země. Násilí a nerozum vytrhly je svévolně z jejich starého historického okolí a posléze jejich zapojením do umělého útvaru Česko-Slovenska vytvořily ohnisko stálého neklidu. Od roku k roku zvětšovalo se nebezpečí, že z tohoto prostoru - jako již jednou v minulosti - vyjde nové nesmírné ohrožení evropského míru. Neboť česko-slovenskému státu a jeho držitelům moci se nepodařilo organisovati rozumně soužití národních skupin, v něm svémocně spojených, a tím probuditi a zachovati zájem všech zúčastněných na udržení jejich společného státu. Tím však prokázal svou vnitřní neschopnost k životu a propadl proto nyní také skutečnému rozkladu.

Německá říše však nemůže v těchto pro její vlastní klid a bezpečnost stejně jako pro obecné blaho a obecný mír tak rozhodně důležitých oblastech trpěti žádné trvalé poruchy. Dříve nebo později musela by nésti nejtěžší důsledky jako mocnost dějinami a zeměpisnou polohou nejsilněji interesovaná a spolupostižená. Odpovídá tudíž příkazu sebezáchovy, jestliže Německá říše jest rozhodnuta zasáhnouti rozhodně k zajištění základů rozumného středoevropského řádu a vydati nařízení, která z toho vyplývají. Neboť dokázala už ve své tisícileté dějinné minulosti, že díky jak velikosti, tak i vlastnostem německého národa jediná jest povolána řešiti tyto úkoly."

Harry 29.10.2007 19:45

Nepatřím k odpůrcům pana Doležala

a musím se přiznat, že většinou se mi jeho články líbí. Když ale začne psát o česko-německých vztazích, jsem zmaten, co může vyplodit tentýž člověk. Jestli jsem to dnes dobře pochopil, tak žádná česká státní idea není, český stát byl omyl a nemá na samostatnou existenci právo. To už je o dost silnější kafe, než jen nekonečné úvahy o tom, jak jsme byli po válce k sudetským Němcům krutí.

A.S. Pergill 29.10.2007 18:55

Volksgenosse Doleschel

by měl porovnat postavení československých Němců v předválečné ČSR a postavení Lužických Srbů v současném Německu. Docela rád bych viděl, jak se vylhává ze skutečnosti, že Němec v ČSR nemusel klápnout hubou česky od mateřské školky po vysokou školu, pokud neměl ambice pracovat ve státních službách. zatímco Lužičtí Srbové jsou vystavování tvrdému germanizačnímu tlaku (v současnosti v podstatě horšímu než za Hitlera) a jsou jim rušeny i střední školy.

PP2 29.10.2007 19:08

Re: Volksgenosse Doleschel

 Doležala čtu rád a vesměs s ním souhlasím až na jeho sudeťáckou propagandu. Rád bych věděl kdo mu za to platí. Už jsem mu jednou napsal, že sudeťáci dosáhli všech svých cílů. Pomohli rozbít první republiku a odešli do říše, kam od začátku chtěli. Ty věci půjdou změnit až mi dojde střelivo.

nepolitik 29.10.2007 17:35

Sudeťácký kolaborant, který

na konci války ještě čůral do plínek a o řádění sudeťáků v roce 1938 ví kulový exkrement, se opět projevil v plné kráse. Za jidášský peníz se opravdu hoch snaží a noviny píšící v německém žoldu mu to pochopitelně tisknou. Proč mu to uveřejňují zde, nechápu.

Anděla 29.10.2007 20:02

Re: Sudeťácký kolaborant, který

Také obrat "mrzká skýva zrady" bych vám doporučila, až se budete příště rozohňovat,

Bob 29.10.2007 17:29

Rozhodne statnost nezpochybnujme, jak by se mohlo po precteni zdat

Zpochybneni statnosti vzhledem k potrebam jednotlivce neni na miste. Jak jinak si vysvetlit, ze slovanske kmeny polabskych Slovanu byly vyvrazdeny, protoze nebyly schopny se sjednocene postavit Germanum. Tento utok zarazily az statotvorne zapadoslovanske kmeny. Vyznam statu je veliky, ale v obdobi 'dlouheho' miru neni tak snadno pozorovatelny (navic funkce obranna neni jedinou funkci statu). Nelibi se mi, ze ve svem clanku manipulujete s historickymi fakty. Masaryk nezalozil stat s tim, ze Nemci mohou postradat cast svych obyvatel, ale obnovil historicke hranice ceskeho kralovstvi. To, ze na nem zili i jini obyvatele nez Cesi je vec historie. To, ze nas - resp. nase predky utiskovali a sebrali jim moznost o sobe rozhodovat je dostatecny duvod k obnove statniho utvaru (nebyl to duvod jediny). Jinak tema odsunu ceskych Nemcu je zde opet liceno neseriozne. Jsem zvedavy, zda bude platit pravo i pro nemecke Turky, az budou zadat odtrzeni jihonemeckych uzemi a pripojeni k Turecku ...

rolandszewczyk 29.10.2007 19:21

Re: Rozhodne statnost nezpochybnujme, jak by se mohlo po precteni zdat

ty historické hranice jsou které?na Volze nebo ještě dál,odkud přivandrovali slované?

