24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 29.10.2007 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Dneska

O jedinecnosti duse nebyla rec. rec byla o jeji nesmrtelnosti. A tahle vira naopak usnadnuje umyslne zabijeni. Stylem "zabijte je vsechny, on si to Buh prebere". Vzdyt prce o nic nejde, jenom se zkrati pozemske utrpeni, nejakym tim useknutim hlavy nebo povesenim se prece nesmrtelne dusi nic nestane.

zdeněk 29.10.2007 2:43

Re: Re: Re: Dneska

Od války uplynulo přes 60 let. Myslím že je to již dostatečná doba aby veškeré nároky a křivdy byly zařazeny do historie, za pár desítek let nebude jediný živý účastník bojů.

O restituci majetků po bílé hoře či majetkové  nároky  církve po josefínských reformách se teď už také nikdo nepře...

Stanislav 29.10.2007 8:17

Re: Re: Re: Re: Dneska

Však jsem nic takového taky neřekl, s tímhle souhlasím, jen si je třeba tuto historii občas připomenout, aby se nám jinak natřená nevrátila ...

michal 29.10.2007 10:02

Re: Re: Re: Re: Dneska

různé nároky na uchvácený majetek se objevují stále. Např. švédské rabování rudolfinských sbírek má ještě mnoho nevyčichlých následků, isn't it?

JH 29.10.2007 6:16

Pane Stanislave, máte to trochu pomotané

Ta čtvrtina sem byla pozvána českými krály za hospodářskými účely a museli přislíbit loajalitu. Formálně se o žádné vysídlení nejdenalo, pouze se příslušníci Říše vrátili do své vlasti, ktyerá se po 45. scvrkla na skoro původní velikost. Principem rozhodně nebylo oko za oko, to by už žádní Němci na světě neexistovali.

Stanislav 29.10.2007 8:37

Re: Pane Stanislave, máte to trochu pomotané

To máte pravdu, ačkoli pak by územní nároky nemohl vznést v podstatě nikdo. Jsem pro princip zločin -> trest, ale nikoli kolektivně. Z toho plyne též historické poučení, jak je nesmyslné po havlovsku kárat národ, že zde strpěl komunismus.

K. Babák 29.10.2007 9:41

Re: Re: Re: Dneska

Nezměnilo by to především názor vysídlených, že česká schweinerai je neměla co vyhánět z německého území. A pachuť české viny by se změnila na pachuť pocitu ze zneužití práva u soudů.

michal 29.10.2007 9:59

Re: Re: Re: Dneska

teoreticky, Stanislave, asi dobré, ale v praxi neuskutečnitelné bez výjimečného stavu, ne-li občanské války. Dovedete si představit soudy s desetitisíci lidmi, kteří navíc mají ještě morální i materiální podporu dalších desetitisíců tuzemských i zahraničních soukmenovců?

Jenda 29.10.2007 14:21

Re: Re: Re: Re: Dneska

Pak by tu byl jeste jeden problem. Ty soudy by probihaly s obcany jineho statu.

ok 29.10.2007 14:43

Re: Re: Re: Dneska

Ale vždyť to tak bylo, antifašisté směli zůstat. Vzhledem k národnostní politice Československa ovšem později stejně "dobrovolně" odešli (německé základní školy pokud vím prostě nexistovaly. Ani pro antifašisty, československé republikány).

Fleischer 29.10.2007 6:40

Re: Re: Dneska

To nic nemění na faktu, že téměř 4 mil. lidí do československého státu nechtěli, že do československého státu byla zahrnuta i území, která k němu historicky nepatřila (např. Hlučínsko), že ani Slováci se v něm bohužel necítili bez výhrad jako doma. Češi nejsou lepší než Němci, byli to bohužel Češi, kdo po válce odstranil princip rovnosti lidskych stvoření,  kdo také značkoval lidi jako dobytek, kdo týral a vraždil německé ženy, starce a děti (muži se ještě nevrátli z války), kdo týral a vraždil nevinné (ti co nějakou vinu cítili již dávno utekli do americké zóny), kdo na základě kolektivní viny vyhnal 3,5 mil. lidí do ciziny. Říkám bohužel a moc mě to mrzí.

S/kepticu/s Maximu/s 29.10.2007 7:11

Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Ostatně jak byste se tvářil, kdyby nějaká neponěmčená slovanská komunita např. v Bavořích odmítla žít ve společném státě s Němci a chtěla se přidružit k tehdejší ČSR? To byste je také šupem poslal do země původu, nicht wahr?

