22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
badaxe 3.2.2010 12:19

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Milý buvole, váš obdivovaný Stalin neobsadil ani metr kde by obyvatelé mluvili rusky, území které si s Hitlerem dohodl v srpnu 1939, zahrnovalo ukrajinské území. Naopak jeho chátra (Stalinova) pod vedením Tuchačevského napadla Polsko a tehdejší ukrajinský stát. Bolševici dostali řádně nakopáno do zadku a utíkali domů so Ruska. Od té doby, ale i historicky před tím nebyla tahle část územím SSSR, tou se stala až po roce 1939, v době vzniku SSSR byla Ukrajina obsazena němci, vy znalče. To že si vy a podobní vykládáte historii podle příruček politického školení je váš problém, ale tak to nebylo. Naopak náckové a komouši udatně spolupracovali a třeba v Brestu Litevském podporovali němci rudou armádu, ostatně na řadě míst si pak spolu udělali přehlídky, a to že bolševik to dřív nestihl zaútočit je prostě jen to že byl větší lempl. Druhou světovou opravdu začali oba soudruzi společně, Stalin s Hitlerem.

SM 2003 3.2.2010 12:17

Re: Hácha byl skutečně legální president / Kam zmizel zlatý poklad republiky

V kapitole vítězové a poražení je taková rekapitulace o českém zlatém pokladu. V době před Mnichovem měla naše země, tedy Československo v různých trezorech doma i v zahraničí uloženo více než 90 tun měnového zlata. 14 tun jsme ztratili po záboru pohraničí, dalších více než 6 tun odvezli němečtí okupanti po příchodu do Prahy v létech 1939 a 1940 včetně velmi vzácné numismatické sbírky zlatých mincí. Přes 26 tun si vzali Britové za to že naši vojáci bojovali i za Velkou Británii, tedy jako kompenzaci za výstroj a výzbroj našich vojáků a letců na Západě a přes 23 tun vydali Britov&e acute; z Banky pro mezinárodní platby v Basileji.

Dalších 15 tun zlata využili nacisté pro obchodování se strategickými surovinami. A to již se nemluví o ztraceném zlatě z Brněnské Zbrojovky a plzeňské Škodovky.

Bizon 3.2.2010 12:16

Re: Zasloužil se tak akorát o státní marast

"Zasloužil se tak akorát o státní marast".  Po bitvě je každý generálem, že ... co asi tak měl Beneš v tom devětatřicátým dělat ? Jít do války, aby nás celý svět obviňoval z jejího zavinění a nenáviděl nás za to? Po Mnichovské dohodě se takto zachovat, znamenalo udělat z Hitlera ochránce národnostních menšin a lidských práv .... Dalo by mu to nejspíš morální kredit a my bysme vypadali jako váleční paliči .... jako viníci druhé světové války! A co se týče toho pořád omílaného odsunu: s precedensem Mnichova 38 se nedalo dělat naprosto nic jiného, než je jako cizí státní příslušníky odsunout do státu jehož občanství měli, totiž do Německa! Kdyby se to tehdy neudělalo, tak jsme si to všechno prožili znovu v roce 1993, možná jako občanskou válku a třeba i s tím havlovským humanitárním bombardováním! To by mělo být  zřejmé každému, kdo má mozek ... bohužel, pane štváči, to evidentně není váš případ .....

Martin 3.2.2010 12:13

Re: Jen poznámka:

Vy,ani nikdo jiný nemůže vědět,o čem tehdy Beneš mluvil s Gottwaldem - jsou to jen dohady.

badaxe 3.2.2010 12:07

Re: Zasloužil se / Londýn 1941 - vysílání rozhlasu

A nepřijde vám že Beneš kecal? Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 , je zajímavé že i po roce 1934 poláci s francouzi jednali, zkoušela se třeba letiště pro francouzská letadla. Naše smlouva sice zničena nebyla, ale na rozdíl od poláků nám byla na houby.

