28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

SVĚT: Zelené náboženství

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
i.h. 30.10.2009 9:10

No, neubyde,

proc by taky ubyval, ze ano. Zkuste se nad tim zamyslet a zacnete tim, ze si odpovite na otazku: odkud se vlastne bere kyslik v atmosfere ?

čtenář zdrojů 30.10.2009 9:09

pro "vzdělance" i.h.

pro výpočet podílu na celkovém objemu je zcela vedlejší, jaký původ ty plyny mají. Platí jednoduché matematické pravidlo: jestliže procentní podíl něčeho přibyde, musí procentní podíl něčeho jiného zas ubýt.

Netušil jsem, že "vzdělanec" i.h má tak zásadní problém s matematikou.:-/

david 30.10.2009 9:09

Re: Dotaz tak trochu mimo mísu.

Zelený je schopen maximálně vymyslet na mlékem poháněné (nejen) BMW nějakou daň.

Han 30.10.2009 9:07

Re: Dotaz tak trochu mimo mísu.

Taky nápad, já myslel něco na bázi tuků, něco jako maslostrój.:-)

čtenář zdrojů 30.10.2009 9:05

Re: My to vime, ze jste nevzdelanec,

nejspíš z fotosyntézy. Ale jako nevzdělanec za to samozřejmě nemohu ručit.;-P

david 30.10.2009 9:03

Re: Kam vede zelené náboženství jsem dostal písemně.

Opravdu vám účtuje elektřinu ČEZ? Nebo jiná distribuční společnost?

Já jsem měl nedoplatek, a zálohová platba mi byla zvýšena přiměřeně nedoplatku.

Zelené náboženství se na mé faktuře projevuje položkami: Cena za systémové služby: celkem asi 425 Kč, Cena na podporu výkupu z OZE: 144 Kč. Hlavní náročnost "systémových služeb" je v regulaci výroby elektřiny podle spotřeby (elektřina z OZE se musí vykupovat kdzž se vyrábí a ne jen když je potřeba).

Dalším důvodem ke zvyšování záloh může být letošní téměř neřízený boom ve výstavbě slunečních elektráren. Od příštího roku bude totiž garantovaná výkupní cena nižší. Bez těchto neřiditelných zdrojů by řízení sítě bylo jednodušší.

Naštestí tyto rádobyekologické zdroje elektřiny v některých lokalitách již narazily na limity takyekologického nezvyšování kapacity přenosové sítě, takže nemohou dostat přípojku.

g 30.10.2009 9:03

Psi nabozenstvi

Ctebari neviditelneho psa neprestavuji realne nebezpeci pro demokracii. Jsou to vesmes pitmoci. :-)

honzak 30.10.2009 9:02

Re: Dotaz tak trochu mimo mísu.

teoreticky by z toho mléka šel udělat nějaký kumys (alkoholický nápoj mongolských tatarů) a z něj destilovat etanol. Po výměně motoru v bavoráku za něco brazilského (oni tam snad stále jezdí na špiritus z cukrové třtiny) by   bylo vymalováno.

Pravda, trochu by se to prodražilo a jezdilo by to hůř, ale co by člověk pro tu planetu neudělal, že?;-D

Ludva 30.10.2009 8:56

Re: Autor to jiste mysli dobre, ale jeho nektere

No, ono nějaký kyslík ubyde, když se spálí uhlí nebo ropa. Ovšem na těch jeho 21obj.% ve vzduchu ty setiny procenta nemají podstatný vliv.

Han 30.10.2009 8:49

Dotaz tak trochu mimo mísu.

Dotaz na zelené a vynálezce: Nešlo by zařídit, aby moje BMV jezdilo na mlíko? Třeba plnotučné.8-o

Fráter Medvěd 30.10.2009 8:47

Zelené náboženství

S panem Drábkem nelze úplně nesouhlasit! Opravdu nestojíme o nové světové náboženství (zelené), víme dobře, co způsobilo hnědé náboženství (druhá světová válka a hrůzy s ní spojené). Jen jsem zvědav, kdy pan Bursík přijde s nápadem jímání lidského, či zvířecího bioplynu a jeho využití pro energetiku! Bioplyn je převážně metan, dokonce kvalitní, vysoce hořlavý metan. Musím se smát při pomyšlení, když by lidi museli chodit jako potápěči, jen by měli hadičku v konečníku a dvě tlakové bomby na zádech! Nebo, kdyby takto vybavené byly i krávy, prasata, koně, ano i psi, a ti po granulích frdí vydatně! Pro člověka by to mohla být i výhoda, mohl by frdět i na veřejnosti a neobtěžovat zápachem okolí!

