29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx 3.2.2010 7:50

Re: Tak takhle bude vypadat

Dokonalý příměr. děkuji !!!

Kokon 3.2.2010 7:46

Bohouš zase dneska perlí

Teda, dneska to je úplná přehlídka eufemismů, vybírám pár nejlepších: Tak předválečné Maďarsko byla pouze "autoritativní konstituční monarchie" a regent Horthy de facto demokrat v mimořádné situaci. Vlastně jen hájil svobodu svého národa (když stanul po boku Hitlerovi, ke kterému se hlásil už před válkou) a jednal a rozhodoval se "problematicky".

Goebbelsovu odkazu děláte čest   *zamračenej xicht*+*palec dolů*

pepa 3.2.2010 7:37

Re: jaksi nahlavu

A ty jsi asi nějaký americky fanatik!Hodnitíš dějiny a postavy v nich z nějakého tvého přání,že by bylo dobře kdyby už v té době nedošlo k tomu co se stalo,protože ty si myslíš,že tu konzumní společnost jsme tady mohli mít už dříve a vlastně Beneš ,že ustoupil komunistům tak může za to,že ráj konzumu příšel o 40 let později. To je ale fantasmagorické myšlení!! 

Huaskaran 3.2.2010 7:36

Re: jaksi nahlavu

Když mluvíte o češtině, opravte prosím svoje vlastní hrubky, to za prvé. A za druhé sdělte, kde se Váš předřečník (či předpisatel) v argumentaci mýlil.

Jan Hájek 3.2.2010 7:34

Re: Jen na okraj

Když souhlasíte s vítáním vojsk německých nacionálních sociálních demokratů na Ukrajině a excesy vůči jiným - okupačním - etnikům toto vítání doprovázejícími, pak dozajista též s pochopením shlížíte na vítání vojsk multinacionálních sovětských komunistů v Československu a excesy vůči jiným - okupačním - etnikům toto vítání doprovázejícími.

Huaskaran 3.2.2010 7:34

Re: Beneš a spol.

Tak tohle dokáže vypustit z klávesnice pouze člověk ducha mdlého.

pepa 3.2.2010 7:31

Re: Beneš a spol.

To co píšeš je nesmysl. Naopak právě pravicové strany všude ve světě to mají zařízeno tak,že levice nemá vůbec šanci ani na propagaci,nebot miliardaři vlastní televize,noviny fabriky,pozemky a všechno. Takže si myslím,že ty pravicové strany jsou zdrojem zla ve společnosti a měly by se zakázat všude na světě.

Quercus 3.2.2010 7:28

Re: jaksi nahlavu

Čoveče Badaxe, tys tu češtionu jako sude'ták nezapoměl. Příští týden jedou do Mnichova, je tam moc sněhu? Dá se tam dobře zaparkovat?

Quercus 3.2.2010 7:25

Re: Beneš a spol.

Celá česká společnost se vešla do toho rámce - posílilo to pravici voliči Agrární strany volili národní socialisty.  V každém případě byl Beneš oddaný demokrat a nelze ho srovnávat s takovým Hortym, Pilsitským, Frankem a spol. 

Duda 3.2.2010 7:24

Re: Beneš a spol.

Pokud vím tak to rozhodla Košická vláda a Beneš byl v podstatě postaven před hotovou věc.

badaxe 3.2.2010 7:23

Re: jaksi nahlavu

Na rozdíl od Beneše byl pan Hácha slušný člověk, na místo prezidenta se necpal a nestál o ně, když ho po přemlouvání přijal, udělal mnoho právě pro český národ, počínaje třeba tím že vymohl osvobození studentů zavřených po demonstracích v roce 1939. Naopak Beneš dostal stát nejprve svou zahraniční politikou do izolace, pak utekl a následně se samozvaně prohlácil prezidentem (přečtěte si dekrety 1 a 2) , potom vyhlásil NF a tím stát předal komunistům, dávno před rokem 1948. To je váš "vlastenec". Byl to člověk s nechutnou touhou po moci.

tom 3.2.2010 7:21

Re: Tak takhle bude vypadat

Perfektní, chytrá (či chytrý) Kresinka. A.J. psal sice docela zajímavě, ale realita byla hodně jiná. Konec konců byly to romány, historii z toho udělal až Nejedlý a spol. Zdroje tradic, soudruh Husek, Jirásko ...  

