15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pmátník 3.2.2010 13:04

Re: Nebojte, pane Tólešal

Navštivte v Americe Památník obětem vietnamské války , drží zde hladovku (fiktivní) veteráni za

1700 nezvěstných Američanů. Padlo jich tam cca 56 000, Vietnamců více než 3 miliony

(převážně civilistů). Oplakávají je zde rodiny pozůstalých, převážně chudších, ale i bohatších

Američanů.

Marat 3.2.2010 13:04

Re: Jen poznámka:

xy, to je daolší váš výcucek !

Harpyje 3.2.2010 13:04

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Myslete si, co chcete. Já Vám to neberu. S tím co jsem napsala, nemá Váš příspěvek stejně nic společného. Doufám ale, že se Vám ulevilo. Pro některé jsou za všechna svinstva na světě zodpovědní Němci, pro jiné zase Židé. Tyto obsese mají ale společný název.

Marat 3.2.2010 13:03

Re: Jen poznámka:

Bohužel, Beneš toho už u Gottwalda moc pořidit nemohl. Beneš totíž předal ještě neobnovenou republiku Stalinovi už v 43 roce ač k tomu neměl vůbec žádného práva. V 38 roce abdikoval a do té pozice za války se prointrikoval pomoci bolševiku. Od 38 roku nebyl žádným presidentem a nebyl jím až do své druhé abdikace, která vlastěně ani abdikaci nemohla být." Zvolil" ho do úřadu presidenta aklamací jmenovaný nikoliv volený pseudoparlament.

Bizon 3.2.2010 13:01

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Oprava: Za skoro každým svinstvem v Evropě minulého století hledej Němce ....

Balvan 3.2.2010 13:01

Re: On totiž Doležal staví různé osobnosti vedle sebe...

ten rozdíl je velký a důležitý. Ostatní kraviny co píšete ani nemá cenu komentovat. Toho Bibóa si přečtěte, Doležalovi by za takovou interpretaci asi nepoděkoval.

Harpyje 3.2.2010 12:59

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Tohle už vypadá a paranoiu. Už jste se někdy nechal vyšetřit?

Historik 3.2.2010 12:59

Re: Tvrdá měna s obrazem státníka / osvobození naší vlasti

Správně má být "při dobývání naší vlasti zahynulo 140000 sovětských vojáků." Takto totiž definoval jejich jednání soudruh Brežněv v srpnu 1968.

Adolf Hitler 1932 3.2.2010 12:58

Re: On totiž Doležal staví různé osobnosti vedle sebe...

Jednoho letního dne roku 1932 na přísně utajované schůzce v Mnichově promluvil Hitler (jak zachytil obžalobou v Norimberku předložený stenografický záznam-část) :

"Česko-moravskou pánev, východní území

hraničící s Německem, osídlíme německými sedláky. Přesídlíme Čechy na Sibiř,                do volyňských oblastí a vykážeme jim v nových spolkových státech rezervaci.

Češi každopádně musejí ze střední Evropy nadobro ven ".

Marat 3.2.2010 12:57

Re: Nebojte, pane Tólešal

xy, u vás je zřejmě nadávkou "kosmopolita". Pro mě je kosmopoilta slušný nestraný a objektivní člověk. A vlastenci, ti správní skuteční vlastenci ctný xy.usilují o lepší existenci svých národu. Čeští vlastenčíci a vlastenci se vyžívají v natírání té smrduté české historie pozlátkem. Takový Doležal jím smrdí. B. Dolžeal není sám, kdo vidí skutečnost taková jaká je a takoví lidí přibýva vlastenčíku xy. Výchází u vás na rozdíl od dob minulích spousta knih zabývající se českou minulopti. Co kdyby jste si jích pár přečetli,místo nadávek "kosmopolitum? B.Doležal vůbec není žádný germanomil a současně čechjofob, to jen vy to tak chcete vidět. Co je české to je hezké. I mordování, udavačstvý a jiné nectnosti že?

kopec 3.2.2010 12:54

Re: jaksi nahlavu

pane badaxe, demagogie se prozradi nejdrive pouzitim nesrovnatelnych prirovnani.Tim chci rict, ze kdo srovnava Benese a Hachu, nebo Benese a Banderu je obycejny demamgog.Vy jste svou demagogii vylepsil jeste prefabrikovanym odesackym klise" clovek s nechutnou touhou po moci"

badaxe 3.2.2010 12:49

Re: Beneš a spol.