Standa 30.10.2009 8:41

Re: Typický ekologický režim, do jakého nás zelení směřují,

Přesné a výstižné! Ale co s tím můžeme v praxi udělat? Tedy kromě toho, že budeme doufat, že se tentokrát pravdoláskysté přes mediální masáž v ČT od zelených odvrátí...

Standa 30.10.2009 8:38

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Asi budu muset přestat třídit odpad - rozhodně nechci být ten váš "eko"!

čtenář zdrojů 30.10.2009 8:35

Re: tohle se nedá číst

Cituli Drábka:

"Všichni víme, že zasahovat je nejsnazší a nejlevnější tam, kde je příslušné látky nejvíc. Naopak v místě minimálního výskytu je zásah nejobtížnější a nejdražší. Přímo se vnucuje otázka – není část přírůsku CO2 v atmosféře důsledkem snížené funkce oceánů v důsledku jejich znečištění?"

Takže ano, přiznávám, že jsem si to přečetl blbě. A protože oceány znečistil člověk, pak Drabek jen poněkud upravil tvrzení těch, kteří tvrdí, že za růst objemu CO2 může člověk.

Říká se tomu kouzlo nechtěného. ;-D

i.h. 30.10.2009 8:31

My to vime, ze jste nevzdelanec,

kontrolni otazka: z ceho se bere kyslik v atmosfere ?

i.h. 30.10.2009 8:29

Autor to jiste mysli dobre, ale jeho nektere

argumenty svedci o zasadnich neznalostech realneho sveta, obzvlaste pak prirodnich ved. Treba ta partie o nutnosti ubyvani kysliku - kyslik ve vzduchu pochazi z vody, a energie na jeho vyrobu z te vody prichazi zvnejsku. To nema primarne nic do cineni s CO2.

čtenář zdrojů 30.10.2009 8:27

Bertiiku

to, že jste to nikde nečetl, bude nejspíš tím, že Vás to doposud nezajímalo. Takže Vám pomohu:

Současné objemy v atmosferě:  kyslík 20,941%, CO2 0,038%

Objemy  plynů  před 200 lety:      kyslík 20,947%, CO2 0,028%

A.S.Pergill 30.10.2009 8:19

Typický ekologický režim, do jakého nás zelení směřují,

byla Kambodža za Pol-Pota. I tam fungovaly "samosprávné komuny" s nepatrnou ekologickou stopou. I tam ale bylo nutno vybít několik milionů "přebytečného" obyvatelstva, v Evropě by takto "přebývalo" víc než 80 % (nejsme země vesnic s několika málo městy, jako Kambodža před tímto obludným experimentem), tj. přes 200 milionů.

V zásadě do stejného průšvihu by vedla islamizace Evropy, protože technologie, umožňující relativně velkou hustotu obyvatelstva, jsou "antiislámské" a byly by zrušeny i s těmi přebývajícími lidmi. Nehledě k tomu, že by byla tendence vybít všechny evropany a nahradit přistěhovalci, jak to muslimové provedli např. v severní Africe (kde před muslimskou invazí byla populace usedlých helenizovaných Egypťanů (z nich malá část přežila jako Koptové) a romanizovaných Germánů  (z nichž nepřežil nikdo) a kočovných Berberů, kteří byli nejprve zahnáni do hor a pouští (kde většina zemřela) a zbytek byl násilně islamizován.

"Zelení" jsou také velikými příznivci muslimů, protož je nutno tyto vazby ukázat.