Quercus 3.2.2010 7:20

Re: Beneš a spol.

Přeci jenom je rozdíl spojit se se Stalinem, Churchilem a Roosweltem než s Hitlerem a Mussolinim.

badaxe 3.2.2010 7:19

Re: Beneš a spol.

Jste poněkud naivní, pokud Beneš tak snil o demokracii, pak by stálo za vysvětlení proč založil NF a zakázal všechny strany které byly mimo ni. Tedy všechny které nebyly levicové. Tohle se bohužel jednoznačně stalo a právě tohle je počátek bolševizace státu. Pokud vím jako sen o demokracii přijde že volit lze jen KSČ, CSSD, ČSL a národní socialisty, pak asi máme různé názory na to co je demokracie. Z voleb tak byla vyloučena třeba Agrární strana, ale i řada dalších. Prostě je "demokrat" zakázal, zdy ze msty za to že ho nevolili před válkou prezidentem, nebo z jiného důvodu lze jen spekulovat.

Quercus 3.2.2010 7:16

Re: Pan Doležal dal nějakou dobu pokoj,

Celé Slovensko bylo v roce 1918 jejich.

q 3.2.2010 7:15

Re: Pan Doležal dal nějakou dobu pokoj,

Quercus 3.2.2010 7:14

Re: je to takové divné - Poláci

Já te'd nemluvím o té nepatrné části ukrajinského národa, která uvítala jmenování Badery hrdinou - to je skutečný výraz pomatení. Hrdina surový masový genociální vrah! Já mluvím o Polácích vždy't Bandera zavraždil z genociálních důvodů daleko více Poláků než Stalin. Tak proč Poláci mlčí?

 

Luboš 3.2.2010 7:12

Beneš a spol.

Máte pravdu,všichni tito politici měli osudy podobné v tom, že se snažili najít východisko ze situace v první polovině 20. století a přecenili své síly a schopnosti. Bandera, Horthy se domnívali, že se domluví s Hitlerem a on je převezl, podobně dopadl Beneš se Stalinem. Také si zřejmě představoval, že poválečná Střední Evropa bude levicovější než západ a demokratičtější než východ a jak dopadl, všichni známe. Bojím se, že názory VK jsou tomuto modelu také podobné.

Quercus 3.2.2010 7:08

jaksi nahlavu

Srovnávat Beneše českého vlastence, bojovníka proto fašismu s Háchou kolaborantem z nejhorších, Hitlerovým přisluhovačem, tak nějak už jsme v jiné zemi. Co s tím, holokaust je nepřípustné zpochyb'novat, toto by mělo být asi stejný případ.

Dalo by se říct, prostě LN vlastní sude'táci tak tam píší Doležalové, ale musíme se už přece jenom začít bránit, ale jak. Koupit LN?       

j 3.2.2010 7:05

Re: Pan Doležal dal nějakou dobu pokoj,

Fašistické Madarsko zabralo část území fašistického Slovenska. Co k tomu dodat. Jestli třeba ještě v roce 1918 nabylo jejich

Wotan 3.2.2010 7:04

Re: je to takové divné - Poláci

Za bolševiky a poltruky, palce dolů--čím míň jich bylo, tím lépe! Bolšáni, násilnou

 kolektivizací, na to byla NKVD i kulomety, odsoudili k smrti hladem 5 milionů

 Ukrajinců, statisíce deportovaných na otrockou práci na Sibiř, do Gulagů, za tuto

 Genocidu ukrajinského národa měli bolševismus milovat???

 KOMUNISMUS--- to byla RAKOVINA 20 století!!

honzak 3.2.2010 6:53

Re: Dobry clanek, pane Dolezale,

Doležala nemusím, ale dneska se mu to docela povedlo. Zato přemoudřelí emigranti tvého formátu mě pěkně szerou!