Stanislav 29.10.2007 8:45

Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Wahr, pokud by to byli skutečně všichni a tvrdili to tak i před soudem (nebo jinak hodnověrně). Půlnoční výkřiky před zavíraným restauračním zařízením nelze prohlásit za platný právní akt ... :-)

Mirek F. 29.10.2007 9:36

Re: Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Jinými slovy, můžu vyvíjet činnost k odtržení, můžu ve svobodných volbách dobrovolně hlasovat pro Heim ins Reich, akorát si musím dát pozor, abych to netvrdil před soudem.....8-o

Fleischer 29.10.2007 10:26

Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

S/kepticu/s Maximu/si, zajímavý je fakt, že Němci žili a dosud žijí v Holandsku, Belgii, severní Itálii, Francii (Strassburg). I tyto země byly Německem okupované a přesto je nikdo po válce nevyhnal ani jim nekonfiskoval majetek. Zajímavým faktem je, že Němci žijí spokojeně s dalšími národy ve Švýcarsku. Nemůžete mi odpovědět čím to je?

Buvol 29.10.2007 10:40

Re: Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Na to je poměrně jednoduchá odpověď. Ti národové se kterými tam ti "Němci žijí dosud" ... nejsou Slovani ....

jirka.s. 29.10.2007 11:16

Re: Re: Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Typický Slovan ! http://209.85.135.104/search?q=cache:PspAfMCT3-EJ:www.naturfoto.cz/buvol-arni-fotografie-1335.html+buvol&hl=cs&ct=clnk&cd=6&gl=cz

Buvol 29.10.2007 12:05

Re: Re: Re: Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Vsadím se, že má inteligentnější výraz než ty ....

Jenda 29.10.2007 14:28

Re: Re: Nelžete řezníku a buďte rád, že naši předci byli k zrádcům tak velkorysí

Nerad vam kazim naladu, ale on byl dost rozdil v chovani a hlavne planech nemcu v Holandsku, Belgii, o Italii a Francii nemluve. Tem nikdo nesliboval, ze je z mensi casti ponemci a z te vetsi prozene kominem nebo odesle kamsi na vychod.

A myslim, ze (vicemene) nemecky hovorici svycari by vam za oznaceni za nemce nepodekovali.

Mirek F. 29.10.2007 9:32

Re: Re: Re: Dneska

Zajímavé, že Hlučínsko bylo od českých zemí násilně odtrženo až v osmnáctém století, by potvrdil každý seriozní historik, ale na sudetských akademiích mají zřejmě lepší informace. Určitě je také pravdou, že s. Němcům vadil pouze československý stát, že by se chtěli odtrhnout i od českých zemí, kam byli jejich předkové kdysi pozváni, to ani náhodou:-).

 

Zločiny, které se při odsunu bohužel udály, nikdo soudný neadoruje, zasloužily by potrestání.   Značkováním jako dobytek se ale patrně rozumí bílé pásky, což je krátce po kapitulaci na území, které do posledních válečných dní vytrvalo k loyalitě vůdci, vskutku neobvyklé, rovněž tak nazývat cizinou zemi, se kterou se naprostá většina SN dobrovolně spojila, je samozřejmě naprosto logické....

Hariet2 29.10.2007 10:23

Re: Re: Re: Dneska

Proč asi až po 2. světové válce? Nepřeháníte to s tím "vražděním " Němců?!! Přece Němců a mladých německých mužů přišlo nejvíc o život ve válce, které Německo samo vyvolalo.  Hlavně díky jeho tehdejšímu idolu, německému vůdci a válečnému zločinci Adolfu Hitlerovi. Další poválečné "útrapy také "padají" na jeho hlavu a všem jeho kdysi fanatickým vyznavačům. Nepleťte si proto "koše s opálkami" (jak se říká), a příčiny s následky. Vám jde jen ve skutečnosti o majetky - ale válečné kompenzace skutečně poškození občané německé národnosti přece oobdrželi... Nekalte proto vodu a nešiřte nenávist mezi národy.To jsou tam za hranicemi takoví chudáčci, aby kvůli majetku  pořád neměli dost? Buďme rádi, že se nakonec vše vyřešilo... Kdo vrátí život milionům zabitých nevinných lidí, civilistů - a to nepočítám umučené v koncentračních táborech. Ti už po nápravě křivd už bohužel volat nemohou. ;-(>-

Fleischer 29.10.2007 17:03

Re: Re: Re: Re: Dneska

O majetky samozřejmě jde také, ale také jde o takové pojmy jako domov, vlast. Samozřejmě, že koncentráky byly svinstvo. To všichni víme, i Němci to vědí. A nikdo nechce, aby se to opakovalo. Ale má se říkat plná pravda, i v hodinách dějepisu.

Hanák 29.10.2007 10:58

Re: Re: Re: Dneska

(muži se ještě nevrátli z války), kde týrali, vraždili jiné ženy starce a děti, a dokonce je - buď dobrovolně, nebo i povinně - masově spálovali v krematoriu pro tyto účely postavené, bořili  a pálili vesnice a města, atd, atd.

Buvol 29.10.2007 8:20

Re: Re: Dneska

Tento Váš příspěvek je neskonale lepší než celý ten článek! Děkuji ....

A. 29.10.2007 20:10

Re: Re: Dneska

A nepletete si Němce a nacionální socialisty? Podobně jako si lidé často pletou Rusy s komunisty.