Pro vás a další kdo nechápou rozdíl, je zásadní rozdíl mezi tím že v nějakém státě je méně stran a v jiném jsou některé zakázány. Ostatně se pletete, i v US a v Británii je stran více, jen to je tak že pouze dvě opravdu řeší něco důležitého. Pro nadšené levičáky, třeba komunistická strana USA se rozpustila až počátkem let devadesáttých, do té doby ji nikdo nezakazoval, dost zásadní rozdíl, nezdá se vám?

Bizon 3.2.2010 12:49

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Blank? Snad Uljanov! Měl jste ještě napsat, že byl agentem německého generálního štábu z I. svět. války a že ho Němci lifrovali v zaplombovaném vagoně ze Švýcarska do Ruska, aby tam rozpoutal revoluci ....  Takže za každým svinstvem v  minulém století hledej Němce ....

Marat 3.2.2010 12:49

Re: On totiž Doležal staví různé osobnosti vedle sebe...

Už mnoho Benešových spolupracovníku napsalo, že Beneš ve všem rozhodoval sám. Jedině Hanička mohla změnit jeho názor. Tak jaký je rozdíl mezi samovládou a diktatůrou? Že spijenci ho nechali v štychu? A co měli dělat, když tá republika byla směsicí sedmi národu a češi tvořili menšinu? A ty menšiny tvoříci většinu byly proti té republice.  Menší národy a státy se bránili,  Češi mají na všechny své sousedy svalnaté řečí a když má přijít k činu, tak hodně rychle zvednou ruce do mraku a kvílí, voni vo nás a bez nás. To máte málo příkladu, že nikdo nemusí zvedat předčasně ty ruce? Beneš se nechtěl vůbec bránít opřed tygrem bránít. Myslel že takový jeho báječný stát musí před tygrem bránít spojenci. Proto si spojence dělal ze vzdálencýh zemí. Čeští vlastenčíci a vlastenci zanic na světě nepřipustí, že by jejích taťuldové vlasti se dopuštěli chyb a omylu i zločinu.

řadový příslušník 3.2.2010 12:46

Re: Nebojte, pane Tólešal / na konci války

Asi 20. května 1945 sestoupil do údolí (vzdal se do zajetí) v uniformě řadového příslušníka

wehrmachtu (v převleku) generál wehrmachtu R. Gehlen, vedoucí výzvědného oddělení

Fremde Heere Ost a měl pro Američany důležitou informaci.

Následně - devětapadesát měsíců sloužil přímo Američanům, a pak přešel do služeb

vznikající Německé spolkové republiky jako šéf státní zpravodajské služby.

badaxe 3.2.2010 12:45

Re: Beneš a spol.

Opravdu? a co si projít "dekrety" třeba se dovíte kdy byla tahle banda "demokratů" založena, možná i zjistíte že z tehdejšího spolku odešel Jaksch, který jako vůdce německé sociální demokracie právě na základě dohod beneše s Fierlingerem a dalšími opustil spolek v roce 1942, to by ta vláda dle vás nezasedala v Košicích ale v Kassa jak se město tehdy jmenovalo. To co dohodli v Košicích je pouze potvrzení toho co si Beneš dohodl s levicí dávno předem, za co myslíte že ho kníratý Stalin chválil? Bohužel představy jak byl postaven před hotovou věc jsou mylné. To že si jako typický intrikán myslel že to nějak ukočíruje je možné, ale to ho nezbavuje odpovědnosti. Mimochodem proč se ta "vláda" sešla v Košicích? měla se sejít v prvním větším městě ČSR, tím ale nebyly Košice, ale Mukačevo, Chust nebo Užhorod. To by je ale Beneš nesměl i s podkarpatskou rusí předat Stalinovi, jistě formálně tam bylo "referendum" v něm ale hlasovali i vojíci RA. Takže takový byl váš hrdina. 

xy 3.2.2010 12:44

Re: Nebojte, pane Tólešal

Marate, chtěl jsem tím ríci, že Doležal je kosmopolita, pro kterého je největší nadávkou slovo národ, pokud se netýká jednoho jediného. A německý to není, přestože dělá vše proto, aby to vypadalo.

