22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 3.2.2010 22:46

To K.H. Frank byl mnohem výkonnější.

PB

Ibalgin 3.2.2010 22:30

Re: Neffe díky...

 Vzhledem k přepěstění velkého mozku neslyšíme výstrahy duchovních pomocníků. Katastrofy jsou také většinou důsledky našeho špatného jednání.

monbelonger 3.2.2010 21:21

standoU

o tom vsem vysly knizky, neni problem si zjistit fakta, ale nektery lidi proste radsi verej majoru Zemanovi... skoda slov....

StandaU 3.2.2010 21:20

Re: Dobrý večer,

napsal jste to pěkně a výstižně. Díky

monbelonger 3.2.2010 21:19

hafusaku2,

a kolik desitek tisicu zavrazdil Benes po valce? hadej.... desetitisice a desetitisice.... vesmes nevinny nemecky hovorici civilisti mezi kterejma byli dokonce i Zidi vrativsi se z pekla koncentraku! holt mluvili nemecy, tak meli smulu, aspon ceskej zlodej nemusel vracet majetky ktery jim ukrad, pote co je nabonzoval Gestapu...  dodneska nebyli nasinci schopny vratit ukradenej majetek, tady mam na mysli majetek ukradej Zidum.... dodneska toho nebyli schopny! Holt benesova skola....

strejda 3.2.2010 21:15

Re: Bandera, Horthy a Doležal

Šamanovy názory používání faktů je velmi vyvážené a jistě pro soudné čtenáře akceptovatelné.

Probíhá tady pokus tvrdit, že vraždění desítek tisíc lidí s cílem je vyhubit a vyhnat je stejné jako odsun sudetských Němců, který v naprosté většině probíhal spořádaně a se souhlasem a kontrolou spojenců. Cílem je rozvrátit českou společnost a připravit ji o historickou paměť a identitu. Za tímto pokusem jsou stejné síly a ideje jako v době od konce 19.století. Zatím se to nepovedlo. Zatím.

strejda 3.2.2010 21:01

Re: Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

Poláci píší o 150 000 obětí UPA. Židy, jak je zvykem, do toho ovšem nepočítají.

strejda 3.2.2010 20:59

Re: Dobrý večer,

Žádná skupina s.Banderi neexistovala. Štefan Bandera byl ideovým vůdcem a osobně se boje neúčastnil. Přes ČSR prošla sotňa Chromenko - po malých skupinách a jednotlivcích. Byla to jednotka složená z příslušníků 14.granátnické divize SS Galicien a rozprášené UPA - Ukrajinské povstalecké armády. Prošli anonymně a tak se o nich nic neví. Opakem byla sotňa Burlak, to byla vojenská policie povstalců a měla podobné složení jako sotňa Chromenko. Ovšem byli to mnohem radikálnější živly a chtěly se se zbraní v ruce probít na západ. Pokud to šlo, nevraždili. Pokud cítili nebezpečí nebo odpor, byli mrtví. Čs.branná moc se průniku ozbrojené několikasetčlenné skupiny přirozeně bránila. Je to jedna z hlavních povinností státu. Tehdy i dnes. Burlakova skupina byla po bojích zničena a zbytek, včetně Burlaka, zajet. Z vězení uprchl, byl ale vypátrám a znovu zatčen a vydán do Polska, kde byl odsouzen za zločiny k trestu smrti. Podobně dopadla většina jeho sotni. Vraždili především Poláky a židy. Také Volyňské Čechy. Jejich cíl možná ušlechtilý, cesta k němu byla jen krvavá vražedná pouť.

fady 3.2.2010 20:55

souhlas

článek je, jako většina věcí od p. Doležala na vysoké úrovni. A to, že pan Klaus pro tuto zemi znamená pouze zátěž a žádný prospěch (jak mezinárodně, tak vnitřně) je další věc.

StandaU 3.2.2010 20:44

Re: Dobrý večer,

nevím, kdo jste, ale je vidět, že dáváte přednost propagandě před pravdou. Ovšem to je vaše věc a já to nebudu měnit. Nesmyl o hlavních kádrech SS ,tak tomu dnes nevěří už ani sami ti co to vymysleli. Ovšem, to že velká část tzv UPA spolupracovala s nacisty je pravda, ovšem nikdo už neříká proč spolupracovali s nacisty tj s německým okupačním režimem. Jestli je rudý komisař mým nepřítelem a to byl pro většinu obyvatel Ukrajiny, potom je někdo kdo hlásá nesmiřitelný boj s rudými komisaři, také mým přítelem viz. německý okupační režim. Pro velkou část ukrajinců už tzv. Brest-Litevský mír, který znamenal okrádání Ukrajiny císařským Německem pod taktovkou bolševiků, byl důvodem k nenávisti k rudým komisařům.  Ještě jedno, Bandera je medializován proto, že jej bolševici zavraždili v tehdejším západním Německu, ale byly mnohem větší jednotky než skupina S. Banderi. Tyto jednotky ovšem rudí komisaři nemedializovali, proto se o nich nemluví. Dzp

Pete Brich 3.2.2010 20:43

"My Češi máme ohavný zvyk ohrnovat nos nad těmi, ..."