Quercus 3.2.2010 6:53

je to takové divné - Poláci

Poláci vyvolávají hysterickou atmosféru až bezpříčetnosti, když mluví o Katyni, kde bylo zabito asi 7000 Poláků, ale k Banderovi, který povraždil více než 100,000 Poláků, voly'nských, Čechů, Židů, bolševiků a komisařů z nich většina byla Poláků se staví jaksi , že nevadí - Bandera prostě nebyl Rus - je to divné.  

Edmont Dante 3.2.2010 6:48

Pan Doležal dal nějakou dobu pokoj,

ale už neodolal a opět začal kopat do "svého" národa, aspoň se k nám stále hlásí. Takže k Banderovi. Článek jsem nečetl, ale doplnil bych, že Bandera povraždil spoustu Poláků a dodám, většinou civilisty a to čistě z nacionalizmu, kdy chtěl od nich očistit Ukrajinu. 

Dale je roztomilé, jak pan Doležal omlouva všechny spojence fašistického Německa, že oni válku nechtěli, oni byli dotlačení Hitlerem atd. Stejnou rétoriku používá u sudetských Němců.

Ale, že Maďaři zabrali za pomoci Hitlera část Slovenska a Podkarpadskou Rus to opomíjí. A když viděli, že Hitler válku prohraje najednou otočili, to ovšem svědčí o morálních kvalitách tohoto národa, takže se ptám, tohle pan Doležal nevidí? Srovnávat a zatahovat do těchto dějinných události Beneše je pouhe pokračování v sudetoněmecké snaze která byla před válkou, v období války nyní i po válce pošpinit našeho presidneta, což pan Doležal vytrvalé činí, aniž by vynechal jedinou příležitost plivnout jedovatou slinu na naše představitelé a náš stát.

j 3.2.2010 6:39

j

každý má svého kostlivce ve skříni ale jen někdo z něho udělá hrdinu. Já navrhuji popisovat věci pravými jmény, s přihlédnutím na tehdejší situaci i kdyby to bylo národně nepříjemné.

Kresinka 3.2.2010 5:01

Re: Tak takhle bude vypadat

dovoluju si pouze upozornit, že Alois Jirásek nemusel psát a taky nepsal svá díla v zájmu neexistujícího národa,  byl jen o něco starším současníkem např. Karla Čapka (zemřel tuším v r. 1931). Kroutil české dějiny patrně z přesvědčení a bohužel pro ně i nás tedy hodně. Ale přiznávám, že Banderu bych srovnávala asi spíš s Mašíny, než s Benešem

RK 3.2.2010 4:47

Tak takhle bude vypadat

dejepis Nove Evropy - Alois Jirasek to delal alespon z idealu a ve jmenu prakticky neexistujiciho naroda, pro koho to delaji panove Palata a Dolezal tezko rict - v jejich pripade spise asi za co to delaji.

Paul Sulc 3.2.2010 3:04

Dobry clanek, pane Dolezale,

ale Cechackove vas  sezerou za syrova i s kostma. Holt boj z blbosti a s malocechoclovekysmem se neda vyhrat. Ty andelsky kridla Cechackum ne a ne spadnout.

68 3.2.2010 3:00

Pan Doležal trefně vyhrabal moc hezké souvětí od filosofa Ištvána Bibo z Madarska, který řekl, že

„skutečná demokracie a skutečné usmíření mezi těmito národy zavládne teprve tehdy, až poprvé společně pochopí a pojmenují své vlastní, vzájemné zpustnutí.“  A tak je to tady! Evropané, včetně Madarů a Sudetáků, zřejmě už společně velmi dobře pochopili své totální vzájemné zpustnutí. A tak si je tedy také hned pojmenovali. Dali mu jmého EU. Ted se už jen čeká na usmíření, ke kterému v důsledlu demokracie by mělo dojít co nevidět, pokud se tedy Bibo nemýlil.

JH 3.2.2010 1:56

Herr Doleschall nenávidí

Čechy a Beneše a je SdL-fil :-). Svými články jen rozeštvává Čechy a Němce . . .