II.svět.válka 3.2.2010 12:42

Re: Tvrdá měna s obrazem státníka / osvobození naší vlasti

Při osvobozování naší vlasti zahynulo (kromě dalších):

144 000 vojáků Rudé armády, 33 000 rumunů a 190 američanů.

Při osvobozování Brna zahynulo 15 000 vojáků Rudé armády a 1200 domácích.

PS po celou dobu války pracoval náš zbrojní průmysl (25% světov. obchodu se zbraněmi a municí) pro Hitlera proti Sovětskému svazu

xy 3.2.2010 12:42

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Harpyje, myslím, že větším zločincem než Stalin byl Lenin (Blank)  a Lejba Bronštejn - Trocký. Oba prosazovali masové popravy gojů v Rusku, aniž se zajímali o jakékoli konkrétní provinění. Oni zavedli rudý teror, aniž Západ jakkoli protestoval. Oni nechali zmasakrovat carskou rodinu jako Rothschildovu mstu Romanovcům. Třídní původ rozhodl o bytí a nebytí. Stalin byl technolog moci, který chtěl stát v čele impéria, Blank a Bronštějn byli vražední idealisté podobní Pol Potovi a Ieng Sarymu. Oni nechtěli SSSR jako velmoc, ale chtěli zničit Rusko a použít ho jen jako roznětku světové iluminátské revoluce. Co se stane s obyvateli dotčených zemí je vůbec nezajímalo. Největší kritika Stalina zaznívá proto, že likvidoval leninovce a trockisty, přestože nebyl větším vrahem než oni. Vyčítají mu to, že nedopustil anihilaci Ruska a zničení ortodoxního křesťanství.

Bizon 3.2.2010 12:42

Re: máme být Benešovi za co vděční,

... a toho Stalina nijak neobdivuji! Obdivuji ale Rusy, že zachránili svět před německým středověkem ....

Historik 3.2.2010 12:41

Re: On totiž Doležal staví různé osobnosti vedle sebe...

Bandera zaručeně není Polákům zcela lhostejný, dokonce vnáší rozpory mezi Ukrajince a Poláky.

Marat 3.2.2010 12:38

Re: Nebojte, pane Tólešal

Človrdo, rozumíte vůbec tomu, co pan Doležal napsal. Nevidím ani jediný řádek, který by vás opravňoval k takovým vaším tvrzením. Většina z vás, znáte českou historií jen z hodin vlastivědy v elementární škole a proto vás rozčiluje když někdo napíše, že pravda je jiná, nežli vám soudružka učitelka vyprávěla v těch hodinách vlastivědy. V posledních dvaceti létech u vás vyšla už spousta knih, kde by ste se mohli poučit a té historií. Jenže Češi nejsou čtenáří takové literátůry. Pokud čtou tak jedině beletrií a z historie neznají vůlbec nic. Tal nenadávejte a nespílejte těm kdo znají víc.

badaxe 3.2.2010 12:37

Re: Klause se musím tentokrát zastat

Svene, máte zcela pravdu, zdejší tlachalové bez znalostí melou jako obvykle nesmysly. W.S. Churchill byl opravdu pouze reportérem, nikoli vojákem (tím byl asi naposledy u Chartůmu) ale to zdejším hlupcům nevysvětlíte.