Maur 3.2.2010 12:04

Jen poznámka:

Na presidentu Benešovi mně vadí jedna věc: jakmile se vrátil v r. 1945 do republiky, začínal se - postupně - dozvídat o různých ústrcích ba zvěrstvech, kterým byli vystavování mnozí demokraté - ta svinstva páchali komunisté. A on, ač by stačilo jediné slůvko u Gottwalda - neučinil nic. A pak ten zákon: nás učili, že každá právní norma má obsahovat hypotézu, dispozici a sankci. Zákony typu "ten či onen se zasloužil o stát" do sbírky zákonů nepatří. To bych pak mohl chtít, aby parlament schválil, že "autor této glosy  se narodil v Praze" nebo že "nosí seprané jeansy" či že "nemá rád zelnou polévku".

ceskej Honza 3.2.2010 12:02

Re: Bohouš zase dneska perlí

Bandera, Benes, Horthy,byli vlastenci telem i dusí, ochotni se pro své vlastenecké cíle spojit i s dáblem, vsichni ve svém úsilí neúspesní a vsichni za své ciny kritizovaní ze sousedního zahranicí !  V tom je jejich podobnost na míste.

Srovnávat Dolezala s Goebelsem mi vadí.

Huaskaran 3.2.2010 12:01

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Obě ty knihy vlastním.

JaS 3.2.2010 12:01

No, on jeden problém je v tom,

že jsme zvyklí vymýšlet si zázračné osobnosti (počínaje Kristem, Svatým Václavem apod, pak se tam taky objevil třeba Lenin...) a porovnávat je s ostatními. Ty zázraky zázračných osobností jsou vymyšlené - jsou to zbožná přání, aby bylo koho oslavovat - určitě jsou nepravdivé. Slouží jen k tomu, aby bylo možno na druhé straně k nim přirovnávat jiné osoby(nosti), které je potřeba co nejvíc shodit. A zase je v tom schovaná snaha jedněch ovládat druhé - jako v každém náboženství. Takže klid, a hlavně trochu rozumu!

válečné dítě 3.2.2010 11:57

Re: Edvard Beneš byl demokrat

,,Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet," prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně ,,zarámován" ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let." (50 milionů mrtvých, z toho 27 milonů občanů Sovětského svazu). Ve volbách získal Hitler od katolické strany Centrum 11,5% hlasů a volby vyhrál. Do koncentráků byli deportováni komunisté a pak i židé již v roce 1933.

Po Mnichovu (zločin proti Evropě - zrada Anglie a Francie) bez boje získal Hitler zbraně a munici z ČSR (25 % světového obchodu ) a chystal se na komunistické Rusko. Ale nějak se to zvrtlo.

TAM TO VŠECHNO ZAČALO , PO VÁLCE CHUDOBA A BÍDA, NEZAMĚSTNANOST, PADESÁTÁ LÉTA (neměla se nikdy stát, amnestie pro politické vězně v roce 1960).

Silná propaganda ze Západu i z Východu, reálné nebezpečí nové války ? Platily výsledky jednání z Jalty pravidla určoval, jak už to bývá, vítěz - na papírku předal své zájmové území.

Zajímavé je, že Západ ctil zájmové území Východu i v roce 1968 - Československo.

badaxe 3.2.2010 11:55

Re: Německá

Ještě štěstí, že uchvátí-li vás, nevznikne žádná škoda :-)

Bizon 3.2.2010 11:55

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Nápodobně! Přečtěte si např. od Daniela Goldhagena "Hitlerovi ochotní kati"nebo od Rudolfa Vrby "Utekl jsem z Osvětimi"  apod.....  a ten Stalin v tom děvětatřicátem čtrnáct dní po útoku Hitlera na Polsko, obsadil  tu jeho část, která před válkou patřila Rusku a kde žila převážná část obyvatelstva mluvící rusky ....

president Beneš 3.2.2010 11:54

Re: Zasloužil se / Londýn 1941 - vysílání rozhlasu

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.