Mezi přátele a spolupracovníky zelených patří také "ochránci zvířat", kteří (zcela mimo chod demokratických struktur, pokud je mi známo, tak žádná strana s heslem "život lidí má menší cenu než život laboratorní myši" se do parlamentu nedostala) prostřednictvím "práv zvířat" v podstatě zlikvidovali akademický výzkum a výzkum malých a středních firem, a následná oligopolizace farmaceutického (ale i dalšího medicínského) výzkumu znamenala výrazné zpomalení obměny léků a léčebných postupů na trhu, které už stálo, jen v ČR, životy zhruba stovek lidí/rok, a tento počet progresívně roste. Snížila se také kvalita výuky na lékařských fakultách, protože absolvent z mojí generace uměl běžně zašít nekomplikovanou ránu (učili jsme se to při operování zvířat, což bylo z důvodu "práv zvířat" z výuky lékařů vyřazeno), takže já po absolutoriu šil podřezaného sebevraha na vojně a zvládl to, dnešnímu absolventovi by nejspíš exnul.

Ludva 30.10.2009 8:16

Jen šetřeme

Vždyť nakonec nemusíme jezdit v autech, Už jsme se najezdili dost. Ať si zase pojezdí Číňani a Indové.

ska 30.10.2009 8:09

Re: tohle se nedá číst

Uklidněte se a přečtěte si to ještě jednou ;-).

Bertiik 30.10.2009 8:07

Re: Výborné počteníčko!

Hlavně mě zaujala myšlenka o úbytku kyslíku - je to logické a přitom jsem to nikde nespatřil - začnu se po tom pídit - pokud kyslíku neubývá stejně rychle, jako přibývá CO2, pak je celá AGW teorie zcela vepsí... R^

čtenář zdrojů 30.10.2009 7:53

tohle se nedá číst

pan Drábek nám na příkladu CO2 a jeho obsahu v půdě, oceánech a atmosféře předvedl, jak klimaskeptikové občas dokážovou plácat větší pitomosti než eko-nacisté.

V půdě a oceánech je více CO2, takže je prý pitomost bojovat proti CO2 v atmosfeře, když je ho tam nejméně. Tenhle výrok Drábka kandiduje na cenu "blbec roku". Drábek vůbec nechápe, že CO2 v atmosféře má na klima zcela jiný vliv, než CO2 v oceánech. To je podobné, jako by Drábek tvrdil, že nejsilnější skleníková molekula H2O má zcela bezvýznamný vliv na skleníkový efekt, protože v oceánech je jí trilionkrát víc.

Mgr. Milda 30.10.2009 7:47

Obchodníci se strachem nebo odpovědní spotřebitelé?

Oba extrémy se u Zelených směšují. Za Bursíka převládala ta odpovědná strana, Kuchtová zase představuje tu vyděračskou. Rozdělení je nasnadě, jenomže pak spadnou obě části pod těch 5%. Tak docela bez Zelených však demokracie být nemůže, představují dost velkou menšinu. Jak dál?

Emča 30.10.2009 7:43

Zelená diktatura !

Rudou vystřídala zelená ! Je na nás, jak se s ní ve volbách vypořádáme a pošleme ji tam kam patří - do (Y)

fox 30.10.2009 7:34

Re: Lidé!

souhlasím s tebou i s článkem.

jjezekj 30.10.2009 7:28

Demokracie

Je potřeba však mít na paměti, že máme demokracii a bez celkem masívní podpory voličů celé Evropy by si různé "zelené" strany, aktivisti a programy neškrtly. To, že voliči jsou líní a k volbám nejdou, nebo k volbám jdou, ale jsou líní přemýšlet, prostě znamená, že všechno tohle podporujeme. Podle mě musí dojít k nějaké reformě demokracie, aby se zajistila vláda elit a ne plebsu a lumpenproletariátu.

nadar 30.10.2009 7:14

Re: Pan Drábek

Prosím Vás, uveďte to, co máte na mysli jako "základní neznalosti". Jinak je Vaše sdělení jen emocionálním výlevem Vaší bolavé duše.

Nadar

honzak 30.10.2009 7:00

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

cos pil, Jene Ámosi? Zvonku to vyzerá, že jsi to přehnal...

mm 30.10.2009 6:57

ekologie

R^R^R^:-D:-D:-D!!

mas 30.10.2009 6:53

des

po precteni odkazu na snizeni co2 o 95% me zamrazilo v zadech.... a takovy clovek jeste sedi ve statni zprave..... no hruza des a utrpeni nas asi cekaji......