Bizon 3.2.2010 12:34

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Děkuji za reakci. Nemohu ale souhlasit s Vaším názorem, že "Druhou světovou opravdu začali oba soudruzi společně, Stalin s Hitlerem". Napsal jsem to, myslím, dost jasně proč .... ale napadá mě jedna věc, kdyby jsme se Hitlerovi v tom devětatřicátým bránil, tak byste nejspíš napsal, že druhou světovou válku začali Beneš s Hitlerem,že? A nejspíš byste "argumentoval" Mnichovskou dohodou .... atd. Ještě jste měl napsat, že Hitler napadením SSSR předešel Stalina o pár dnů nebo snad hodin ....  

badaxe 3.2.2010 12:33

Re: Tvrdá měna s obrazem státníka

Zas až taková rarita to asi nebyla, mám ji taky (je stříbrná) a k ní ještě identickou s dalším vrahem, tedy Gotwaldem. Byly to prostě příležitostné mince které se razí dodnes a nemusí na nich být jen místní, ale i třeba cizinci s nějakým vztahem k dané zemi.

xy 3.2.2010 12:32

Re: Jen poznámka:

Beneš byl iluminát, který pochopil, že ti, kteří ho v září 1938 přinutili ke kapitulaci, připravovali Hitlera už od 20. let pro jeho úlohu. Kapitulace ČSR byla součástí londýnských plánovačů, kde také Hitlera naprogramovali. Šlo o 2. level mezinárodní akce - prvním bylo zničení evropských monarchií během 1. světové války. Státy vzniklé na troskách císařství byly jen dočasným projektem. Beneš věděl, že rozhodl někdo jiný a že jedinou možností obnovy státu je to, že Hitlerova III. říše má ve svých genech zakódovanou porážku. Beneš také věděl, že mezi západními "demokraty" a sovětskými komunisty není od určité úrovně nahoru žádný rozdíl - všichni se potkávali v jedné lóži.

116 000 nár.soc. 3.2.2010 12:29

Re: Jan Masaryk / přešlo ke komunistům

po únoru 48 přešlo 116 000 národních socialistů ke komunistům

xy 3.2.2010 12:25

Nebojte, pane Tólešal

za pár dní už nikdo nebude vaše nenávistné protičeské výpotky komentovat. Diskuze zde skončí, to vykastrované "cosi" co zůstalo po registraci na TOP LN není diskuzí. Pro pochopení vašeho postoje si stačí přečíst proskribovanou knihu Dietricha Brondera "Before Hitler Came" (lze stáhnout v angličtině z internetu). Vaším jediným cílem je rozeštvávat Čechy a Němce, vyvolávat strach, vzájemnou nenávist, nepochopení u dalších národů Evropy. Hitler ve skutečnosti zničil Německo, které se dostalo do područí kosmopolitní kliky, podobně jako se zasloužil o poválečné ovládnutí střední Evropy komunisty. Díky jeho pronásledování evropských židů vznikl stát Izrael, proč by se jinak Evropané stěhovali hromadně do pouště? Pane Tólešal, vaše názory nejsou ani české, ani německé. Hodně štěstí ve vaší další podvratné práci, možná vám to někdo sežere.

Mirco1 3.2.2010 12:24

Re: sic

Hácha byl v roce 1942 už starý nemocný člověk, který sotva vnímal okolí. Na něm se vozit je trapné a nic to nevypovídá.

Nicméně někdo se tu dotknul v diskusi výzbroje - byly připraveny a z menší části realizovány plány na převod československé výzbroje a výstroje do Rumunska. Do Francie se to již k 15. březnu 1939 nestihlo.

Mirco1 3.2.2010 12:19

On totiž Doležal staví různé osobnosti vedle sebe...

... podle různých kritérií, a nemyslím si, že často podle podstatných.

To jestli je někdo jinde nenáviděn je opravdu úsměvné kritérium: např. Beneš asi nebude populární v Polsku, ale že by byl nenáviděn, to určitě těžko. Bandera je Polsku zcela lhostejný, stejně jako Německu. Češi nijak zvlášť nešílí nad Hortym, Slováci mu zcela pochopitelně nemohou přijít na jméno.

Jinak stavět ovšem Beneše, demokratického politika (jenž ovšem naprosto selhal, to je pravda) vedle Hortyho, což byl diktátor a neokecá to nikdo, navíc zcela nelegitimní, neboť ono Uherské království kterému "regentsky" vládnul dvakrát odmítl předat legitimnímu panovníkovi a potupně jej vyhodil, to je opravdu trapné. Beneš se chtěl před tygrem bránit ale ostatní lovci jej nechali ve štychu, Horty chtěl na tygra naskočit a jet na něm, dokud to půjde.