Štváč 3.2.2010 11:42

Zasloužil se tak akorát o státní marast

Beneš utekl  v r. 38 a porušil prezidentskou přísahu,  v r.43 jel ke Stalinovi, po válce usedl samozvaně na Hrad bez nových voleb, nechal zemřít prezidenta Háchu ve vězení a začal pomáhat komunistům při znárodňování. Vraždy sudetských Němců, žen a dětí nechtěl vidět. Má toho dost, na to aby byl zapomenut a ne z něj dělat člověka, který se zasloužil o stát. Už to, že ho podpořili komunisti, by mělo být podezřelé. Podporu má u stejných srabů jako je Klaus, socdem, komoušů a některých hlupáků s ODS, kteří sotva znají z historie kdy se narodili. Byl slaboch a vlastizrádce a ti mívají v Čechách vždy podporu.

čtenář 3.2.2010 11:38

Jó, to Bohóšek, kdyby byl na místě Horthyho,

ten by tomu Hitlérovi vypálil rybník, to by Hitlér i Horthy jenom koukali.

Panečku, jak briskně vychrlil všechny slabosti toho admirála Horthyho.

Bohóšek Doležalojc na Hrad !!!!

Huaskaran 3.2.2010 11:37

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Prosím, doplňte si vzdělání.

PETR 3.2.2010 11:25

Re: Hácha byl skutečně legální president, ovšem pouze do 15.3. 1939, kdy

A ještě  "maličkost". Do doby, než byla mezinárodně uznána Benešova vláda jako právoplatná vláda ČR, tak z čeho tam pánové žili ? Upozorňuji, že je živili českoslovenští šlechtici, podnikatelé ze svých kont ve Švýcarsku a v prvnířadě to byl Lichtenstein. Tomu ( a mnohým dalším ) pan Beneš svými dekrety zabavil majetek hned po návratu do Prahy. Mám si jej za to vážit ?

Bizon 3.2.2010 11:24

Re: Věru lepší nebýt vlastencem

Kdyby se vaše názory uplatmily na Němce první poloviny minulého století, tak by z nich byli přímo Ďáblové ....

Peman 3.2.2010 11:19

Věru lepší nebýt vlastencem

si říkám, když zde čtu příspěvky těch, kteří se za české vlastence vydávají. Smrad bolševismu čiší z těchto "vlastenců" na sto honů. Třeba takový "Quercus": lhát, lhát a zase lhát, nejvyšší heslo komunistů, tu drze předvádí na Katyni a Benderovi. I ti nacisti někdy mluvili pravdu, o komunistech se to dá říci ovšem stěží. 50 let bolševici lhali, že za Katyň mohou Němci. Dnes taková kreatura "Quercus" alespoň lže o počtu obětí ruských vrahů, "pouhých" 7000! Naopak Benderovi raději něco přidá - zaokrouhlí jeho oběti rovnou na 100000. Podobně tu komunističtí pohůnci hodnotí Horthyho a jeho režim. Bože, kde všude za blahých časů, kdy nejvyšší forma demokracie,demokracie lidová,  vládla u nás a v dalších státech tábora míru a socialismu, kde všude nebyl fašistický režim: v USA (vrazi z Wall Streetu), v Západní Evropě, samozřejmě ve Španělsku (fašista Franco) ale i v Jugodlávii krvavý pes Tito, Francův rodný bratr.... Tato debilita zůstala hluboko v palicích (nepíši mozcích, ty zde chybí) leckterého diskutujícího, který ví. že režim Horthyho byl fašistický. A chudáček Beneš v takovýchto diskusích? No, zde se zdá, že se dočkal určité dějinné spravedlnosti, úměrné jeho činům "velkého českého vlastence"(jak zde také píše nějaký chytrák). Slouží komunistům jako hadr, kdykoli neovládají pomocí cenzury a STB veřejné mínění. Pak jde o Velkého politika se zásluhami o český stát (ve skutečnosti poslední jeho zásluha je pochopitelně o komunisty). Jakmile jsou ale komunisti u moci, může se tajtrlík a užitečný idiot odebrat zase na "smetiště dějin", do komunistického pantheonu má malou kvalifikaci - pochopitelně - vedle vrahů typu Gottwald.