Vy a Havel jste typickými Čechy, kteří ohrnují nos nad těmi, kdo chodil ke komunistickým volbám.

PB

hafusak2 3.2.2010 20:29

Re: Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

Pokud se vezmou oběti z Ukrajiny, Polska a ČSR, jde to do tisíců. Pokud by se k nim přidaly i oběti z let válečných, které jdou na jejich triko, tak desetitisíce. Problém je to, že se jedná o dost velké území dnes několika států, takže dostat se k úplně přesným číslům by byla práce na X let.

hafusak2 3.2.2010 20:25

Re: Dobrý večer,

Děkuji za poučení, ale já osobně dávám přednost vzpomínkám lidí se kterými jsem mluvil a kteří v těch letech proti banderovcům bojovali. A to, co tvrdíte Vy je naprostý nesmysl. Hlavní kádr banderovců byly zbytky ukrajinské granátnické divize SS "Galizien".

Nemo 3.2.2010 20:23

Re: Neffe díky...

Vzhledem k tomu, že lidé mají svobodnou vůli, tak jich milióny dobrovolně zahynuly při zemětřeseních, tsunami, povodních a jiných katastrofách.

hafusak2 3.2.2010 20:22

Re: Štefan Bandera byl

V tom Sachsenhausenu bylo pro lidi jako byl SB extra oddělení, kde byli soustředěni významní politici řady okupovaných zemí /co kdyby se někdy hodili/ a měli úplně jiný život. Mimo jiné tam byl i do své prakticky sebevraždy Jakov Džugašvilli /syn Stalina/.

Šaman 3.2.2010 20:17

Bandera, Horthy a Doležal

Hromadné vraždy, bestiality, převyšující nacistická zvěrstva, aktivní účast na holokaustu - a jiné "problematické" chování hrdinů protikomunistického odboje, partyzánů vnitřních koloniích bolševického Ruska (v Pobaltí, na Ukrajině) bylo způsobeno sevřením mezi mlýnské kameny Stalina a Hitlera...

Rozšířený komentář k tomuto nestydatému výplodu je umístěn na Šamanově blogu zde:

http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/02/tento-clanek-je-rozsirenym-komentarem-k.html

hafusak2 3.2.2010 20:14

Re: Bandera

Nevíte o tom vůbec nic. Hlavní kádr banderovců byly zbytky ukrajinské divize SS "Galizien" a k nim se přidalo množství bývalých zrádců, kolaborantů a dalších pochybných osobností. Mezi obyvatelstvem už neměli vůbec žádnou podporu, už jim šlo jen o to, jak zdrhnout. Byly to normální bandité, loupili, vraždili často bez důvodu, jen pro zastrašení ostatních. Na Ukrajině systematicky vraždili všechny osoby neukrajinské národnosti /včetně Rusínů/. Ješté po ústupu na polské území používali i dělostřelectvo, tak byli vybavení. Rusové a polská armáda s nimi dost zametli, to co z nich se dostalo na naše území byly už jen zbytky, ale stačilo to. To o těch komunistech je až teď dodaná smyšlenka.

čtenář 3.2.2010 20:06

Re: Palata predem vedel, ktere husy zacnou kejhat

Papá Klaus klidně vymění husitský kalich za půlměsíc. S tím by ten hoch nikdy neměl problém.

čtenář 3.2.2010 20:04

Nic se nejí tak horthý, jak se to uvaří.

:-)

hafusak2 3.2.2010 20:03

Re: A zanechávali za sebou spáleniště hrůzu a smrt

SNB byl založen v r. 1945, tedy 3 roky před únorem 48. Převzal lidi z četnictva i policie protektorátu a nově přijatí členové byli především posíláni do pohraničí k udržení pořádku, boji proti Werwolfům atd. To jen tak pro vysvětlení. KSČ tam měla v té době minimální vliv.

nonbelonger 3.2.2010 20:03

Re: Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

a kolik to bylo?