jock 29.10.2007 19:50

Re: Re: Rozhodne statnost nezpochybnujme, jak by se mohlo po precteni zdat

Rolande, Němci to vždycky brali takhle: "Prostory na Východě jsou osídleny slovansky. Tam si musíme být vědomi, že Slovan by chápal naši dobrotu jako slabost, že Slovan sám vůbec nechce, aby se s ním zacházelo jako s rovnoprávným člověkem, a je zvyklý, že pán si s ním nezadává. Tam musí v budoucnu vládnout němečtí páni. Po dalším vojenském vývoji budou do tohoto prostoru zahrnuta území sahající až hluboko do Ruska, až daleko k Uralu. Musí se stát naší surovinovou základnou, jejich obyvatelé nám musí sloužit jako pracovní síly pro splnění velkých, i kulturních úkolů, a mám-li to říci drasticky, musí nám sloužit jako otroci. V žádném případě nesmíme ponechat tento českomoravský prostor ve stavu, který by umožňoval Čechům třeba jen tvrdit, že je to jejich prostor. Musí nám být jasné, že v německých dějinách byly Čechy a Morava srdcem říše, srdcem, jež bylo v příznivých dobách vždy baštou němectví a v době kolonizace stráží proti Východu, a konečně - jak do dokumentuje i vývoj na kulturním poli - bývaly Čechy v dobrých dobách vždy pevností, a jak to řekl Bismarck, citadelou Evropy. Bylo to způsobeno i tím, že první říšská univerzita, ještě před Krakovem a před Vídní, byla založena zde, v Praze. Zamyslíte-li se pozorněji nad těmito okolnostmi, bude vám bezesporu jasné, jaký osudový význam má tento prostor pro Německo a pro německé dějiny. Přehlédneme-li je, shledáme, že rány dýkou do zad, jež sledovaly porážku říše, vycházely ve většině případů právě z tohoto prostoru.

Tak tomu bylo v kterékoliv etapě němectví, ať už to byl třeba Marbod z Čech, který napadl Armina z kmene Cherusků, ať to byli slovanští apoštolové Cyril a Metoděj, kteří chtěli pod pláštíkem východních náboženských a církevních idejí odtrhnout tento prostor od němectví a tak jej převést k byzantské myšlence.

jock 29.10.2007 20:03

Re: Re: Re: Rozhodne statnost nezpochybnujme, jak by se mohlo po precteni zdat

Čechovi nejprve ukážeme, kdo je pánem v domě, aby přesně věděl: všechno zde je diktováno německým zájmem a v konečné instanci tu rozhoduje říše - říše zastoupená svým vedením, tedy též vámi, pánové. Říše nedovolí, aby se s ní žertovalo, je prostě pánem v domě. To znamená, že ani jediný Němec si nemá s Čechem nijak zadávat - podobně, jako v říši se židy, nesmí se najít ani jeden Němec, který by říkal: ale tento Čech je přece slušný. Můžeme-li o jednotlivcích říkat, že tohle je řádný chlap, o tom budeme uvažovat, až začneme s dalekosáhlým konečným řešením, tedy až při poněmčování a podobných problémech. Přitom nesmíme zapomínat - a to je obzvlášť důležité - že na veřejnosti a v kulturním ohledu nesmíme odkrývat žádnou svou slabost, aby si Čech mohl dělat legraci z toho, jak se Němec chová. Čech musí vidět, že Němec si počíná ve službě i v soukromí jako pán od hlavy až k patě. Je třeba jasně Čechům ukázat: ať nás miluješ nebo ne, důležité je, že přinejmenším teď uznáváš, že vyvolávat povstání nebo klást odpor je v tomto okamžiku pro tebe škodlivé. Ty lidi nezískáme, to nechceme, a ani by se nám to nepodařilo. Hlavní je, aby se choval spořádaně, neboť pro konečné získání tohoto prostoru potřebujeme právě klid a pořádek. Potřebujeme zde klid, aby dělník, český dělník, plně nasadil svou pracovní sílu ve prospěch německého válečného úsilí, aby zde, kde máme k dispozici obrovský zbrojní průmysl, nevázl přísun a nic nezdržovalo další zvyšování zbrojní výroby. Musíme dát českým dělníkům natolik nažrat, aby mohli vykonávat svou práci. Nesmíme připustit, aby se Čech kvůli jistým věcem rozzuřil a vybuchl. A i když musíme být momentálně z určitých taktických důvodů tvrdí, musíme si přesto počínat tak, aby Čech nemohl dospět k závěru - protože nevidí žádné jiné východisko - že musí jít do povstání. Základní linie: Tento prostor jednou musí být německým prostorem a Čech tu nakonec nemá co pohledávat

čtenář 29.10.2007 21:37

Re: Re: Re: Re: Rozhodne statnost nezpochybnujme, jak by se mohlo po precteni zdat

Ale, příteli, tohle je nacistický (Heydrichův) výklad vztahu Němců a Čechů. Nezapomeň, že středověká říše byla univerzalistická a České království v ní hrálo naprosto unikátní a respektovanou úlohu. Co se týká Karlovy univerzity, tak Karel IV. ji opravdu zakládal jako univerzitu říšskou. Ovšem v tom středověkém, a ne nacistickém, významu pojmu říše.