Věru platí zlatá slova anglického učence Samuela Johnsona "vlastenectví je poslední útočiště darebáků" (poznatek už z XVIII. století (!), kdy se český národ a jeho "vlastenectví" teprve začínalo ztěžka probouzet...) a je jen smutné,že právě u  českého národa hledá to útočiště těch ničemů tolik...

PETR 3.2.2010 11:13

Líbil se komunistům

také KSČM navrhla a schválila zákon: Dr. Edvar Beneš se zasloužil o stát.  Takže - jak je to s Klausem ? Nenavrhnou komunisti podobný zákon i o něm ? Zasloužil se - o KSČM - dost a dost.

Bizon 3.2.2010 11:09

Re: máme být Benešovi za co vděční,

... a Marťani ...

PROKOP BUBEN 3.2.2010 10:59

NO ANO

Onehdá se zde probíral Fierlinger, který byl Benešovým dlouholetým spolupracovníkem a posléze sousedem v Sezimově Ústí.......Teprve na sklonku života měl Beneš slovně zcela odsoudit tohoto parchanta......Není zde zakopán pes Benešových poválečných rozhodnutí, nebo byl i něčím vydírán.....

pbla4024 3.2.2010 10:58

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Druhou světovou válku rozpoutali společně Hitler a Stalin.

Sven Australan 3.2.2010 10:56

Re: Jan Masaryk

 J.M. byl opravdu světový člověk. Ale jeho smrt je stále ještě nevysvětlená. Po resignaci Nár.Soc. a Lidovců-ministrů, kterou president Beneš přijal, sestavil Gottwald vládu z levicového dobytka a Jan Masaryk (prý) prohlásil po nabídnutém místu ve vládě : "S touto vládou si rád zavládnu...."  Jestli to je pravda, muselo jej těžce tížit svědomí !  Ovšem, jestli se opravdu chystal znovu do exilu (což by byl pro všechny slušné lidi hlavou i ústy Čsl. svobodného exilu, byl asi zavražděn.  Ale nikoli KGBáky (i když na jejich rozkaz), ale StBáky.

Bizon 3.2.2010 10:51

Re: máme být Benešovi za co vděční,

A koho zajímají ty Vaše?  Jinak nebýt druhé světové války, Stalin by se nikdy do Evropy nedostal !!

Harpyje 3.2.2010 10:49

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Vaše obsese mě nezajímají.

Vlastimil 3.2.2010 10:48

Re: Jan Masaryk

Já se domnívám, že Jan Masaryk v únoru 1948 selhal mnohem více než Edvard Beneš. Krátce poté tragicky zemřel a já osobně považuji obě verze jeho smrti vražda/sebevražda za stejně věrohodné. Je možné, že Rusové jej po 25.únoru považovali za největší aktuální překážku a nechali jej zavraždit. Je ale také možné, že Jan Masaryk si uvědomil, k čemu svým postojem v únoru 1948 vlastně přispěl (hodně jeho přátel se od něho po 25.únoru začalo odvracet) a sám spáchal sebevraždu - a třeba naivně doufal, že tím národ ještě vyburcuje.

Jan Hájek 3.2.2010 10:48

Re: Jen na okraj

To je tak, když člověk dělá víc věcí najednou, samozřejmě jsem měl na mysli rok 1945, nikoli počátek věčnosti z mého hlediska.

Bizon 3.2.2010 10:45

Re: máme být Benešovi za co vděční,

Za Stalina vděčíme především Hitlerovi a Němcům vůbec ....

Sven Australan 3.2.2010 10:44

Re: Klause se musím tentokrát zastat

  Mladý (25) Winston Churchill byl v Jižní Africe jako reporter britského listu Morning Post, tedy jeho přítomnost, nijak neovlivnila postup a zacházení  Britů s Boery.  Žádné koncentrační tábory nejsou správné řešení, ale mínění nějakého "parvenu", nemůže pošpinit pamáku sir Winston Churchilla....