StandaU 3.2.2010 19:59

Dobrý večer,

píši jeden z mých posledních příspěvků před plánovanou registrací. Chtěl jsem říci k tomu Banderovi, prosím zdejší pisálky, jinak nejde nazvat osoby, které žvaní nesmysly jež jim nabulíkovala rudá lůza aby si prostudovali historii ve vztahu k tzv. Banderovcům. Jedna skupina tzv. Banderovců prošla v oblasti Krkonoš, nějakou dobu se ukrývala a čekala na ostatní v prostoru Ralsko-Mimoň, později přešla přes ruskou okupační zónu do americké okupační zńy v Německu. Historie této skupiny, které se povedlo přejít nepozorovaně a která měla podporu,  některých občanů. Jde mi o toto, kde jsou mrtví, jak zde píšete, že vraždili mučili a podobně. Skupiny nazývané podle nejznámějšího velitele Banderovci, to byli neštastní zpravidla mladí kluci, kteří neměli co ztratit, rodiny jim vyvraždili bolševici nebo zemřeli hlady v hladomoru organizovaném bolševiky.  Když je obyvatelé neudali, tak nikoho nezabili. Také si uvědomte, že v Polsku a v Rusku se v oblastech kolem západních hranic bojovalo ještě počátkem padesátých let. Obyvatelé se bránili bolševiků, ale podlehli jejich tehdejší síle. Toto je z mé strany velmi ale velmi stručně vše.  Toto co zde uvádím lze si přečíst v archívech, případně vyhledat v odpovídající literatuře a nikoliv papouškovat rudou propagandu dvacet let od pádu rudé lůzy. Dzp

hafusak2 3.2.2010 19:53

Re: Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

Omyl, S. Bandera má na svědomí mnohonásobně větší počet mrtvých.

== 3.2.2010 19:41

Re: A zanechávali za sebou spáleniště hrůzu a smrt

Neplácejte nesmysly,  k SNB se mohl dostat jen kovaný soudruh-komunista.Komunisté nebyli normální a jejich osudy mě vůbec nezajímají.

nonbelonger 3.2.2010 19:40

Re: Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

vazenej, Bandera nezavrazdil tolik nevinejch civilistu jako milovanej Benes! Sudetaci by mohli vypravet  vo bestialite! Benes byl taktez odpornej nacionalista, extremni... a to Benes vrazdil v dobe miru!

Budař 3.2.2010 19:26

Re: Palata predem vedel, ktere husy zacnou kejhat

Sly, ubohé, tvůj styl je tradiční havlovský, nezapře inspiraci Peheho, Halíka a dalších " filosofů ".

Budař 3.2.2010 19:19

Re: Vážený pane Doležale !

zoch, tvůj příspěvek přihlouplý odpovídající tvému IQ 69 bodů. Jseš zrovna takový blekota, jako rádoby historici a novináři Doležal a slovenský Jánošík, který psával do " Kravských rozhledů ", neználek a hlupák Palata. 

Pochyba 3.2.2010 19:08

Jsou osobnosti, které urážky nemohou pošpinit

Oproti Benešovi si Bandera i Horthy libovali v bestiálních hromadných vraždách. Proto se také mohli dát s Hitlerem, který to měl vepsáno při tažení na východ na praporu, do jednoho šiku. Jejich nacionalismus ani antikomunismus to nemůže spasit. Ti, kdo je obhajují pouze odhalují své vlastí odporné a nehumání ledví. A pako Doležal tu za léta sklidil již tolik ponužujících titulů, že je netřeba opakovat. Stačí si na ně vzpomunout a přisoudit je i jeho příznivcům

Ibalgin 3.2.2010 19:07

Re: Neffe díky...

5P nejde to vysvětlit na tak krátkém prostoru. A ani bych se nepouštěl do duchovní diskuze na NP. Krátce vám však 5 P řeknu, že dobro již zvítězilo a to na Golgotě před 2000 lety. Vzhledem k tomu, že lidé mají svobodnou vůli, tak si dobrovolně natloukají horny. Kdo je skutečně ve vůli Boží, tomu se nemůže nic stát. Máme co do činění s posledními houfy trabantů temna. Jak jsem řekl zlo požírá zlo. Stalin proti Hitlerovi, ODS proti ČSSD, atd. A co aby bylo? Proroci i Ježíš zaslíbili 1000 leté královsví Boží vůle, kdy lidská vůle bude vyděděna, pokorní a zbožní se budou učit jak se vřadit do vyšší vůle. Těm bude patřit země. Nežijete pouze jeden pozemský život.Ježíš ustanovil novou smlouvu, tak 5P hleďte studovat lepší texty než je Doležal, abyste na ni měl podíl. Hawk. 

Pochyba 3.2.2010 18:55

Re: A zanechávali za sebou spáleniště hrůzu a smrt

Byli to zcela normální lidé a VYPATLANEC jsi ty. Pokus se udělat nějaký průzkum, jaké byly jejich životní osudy. Určitě by tam nebylo nic tak neobvyklého.